***Luisterend oor nodig

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Vanavond heb ik dringend behoefte aan een luisterend oor en ik heb gekozen voor de oren van U….met uw goed vinden. Ter informatie: Ik heb als achtergrondmuziek “The Manhattan” met “Lets Just kiss en say goodbye” opstaan.

Majesteit, deze week is het weer Allerzielen en Allerheiligen. Dan staan we weer stil en herdenken we de overledenen extra. Brengen we een bloemetje naar het graf. Dat zet me alweer te denken, en daarom zit ik midden in een discussie met mezelf, wat wil ik later als mijn tijd gekomen is? Begraven of cremeren? Ik zou tot voor kort nooit voor cremeren gekozen hebben…..dat lijkt me meer een definitieve permanente MRI scanner zonder uitslaggesprek. Maar begraven is niet voor “altijd” voor een doodgewone overleden Nederlander. Als men lang genoeg dood is word men weer opgegraven. Dat kan toch niet….zeg nou zelf. Een begrafenis is al zo duur in ons land….als je voor een begrafenis hebt gespaard ben je nog lang niet klaar met betalen. Terwijl het toch eigenlijk doodnormaal is dat ieder mens uiteindelijk dood gaat zit de uitvaart niet in het basispakket waar een bezoek aan de tandarts en huisarts in zitten. Men kan een uitvaartverzekering nemen zo duur als men wil of kan, maar als je wilt blijven liggen op de plek die je koos als eeuwige rustplaats dan zul je weer moet betalen, zelfs als je ‘geruimd’ of te wel verhuisd wil worden dan moet je weer betalen. Wat een gedoe toch. Het leven is duur, maar zelfs als je niet meer leeft is het duur. Ik probeer dit te begrijpen…ik praat tegen mezelf met woorden als “het zijn nou eenmaal de regeltjes”. “Missie maak je niet druk”. Na een bepaald aantal jaren verblijf in de hemel kunnen je botten nog onder een tractor komen bij wijze van spreken. En dat voel je dan niet eens.

Maar nou “hoort” ik gisteren iets op de radio waardoor ik even aan de kant van de weg ben gaan staan. Moslims worden nooit opgegraven. Als ik dit op mijn manier mag formuleren, op een rijtje mag zetten:….Dan…Dus terwijl alle overleden Nederlandse burgers op den duur opgegraven worden en naar een verzamelgraf worden verhuisd….blijven alle overleden moslims liggen waar ze liggen met het gezicht naar Mekka. Paden op begraafplaatsen worden extra verlegd/gelegd zodat de overleden moslim met het gezicht naar Mekka kan liggen én kan blijven liggen. En ik….ik wil gewoon met mijn gezicht naar de hemel liggen….er hoeft geen pad verlegd te worden, geen struik hoeft te wijken, geen boom gekapt. Het gras hoeft niet eens gemaaid te worden. Maar ik wil niet in een verzamelgraf  majesteit, neeheee……..

Stel dat de botten van Napoleon Bonaparte, de botten van koningin Wilhelmina, de halve bevolking van ‘zomaar een Nederlands dorpje’, en de ribben van een oude overleden buur van prins Bernard door mekaar gehusseld werden in een verzamelgraf…. dan…dan weet ik  zeker…dan was de wereldbol te klein.

Ik vind niet eens dat een begrafenis (de kaarten, prentjes en bloemen niet mee gerekend) zo peperduur mag zijn…dat is misbruik maken van iets dat noodzakelijk is, tenslotte bewijs ik daar de Nederlandse regering ook een dienst mee. Want wat als ik zou zeggen “ik wil niet weg”. Wat zit er anders op?

Brussel zal het vast begrijpen als U of Uw zoon ‘de koning van Nederland’ dit idee op de Brusselse tafel legt en daarom een financiële subsidie aanvraagt.

Majesteit, Ik wens U veel sterkte met Allerzielen.

