** Griekenland

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik merk dat ik veel moeite heb om te schrijven over Griekenland. Ik moet me dwingen. Het land dat jaren geleden eigenlijk al zo goed als failliet was en waar toenmalig minister van Financiën Kees de Jager zeker van kon zeggen dat al dat geleend geld terug zou komen.

Een land dat zo in de problemen zit moet fatsoenlijk geholpen worden, op gang geholpen worden. Laat de Grieken fatsoenlijk belasting betalen, óók voor huizen die ze niet afbouwen omdat ze dan geen belasting hoeven te betalen, laat ze niet op 50 jarige leeftijd met pensioen gaan. Een land alleen maar heel veel geld geven en zeggen dat je het zo snel mogelijk terug wil, verwachten dat er alleen maar flink bezuinigd word is niet zoals het moet als U het mij vraagt.

Mark Rutte zei nog “er gaat geen cent meer naar de Grieken” en vervolgens word er nog meer geld ’te leen’ gegeven, en weer komt Griekenland geld te kort OMDAT de Griekse mensen moeten bezuinigen komt er ook niks meer terug in het laatje. Zo maak je een economie kapot als U het mij vraagt. Dan is het er op of er onder. De Grieken zijn het zat want hun land is er nog nooit zo slecht aan toe geweest als de laatste jaren toen ze van de Europese Unie “hulp” kregen.

Massaal zeggen de Grieken nee tegen de EU. Ik dacht nog: “Het volk heeft gesproken, Tsipras ga naar je volk en zet er samen de schouders onder, fiks het onder mekaar, het zal zwaar worden maar uiteindelijk zal het jullie lukken. Zorg dat jullie weer trots en met geheven hoofd door jullie mooie land kunnen fietsen en gezamenlijk de sirtakie dansen in witte rokjes en spitse schoenen”. ……Maar de EU wil geen nee horen want dan kunnen ze fluiten naar hun centen. Dus, Het mes op de keel. De Grieken zaten te diep in de shit. Tsipras gaat bedelen in Brussel…en gaat naar huis….of hij zijn volk iets kan uitleggen? (kan dat zomaar?) Ik betwijfel het. Tsipras ontslaat zijn ministers ….(kan dat zomaar?) en benoemt zelf een paar nieuwe ministers (kan dat zomaar?).

In plaats van hen goed te adviseren en gezond op gang te helpen, geven ze nu alweer miljoenen, en het land gaat vast verder met het ongezonde klimaat. Nog meer flink bezuinigen. Btw op openbaar vervoer, taxi’s en restaurants gaat van 13 naar 23 procent. Gas water en licht worden belast met 13 procent. Medicijnen boeken en theatervoorstellingen blijft op het oude btw-tarief. Hotels hebben tot de herfst om de btw te verhogen, ook de begrafenissector wordt 10 procent extra btw gerekend. In de krant las ik dat een begrafenisondernemer van Athene nog meer problemen voorziet. Hij worstelde de laatste weken geregeld met zijn geweten. De goedkoopste begrafenis kost 800 euro en zelfs dat kunnen veel mensen niet betalen.

Dat te-streng-bezuinigen helpt het land er niet bovenop want dat zie je in ons land wel gebeuren. Overal sluitingen door bezuinigingen. Ze ontslaan tig mensen zodat ze een paar miljoen uitsparen, en vervolgens gooit minister Assher nog meer miljoenen d’r tegen aan om “werkgelegenheid te scheppen”. Er was toch werkgelegenheid !!?? Doordat er zoveel mensen werkeloos worden of zijn, word er minder besteed, en gaan nog meer bedrijven en winkels wankelen en zullen omvallen. Dat is dweilen met de sluisdeuren open. Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom?

Elk jaar krijgt Turkije 900 miljoen van de EU. Komt dat geld terug? Polen heeft 10 miljard EU geld verspilt, ze hebben honderden kilometers geluidsscherm geplaatst langs autosnelwegen waar nauwelijks huizen staan. Komt dat geld terug? En geld dat bedoeld was voor ontwikkeling van de werkgelegenheid in Polen ging voor een groot deel naar bedrijven als ING, Unilever en Philips, Mercedes Benz, BMW, Renault, Heinz, EDF, Nestlé, Deutsche Bank en Pepsi Cola. Zij gebruikten het geld om “hun management bij te scholen”. Komt dat geld terug? Het fraudegedrag van Bulgaren loopt ook in de miljarden, en in 2013 verdween een miljard EU-geld in een zwart gat in Egypte. Komt dat geld terug? Wel erg makkelijk zo. Wie zegt dat het geld is aangekomen waar het moest zijn? En de miljarden die Nederland kwijt is aan een falend ICT-project. Geld is Foetsie! En dan komt nu de klapper op de vuurpijl: “Europese diplomaten van de Europees Unie willen een eigen servies” stond vandaag in onze krant.

Majesteit, Ik vind dat U deze keer toch echt aan de koningsmantel van Uw zoon moet trekken en zeggen “luister eens lieve koningin’s-zoon, Dit kan zo niet langer hé.”

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.