** Wereld Vegetarisme Dag 2016

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Aanstaande zaterdag 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. “Wat houd dat in?” vroeg ik me af. Gaan dan alle vegetariërs gezamenlijk hand in hand langs de weg staan en roepen dan “wij houden van sla en worteltaart maar niet van knakworst”. Of gaan ze samen naar een vegetariërs-banket? Pompoenkoekhappen? Zaklopen in duurzame biologische jute? Gaan ze naar de bioscoop waar dan een speciale vegetariërsspeelfilm draait? En delen ze in de pauze prikkerhapjes uit met een druifje,tomaatje en feta boterbloemkaasje, een brandnetelsoepje of een groente-wrap?

Wel ik ging op zoek. Er word wereldwijd door tal van organisaties evenementen georganiseerd zoals: diners (dacht ik al, want het draait natuurlijk allemaal om het eten), flyer-acties (..reclamefolders?), workshops (…is dat dan een “hoe bereid ik een worteltaartje-workshop?) en debatten om aandacht te trekken voor het vegetarisme (…ik lust geen knakworst en wat vinden we daarvan?)

Voor de ene Vegetariër-organisatie is de vegetarisme-dag de eerste dag van de vegetariër-week, en voor de andere vegetariër-organisatie is de vegetarisme-dag de eerste dag van een vegetariër-maand. Die maand staat in het teken van bewustwording “weet wat je eet”.

Weet wat je eet. Prima, maar daar trekken ze een maand voor uit. Ik neem aan dat men de rest van het jaar ook weet wat men eet. Gisteren aten we spaghetti met gehaktballetjes in lekkere tomatensaus. Vandaag aten wij boontjes met gebakken aardappeltjes. Flauw van me…ik ga geen flyers uitdelen over mijn eetgewoonten. Workshops organiseren ook niet. Discusiëren? Een poos geleden was ik in discussie met een collega tijdens een etentje, zij wou geen vlees eten, keek met afschuw naar de rijst waar piepkleine stukjes vlees in zat, want…die arme varkens in die vrachtwagens…..neehee mijn collega was vegetariër en at geen vlees, daarom kreeg zij een hele grote zalmmoot. Ik vroeg haar toen of ze wel eens had gezien hoe die volle visnetten uit het water werden getild, en hoe de visjes met hun vissenstrot door het overvolle visnet staken, snakkend naar water. Ze antwoordde toen “ik moet wel mijn voedingsstoffen binnen krijgen”.

Dus, ik wil wel in discussie. Welterusten.

©missie M.

** Dress Red Day

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag zag ik een grote foto in onze krant staan van het plein in Den Haag. Het was een zonnige foto van gisteren. Het plein stond vol met schoenen,sneakers,slippers en laarzen van 600 ME-patiënten. Uit protest tegen de miskenning van hun ziekte. Elk paar schoenen stond voor een lotgenoot die door uitputting en pijn niet kon komen. Tienduizenden ME-patiënten hopen binnenkort erkenning te krijgen.

Ik hoop dat U morgen iets roods draagt want de hartstichting vraagt ons om morgen iets roods te dragen op Dress Red Day om aandacht te vestigen op hart en vaat ziekten bij vrouwen. De symptomen bij een hartinfarct zijn bekend, maar bij vrouwen niet altijd aanwezig, de klachten kunnen anders zijn, terwijl ze toch een infarct kunnen hebben. Cardioloog Angela Maas heeft veel onderzoek gedaan naar hart en vaatziekten bij vrouwen, haar specialisme ‘cardiologie voor vrouwen’ werd lange tijd volkomen genegeerd. Daar heeft ze verandering in gebracht. En dat is noodzakelijk want hart en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Ik las dat morgen op Red Dress Day cardiologen Angela Maas en Suzette Elias Smale van het Radboud UMC twitterspreekuur hebben tussen 19:30 tot 20:30 uur.