Welterusten,doei.

©missie M.

-Wind en wilde haren

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Mocht U de tv aanhebben en naar het interview met Samsom Diederik kijken en juist daarom toe bent aan een ommetje in de frisse lucht, of van plan bent om een lange wandeling te maken, dan raad ik U aan om U goed vast te houden aan Uw hondje… en aan Uw bodyguard…en zet beter geen hoed met grote rand op. Want het waait….woeiiiiiiiiiiiiiiii………..woeiiiiiiiiiiiiiii…Ik heb wilde haren er aan over gehouden.

Gistermiddag liep ik langs een grote raam van een speelgoedzaak. Op de levensgrote poster stond een tienermeisje te pronken met haar armbandje en ….weet niet wat nog meer. Ze keek verwend. Ik dacht: “verwend grootkind kijk niet zo als een verwend grootkind”. Zal ik met een dikke viltstift een snor tekenen onder haar neus? Ik ging op zoek naar de stift maar die zat niet in mijn tasje. Terwijl ik er naar zocht vroeg ik me af “wanneer was het de laatste keer dat ik een dergelijk kattenkwaad heb uitgehaald? Ondeugend…nee niet echt kattenkwaad. Dat was er eigenlijk niet. Hooguit toen ik nog op twee van de vier keukenstoelpoten probeerde te balanceren en mijn moeder bezorgd was om de stoelpoten én mijn rug. “Wanneer ben ik mijn wilde haren verloren?” vroeg ik me af.

Enfin, ik heb het meisje op de poster geen snor of snottebel getekend, en evengoed heb ik vandaag mijn wilde haren nog. Met dank aan de harde wind.

Fijne zondag nog, doei.

©missie M.

*Wintertijd

Geachte majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U de klok afgelopen nacht ook een uur terug gezet? Van 03.00 naar 02.00 uur? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet  tot 3 uur in de nacht ben opgebleven. Ook niet extra op ben gestaan om 3 uur. Mijn wintertijd is vanmorgen pas ingegaan.

Dussss “Prettige wintertijddagen”.

doeiiiiiiiii

©missie M.

*Geachte Frans Bauer’t

Geachte Frans,

Ik had een week of drie geleden naar Viva La Frans gekeken. Ik heb me zitten ergeren over de manier waarop je steeds zat te gapen naar Josje toen ze zich ging douchen. Ook heb ik me zitten ergeren hoe jij (de cameraman en je broer) s’nachts naar de tent van Josje (van K3) liepen om haar met knorgeluid wakker te maken. Josje vond het niet leuk want ze sliep en doordat ze wakker werd gemaakt dacht ze niet meer te kunnen inslapen. WAARDELOOS om zo met de nachtrust van iemand om te springen om….om wat? Had je gehoopt op een gillende meid die in haar babydol de tent uit zou rennen, op de vlucht  voor wilde zwijnen?

En dan dat geklungel met ontbijt of eetmomenten. Zijn jullie van nature professionele campeerders? En dan al die activiteiten die op één dag uit de kast werden getrokken om het programma inhoud te geven. Schilderen bij het bruggetje waar Vincent van Gogh heeft geschilderd. Oké, maar “moet dat allemaal in raptempo?” Op een terreintractor tussen de bomen door scheuren als een wilde man, met een mooie griet in minirok achterop…zo….zo…van ga jij maar achterop zitten want ik ben dé man die jou eens laat zien wat avontuur is. Valhelm noodzaak? Josje? Is die vraag aan haar gesteld? Was het ook avontuur geweest als je was omgeflikkerd met dat ding samen met Josje achterop?  Link avontuur, je zet haar carriere bij K3 op het spel om inhoud aan jou programma te geven.

