**ps

PS.Ik denk dat Sylvie, Rafael, Sabia en Momo zijn ingehuurd door het Europees Parlement om de aandacht van de echte problemen op deze wereldbol af te leiden, en de familie van Rafael zijn figuranten, daarom mogen of kunnen ze ook niets zeggen….ze hebben geen tekst gekregen.

Offff…..

Momo is toch nachtclubeigenaar. En Sabia was gogo-danseres. in een nachtclub?
Misschien smeden de baas en de go-go-danseres-van-weleer een plan. Momo het geld en de armband van Sylvie, en Sabia het geld, het aanrecht, de tafel en stoel van Rafael….en dan verdwijnen ze met de horizon, over zeven bergen en zeven………….STOPPPPPPPPPP, Ik moet stoppen met die spannende films kijken op tv, want ik draaf te ver door. Ik ga slapen, welterusten

 

©missie M.

** Sylvie en Momo, Rafaël en Sabia

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Elke dag lees ik de krant.

Ik las één bericht over de eenkindpolitiek in China. China overweegt om na 35 jaar een streep te zetten  door de sinds 1980 ingevoerde één-kindpolitiek. Tegen het eind van dit jaar wil China een maatregel in voeren dat ouders toe staat om een tweede kind te krijgen.

Ik las één bericht over de zomerrooster-maatregel in Noord-Korea. Arbeiders en leerlingen in Noord-Korea moeten deze week al heel vroeg uit de veren omdat scholen en bedrijven drie uur eerder beginnen vanwege de hittegolf.  In deze maand is de gemiddelde temperatuur 29 graden en de luchtvochtigheid erg hoog. Sambok. Het zomerrooster is problematisch voor kinderen zei een Noord-Koreaan. Want kleine kinderen moeten zich zelfs om 04.00 klaar maken om naar school te gaan.

In Duitsland wil het bisdom 3,9 miljoen schadevergoeding van de inmiddels vertrokken pronkbisschop Franz-Peter Tebartz-van Elst. De renovatie en nieuwbouw van zijn residentie koste niet 5,5 miljoen maar 31 miljoen euro. Een piepklein bericht heb ik er over gelezen.

In het Verenigd Koninkrijk is opwinding ontstaan na een familiefilmpje waarop de huidige Queen Elizabeth op 7 jarige leeftijd samen met haar moeder, de latere Queen-Mom, de Hitlergroet bracht. Hoe prins Edward, die in 1936 even koning Edward III was, sympathiseerde met de nazi’s.Twee berichten. Een in de krant en een op internet.

____________________________________________________________________

Voor alle duidelijkheid heb ik hier boven een streep getrokken. Waar ik wel meer dan één berichten over lees of zie of hoor…..meer dan nodig. Is over de breuk tussen de ex van Sylvie, Rafaël van de Vaart en de ex-vrouw van die ene voetballer, Sabia. moeder van drie kinderen uit twee eerdere relaties. En nu in verwachting van een kind van Rafael. Spannend genoeg om nieuwsberichten over te plaatsen? Is de relatie uit of toch niet. En bijna elke dag zie, lees of hoor ik een bericht met meer dan één foto  van Silvie ,de ex van Rafaël en haar vriend Momo. Ik vroeg me af “wie heet er nou Momo?” Dat vind ik een naam voor een marmot of cavia. Maar hij heet gewoon Maurice Moebetie, eigenaar van een nachtclub en vader van een zoon….die wellicht stiefbroer word van Damian, de zoon van Sylvie en Rafael. Bij Sabia had hij al twee stiefzusjes en een stiefbroertje……of ze nog steeds stiefzusjes/broertje zijn is niet zeker. En dan de berichten met foto’s van zon-gebruinde Sylvie en Momo in oranje zwembroek op Ibiza met de titel “das heiseste Paar auf Ibiza”. Ze zullen het vast erg heet hebben op Ibiza…..maar….dan moeten ze ook maar een zomerrooster inplannen. Elke dag of een paar keer per week meerdere berichten over deze “soap”….zucht.

Majesteit, kan er geen éénbericht-politiek voor onbenullige berichten per koppel ingevoerd worden?