Draagt U morgen dan ook rode schoentjes, een rode rok, jurk of blouse? Heren misschien een rode stropdas? Ik hoop niet dat het rode blouseje in de was zit, want ik draag morgen mijn rode schoenen om ME-patiënten een hart onder de riem te steken, en mijn rode blouseje wil ik dragen voor de hart en vaatziekten bij vrouwen onder de aandacht te brengen.

ps. Dat het ‘eigen risico’ nou weer omhoog gaat vind ik toch echt van de zotte. De koning sprak nog zo lovend in de troonrede….was dat dan een sprookje? Minister Schippers weet dat velen de dokter of apotheek mijden vanwege de kosten die ze niet kunnen betalen. Minister Schippers stond vorige week dinsdag in onze krant met grote vetgedrukte letters “Eigen risico? Dat vind ik heel sociaal“. De centen moeten ergens vandaan komen zegt ze. Klopt, De zorgverzekering is in het leven gekomen zodat mensen dan niet onverwachts hoge kosten bij ziekte kregen….Ziektekostenverzekering is al hoog, dan evengoed nog medicijnen of onderzoeken zelf betalen is mijns inziens niet sociaal.

Wilt u eens boven op deze site een kijkje nemen in “verspilling EU-geld” over “onzinnige subsidies” voor bv *’het blote voetenpad’ 50.000 euro subsidie, *jurkjes naaien 3x subsidie waarvan eentje een bedrag van 365,000 euro. * Het filmpje “gratis geld uit Holland”, Bewoners-elders-op-de-wereld die verbaasd zijn over het geld dat ze krijgen en zich afvragen ‘waarom?’ En bekijk het filmpje “Geluidschermen in leeg platteland”.

…..en laat ik het niet hebben over ‘het zakcentje’ van 1,5 miljoen euro (belastingvrij) uit de Rijksbegroting dat Amalia straks vanaf haar 18-de verjaardag ontvangt.

Majesteit, wat kunnen we dragen om ‘het eigen risico’ en ‘de verspilling’ onder de aandacht te brengen?

Welterusten.

©missie M.

* Prins William, Kate, George en Charlotte in Canada

Lieve beste majesteit,

Ach, Ik zag een kort filmpje van prins William en Kate met hun twee kindjes George (3 jaar) en Charlotte (16 maanden) bij aankomst op het vliegveld van Victoria, in het uiterste westen van Canada eergisteren. William en Kate blijven op hun achtdaagse reis in het westen las ik. Drie jaar geleden bezochten ze het oosten van Canada.

Zo schattig. Prins George aan de hand van zijn vader prins William. Het koninklijk gezelschap werd verwelkomt door de Canadese premier Justin Trudeau en zijn echtgenote Sophie Grégoire. De premier ging op zijn hurken voor George om hem een hand te geven maar het kereltje was wat schuw en stak zijn handje niet uit. Ook niet voor een high-five. Ik vraag me af of het drie jarige kind weet wat een high-five is.

Wat een prachtig gezinnetje.Terwijl prins William met zijn linkerhand de hand van zijn zoontje vast houd en met de rechterhand de trapleuning van de vliegtuigtrap, houd Kate hun dochtertje op de linkerarm en met de rechterarm houd ze het handje van George vast. En dat allemaal op giga naaldhakken. Ik zou twee handen nodig hebben om me vast te houden als ik zulke hakken zou dragen, en dan nóg zouden mijn enkels “uit-de-kom” geraken.

George die iets later wel zo lief zwaaide. Verder houden William en Kate hun kindjes uit beeld. Bij het ontvangst op het provinciehuis waar duizenden Canadezen hen toejuichten waren de kindjes er niet bij. Wel zullen er momenten of gelegenheden zijn dat journalisten foto’s en filmopnames kunnen maken van George en Charlotte. Het publiek krijgt George en Charlotte nu alleen nog te zien bij het vertrek op1 oktober.

Doei.

©missie M.

https://youtu.be/3cIgENySlRw

 

** Herfst 2016

Lieve beste majesteit,

Het is herfst. Jiepiejahee. Heb eergisteren al een paar kastanjes geraapt, maar die waren eigenlijk nog te plat. Toch nog iets te vroeg uit de boom gevallen denk ik. Noten beginnen ook te vallen. Langpootmuggen en andere muggen zijn er in overvloed. Spinnenwebben en spinnen ook. Het knetterde en knisperde toen ik tussen de struiken liep. Overal dauwdruppels, op de klimop, op het gras tot op de grote bladeren van de hosta.