Ook erg misselijk dat de tent van Josje was open ge-rits toen jullie weg wilden gaan…Josje zei “ik moet snel mijn tent dicht maken want anders kruipt er van al in de tent”. Huh de tent open? dacht ik nog, terwijl er van te voren was gewaarschuwd dat ze de tent moet sluiten omdat er slangen, spinnen enz. zitten. Terwijl Josje naar haar tent rent zeg je tegen je broer “ik dacht dan kan het fijn luchten”. BLEHHHHHHHHHH wat pubergedrag.

Frans hou het alsjeblief bij je zingen want presenteren van Villa Felderhof in tentversie, met pubergedrag, zoals je het deed met Josje van K3 als gast vond ik 3 keer K.

Zanger blijf bij je leest.

Anke van Grunsven gaat toch ook niet het voetbalverslag presenteren op tv, dat zou raar zijn, of als zanger Jan Smit onderbroeken zou gaan showen.

Doei.

©missie M.

*Nieuwe kleren

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U wel eens gehoord van een tube? In de vorm van een kledingstuk? Dat klinkt nogal SM-achtig hé? Maar het is gewoon een sweater. Een broek heet “pant”. Dat klinkt  te lui om pantalon te schrijven. Een vest heet cardigan maar dat wisten we wel al langer hé. Maar wat is een beanie? Nou? Ik geloof dat het een muts is. En een scarf? Dat is volgens het plaatje een dikke sjaal. Het klinkt gevaarlijk,scherp en pijnlijk. En een armband noemen ze in die folder “bracelet”. En dat klinkt alsof je pijn aan je knie of elleboog hebt en een brace nodig hebt. Een broodmagere-benen-broek heet skinny-jeans. Vel-over-bot-broek dus.

Je zou maar samen wonen met iemand die de kast vol heeft met scarf’s, tube’s en beanie’s.

Nou ik terug denk hadden wij het vroeger over t-shirts en shorts terwijl mijn oma in haar leven nog nooit een t-shirt had gedragen. Majesteit,word ik te oud voor zulke opschepperigge-kleding-taal of word ik gewoon wat mopperig omdat zwarte Piet zo on-Nederlands aangepakt word? Scarf. Puh, wat is er mis met de sjaal? Beanie? Gewoon gebreide muts, klaar.

Ik ga mijn ponnie (nachtpon) aan doen en mijn tanden poetsen met  tandpasta uit een TUBE. Nachtcreme voor de “skin”.

Gaapppppppppppppppp. Welterusten.

doei

©missie M.

 

*Onze cultuur

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmiddag zat ik lekker in het zonnetje en herfstbriesje een Heksenboleet te bewonderen. Wat ben je toch een mooie paddenstoel zei ik zachtjes. Is het waar wat ze zeggen? Is het waar dat Oela-Boela de boze toverheks jouw familie gebruikte om er gemene drankjes van te maken? Enfin, zonder antwoord op deze vraag liep ik weer naar huis. En toen gebeurde het. Iemand had gehoord dat er hard geroepen word dat het vanaf 2015 verboden word om zwarte Piet te spelen. Wie heeft het dan nog over Heksenboleten of Eekhoorntjesbrood. Waar is de afrastering waar we met z’n alle bloemen in het hekwerk steken ter ere aan onze zwarte Piet. Wanneer lopen we de stille tocht….nee niks stille tocht. Een zware kabaaltocht in het donker. Zwarte Piet ik zal je missen. Zwarte Piet We Love You. Zwarte Piet verboden, Nooit meer zwarte Piet, WAAROM? Sint zonder Piet dat is als Sjors zonder Jimmy…als Suske zonder Wiske, als Lambik zonder tante Sidonia. Als V. zonder D. Als vissen zonder hengel.

Onze Pieterman, Iemand die zo geliefd is bij het Nederlandse volk word toch nooit gediscrimineerd! Hij wordt elk jaar overdonderd met tekeningen die de kinderen voor hem maken en klaar leggen bij de haard zodat Piet die vind als hij door de schoorsteen afdaalt.

