**James Blunt en zijn Sofia

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Eindelijk weer eens wat nieuws uit de adellijke kring….maar tegelijkertijd ook nieuws uit de popwereld, want de 39-jarige zanger James Blunt (die van het lied You’re Beautiful ) (geboren als James Hillier Blount op 22 feb.1974 in Tidworth /Wiltshire)  ging met kerstmis op zijn knieën en vroeg toen zijn 29-jarige vriendin Sofia Wellesley ten huwelijk.

Sofia’s grootvader is de hertog van Wellington. Kent U de hertog? Arthur Wellesley heet hij met voor en achternaam. Ik ging speurneuzen maar kwam meerdere Arthur-ren Wellesley-jen tegen. Eentje versloeg Napoleon bij de slag bij Waterloo in 1815. Dát is um dus niet….of hij zou vroeger het eeuwige-verjongingsserum te pakken hebben gekregen en het toen helemaal alleen heeft opgedronken.

Mijn moeder zei vroeger wel eens “Sterke benen die de weelde moeten dragen”. Dus dacht ik: “Zozo James, dan moet je sterke benen hebben”. Hij moet nu met zes messen vorken en lepels naast zijn bord weten om te gaan, welk glas is voor de witte wijn en welk glas voor de rode wijn. Geef ik een hand of een knikje? Allemaal etikette-gedragsgedoe. Elke dag een heleboel beleefdheidsvormen

James weet best wel wat beleefdheid is denk ik. Misschien nog wel beter dan welke adellijke ook. Want hij zingt “you’re beautiful”…en als je dat zingt dan barst je wel van het  fatsoen.  Maar toen las ik zijn woorden: “Je moet sterk in je schoenen staan om een relatie te kunnen hebben met iemand uit de muziekwereld.

Dat is de andersomwereld !!!! Enfin. Ze zullen beide sterke benen moeten hebben in de echte echtpaarwereld. Met echte liefde én sterke benen staan ze beide dubbel sterk.

Ik ga vanavond oliebollen bakken. Ik wens U een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2014. Doei.

©missie M.

 

***Lyme

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

*De kersttoespraak

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag de kersttoespraak van koning Willem Alexander. Wat mooiiiiiiiiiiiiiii.

Gelukkig had hij het niet over ‘het participeren van de burger’ maar over het echte leven en het echte kerstgevoel van ons allen. Het zorgen hebben, en het zorgen voor elkaar. Het rekening houden met elkaar.

En die schouw was echt prachtig versierd. Mooi. Die klok stond prachtig maar….die liep niet goed….of stond de tijd stil?

Een gezegende kerst gewenst.

doei.

©missie M.

*Zalig kerstmis

Lieve beste Majesteit, en alle lieverds die hier lezen,

Ik wens jullie hele mooie kerstdagen.

Ik wens jullie voor 2014 veel mooie momenten, een heerlijke lach, gevoel voor humor, vertrouwen, hoop, liefde, geluk, gezondheid, vriendschap, vrede, sterkte bij tegenslagen, de tijd om bij kleine dingen stil te staan, en rust om van mooie momenten te genieten.

Doei.

©missie M.

**Voicemail van prins Harry afgeluisterd

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat de voicemails van prins Harry en van Kate, de vrouw van Harry’s broer, is afgeluisterd door de inmiddels opgeheven Britse krant “News of the world”. In het huis van de verslaggever zijn 2006 opnames  gevonden.

Dat lijkt me o zo saai….2006 keer “dit is de voicemail van prins Harry” aanhoren.

Welterusten

©missie M.

-Biechten

Lieve beste majesteit,

Goeroes, swami’s, therapeuten en levenscoaches. Goedheiligman met piet en roe, het Riagg. De vervangers van de priester in zijn biechtstoel. ‘Therapie is het nieuwe evangelie’ las ik ergens.