Het was zo’n lekker zonnetje gistermiddag…ergens las ik dat het terrasweer was, maar ik moest de tuin in. Genieten tussen de dahlia’s en herfst-anemonen, sedum of te wel “herbstfreude”, de mooie hortensia’s die hun kleur aan de herfst aanpassen, de skimmia, herfstasters in lila en donkerlila, viooltjes en de winterhei. De crysanten zijn nog niet zover, maar dat vind ik fijn zo. Ik heb zelfs een paar rozenbotteltjes gezien. En een mooie oranje elfenbank met de naam Zwavelzwam.

De appels hangen zo mooi te hangen, en die laat ik nog even aan de boom hangen.

Maar gisteravond had ik het echt frisjes toen ik op de bank zat. En vanmorgen was het buiten echt lekker ochtend-fris. Het is herfstttttttt…..Heerlijk.

Fijne herfst gewenst.

©missie M.

* Merel met dood bedreigd

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Dan iets minder leuks. Ik las eergisteren dat de merels in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland het Afrikaans Usutuvirus kunnen hebben, dat melden Dutch Wildlife Health Centre, Erasmus MC, Sovon en vogeltrekstation. Het zou voor het eerst zijn dat Nederland getroffen is door de uitbraak van dit vogelvirus dat merels met de dood bedreigd.

Het virus zou niet gevaarlijk zijn voor de mens. Het usutu-virus komt uit Afrika en is vermoedelijk door muggen overgebracht, of zoals vogelbescherming zegt: Vermoedelijk is het virus via trekvogels naar Europa overgebracht waar het in 2001 opdook in Oostenrijk”.

Het Dutch Wildlife Health Centre roept mensen op om dode merels te melden zodat ze een beeld krijgen van de omvang van de uitbraak.

Ik zag vorige week een bruine merel stilletjes zitten, ik dacht dat ze last had van de warmte, toen ik korter bij kwam vloog ze weg. Twee of drie dagen later lag er achter in de tuin een dode merel-zonder-kop, ik weet niet of het dezelfde merel was, met kopje erop kan ik ze al niet onderscheiden, laat staan met kopje eraf, ze lijken allemaal zo op elkaar. Nu ik van het virus heb gelezen hoop ik dat het een marter was, want het zou triest zijn als deze merel het vogelvirus zou hebben gehad en dat de kans er is dat meer merels ziek kunnen zijn…en na twee of drie dagen zullen sterven.

Hopelijk verdwijnt het virus snel. Welterusten.

©missie M.

 

* Troonrede op Prinsjesdag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zat muisstil bij de tv te luisteren naar onze koning. Hij was heel goed, vertrouwd en sprak rustig zijn woorden. Mooie woorden. Het was eigenlijk helemaal geen negatieve troonrede, en ook geen saaie langdradige rede. Geen participatiepannetje-soep, geen gaatjes bij maken in de broeksriem, de werkeloosheid daalt? Miljoentje hier en miljoentje daar. Waarom was ik tot nu toe zo ongerust over ons landje? Ik had het gewoon niet gemerkt dat het zo jofel ging blijkbaar. Toen de koning klaar was met de troonrede riep iedereen “Leve de Koning Hoera Hoera Hoera”. Ik riep ook “hoera hoera hoera”. De koning liep naar de koninginnenkamer en velen volgden hem. Jus-pauze hoorde ik zeggen. Ik zag Mark Rutte, minister Assher en Dijzelbloem in een onderonsje lachen. Minister Ard van der Steur genoot stilletjes zag ik aan zijn gezicht. Ze waren blij want ze lachten. Ik zou wel willen weten welk mopje ze onderling vertelden.