Uw schoondochter zei ooit: “Dé Nederlander bestaat niet”.  Ik voel me gediscrimineerd.

Als ons mooie kinderfeest kapot gemaakt word om zulke onnozelheden dan hoeft er niet één hoofddoek of burka langs te lopen want dan maak ik een scéne van jewelste. Het is discriminatie, vrouwonderdrukking. Ik voel me ook nog eens gediscrimineerd, ik voel mijn vrijheid aangetast, mijn eer aangetast, alsof ik minder-vroom ben zonder dat gesluier. En in Nederland hebben we die verstopdoeken niet nodig voor de te felle zonnestralen. Als onze Piet in Nederland niet meer welkom is omdat sommigen zich gediscrimineerd voelen….dan heb ik nog een flink karwei voor de boeg. Dan ben ik diegene die een hels-kabaal ga maken over alle andere cultuurfeesten. Geen Suikerfeest meer want dat is slecht voor het kindergebit en discriminerend voor alle diabetici-patiënten.

Die Amerikaanse mevrouw van de “Zwarte-Piet-werkgroep” vind dat we al Santa Claus hebben dus waarom dan ook nog Sinterklaas?  Huhhhhhhhhh ? Wat weet zij weinig van onze cultuur hé? Santa Claus of de kerstman hebben Rudolph the red-nose randeer.  Is Rudolph wel een goed voorbeeld voor al die rendieren? Met zijn rode neus. En dan nog wel om de slee van de kerstman te trekken. En al die elfjes van de kerstman… die bij Noordpooltemperaturen in een tutu-rokje rond huppelen. Heeft de VN- mevrouw geen andere workshop? Kan ze niet beter gaan werkgroepperen over iets anders? Misschien wel de film “Turks fruit” verbieden, (die hebben we toch bijna allemaal al gezien) omdat het een film is waar Monique van de Ven met Rutger Hauer in zonde leven onder de naam “Turks fruit”. Klagen mensen uit Hamburg ook over broodje Hamburger? Of klagen de mensen uit Frankfurt over de broodjes knakworst met de naam Frankfurters. Nee dus. Ze lijken er niet eens op. En hoe zit het met Sjors en Jimmy? Moeten we nu al het horeca personeel ontslaan omdat het lijkt alsof het slavernij is? Want ze bedienen de klanten. En ze hebben een “baas”. En de blanken obers dan? Waarom mopperen die niet? Samsom Diederik is de zwarte Piet van Rutte, en Rutte is de zwarte Piet van Brussel, en de Nederlandse bevolking zijn de slaven want ze moeten elke maand veel geld betalen, ook als het niet gaat en ze eten moeten halen bij de voedselbank, omdat hun banen worden weggeven aan Polen en Roemenen omdat zij goedkoper zijn….tja in Polen ben je met dat bedrag dat wij aan huur of belasting betalen al schatrijk. Krijgen Bulgaren een pinpas als ze een kriebeltje op een Nederlands formuliertje zetten, en als ze terug gaan kunnen ze vanuit Bulgarije de Nederlandse centen pinnen zolang ze willen.

Kom op mevrouw uit de VN. Laten we daar eens een werkgroep over maken.

Nederlanders….ze worden al van alle kanten kaalgeplukt. Sinterklaas en zwarte Piet zijn de enige niet-Nederlanders die nog wat komen “brengen”.

Uw kleinkinderen willen toch zeker ook dat Piet door de Nederlandse schoorstenen kruipt  om te luisteren of alles koek en ei is? Welke Amerikaanse president heeft die permissie? Nee Obama ook niet, die word door Angela Merkel op het matje geroepen omdat er bij haar waarschijnlijk werd geluistervinkt.