Welterusten.

©missie M.

 

* Panelen uit de tijd v.d. Maja’s gevonden

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In Guatemala is iets bijzonders gevonden in een graftombe. Archeologen vonden twee stenen panelen uit de Maja’s tijd. De stenen panelen zijn in heel goede staat en zouden ongeveer 1400 jaar oud zijn. Met daarop….ik citeer:

hiërogliefen die onder meer vertellen hoe iemand koning werd. Met name de tradities die daarvoor nodig waren, worden beschreven.

Majesteit, dat wil ik wel weten hoe iemand koning werd. Heeft U ook stenen panelen gemaakt met hiërogliefen zodat ze over 1400 jaar kunnen zien hoe U koningin werd. En hoe Uw zoon koning werd.

Fijne dag verder, doei.

©missie M.

** Porseleinen servies

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik in de krant de zwarte letters: “Brussel: Europese diplomaten willen eigen servies.  Ik schoot even in de lach. Was dit de humorbladzijde? Was dit een of andere sluikreclame van Ikea of Blokker? Nee het was “buitenland kort”.

De diplomatieke dienst van de Europese Unie wil een eigen servies voor banketten (lekker woord) en diners. Was het maar een reclame van de Ikea, want het servies dat de diplomatieke dienst wil kost erg veel geld. Ik citeer nu een deel uit het artikel…want ik zou het zelf niet kunnen verzinnen.

“Het mogelijke prijskaartje: 1,5 tot 3 miljoen euro. De aanbesteding begint vandaag”. Het tafelzilver voor de zogenoemde Europese Dienst voor Extern Optreden is begroot op zo’n twee miljoen euro. Maar ook voor het porseleinen servies (550.000 euro) is topkwaliteit vereist: Geschikt voor de vaatwasser en bestand tegen verkleuring. Op elk stuk moet het Europese logo van twaalf sterren in goud prijken.

“Het mogelijke prijskaartje” is 1,5 tot 3 miljoen? Mogelijk? Hoezo mogelijk? Het is niet mogelijk als U het mij vraagt. En dan het “1,5 tot 3 miljoen” dat is een verschil van 1,5 miljoen euro. Dat is niet een kopje en schoteltje meer of minder. De slager vraagt wel eens: “mag het ietsjes meer zijn?” Maar dan gaat het nog niet eens over een half onsje gehakt. Nooit over 1,5 tot 3  kilo gehakt.. Hoeveel delig is dat servies? Dat vraag ik omdat op elk serviesdeel het logo in goud moet staan. Hoeveel karaat goud? Ik moet er niet aan denken dat een kopje of schoteltje kapot valt. Zelfs als een hoopje-scherven is het kopje nog te duur met dat goud op de scherven. Heeft de Europese Unie in Brussel geen broekriem om aan te trekken? Wel zat geld voor porselein maar niet voor de oudere hulpbehoevende? Enne’h hoezo porselein voor diners en banketten? Ik heb nog wat kopjes en schoteltjes in de kast staan die ze mogen lenen. U of Uw zoon heeft een mooi servies voor banketten…dan heeft de koning van België dat vast ook. Voor die ene keer dat er een banket word gegeven. Offe hoeveel banketten moeten gegeven worden? Porselein-Uitleen vind ik best een goede optie. En er is niets mis met het servies (waar de zalm als lunch op geserveerd word) op onderstaand filmpje?

http://www.dumpert.nl/embed/6548966/338451b8/

Ik wens U een rustige nachtrust zonder al te veel woelen en draaien. Welterusten.

©missie M.

** Griekenland

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik merk dat ik veel moeite heb om te schrijven over Griekenland. Ik moet me dwingen. Het land dat jaren geleden eigenlijk al zo goed als failliet was en waar toenmalig minister van Financiën Kees de Jager zeker van kon zeggen dat al dat geleend geld terug zou komen.