Ik wil het niet over de jurk van Maxima hebben…en ook niet over de jurk van Laurentien…oké even dan. De jurk…(of was het een rok met blouse?)…van Maxima had een mooie kleur maar het stof oogde stijf. De jurk van Laurentien had een supermooi rokmodel, maar was erg somber van kleur. Ik zag U staan in een blauw mantelpakje, een blauwe kokerrok. Het geheel stond U prachtig. Genoeg over de jurken.

Uw paard Pascal liep ook mee in de stoet naar paleis Noordeinde. Alleen hengsten en geen enkel merrie liep mee, dat zou voor onrust kunnen zorgen zei de presentator. Toen het koningspaar samen met Constantijn en Laurentien boven op het balkon stonden te zwaaien zong het volk massaal “Oranje Bove”.  Ik vond dit heel mooi en ik zag dat de koning het ook heel mooi vond. “Oranje Boven Oranje Boven”. De Oranjes stonden daar boven op het balkon.

Toen kwamen politici aan het woord. Wat vonden zij van de troonrede:

Alexander Pechtold en Jesse Klaver waren het niet eens. Ze vonden het ‘op de borstkloppen’ terwijl het helemaal niet goed gaat en er nog zoveel te doen is.

Henk Krol vond het “Beschamend”. Dat men de troonrede misbruikt om verkiezingscampagne te voeren.

Wilders dacht dat hij in een sprookje op de Efteling zat in plaats van in de Ridderzaal.

Diederik Samsom was ook realistisch. Hij is pas tevreden als anderen dat zijn. Aan de daling van de werkeloosheid heeft een werkeloze niks als hij werkeloos blijft en niet aan de bak komt. Er is nog veel werk te doen. Ook moet er gepraat worden over het hoge ‘eigen risico’ bij ziektekosten.

Emile Roemer omschreef de rede als een WC-eendverhaal. “Een marketingverhaal over een slecht product. Trots? Ze moesten zich schamen voor wat ze hebben aangericht aan de samenleving”. Het is campagnetijd, mensen die een baan hebben zullen het niet voelen of zien, maar mensen zonder baan of mensen in de zorg zien het donker in. Het geld dat vrij komt zijn eigenlijk goedmakertjes van problemen die ze voorheen hebben veroorzaakt. Ze proberen bij de mensen in-de-plus te geraken. Maar er is 50 miljard uit de Nederlandse economie gehaald, dat heeft flink veel offers gekost. Offers die niet nodig waren geweest.

Majesteit, Ik heb U al vaker geschreven “ze dweilen met de kraan open”… nee ik zei destijds “dat is dweilen met de sluis open”. want mensen ontslaan om 10 miljoen uit te sparen en vervolgens honderd miljoen gebruiken om de werkeloosheid te bestrijden. Ze mogen zich zeker niet op de borst kloppen want er is veel kapot gemaakt en afgebroken, en vooral de veiligheid in een vredig landje is wankel geworden.

Gert-Jan Segers zei: Het gaat goed, maar mensen willen meer “gezinnen zijn de stiefkinderen van deze begroting”.

Halbe Zijlstra van de VVD zei dat “de mensen het nog moeten gaan voelen” en “nu vruchten plukken van beleid wat we hebben gedaan”.

En bij die laatste woorden werd ik onwel….wat er toen nog meer is gezegd weet ik niet…ik werd wakker naast de tafelpoot…ik was blijkbaar flauwgevallen…. een poos buiten bewustzijn…en ik had bij het ontwaken gelukkig al mijn organen nog.

Welterusten

©missie M.

 

* Prinsjesdag 2016

Lieve beste oud-koningin Beatrix,

Morgen is het dan weer zover, de derde dinsdag van september, prinsjesdag.

Om 12:45 vertrekt de Glazen koets vanaf de koninklijke stallen, (In ‘Paleizen en vakantiekastelen’ staat de brief die ik vorig jaar schreef over de Glazen Koets).

Om13:00 vertrekken de koning en koningin dit jaar met de Glazen koets van Paleis Noordeinde, via de Heulstraat, de Kneuterdijk, Lange Voorhout,Korte Voorhout, Lange Houtstraat, Plein, naar de Ridderzaal op het Binnenhof. Bij aankomst op het Binnenhof zal het 13:15 uur zijn.

