*langs de weg

Lieve beste Majesteit,

 

Weet U wat me vandaag verbaasde? Ik zag vuurwerkstokjes en lege hulzen van vuurwerk liggen naast het trottoir, in de plantsoentjes, langs fietspaden en wegen. En ernaast lagen lege ballonnen, miljoenen snippers en confetti, slingers in de kleuren rood geel en groen, allemaal van de carnaval. Als de paashaas straks ook nog gaat gooien met zijn paaseieren, en vlak daarna nog de oranjeversiersels van de inhuldiging dan hebben we een patchworkrotzooideken naast de weg liggen. En daar vind ik niks aan.

Als hondenbezitters een zakje bij zich moeten hebben om de drol op te ruimen dan moeten andere rotzooimakers ook hun troep opruimen is mijn mening.

Wat vindt U?

welterusten.

©missie M.

*Ouderenzorg

Lieve beste Majesteit,

Ik las zo vaak over bezuinigingen in de zorg, vooral in de thuiszorg en ouderenzorg, dat ik me afvroeg of het niet beter zou zijn om op mijn oude dag een onpijnlijke-redelijk-onschuldige-misdaad te plegen zodat ik een goed plekje zou krijgen in het gevang. Een eigen kamer met tv, elke dag eten, sportruimte, en misschien een koekje met rose glazuur bij de thee.

Maar ongeveer 11 gevangenissen worden gesloten en zelfs verzorgingstehuizen verdwijnen straks helemaal. Ouderen moeten bij hun kinderen gaan wonen…Kinderen moeten hun ouders verzorgen…de kinderen die zelf tot hun 67-ste moeten blijven werken…als er nog werk buitenshuis is. Als ze dan de volwassen kinderen het huis uit hebben, en met pensioen kunnen gaan….zitten ze aan hulpbehoevende ouders vast. En als de ouders het huis uit zijn…. komen de kinderen weer terug op hun ouders passen.

Als de ouders alleen maar een zoon hebben, die getrouwd is met hun schoondochter waar ze niet mee door een deur kunnen….dan moet de omgeving helpen met de ‘mantelzorg’.

Wat anders: Heeft U al eens gehoord van thanatopraxie? Een soort conservering. Nee nee niet dat wat Marijke Helwegen heeft laten doen. Thanatopraxie, Dan word een overledene “behandeld” als ie gestorven is….de tijd gekomen is. Door die behandeling, die conservering kan de dierbare langer op aarde blijven.Er worden conserveringsmiddelen in de slagader gespoten. Ongeveer 10 dagen verlenging, Zodat de familie meer tijd heeft om afscheid te nemen van de overledene….Kosten gemiddeld 450 euro. Voor één behandeling die maar tien dagen kan duren.

Als er zoveel bezuinigd moet worden op verzorgingstehuizen, voor mensen die slecht ter been zijn, en die hulp niet 24 uur per dag nodig hebben, maar er tevens ook wonen om niet te vereenzamen zo in hun eentje alleen in een groot huis. En het kabinet een thuishulp te duur vind voor plusminus 13 euro per uur….maar die hulp wel o zo nuttig is in die korte tijd dat ik er nog zou zijn…later als ik oud ben….dan hoeft er na ‘mijn tijd’ ook niemand te komen voor 450 euro.

Majesteit, Laten we alsjeblief omdraaien van die koers die Rutte heeft veranderd.

welterusten

©missie M.

**Limburg

Lieve beste Majesteit,

 Voor de KMS in het Limburgse Weert is het een definitief einde. Ondanks alle acties, en meer dan 10.000 handtekeningen, plus verzoeken oa van Gouverneur Bovens (die het een ‘offer she can’t refuse’ noemde) blijft de minister van Defensie Jeanine Plasschaert bij haar besluit om de Koninklijke Militaire School te Weert te verhuizen naar Ermelo. In Zeeland is geen kazerne en daarom word daar voor 200 miljoen een nieuwe kazerne gebouwd….terwijl de KMS in Weert alles heeft, de perfecte ligging, de perfecte locatie/gebouwen…Dit is toch niet te geloven dat één persoon, één minister een besluit neemt dat zo grootschalig-DOM is.

Enfin de KMS gaat weg.. moet weg uit Limburg, en de Kamer van Koophandel die al tig jaren niet-te-missen is word gesloten en gaat ergens “boven in Holland” verder. Limburgse gevangenissen worden gesloten en gaan ‘boven in Holland’ verder. In Limburg is de grootste winkelleegstand. En straks gaan er in heel Nederland nog eens 800 verzorgingshuizen de deuren sluiten.