Een land dat zo in de problemen zit moet fatsoenlijk geholpen worden, op gang geholpen worden. Laat de Grieken fatsoenlijk belasting betalen, óók voor huizen die ze niet afbouwen omdat ze dan geen belasting hoeven te betalen, laat ze niet op 50 jarige leeftijd met pensioen gaan. Een land alleen maar heel veel geld geven en zeggen dat je het zo snel mogelijk terug wil, verwachten dat er alleen maar flink bezuinigd word is niet zoals het moet als U het mij vraagt.

Mark Rutte zei nog “er gaat geen cent meer naar de Grieken” en vervolgens word er nog meer geld ‘te leen’ gegeven, en weer komt Griekenland geld te kort OMDAT de Griekse mensen moeten bezuinigen komt er ook niks meer terug in het laatje. Zo maak je een economie kapot als U het mij vraagt. Dan is het er op of er onder. De Grieken zijn het zat want hun land is er nog nooit zo slecht aan toe geweest als de laatste jaren toen ze van de Europese Unie “hulp” kregen.

Massaal zeggen de Grieken nee tegen de EU. Ik dacht nog: “Het volk heeft gesproken, Tsipras ga naar je volk en zet er samen de schouders onder, fiks het onder mekaar, het zal zwaar worden maar uiteindelijk zal het jullie lukken. Zorg dat jullie weer trots en met geheven hoofd door jullie mooie land kunnen fietsen en gezamenlijk de sirtakie dansen in witte rokjes en spitse schoenen”. ……Maar de EU wil geen nee horen want dan kunnen ze fluiten naar hun centen. Dus, Het mes op de keel. De Grieken zaten te diep in de shit. Tsipras gaat bedelen in Brussel…en gaat naar huis….of hij zijn volk iets kan uitleggen? (kan dat zomaar?) Ik betwijfel het. Tsipras ontslaat zijn ministers ….(kan dat zomaar?) en benoemt zelf een paar nieuwe ministers (kan dat zomaar?).

In plaats van hen goed te adviseren en gezond op gang te helpen, geven ze nu alweer miljoenen, en het land gaat vast verder met het ongezonde klimaat. Nog meer flink bezuinigen. Btw op openbaar vervoer, taxi’s en restaurants gaat van 13 naar 23 procent. Gas water en licht worden belast met 13 procent. Medicijnen boeken en theatervoorstellingen blijft op het oude btw-tarief. Hotels hebben tot de herfst om de btw te verhogen, ook de begrafenissector wordt 10 procent extra btw gerekend. In de krant las ik dat een begrafenisondernemer van Athene nog meer problemen voorziet. Hij worstelde de laatste weken geregeld met zijn geweten. De goedkoopste begrafenis kost 800 euro en zelfs dat kunnen veel mensen niet betalen.

Dat te-streng-bezuinigen helpt het land er niet bovenop want dat zie je in ons land wel gebeuren. Overal sluitingen door bezuinigingen. Ze ontslaan tig mensen zodat ze een paar miljoen uitsparen, en vervolgens gooit minister Assher nog meer miljoenen d’r tegen aan om “werkgelegenheid te scheppen”. Er was toch werkgelegenheid !!?? Doordat er zoveel mensen werkeloos worden of zijn, word er minder besteed, en gaan nog meer bedrijven en winkels wankelen en zullen omvallen. Dat is dweilen met de sluisdeuren open. Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom?

Elk jaar krijgt Turkije 900 miljoen van de EU. Komt dat geld terug? Polen heeft 10 miljard EU geld verspilt, ze hebben honderden kilometers geluidsscherm geplaatst langs autosnelwegen waar nauwelijks huizen staan. Komt dat geld terug? En geld dat bedoeld was voor ontwikkeling van de werkgelegenheid in Polen ging voor een groot deel naar bedrijven als ING, Unilever en Philips, Mercedes Benz, BMW, Renault, Heinz, EDF, Nestlé, Deutsche Bank en Pepsi Cola. Zij gebruikten het geld om “hun management bij te scholen”. Komt dat geld terug? Het fraudegedrag van Bulgaren loopt ook in de miljarden, en in 2013 verdween een miljard EU-geld in een zwart gat in Egypte. Komt dat geld terug? Wel erg makkelijk zo. Wie zegt dat het geld is aangekomen waar het moest zijn? En de miljarden die Nederland kwijt is aan een falend ICT-project. Geld is Foetsie! En dan komt nu de klapper op de vuurpijl: “Europese diplomaten van de Europees Unie willen een eigen servies” stond vandaag in onze krant.