Ik wil hier even mijn spijt betuigen….nee eigenlijk is het niet mijn spijt, maar ‘het spijt’ dat het een en ander loopt zoals het loopt. Een biecht kan ik het ook niet noemen. Noem het maar hoofdbrekens.

Het ene moment lees ik dat de overheid uiterst bezorgd is dat er straks te weinig handen aan het bed staan, te weinig verzorgend personeel. Een schrijnend tekort aan verpleging zal er ontstaan. De vergrijzing zou er ook schuld aan hebben zegt men. Dan denk ik “God-zij-dank dat we nog verzorgend personeel in ons landje hebben”. Die mensen moeten we koesteren.

Maar dan…dan lees ik ‘heden ten dage’ krantenstukken over het grote bezuinigen van zorg op de meest kwetsbaren. Een ontslaggolf waarbij ik me afvraag: “Kan dit zomaar?” Zijn er geen hulpverleners in de buurt? Geen dokters die “STOP” roepen? Geen mannen in Glazen huizen? Hoezo schuld van de vergrijzing?

We moeten ons schamen dat we dit laten gebeuren. In Frankrijk trokken een paar jaartjes geleden de Fransen de straat op met protestborden omdat de regering de pensioenleeftijd wou verhogen naar 62 jaar. Hier gebeurd (op het Glazen huis na) nog niks als de leeftijd opgerekt word tot 73 jaar. Er gebeurd niet eens iets nu (nog eens d’r bovenop)  100.000 tot 120.000 verplegend personeel ontslagen gaat worden, en wel miljoenen naar de JSF’s, Brussel en de buitenlandse werkelozen gaat. Werkelozen creeeren is serious foute boel.

Einde zeurbiecht.

Lichtpuntje: Maar we hebben in ieder geval een koning die op prinsjesdag vertelt dat de Nederlandse burger moet participeren, en diezelfde koning die in Saba vertelt dat het eiland een fantastische toekomst tegemoet gaat, en we hebben een prachtige koningin met prachtige jurken die mooi kan zwaaien. Blij blij.

Doei

©missie M.

*Mijn toetsenbord

Lieve beste Majesteit,

Ik zag dat de letter M van mijn toetsenbord weg gesleten is.Telkens als ik het woord Majesteit wil intikken begin ik met een gok…is het de M of de N…want ook de N zit niet meer zo goed afgebeeld op de toets. De E is ook al iets versleten. Wat deze informatie op de kous heeft? Ach….het is maar dat U het weet.

Heeft U al goede voornemens voor 2014 ? Als U altijd al een goed voornemensleven leid dan zit het wel snor.

Ik ga slapen, ik ben moe, sluit mijn beide oogjes toe.Welterusten

©missie M.

*Nelson Mandela, waarom toch nog zolang gevangen?

Lieve beste majesteit,

Wat ik me afvraag als ik die massa’s mensen zie en die “hoge pieffen” die een mooi woordje doen ter nagedachtenis aan Nelson Mandela. De hoge pieffen zijn geen jonkies…ze waren vast al volwassen toen Mandela nog vast zat….Ik luister naar de mooie woorden. Ze houden van hem. Waarom heeft hij dan toch nog 27 jaar gevangen gezeten? Hij was al redelijk oud toen hij vrij kwam…en toen waren veel van die “hoge pieffen” (waaronder oa U en Uw ouders bv) toch ook al vrij machtig. We leven niet in een slavernij-en apartheidcultuur, dat is iets van ver voor onze tijd, en toen Nelson vrij kwam was die apartheid en slavernij ook allangggggggggggggggg van de baan.En toch heeft hij nog lang onterecht vastgezeten. Waarom?

doei

©missie M.

