-Wind en wilde haren

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Mocht U de tv aanhebben en naar het interview met Samsom Diederik kijken en juist daarom toe bent aan een ommetje in de frisse lucht, of van plan bent om een lange wandeling te maken, dan raad ik U aan om U goed vast te houden aan Uw hondje… en aan Uw bodyguard…en zet beter geen hoed met grote rand op. Want het waait….woeiiiiiiiiiiiiiiii………..woeiiiiiiiiiiiiiii…Ik heb wilde haren er aan over gehouden.

Gistermiddag liep ik langs een grote raam van een speelgoedzaak. Op de levensgrote poster stond een tienermeisje te pronken met haar armbandje en ….weet niet wat nog meer. Ze keek verwend. Ik dacht: “verwend grootkind kijk niet zo als een verwend grootkind”. Zal ik met een dikke viltstift een snor tekenen onder haar neus? Ik ging op zoek naar de stift maar die zat niet in mijn tasje. Terwijl ik er naar zocht vroeg ik me af “wanneer was het de laatste keer dat ik een dergelijk kattenkwaad heb uitgehaald? Ondeugend…nee niet echt kattenkwaad. Dat was er eigenlijk niet. Hooguit toen ik nog op twee van de vier keukenstoelpoten probeerde te balanceren en mijn moeder bezorgd was om de stoelpoten én mijn rug. “Wanneer ben ik mijn wilde haren verloren?” vroeg ik me af.

Enfin, ik heb het meisje op de poster geen snor of snottebel getekend, en evengoed heb ik vandaag mijn wilde haren nog. Met dank aan de harde wind.

Fijne zondag nog, doei.

©missie M.

1 reactie op “-Wind en wilde haren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.