Majesteit, Ik vind dat U deze keer toch echt aan de koningsmantel van Uw zoon moet trekken en zeggen “luister eens lieve koningin’s-zoon, Dit kan zo niet langer hé.”

Doei.

©missie M.

* Even Stil staan.

Lieve beste majesteit,

Ik wil even stil zijn…stilstaan.. Ik zou het fijn vinden als wij tweetjes nu, midden in de nacht,  eventjes stil staan. Samen stilstaan……omdat er iemand veel te jong is gestorven. Iemand die nog niet had mogen gaan om…..om heel veel redenen….. en nog zo hard nodig was. En laten we even stil staan bij het leven. Laten we even stilstaan bij het mooie waardevolle om ons heen.

Het liedje I cry for you (Saved by the Bell van Robin Gibb) beluister ik “in gedachte aan diegene die een groot verdriet moeten mee maken” en wens hen veel sterkte, ……snik….

Welterusten.

©missie M.

 

. Betoverd land-Onttoverd land, Vervolg

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat stonden Uw zoon Willem Alexander, zijn Maxima en de drie dochters er leuk op tijdens de fotosessie aan het strand afgelopen vrijdag. Wat een betoverende mooie foto-kiek van dit gezin.

Maar ik wil even afmaken waar ik begonnen was…veel zin had ik niet. Zoveel tekst, zoveel filosofische-informatie. Ik citeer even een paar regels “saaie” filosofie: De filosoof Max Weber vond dat het moderne denken de mens en de wereld van alle intrinsieke zin en van mysterie en magie beroofde, maar een terugkeer naar op mythologie en religie gerichte voor-christelijke tijden leek hem geen goed alternatief. ….Stefan George zag de kunst als oplossing tegen de rationalisering Kunst zou het “oplosmiddel” zijn tegen geestelijke versplintering die de modernisering had veroorzaakt.

Dat alles gaat over het betoverde en de onttovering.

Majesteit, ik las dat Hakan vast houd aan de traditie, hij vond het mooi hoe “wij” (hij en de moslims) omgaan met het huwelijk. Volgend jaar gaat hij met zijn vriendin trouwen. Eerst de belofte, dan de verloving en dan de bruiloft. Mooi! Toen ik nog op school zat was dit in ons landje ook de traditie. De vader van Barbara had tegen Barbara gezegd dat hij al haar botten zou breken als ze in verwachting zou raken vóór haar trouwen. Dat was verre van een toverspreuk. Een andere vrouw werd door haar ouders op straat gezet toen ze in verwachting van haar vriend bleek te zijn. Men sprak er in ons dorp schande van als iemand “moest” trouwen. Maar ook hoorden we op school hoe het in verre-vreemde-landen ging. Jonge kinderen werden uitgehuwelijkt aan een oude man die haar vader of opa had kunnen zijn. Ook meisjes en jongens die met elkaar moesten trouwen omdat de familie (in dat ver-en-vreemd-land) dat voor hen hadden besloten. Zelf hadden de meisjes/vrouwen geen inbreng. En een handdruk kreeg alleen de man, en nooit een vrouw. Dat is toch geen betovering als U het mij vraagt.

Zoals het toen ging was niet goed, en zoals het vaak nu gaat (meteen met elkaar het koffer induiken) vind ik soms nog erger. En als ik de onderdrukking elders op deze wereld zie dan vind ik daar niets betoverends aan.

Ik vind het allemaal hocus-pocus-gecompliceerd in elkaar zitten. We schieten allemaal teveel door. De ene partij té ouderwets en de andere partij te nieuwerwets, zelfs te ordinair. Gelukkig hebben we ook nog een hele grote middenmoot.

Majesteit, doe er wat aan. Sla met de vuist op tafel en roep dan “en nu is het genoeg geweest”. Alcohol, drugs en ‘sex-met-de-eerste-de-beste voor jongeren’ is not-done. Coaches op school moeten veel betere voorlichting geven om “geestelijke versplintering” tegen te gaan.

