*Onze cultuur

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmiddag zat ik lekker in het zonnetje en herfstbriesje een Heksenboleet te bewonderen. Wat ben je toch een mooie paddenstoel zei ik zachtjes. Is het waar wat ze zeggen? Is het waar dat Oela-Boela de boze toverheks jouw familie gebruikte om er gemene drankjes van te maken? Enfin, zonder antwoord op deze vraag liep ik weer naar huis. En toen gebeurde het. Iemand had gehoord dat er hard geroepen word dat het vanaf 2015 verboden word om zwarte Piet te spelen. Wie heeft het dan nog over Heksenboleten of Eekhoorntjesbrood. Waar is de afrastering waar we met z’n alle bloemen in het hekwerk steken ter ere aan onze zwarte Piet. Wanneer lopen we de stille tocht….nee niks stille tocht. Een zware kabaaltocht in het donker. Zwarte Piet ik zal je missen. Zwarte Piet We Love You. Zwarte Piet verboden, Nooit meer zwarte Piet, WAAROM? Sint zonder Piet dat is als Sjors zonder Jimmy…als Suske zonder Wiske, als Lambik zonder tante Sidonia. Als V. zonder D. Als vissen zonder hengel.

Onze Pieterman, Iemand die zo geliefd is bij het Nederlandse volk word toch nooit gediscrimineerd! Hij wordt elk jaar overdonderd met tekeningen die de kinderen voor hem maken en klaar leggen bij de haard zodat Piet die vind als hij door de schoorsteen afdaalt.

Uw schoondochter zei ooit: “Dé Nederlander bestaat niet”.  Ik voel me gediscrimineerd.

Als ons mooie kinderfeest kapot gemaakt word om zulke onnozelheden dan hoeft er niet één hoofddoek of burka langs te lopen want dan maak ik een scéne van jewelste. Het is discriminatie, vrouwonderdrukking. Ik voel me ook nog eens gediscrimineerd, ik voel mijn vrijheid aangetast, mijn eer aangetast, alsof ik minder-vroom ben zonder dat gesluier. En in Nederland hebben we die verstopdoeken niet nodig voor de te felle zonnestralen. Als onze Piet in Nederland niet meer welkom is omdat sommigen zich gediscrimineerd voelen….dan heb ik nog een flink karwei voor de boeg. Dan ben ik diegene die een hels-kabaal ga maken over alle andere cultuurfeesten. Geen Suikerfeest meer want dat is slecht voor het kindergebit en discriminerend voor alle diabetici-patiënten.

Die Amerikaanse mevrouw van de “Zwarte-Piet-werkgroep” vind dat we al Santa Claus hebben dus waarom dan ook nog Sinterklaas?  Huhhhhhhhhh ? Wat weet zij weinig van onze cultuur hé? Santa Claus of de kerstman hebben Rudolph the red-nose randeer.  Is Rudolph wel een goed voorbeeld voor al die rendieren? Met zijn rode neus. En dan nog wel om de slee van de kerstman te trekken. En al die elfjes van de kerstman… die bij Noordpooltemperaturen in een tutu-rokje rond huppelen. Heeft de VN- mevrouw geen andere workshop? Kan ze niet beter gaan werkgroepperen over iets anders? Misschien wel de film “Turks fruit” verbieden, (die hebben we toch bijna allemaal al gezien) omdat het een film is waar Monique van de Ven met Rutger Hauer in zonde leven onder de naam “Turks fruit”. Klagen mensen uit Hamburg ook over broodje Hamburger? Of klagen de mensen uit Frankfurt over de broodjes knakworst met de naam Frankfurters. Nee dus. Ze lijken er niet eens op. En hoe zit het met Sjors en Jimmy? Moeten we nu al het horeca personeel ontslaan omdat het lijkt alsof het slavernij is? Want ze bedienen de klanten. En ze hebben een “baas”. En de blanken obers dan? Waarom mopperen die niet? Samsom Diederik is de zwarte Piet van Rutte, en Rutte is de zwarte Piet van Brussel, en de Nederlandse bevolking zijn de slaven want ze moeten elke maand veel geld betalen, ook als het niet gaat en ze eten moeten halen bij de voedselbank, omdat hun banen worden weggeven aan Polen en Roemenen omdat zij goedkoper zijn….tja in Polen ben je met dat bedrag dat wij aan huur of belasting betalen al schatrijk. Krijgen Bulgaren een pinpas als ze een kriebeltje op een Nederlands formuliertje zetten, en als ze terug gaan kunnen ze vanuit Bulgarije de Nederlandse centen pinnen zolang ze willen.

Kom op mevrouw uit de VN. Laten we daar eens een werkgroep over maken.

Nederlanders….ze worden al van alle kanten kaalgeplukt. Sinterklaas en zwarte Piet zijn de enige niet-Nederlanders die nog wat komen “brengen”.

Uw kleinkinderen willen toch zeker ook dat Piet door de Nederlandse schoorstenen kruipt  om te luisteren of alles koek en ei is? Welke Amerikaanse president heeft die permissie? Nee Obama ook niet, die word door Angela Merkel op het matje geroepen omdat er bij haar waarschijnlijk werd geluistervinkt.

Het bestaan van zwarte Piet en zijn taak om stoute kinderen te straffen heeft jarenlang beter werk gedaan dan menig RIAGG of jeugdstrafinrichting zou kunnen. Zwarte Piet had/heeft zoveel zeggenschap. Wie lief was werd beloond, wie stout was werd gestraft. Hij beheert het grote boek. Dat kan Prem niet van zich zelf zeggen. Zwarte Piet is zo oprecht en heeft bijna altijd gelijk. Nou….valt me te binnen dat ik vorig jaar wel veel ergernis voelde bij het zien van zwarte Piet bij de Limburgse intocht op tv. Daar werd Piet door “Hollanders” als grote klungelaar neer gezet. Bléh. Daar zou ik ook niet mee vergeleken willen worden maar dat was één intocht.

Majesteit sla met de vuist op tafel en roep dan “en nu is het genoeg”, als Piet niet meer welkom is in Nederland dan is die Amerikaanse mevrouw van de zwarte-Piet-werkgroep hier ook niet welkom. En dan neemt ze ook maar meteen zeurpiet-Prem mee in de zak naar Spanje.

Welterusten

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.