Het bestaan van zwarte Piet en zijn taak om stoute kinderen te straffen heeft jarenlang beter werk gedaan dan menig RIAGG of jeugdstrafinrichting zou kunnen. Zwarte Piet had/heeft zoveel zeggenschap. Wie lief was werd beloond, wie stout was werd gestraft. Hij beheert het grote boek. Dat kan Prem niet van zich zelf zeggen. Zwarte Piet is zo oprecht en heeft bijna altijd gelijk. Nou….valt me te binnen dat ik vorig jaar wel veel ergernis voelde bij het zien van zwarte Piet bij de Limburgse intocht op tv. Daar werd Piet door “Hollanders” als grote klungelaar neer gezet. Bléh. Daar zou ik ook niet mee vergeleken willen worden maar dat was één intocht.

Majesteit sla met de vuist op tafel en roep dan “en nu is het genoeg”, als Piet niet meer welkom is in Nederland dan is die Amerikaanse mevrouw van de zwarte-Piet-werkgroep hier ook niet welkom. En dan neemt ze ook maar meteen zeurpiet-Prem mee in de zak naar Spanje.

Welterusten

©missie M.

*Nacht van de nacht.

Lieve beste majesteit,

Op zaterdag 26 oktober wordt de Martinuskerk in Weert niet verlicht ivm de “nacht van de nacht” van natuur- en milieufederaties. Zij willen hiermee aandacht vragen voor de schoonheid van de nacht en de gevolgen van lichthinder. De gemeente Weert heeft toen meteen een oproep gedaan aan de inwoners om die avond ook thuis de lichten zoveel als mogelijk te doven.

Nou schieten mijn emoties meteen alle kanten op. Wat mooi, wat goed, wat moeilijk als men het toilet wil bezoeken. Waarom maar één nacht? En wat te doen met dat onderzoek op de Veluwe? Zullen we over tien jaar nog terug denken aan die donkere nacht van de nacht?

Moeten dan niet alle Nederlanders mee doen met ‘de nacht van de nacht’? Ik heb over andere plaatsen niets gelezen. Het is een actie van milieu-federaties. Federatie betekend toch “bond van samenwerkende”. Samenwerkende bonden doen deze samenwerking dan alleen in Weert? Niet in Amsterdam of Soest? Geen muziek of tv aan, geen lampen aan. Alleen iedereen in Weert of Limburg in het pikke-duister. Nee toch? U doet toch zeker ook mee? Uitgerekend 26 oktober is Uw neefje Lucas van Lippe-Biesterveld van Vollenhoven jarig en viert dan zijn 11 verjaardag. Zo gezellig met kaarslicht op de taart.

Ik ga maar weer eens verder, doeiiiiii

©missie M.

-Nieuwe hond in het dorp

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Eergisteren hoorde ik tijdens het kastanjes rapen een roep-in-de-verte. Ik stopte met rapen. Ging recht op staan, draaide een kwartslag. Wat hoor ik nou? Is het de marktkoopman van de fruitklasse? Dat kan toch niet. De weekmarkt is toch niet….neehee die marktkoopman heb ik al jarennnnn niet meer gehoord. De man die tijdens het sinasappellen-aan-de-man-brengen op de weekmarkt riep “en nog een, en nog een, en nog een” terwijl hij de oranje bolletjes in een witte draagzak smeet. De schreeuwende man was het reclamebord van de fruitmarkt. Maar je zou maar aan de markt wonen….een appartementje op de derde etage bewonen….zodat het geluid nog beter aankwam omdat de klanken omhoog stegen.  “EN NOG EEN.. EN NOG EEN..EN NOG EEN…Uit het raam springen bracht niks want de marktkraampjes hadden sterke veerkrachtige daken van zeil.

Enfin, ik stopte met het rapen van kastanjes om goed te luisteren en vroeg me af “is dat de marktkoopman?” Neehee dat was een hond-in-de-nabije-verte “wo WO woe, wo WO woe, wo WO woe. Ja, warempel het is hondengeblaf op aanslaggeluid. Een nieuwe hond in ons dorp? Een hond die van streek is. Arme mensen die er naast wonen…geen sterk tentzeil onder hun raam. Waarom is die hond zo van slag? Heeft hij de krant gelezen en het aantal werkelozen geteld?