😉

Welterusten.

©missie M.

** Betoverd land-Onttoverd land

Lieve beste majesteit, voormalige koningin Beatrix,

Ik wil toch nog even terug komen op een citaat wat ik 30 juni had gelezen. En wel deze:

een citaat van Maastrichtenaar Hakan Külcü. De woorden: “Moslims in Nederland zie ik als betoverden in een onttoverd land. Dat leidt natuurlijk tot conflicten.”

Ons land “onttoverd”? Wat gaan we nou krijgen? Ik heb daarom de woorden “betoverd” en “onttoverd” opgezocht.

van Dale:

be·to·ve·ren (betoverde, heeft betoverd)

1 toverkracht laten ondergaan; beheksen

2 in verrukking brengen: een betoverend lachje

 

Onttoverend:

1 iets van de betovering ontdoen

2 van de betovering ontdoen

 

Ik vind ons landje “betoverend mooi”. Met prachtige velden en bossen, met mooie gebouwen, beekjes en kerkjes. Betoverende mensen in alle kleuren en meningen. Spiritulaliteit,  en meerdere geloof-gemeenschappen. Er vliegen betoverend mooie vlinders door de tuin. Langs betoverend mooie bloemen. Bijen snoepen van de bloemen zodat wij een lepeltje honing in de thee kunnen doen….dat is toch een beetje “bijtjes die ons in verrukking brengen”. dat is toch betoverend mooi.

Onze koningspaar is sprookjesachtig  betoverend, en U, onze voormalige koningin is ook betoverend. U woont in een kasteel met de naam “Draekensteijn” en U heeft een boot met de naam “De Groene Draeck” waardoor U een betoverend lachje op Uw gezicht tovert. En vroeger kwam elke week Tita-Tovenaar op tv, velen hebben een Tita-Tovenaarspreuk geleerd. Nu hebben we Hans Klok en Hans Kazan.

Er gebeuren ook betoverende dingen. Toen de afgelopen dagen de zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd dwarrelden omdat de thermometer 36 graden aangaf, de tuin er erg droog bij lag….verlangde ik heel even naar de herfst….en hopsakee vandaag was het een herfstdag met regen en wind.

Maar blijkbaar is dit niet wat Hakan bedoelde. Hij wil problemen bespreekbaar maken omdat hij als moslim dat wel kan doen wat een westerling niet zou mogen of kunnen, en hij word daarom al snel als “afvallige” gezien door moslims omdat hij heilige teksten ter sprake wil brengen..

Ik ging op zoek. Waar heeft men het over bij de woorden “onttoverd land”? En kwam op een site over “Geloof en Wetenschap”. Mens en Samenleving. Met uitspraken van “filosofen en geleerden”.

Maar nu ga ik eerst slapen. Welterusten

WORD VERVOLGD
©missie M.

. Juni-berichten

Lieve beste majesteit,

Op 5 juni las ik dat Camiel Eurlings benoemd is tot commissaris bij American Express Global Business Travel. De vroegere zakenreistak van de creditcardmaatschappij. Fijn voor Camiel.

In de krant van 10 juni las ik dat Luxemburg erkend heeft dat het in de Tweede Wereldoorlog heeft mee gewerkt aan de deportatie van Joden. Er worden excuses aangeboden aan de Joodse gemeenschap.

Op 16 juni las ik dat kloosters weer in trek zijn bij mannen. Het aantal aanmeldingen zijn verdubbeld.

En in de krant van18 juni stond “Nutella-rel Frankrijk en Italië”. Vanwege uitspraken van de Franse milieu-minister over de Italiaanse chocopasta.

Ook stond in de krant van 18 juni dat Hongarije een hek van vier meter hoog aan de grens met Servië plaatst om vluchtelingen tegen te houden. Volgens de premier van Hongarije loopt het de spuigaten uit.

