** Herfst 2016

Lieve beste majesteit,

Het is herfst. Jiepiejahee. Heb eergisteren al een paar kastanjes geraapt, maar die waren eigenlijk nog te plat. Toch nog iets te vroeg uit de boom gevallen denk ik. Noten beginnen ook te vallen. Langpootmuggen en andere muggen zijn er in overvloed. Spinnenwebben en spinnen ook. Het knetterde en knisperde toen ik tussen de struiken liep. Overal dauwdruppels, op de klimop, op het gras tot op de grote bladeren van de hosta.

Het was zo’n lekker zonnetje gistermiddag…ergens las ik dat het terrasweer was, maar ik moest de tuin in. Genieten tussen de dahlia’s en herfst-anemonen, sedum of te wel “herbstfreude”, de mooie hortensia’s die hun kleur aan de herfst aanpassen, de skimmia, herfstasters in lila en donkerlila, viooltjes en de winterhei. De crysanten zijn nog niet zover, maar dat vind ik fijn zo. Ik heb zelfs een paar rozenbotteltjes gezien. En een mooie oranje elfenbank met de naam Zwavelzwam.

De appels hangen zo mooi te hangen, en die laat ik nog even aan de boom hangen.

Maar gisteravond had ik het echt frisjes toen ik op de bank zat. En vanmorgen was het buiten echt lekker ochtend-fris. Het is herfstttttttt…..Heerlijk.

Fijne herfst gewenst.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.