Maar gisteren heb ik geluisterd…en geluisterd…kwartslag gedraaid….nee nee niks… alleen windgeluid. Wellicht was het een hond die van streek was of een logé-hond. Had baasje het kassabonnetje nog met de ‘binnen veertien dagen ruil’-garantie ? Of zit hondje binnen op de bank en hebben zijn baasjes dubbelglas in de ramen?

Ik las gisteren dat onze regering bezuinigd op de Thuishulp. Hulpbehoevende en ouderen moeten nu zelf een poetshulp zoeken én zelf betalen. 🙁 Vorig jaar kwam het bericht dat verzorgingstehuizen straks niet meer bestaan, en gevangenissen worden gesloten…ben je dan nog wel veilig als je buurt enkelbanden dragen? Mensen moeten langer thuis blijven wonen. …Zowel de oudere als ook de gevangene. Gelukkig is er Thuiszorg dacht ik nog…Er worden nu “vrijwilligers geworven als poetshulp”. Straks meer hierover.

Minister L. Asscher…zou voor 100 miljoen + 80 miljoen + 800 miljoen de werkeloosheid bestrijden zei hij. Dat geld is daar voor vrijgemaakt zei minister Asscher, een oud-klasgenoot van Mark Rutte trouwens. Ik schreef U in december 2012 dat ik volgend jaar (aanstaande december dus) niet zou zeggen “zo die werkeloosheid is mooi bestreden voor 100 miljoen” (plus al die miljoenen die begin dit jaar nog volgden) en de miljoenen zijn toch “OP” gekomen.

Mensen ontslaan en zeggen dat de hulpbehoevende zelf een poetshulp in de familie, vriendenkring of buurt moeten zoeken én zelf betalen. Ouderen worden ouder of dementer vergeleken met vroeger, dementie neemt toe in deze stresswereld, en hun kinderen en of familieleden moeten minstens tot 67 jaar blijven werken als ze al werk kunnen vinden/behouden, het huis van schoonpa-van-vaderskant en ma-van-moeder’s-kant er nog bij poetsen na werktijd-onder-werkdruk…of als de kleinkinderen zijn opgehaald omdat kinderopvang peperduur is.

Vrijwilligerswerk:Er is bij die slimmeriken zelfs een idee ontstaan om vrijwilligers te gaan werven voor het poetswerk dat voorheen de betaalde Thuishulp deed om haar boterham te verdienen. Zij wordt daardoor misschien wel werkeloos…wat heeft ze voor keus? Ze kan “zwart” gaan werken bouwt geen pensioen op, geen recht op ziekengeld als ze ziek word, of ze gaat naar de WW voor een uitkering…. moet ze gaan solliciteren om haar uitkering niet in gevaar te brengen. Als ze dan geen ander werk vind tijdens het solliciteren dan moet ze vrijwilligerswerk doen. Misschien wel haar eigen werk….gratis vrijwillig en voor niets doen voor een uitkering die veeeeellllllll lager is dan haar loon als Thuishulp met het zelfde werk. Of ze kan gratis en voor niks op de bank zitten…in de kamer met dubbelglas, waar niemand je kan horen snikken.

Geld vrijmaken om de werkeloosheid te bestrijden en tegelijkertijd bezuinigingen doorduwen die werkelozen maakt. Is dit niet met de kranen open dweilen? Kranen? Wat heet kranen? Hele sluisdeuren worden opengezet.

Ik wens U een fijne dag. Zonder al te veel wo WO woe, wo WO woe, wo WO woe…

©missie M.