Om 13:50 vertrekt de Glazen koets weer naar Paleis Noordeinde. Maar dan is het koningspaar maar 35 minuten op de Ridderzaal?!?! In het programma staat niet of het koningspaar er dan weer in zit…maar dat kunnen we zien want het is een Glazenkoets.

Om 14:00 is er een balkonscène op Paleis Noordeinde. Dat zal wel gewoon zwaaien naar het volk betekenen.

En om 14:30 is er een muzikale show van militaire korpsen op het Lange Voorhout.

Ik las dat de echte Oranjefans al om 06:00 voor de hekken van Paleis Noordeinde zullen staan om de beste foto van de balkonscène te maken….maar die balkonscène is pas om14:00 uur. Dan staan die echte Oranjefans 8 uur te staan. Ik ben wel een Oranjefan maar ik zou dikke benen krijgen van zolang staan…..voor een foto van de balkonscène…terwijl het om de troonrede draait.

Ergens las ik de woorden:

Dat Nederland rekening moet houden met “een lange periode van wereldwijde politieke turbulentie en onzekerheid”.

Die ene regel zegt toch alles…Alles over alles. Inclusief de restauratiekosten van de Gouden Koets die voorlopig op 1,2 miljoen is ‘geraamd’. Volgens de stalmeester Bert Wassenaar gaat dit om een eerste schatting.

Wat er in de troonrede staat….we zullen het zien.

Wens de koning veel wijsheid en inzicht morgen tijdens de troonrede.

Dat is heel belangrijk. Angela Merkel ziet nu pas het ‘licht’ en zei vandaag “Als ik het kon, zou ik de tijd terug draaien, Vele vele jaren zodat we ons beter hadden kunnen voorbereiden op de situatie die ons in 2015 trof”. Bull-shit die situatie van 2015 is pas het begin van de Merkel-blunder waar de westerse wereld nog lang niet klaar mee is. Ik zou zeggen “Los het goed op, pak daders meteen bij de kladden voordat het erger word”.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken. Welterusten.

©missie M.

 

 

*** Prinses Irene doorbreekt familietraditie

 

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Afgelopen maandag las ik dat Uw 77-jarige zus prinses Irene breekt met de familietraditie om na haar dood bijgezet te worden in de Nieuwe kerk in Delft. Eerlijk gezegd heb ik de traditie om in de kelder van een kerk begraven “bijgezet” te worden nooit begrepen. Een kerk is toch geen kerkhof.  Deze Nederlandse prinses wil uitgestrooid worden in het natuurreservaat in Zuid-Afrika, ná haar dood uiteraard, tot zover begrijp ik het wel ietsiepietsie, maar toch is het begrip daarvoor toch ook iets minder-dan-normaal, en ik kan begrijpen dat men niet begraven wil worden in een wild safaripark, maar liever uitgestrooid.

Ze zegt in onderstaand bericht van de redactie van het Koninklijk Huis dat het haar niet deert als de mensen haar gedachten onuitvoerbaar en zweverig vinden. Ikke vind haar gedachten om in Zuid-Afrika uitgestrooid te willen worden helemaal niet onuitvoerbaar en ook niet zweverig. Gewoon urn in het vliegtuig, deksel er af en uitstrooien. Wel vind ik het zweverig als je daar uitgestrooid wilt worden na de crematie omdat het een bijzondere  plek is met een helende werking, maar dat zal ik wel verkeerd begrepen hebben.

En….nu ik er zo over nadenk….misschien toch ook wel zweverig in de zin van zweven. In ons land hebben we de laatste jaren wel eens vaker Saharazand op onze vensterbank gezien. In mei 2014 schreef ik hier nog een brief aan U met de titel “Saharazand in Nederland”. Of de auto lag bedolven onder geel stoffig zand wat dan toch geen stuifmeel bleek te zijn. Twee tot vijf keer per jaar regent het een wolk zand vanuit de woestijn dat naar Nederland komt aanwaaien. In april van dit jaar sprak men zelfs van “tonnen zand” die door de zuidoostenwinden richting Europa en Rusland werden geblazen. De satelliet kon de wolk zelfs waarnemen. In oktober 2012 overbrugde een wolk zand in minder dan 24 uur een afstand van 2000 kilometer. Als er tonnen zand kunnen overwaaien van uit de Algerijnse woestijn…dan…voor je het weet ligt je aswolk bij Poetin op de vensterbank of drijft die door het gootje van een Nederlandse autowasserij.

