** Dress Red Day

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag zag ik een grote foto in onze krant staan van het plein in Den Haag. Het was een zonnige foto van gisteren. Het plein stond vol met schoenen,sneakers,slippers en laarzen van 600 ME-patiënten. Uit protest tegen de miskenning van hun ziekte. Elk paar schoenen stond voor een lotgenoot die door uitputting en pijn niet kon komen. Tienduizenden ME-patiënten hopen binnenkort erkenning te krijgen.

Ik hoop dat U morgen iets roods draagt want de hartstichting vraagt ons om morgen iets roods te dragen op Dress Red Day om aandacht te vestigen op hart en vaat ziekten bij vrouwen. De symptomen bij een hartinfarct zijn bekend, maar bij vrouwen niet altijd aanwezig, de klachten kunnen anders zijn, terwijl ze toch een infarct kunnen hebben. Cardioloog Angela Maas heeft veel onderzoek gedaan naar hart en vaatziekten bij vrouwen, haar specialisme ‘cardiologie voor vrouwen’ werd lange tijd volkomen genegeerd. Daar heeft ze verandering in gebracht. En dat is noodzakelijk want hart en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Ik las dat morgen op Red Dress Day cardiologen Angela Maas en Suzette Elias Smale van het Radboud UMC twitterspreekuur hebben tussen 19:30 tot 20:30 uur.

Draagt U morgen dan ook rode schoentjes, een rode rok, jurk of blouse? Heren misschien een rode stropdas? Ik hoop niet dat het rode blouseje in de was zit, want ik draag morgen mijn rode schoenen om ME-patiënten een hart onder de riem te steken, en mijn rode blouseje wil ik dragen voor de hart en vaatziekten bij vrouwen onder de aandacht te brengen.

ps. Dat het ‘eigen risico’ nou weer omhoog gaat vind ik toch echt van de zotte. De koning sprak nog zo lovend in de troonrede….was dat dan een sprookje? Minister Schippers weet dat velen de dokter of apotheek mijden vanwege de kosten die ze niet kunnen betalen. Minister Schippers stond vorige week dinsdag in onze krant met grote vetgedrukte letters “Eigen risico? Dat vind ik heel sociaal“. De centen moeten ergens vandaan komen zegt ze. Klopt, De zorgverzekering is in het leven gekomen zodat mensen dan niet onverwachts hoge kosten bij ziekte kregen….Ziektekostenverzekering is al hoog, dan evengoed nog medicijnen of onderzoeken zelf betalen is mijns inziens niet sociaal.

Wilt u eens boven op deze site een kijkje nemen in “verspilling EU-geld” over “onzinnige subsidies” voor bv *’het blote voetenpad’ 50.000 euro subsidie, *jurkjes naaien 3x subsidie waarvan eentje een bedrag van 365,000 euro. * Het filmpje “gratis geld uit Holland”, Bewoners-elders-op-de-wereld die verbaasd zijn over het geld dat ze krijgen en zich afvragen ‘waarom?’ En bekijk het filmpje “Geluidschermen in leeg platteland”.

…..en laat ik het niet hebben over ‘het zakcentje’ van 1,5 miljoen euro (belastingvrij) uit de Rijksbegroting dat Amalia straks vanaf haar 18-de verjaardag ontvangt.

Majesteit, wat kunnen we dragen om ‘het eigen risico’ en ‘de verspilling’ onder de aandacht te brengen?

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.