-Onschendbaar

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Het Rusland dat verschrikkelijke dingen roept over homo’s….het land dat popgroep Pussy Riot liet opsluiten, de bekende bandleden zitten nu in werkkampen ver weg van hun fan’s. Rusland doet maar en doet maar…..maar gaat zich wel “beschijten” omdat een dronken Russische diplomaat in Nederland is opgepakt omdat hij zijn kinderen aanpakt op een manier waar menige Nederlander meteen straf en therapie voor aangeboden zou krijgen in plaats van excuses.

Kamerleden…..Nederlandse volksvertegenwoordigers dus… die op de dag van de troonwisseling moeite hadden om eeuwige trouw aan de koning van Nederland te beloven/zweren…want dat vond men zo onderdanig…ze waren volksvertegenwoordiger en geen lakei…. hoor ik nu niet jammeren als Nederland nederig…onderdanig dus… excuses aan moet bieden aan Rusland, en worden Nederlandse agenten (die hun werk doen zoals ze dat bij iedereen moeten doen) aangepakt alsof ze een grote misdaad hebben begaan. Was het oké geweest als een arme Nederlander was opgepakt…en rijbewijs moest inleveren? Heeft de echtgenote van de diplomaat haar rijbewijs mogen behouden omdat ze dronken achter het stuur zat en meerdere auto’s heeft vernield?

Dat diplomaten in ‘strenge’-landen onschendbaar zijn heeft ook goede kanten,jawel, want stel dat een westerse vrouwelijk diplomaat ergens in Verwegisstan word gearresteerd omdat ze een man aansprak, iets dat in ons land normaal is, dat kan niet. Elk land heeft zo z’n eigen strafbare regels, als een Nederlandse diplomaat in China woont dan vertegenwoordigd ze Nederland. Mag zij dan ook maar één kind hebben terwijl ze een gezin heeft met vijf kinderen? Maar in het geval van bijvoorbeeld Borodin word er MISBRUIK gemaakt voor de onschendbaarheid. Dronken achter het stuur, verkeersboetes doorscheuren, kinderen niet correct behandelen, enz. enz.kan dus echt niet.

Was U niet onschendbaar toen Joanna op de dag van de troonwisseling riep “Beatrix Oprotten”. Heeft Joanna excuses aan geboden? Neehee zij kreeg nog een bos bloemen thuis bezorgd mét de excuses omdat ze “mee moest naar het politiebureau” waar ze vast een lekkere kop koffie kreeg met een gevulde oranjekoek. Wat bezielde die Joanna om dit te roepen terwijl u net was afgetreden? Moest ze de troonwisseling verstoren?

Onschendbaar. Wie maakt zulke regeltjes? Regeltjes die rijke of machtige mensen beschermen? Regeltjes door de rijke of machtige zelf bedacht. Dat verwacht je bij pestkoppen op de lagere school als de juf of meester niet op tijd in grijpt.

van Dale: on·schend·baar(bijvoeglijk naamwoord)1(van een vorst enz.)niet ter verantwoording te roepen. Een diplomaat heeft een voorbeeldfunctie én een voorbeeldig-salaris….. dan verwacht je toch zeker dat zo’n hoge pief verantwoording af kan leggen. Als het woord “onschendbaar” bestaat dan zou men verwachten dat ook het woord  “schendbaar” bestaat…maar nee dat woord kent de van Dale niet….. er is dus alleen rekening gehouden met de wensen van de persoon die onschendbaar wil zijn.