Misschien kan U haar hier op wijzen. Wat ik me dan nog meer afvraag….als prinses Irene het vroeger zo moeilijk vond, volgens het bericht hier onder, om achter de hekken van het paleis te wonen…waarom trouwde ze dan een prins van Spanje en geen groenteboer in Zandvoort bijvoorbeeld?

Ik overdrijf vast met mijn gedachten. Ik ga een lekkere kop thee zetten. Doei.

©missie M.

__________________________________________________________________________

Redactie Koninklijk Huis

Prinses Irene wil haar as in Zuid-Afrika laten uitstrooien

Prinses Irene wil na haar overlijden worden gecremeerd. Haar as moet vervolgens worden uitgestrooid in het natuurreservaat dat ze in Zuid-Afrika heeft aangelegd.

De 77-jarige prinses verklaarde dat vanmorgen in het Algemeen Dagblad. Ze breekt daarmee met de familietraditie dat leden van de koninklijke familie worden bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. In 2013 werd prins Johan Friso in Lage Vuursche begraven.

Irene is eigenaar van Bergplaas, een 5000 hectare groot gebied in het zuidoosten van Zuid-Afrika, en schreef er een boek over. Op een vraag van de AD-verslaggever of ze in Bergplaas begraven wil worden, geeft ze aan dat ze voor crematie kiest: „Ik wil dat mijn as daar wordt uitgestrooid. Het is een unieke plek, het is zo bijzonder. Het is een helende plek, het heeft mij en anderen zoveel gegeven. Het is wild en in die half-woestijn kun je je nergens verbergen. Je wordt geconfronteerd met jezelf. Het is hoog in de bergen continu ander weer. Van storm naar de ongelooflijke hitte en de ijskou van Antartica die je in het gezicht blaast. Het is echt. Het is waar. Het is eerlijk.”

Over haar keuze voor Bergplaas: „Het voelt als een moederdier die bij haar jonkies is gaan wonen.” Ze verbleef er drie jaar alleen, luisterde naar de stilte en mediteerde bij de leeuwen. Jonge bavianen „trokken aan de veters van mijn gympies, een kleintje deed een vinger in mijn neus en in mijn oor. Te leuk, te leuk. En mama ging erbij zitten, deed alsof ze niet keek. En papa en de tantes waren alert en zaten iets verderop. Ze lieten het gewoon gebeuren. Ik was zó ontroerd.”

Vanwege haar leeftijd en haar kleinkinderen is Irene nu meer in Nederland. Vorig jaar verhuisde ze van Wijk bij Duurstede naar Wassenaar. Ze zegt dat het haar niet deert dat mensen haar gedachten onuitvoerbaar en zweverig vinden.

De prinses geeft aan haar jeugd op paleis Soestdijk als moeilijk te hebben ervaren: „Ik vond het pijnlijk afgescheiden te zijn van anderen door de hekken om het paleis en de aparte school waar we heengingen.”

*** Theo Maassen stoort zich aan lachende dame

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zat te dubben tussen Uw zus prinses Irene die zegt “We zitten in een waanzinnige crisis omdat we slecht met onze aarde omgaan”. Uw zus heeft in Zuid-Afrika een natuurreservaat opgebouwd nadat ze een persoonlijke crisis mee maakte. Tja daar wil ik dan wel weer alles van weten en alles van vinden.

Maar dan had ik ook nog een groot krantenartikel gelezen over Bruce Springsteen met de titel “Depressies van The Boss”. Ook daar wou ik het met U over hebben.