***Bestrijding van de werkeloosheid door minister Asscher:

Geachte Asscher,

Vandaag las ik in de krant dat er een ‘golf van ontslagen’ gaat vallen in de zorg. U weet wel ‘de zorg’ waarover men nog niet zolang geleden heel bezorgd was dat er een tekort aan verzorgend personeel zou ontstaan. Er werd gesproken over Poolse werknemers naar hier te halen, maar die eerst nog een talencursus moesten volgen….een talencursus en woonverblijf van hoeveel euro?. (Zij hadden minder tijd dan Maxima om de Nederlandse taal te bemachtigen, maar in de zorg waar ouderen slecht horen en elk lettertje van belang is. Wat schaft de pot?” of het “Moet u op de pot?”) en men sprak over mensen uit India die kundiger en beter geschoold zouden zijn dan de Nederlandse operatieassistenten.

En dan lees ik vandaag dat er 80.000 banen verloren zullen gaan in de verpleging,verzorging en Thuiszorg, circa 20.000 banen in de gehandicapten zorg, en 13.000 banen in de geestelijke gezondheidszorg verloren zullen gaan. Dat zijn bij mekaar ONGELOOFLIJK veel ontslagenen in de zorg.

We moeten ons SCHAMEN dat we dit met de zorg voor hulpbehoevenden laten gebeuren.

Precies een jaar geleden zei ik al “het lijkt me sterk dat we volgend jaar kunnen zeggen “zo hij heeft die werkeloosheid eens goed aangepakt”. Wat heeft u met al die miljoenen gedaan die u zou gebruiken voor de bestrijding van de werkeloosheid?

Geld vrijmaken om de werkeloosheid te bestrijden en tegelijkertijd bezuinigingen doorduwen die werkelozen maakt. Is dit niet met de kranen open dweilen? Kranen? Wat heet kranen? Hele sluisdeuren worden opengezet.

Verslag van één jaar:

Dec.2012: Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij.

Dec. 2012: Asscher maakt 100 miljoen vrij om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden.

Mei 2013: De afgelopen jaren is voor ruim 95 miljoen euro geknoeid met toeslagen. Bulgaren die zich in Nederland lieten inschrijven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken. Staatssecretaris Frans Weekers kondigde een nieuwe maatregel aan om de fraude de kop in te drukken.

Juni 2013:Italiaanse werkeloze jongeren met een aantal jaar werkervaring naar Nederland halen??? Dus ze zijn niet werkeloos, waarschijnlijk ook nooit geweest, en zo jong zijn ze ook niet meer anders had men geen aantal jaar werkervaring.

Juni 2013 vertelt minister Asscher in Luxemburg dat hij 600 800 miljoen uitgeeft om banen te “scheppen”. In Luxemburg heeft Asscher afspraken gemaakt met Roemeense en Bulgaarse collega’s over schijnconstructies en malafide werkgevers. Nederland gaat de samenwerking met Roemenië en Bulgarije versterken om uitbuiting van werknemers tegen te gaan.

29 juni 2013: Premier Rutte zegt “terecht geen geld beschikbaar voor aanpak Nederlandse jeugdwerkloosheid”.

4 juli 2013: Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen. Waarom? Omdat er hier zoveel werk is? Als ze eenmaal in Nederland zijn zijn ze ook Nederlandse werkeloze jongere waar terecht geen geld voor beschikbaar is…toch?.

Juli 2013: Bezuinigingspakket wordt ingrijpend. In het bezuinigingspakket waarover het kabinet deze zomer beslist zullen “ingrijpende maatregelen en vergaande hervormingen” zitten aldus minister Dijsselbloem.

Nederland moet dit jaar ongeveer 350 miljoen euro meer aan de EU afdragen dan voorzien. Minister Jeroen Dijsselbloem sprak over “een tegenvaller”. Als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen bovenop.

Juni 2013: Minister Fred Teeven wou eerst 340 miljoen (3400 banen) op de gevangenissen besparen, maar nu wordt dat dus 271 miljoen (2000 banen) bezuinigen.