Uitspraak van werkgeversvoorzitter Hans de Boer die mensen met een uitkering “labbekakken” noemt. Dan te bedenken dat er heel veel werkelozen onvrijwillig werkeloos zijn geworden door het vele bezuinigen van deze regering (het kapot maken van de economie) die de centen naar de mensen in Brussel/E.Unie brengt omdat die mensen van het Europees Parlement verschrikkelijk veel geld verdienen voor zowat elke handeling die zij of hun chauffeur doen.

Op 19 juni las ik in de krant dat dhr.Jansen-Steur vrijuit gaat voor de medische missers. Niet alleen hield het Medisch Spectrum Twente ziekenhuis de medische fouten binnenskamers. Nu komt de ex-arts er ook nog mee weg. Schandalig.

In de krant van 24 juni las ik dat piloten van het passagiersvliegtuig United Airlines, dat de vlucht van Rome naar Chicago zou vliegen, een tussenlanding in Noord-Ierland moest maken vanwege een nootjesrel. Nootjes waren al eerder rede om een vliegtuig aan de grond te zetten. Eerder was het de dochter van de topman van Korean Air. Nu was het een  Amerikaan die zoveel stennis had gemaakt omdat hij nootjes en crackers wou hebben. Voor deze landing moesten de piloten 50.000 liter kerosine lozen. United Airlines schat de schade  op bijna een half miljoen euro stond in de krant.

In een weekblad stond dat Yolanthe Sneijder-Cabau-van-Kasbergen en Wesley een reclamedeal hebben gesloten. Yolanthe is binnenkort te zien in reclame over babyvoeding en volgens dat weekblad krijgen ze daar 230,000 euro voor. Ze is trouwens gezakt met de vraagprijs voor het huis in Volendam waar een paar jaar geleden een hypotheek van 300,000 voor is genomen. De nieuwe vraagprijs is 225,000. Dus…een paar minuutjes op tv “zwijmelen” over een fruit of groente hapje is duurder dan een compleet huis dat gekocht is voor 3 ton ??

In de krant van 24 juni las ik de grote letters in de krant “Geen vrouw hoeft meer de deur uit voor uitstrijkje”. Volgend jaar kan het met een thuistest.

29 juni las ik dat onze koningin Maxima, in haar functie als “speciaal afgezant van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van inclusieve financiering” een drie daags bezoek bracht aan de Filipijnen.

In de krant van 30 juni las ik een citaat van Maastrichtenaar Hakan Külcü. De woorden: “Moslims in Nederland zie ik als betoverden in een onttoverd land. Dat leidt natuurlijk tot conflicten.” Ons land “onttoverd”?? Hoe komt hij daar nou bij? Het word “onttoverd” door de mensen die denken dat ze betoverden zijn.

Citaat van J.Frederiks, journalist en schrijver: “Wij hebben in vijf jaar tijd de hele Griekse economie om zeep geholpen.”

Er stond een foto in de krant van minister van Defensie met daaronder de woorden:…….(momentje….momentje….ik moet eerst naar een teiltje want ik krijg de woorden er anders niet uit… :Zo daar ben ik weer)…. onder de foto de woorden: “Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is de nieuwe flitsmacht van de NAVO ‘een signaal van solidairteit en geruststelling naar onze Oost-Europese partners”. Geruststelling? Het is oorlogsdreiging “wie nog nie” vanwege machtlust en landjepik. Miljardenverspilling.

In die zelfde krant een artikel over het zorgbudget, een hoogbejaarde vrouw (wat Auschwitz heeft overleefd) vreest voor haar zorgbudget. Het artikel van Jeanine stond in  die zelfde krant, misschien dat “ik als lezer” na het lezen een teiltje nodig had..

Citaat van voormalig burgemeester Onno Hoes over gemeenteraad Maastricht: “Maar het mag wel één keer gezegd worden – al is het maar voor de geschiedschrijving – dat we niet als vrienden uit elkaar zijn gegaan.”

En dan heb ik nog niet eens alle berichten ‘waar ik het over had willen hebben’ genoemd.

Majesteit, daar worden we toch veel te moe van hé? Ik heb mijn nachtgewaad klaar liggen en duik er meteen in. Welterusten.

©missie M.