Maar dan….snifff, ik word er zo emotioneel van….sniff…. dan lees ik de krant vanmorgen bij het ontbijt. Het kan toch niet waar zijn, maar het stond er echt met vette zwarte letters “Irritante lach stoort Maassen”. Kijk als je naar de voorstelling van Theo gaat weet je dat je soms moet slikken want hij gaat vaak over het randje…zeg maar rand. Dan moet je kunnen incasseren en niet zielig doen…want ach het is een cabaretier, die zijn stoer en geen mietje. In onze krant stond dat Theo afgelopen dinsdagavond tijdens zijn voorstelling “Van Kwaad tot erger”, een show waarin hij pleit voor empathie en kunnen incasseren, een vrouwelijke bezoeker vroeg om de zaal te verlaten want zo zegt hij “omdat ze irritant lachte”. Nog triester vond ik het toen ik las “dat dit gelukkig gebeurde in goed overleg, en begreep de mevrouw de situatie”. De mevrouw heeft het geld voor het kaartje terug gekregen van het theater.

Ze was geen vandaal, ze droeg geen bomgordel, ze had geen tomaten gegooid, ze had alleen een irritante lach. Wat een afgang om in een volle zaal zo weg gestuurd te worden omdat de cabaretier je lach irritant vind….en dat de mevrouw dan denkt “ik begrijp het probleem, ik ga wel naar huis, had me zo verheugd op een leuke avond, maar helaas pindakaas”. Uit privacy-reden wil het theater niet zeggen wie de mevrouw was.

Was hier een misverstand? Ik ging op de site van Theo koekeloeren en las vele reacties van bezoekers die de voorstelling hebben bijgewoond. Niemand was uit protest opgestaan blijkbaar. Sommige benoemden de situatie met de weggestuurde mevrouw. Een tiental bezoekers vond het goed dat Theo de vrouw liet verwijderen, dat hij haar verzocht de zaal te verlaten omdat de vrouw een bulderlach had. Ze schreven dat ze hadden genoten van de leuke voorstelling waar van men vond dat Theo een paar keren over de rand ging met zijn ‘cabaret’. Maar gelukkig las ik ook dat mensen het erg jammer vonden dat Theo dit niet professioneel aan heeft gepakt, sommige meenden zelfs dat het wegsturen-van-deze-mevrouw bij de voorstelling hoorde, wat dus niet zo was, en dat het een zware domper op de verdere avond gaf nadat hij de vrouw verzocht te vertrekken. Mijns inziens heeft Theo geen gevoel voor een lach-die-over-een-randje gaat.

Ik vind het SLAP van een cabaretier-met-grote-groffe-mond!! Hoe moet deze mevrouw zich voelen? Misschien durft ze nooit meer in het openbaar te lachen. Majesteit, U was toch niet van plan om een lintje uit te reiken aan Theo?

Doei.

©missie M.

 

* Wereld Funs-dag

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Afgelopen weekend las ik een krantartikel over voornamen. Fin, Sem, Sophie enz. zijn vaak-gekozen voornamen. Ouderwetse namen als oa Sjeng, Truus, Bear, Nés of Funs worden nooit of bijna nooit meer gekozen door jonge ouders.

Funs lijkt een uitstervende naam want vorig jaar werd de naam nog maar aan twee kinderen gegeven vertelde de bedenker van de Wereld Funs-dag. Er zijn nog maar 69 mensen met de naam Funs. Wat “Nobele krijger” betekend. In de hoop dat de naam Funs weer populair word, in plaats van het kiezen van filmster-namen, organiseert Venlo aanstaande zondag 18 september de eerste Wereld Funs dag.

Mooi hé, majesteit. Ik ben gaan zoeken hoeveel Beatrix-sen er bestaan. Ik werd niet echt wijs uit de grafiek…het waren trouwens twee grafieken, maar wat ik zo kon zien waren dat er erg weinig Beatrix-sen…misschien dat de naam Funs nog meer voorkomt. Maar zo blijft de naam wel apart. De betekenis van de naam Beatrix wat trouwens een Duitse meisjesnaam blijkt te zijn en betekend: “Gezegend reiziger”.

Welterusten ‘Gezegend reiziger’.

©missie M.