Kleine kinderen die slachtoffer worden/zijn van kerels met smerige gedachten krijgen niet eens de bescherming die “onschendbare” volwassen diplomaten krijgen. Vroeger noemde men de oude mensen “bejaarde” of “oude-van-dagen”. Op een dag was dat niet meer okidoki neeeheee dat was niet kies. Bejaarden noemde men voortaan “oudere” of “senior”. En bejaardenhuizen kregen de naam ‘verzorgings-tehuis’. Sinds het kabinet Rutte/Samsom er is word de bejaarde, of te wel de oude-van-dagen, de oudere-hulpbehoevende als groep genoemd nee als ‘kwaal’ en wel “de vergrijzing”. Terwijl dit kabinet met de miljoenen smijt is het de vergrijzing die altijd en overal schuld aan is. Terwijl die oudjes juist zorgen voor werkgelegenheid. Van bejaardenhelpster, gebitmaker, incontinentiematriaalfabriekpersoneel, thuiszorgpersoneel tot steunkouzenfabrikant. Plus allessssssssss daar tussen in….danken allemaal hun baan aan de vergrijzing. Maar die grijze meneer of mevrouw is daarmee niet onschendbaar…reken maar van niet.

ZiekenhuisDirecteuren krijgen ‘gewoon’ loonsverhoging als alle werknemers moeten inleveren wegens bezuinigen, belonen zij zich zelf met onschendbare-vette salarissen. Geen academicus of hoge dokter die zijn mond hierover open trekt.  Burgers betalen zich scheel aan ziektekostenverzekering en moeten dan nog bijna alles zelfbetalen als ze medicijnen of behandeling nodig hebben. En de behandeling die ze vergoed zouden kunnen krijgen… verwijzing naar specialist enz.  krijgen ze als het even kan NIET. Niemand die hier iets aan doet. Geen enkele brave burger is onschendbaar. Geen volksvertegenwoordiger…geen dokter of therapeut die hier iets van zegt. Wat is er nog heilig in dit land? Jahaa de Goedheiligman…maar ook die is zijn ‘baan’ niet meer zeker.

Majesteit, ik ga slapen…….ik ga een droom dromen….mijn droom voor de koning is dat hij de meester van de klas is en met de vuist op tafel mag slaan en dan roept “en nu is het genoeg”.

Ik ga slapen, welterusten,doei

©missie M.

 

-Boos over Borodin

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Het is wat hé? Op een dag staat ná een ongeluk van de vrouw-des-huize de politie voor de Nederlandse deur van een Russische diplomaat. De buurt van de Russische diplomaat vertellen de agenten dat de diplomaat niet correct omgaat met zijn twee erg jonge kinderen. De politie treft de diplomaat dronken aan, de sfeer is erg dreigend voor de kinderen, de politie neemt hem mee. Rusland boos want de diplomaat is onschendbaar. Rusland eist excuses én uitleg. De Nederlandse regering biedt nederig excuses aan en zegt dat Rusland een nota zal ontvangen met de excuses en uitleg. En de Russische regering heeft nog niet laten weten of ze de excuses zullen accepteren.

ZUCHT……………….Ik moet nu eerst even het een en ander gaan uitzoeken of ik hier over mag schrijven in mijn vrijheid-van-meningsuiting-land…voordat ik straks de Russische geheime dienst op de stoep heb staan…..vanwege de onschendbaarheid van een Russische diplomaat……iemand met een voorbeeldfunctie…….in ONS land waar we niet aan discriminatie doen……….waar ieder gelijk behandelt moet worden……en niet “ik ben wat meer dan jij en daarom mag je niks tegen mij zeggen over mijn dronkenschap….de manier van aanpak bij mijn kinderen…want tikken-op-de-billen-verbod doen we niet aan, neehee dat is wat voor Nederlanders…ook mag je niks zeggen over de ongelukkige wijze waarop mijn vrouw in “haar” dronken bui tig tallen auto’s ramde” en daarna met tegenzin/verzet naar het ziekenhuis is gebracht met nek en rugklachten.

Zo’n voorbeeld is deze diplomaat dus helemaal niet.

Word dus vervolgd…..dit onderwerp bedoel ik….niet ikke hoop ik.

©missie M.

di·plo·maat(de; m,v; meervoud: diplomaten)

1:iem. die zijn land vertegenwoordigt in het buitenland

2:voorzichtig, tactvol iemand