Defensie moet NOG ruim 330 miljoen bezuinigen al dus minister Jeanine Hennis-Plasschaert

Juni 2013: minister Edith Schippers heeft moeite met mensen die de ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen. Ze noemt hen ‘wanbetalers’. Terwijl wanbetalers toch echt wat anders zijn. Ze dreigt nu de verzekeraars te korten als zij niet harder er aan werken dat iedereen betaalt anders worden zij gekort.  Op 1 januari waren er nog 299.000 verzekerden met een betalingsachterstand van minimaal een half jaar. Op 1 april was het aantal opgelopen tot 306.000 en op 1 juni stond de teller op 314.000. Met dit groeitempo komt het aantal wanbetalers van wie de premie geïncasseerd wordt door loonbeslag dit jaar uit op ongeveer 340.000 mensen die de ziektekosten niet meer kunnen betalen.

Juni 2013: De bezuinigingen van Stef Blok: 10.000 tot 15.000 mensen worden ontslagen omdat deze minister 142 miljoen wil bezuiningen. Minister Stef Blok gaat bezuinigen. Hij stoot de komende tijd bijna een derde van de kantoorruimte af en hoopt hiermee jaarlijks 142 miljoen te bezuinigen.(62 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land) Daardoor komen tien tot vijftienduizenden banen op de tocht’. 10.000 tot 15.000 banen foetsie.

4 juli 2013: Het kabinet trekt dit jaar 20 miljoen uit voor de armoedebestrijding. Het grootste deel van dit bedrag, 19 miljoen, gaat naar gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken doet een beroep op de gemeenten om het geld vooral in te zetten voor kinderen uit arme gezinnen.  Ik kan nergens lezen of het voor Nederlandse arme gezinnen gaat of voor  andere vreemde landen.

13 juli 2013: Bezuinigingen in de zorg zijn noodzakelijk willen niet meer ziekenhuizen in de rode cijfers belanden. Dit jaar lijden meer dan tien Nederlandse algemene ziekenhuizen verlies. In totaal tellen de Nederlandse ziekenhuizen 172.000 fte’s. Op de meeste plaatsen kan een inkrimping door natuurlijk verloop worden opgevangen stond er in de krant. Een natuurlijk verloop is dat een oudere werknemer met pensioen gaat en haar plaats word ingenomen door een jongere kracht. Als die plaats niet word ingevuld is het dus helemaal geen natuurlijk-verloop want de overgebleven werknemers zullen het werk van die collega’s moeten opvangen, terwijl er thuis iemand zich rot zit te solliciteren voor een vaste baan.

Dan heb ik het niet eens over de basisscholen die afgelopen zomer voorgoed gesloten zijn uit bezuinigingsmaatregel.
De Thuiszorg die fors aan het bezuinigen is.
De bouwsector, winkels sluiten met de bosjes, weekbladen verliezen lezers, woningmarkt enz.enz.
Al die ontslagenen zijn mensen met vaste Nederlandse maandlasten. Huizen die minder waard worden en niet meer verkocht worden. Hoge schuld en geen werk. Naast de Derde wereld,  creert men nu de “arme Westerse wereld”.

Wat heeft het voor nut dat Asscher zoveel geld steekt in de werkeloosheidsbestrijding als de andere ministers werkelozen creëren. Dat is water naar de zee dragen.

Ik heb geen 400 miljoen nodig om onderzoek te doen naar de Nederlandse economie. Dit ziet een kleuter nog dat het helemaal fout gaat lopen.

Zuchttttttttttttttt ……………..

©missie M

*Geachte Rutte, over uw Geluksmachine

Geachte meneer Mark Rutte, premier van Nederland,

Graag wil ik reageren op uw woorden: “de overheid is geen geluksmachine”.

En het Nederlandse volk is geen fruitautomaat waar je met één muntje de kans krijgt om de hele machine leeg te trekken.

U plukt ons land kaal, belooft dat u de werkeloosheid aan gaat pakken, om vervolgens de miljoenen naar het buitenland te brengen. Nee meneer Rutte, Nederland is ook geen geluksmachine, want zonder het Nederlandse volk had u niks te plukken.

doei

©missie M.