Ik heb U in december een brief op deze site geschreven. Ik heb een klein stukje van die brief hier onderen vetgedrukt gequote.Minister Asscher van sociale zaken heeft 100 miljoen vrijgemaakt om de werkeloosheid te bestrijden. Is dit werkeloosheid-bestrijden als iets waardevols in Limburg word gesloten om vervolgens in de randstad of elders in Nederland op te starten? Dat is werkeloosheid verschuiven en mensen in de Randstad denken dat die minister banen heeft “geschept” (onderschept). Daar heeft hij geen 100 miljoen voor nodig, alleen een verhuiswagen. Dat sluiten en elders openen is weggegooid geld.

Ik las dat U regelmatig heeft geprobeerd een stokje te steken bij burgemeesterbenoemingen. Ik moest glimlachen toen ik dat las en ik zei tegen mezelf “ze heeft dus toch nog een stokje”. Gebruik dat stokje alsjeblieft nu ook nog even voordat U de troon afstaat. Steek dat stokje in de spaken van ministers die besluiten nemen die niet oké zijn. Dan ga ik nu mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken. Welterusten. Doei.

21 december 2012:Gisteren las ik dat minister Asscher van Sociale Zaken 100 miljoen euro heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden.

Ik kan U nu al vertellen dat het mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dat men over 2 jaar kan zeggen “zo wij hebben die werkeloosheid eens goed bestreden voor 100 miljoen euro”….

©missie M.

**Koningin Maxima of prinses Maxima

Lieve beste Majesteit,

De aanspreektitel voor Maxima is nog lang niet in kannen en kruiken las ik. Premier Rutte zegt “Prinses Maxima kan na de troonwisseling van 30 april koningin benoemd worden zonder dat dat in de wet wordt vastgelegd”. Hij zegt dat dit voor een aanspreektitel als koningin niet nodig is. Juristen vinden dat Mark Rutte de koninginnetitel eerst wettelijk had moeten regelen. Staatsgeleerde H. Engels wil dat Rutte dit voor de troonwisseling eens eerst gaat uitzoeken of Maxima koningin mag heten.

Stel je voor dat ik met Mark Rutte naar de inhuldiging mee zou gaan…en de journalisten krijgen er lucht van dat hij dit niet goed heeft geregeld…dan krijgt hij ze op zijn kop…en ik..zit daar liever niet tussen. Het is toch ook erg verwarrend voor Maxima als ze een afspraak bij de tandarts heeft bijvoorbeeld. Komt ze daar binnen en zegt tegen de assistente “ik heb een afspraak om 14.00 uur bij de tandarts”. Dan vraagt de assistente “ik zal eens kijken, wat is uw naam?” Dan zegt Maxima “koningin Maxima”. En dan zegt de assistente “nee sorry…ik kan het niet vinden onder die naam. …even kijken…sorry ik moet dit even navragen, een momentje. Om 14.00 uur heb ik hier wel een prinses Maxima staan. Bent U dat?.

Volgens traditie kunnen echtgenotes de titel van hun man hebben. Dus koning Willem, dan heet zijn vrouw koningin Maxima. Behalve als de vrouw het staatshoofd is dan kan de man geen koning heten. Daarom mocht prins Claus niet koning Claus heten.

Hoezo gelijke behandeling? Vrouwen willen gelijke behandeling als mannen…nou…dus… Als mannen de titel niet mogen voeren van hun vrouw…dan mogen vrouwen ook niet de titel voeren van hun man…of maken we onderscheid? Ik vind koningin Maxima wel mooi klinken…en koningin Fabiola van koning Boudewijn…en koningin Paola van koning Albert. Eerlijk gezegd weet ik het ook niet. Ik persoonlijk zou liever prinses heten….ooohhh…niet dat iets verkeerd is met Uw titel…want koningin klinkt ook zo prachtig, zo donkerroodfluweel met glittertjes….maar prinses klinkt lichtblauw met paletjes, het klinkt op de een of andere manier toch jonger dan koningin.

In onze schutterijen heten de vrouwen van de schutterskoning gewoon koningin…en tijdens de carnaval heten de vrouwen van prins-carnaval prinses. Carnavals-prins Peter de derde en prinses Carolien (zonder-cijfer) dat klinkt toch aantrekkelijk vind ik. Koning Willem Alexander en prinses Maxima…dan verwacht je een groot leeftijdsverschil.

Gaaappppp nu word ik langdradig merk ik, ik ben moe en ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen

. Welterusten.

Doeiiiiii

©missie M.

*Diederik Samsom

Lieve beste Majesteit,

Ik vind het nog steeds jammer dat U aftreed als koningin. Ik vind het niet jammer dat de paus aftreed als paus…want hij had die “klik” niet met het volk. Ergens las ik dat het kabinet 100 dagen er op heeft zitten en dat het voor iedereen wennen was vond Diederik Samsom. Zeg dat wel Diederik Samsom. Hij heeft een gevoelige snaar geraakt met zijn opmerking dat 50-plussers de rijkste groep van Nederland vormen en niet de enige slachtoffers zijn van de crisis.

Dé crisis….ontstaan ná de euro…ontstaan na de Europese Grondwet waar Nederland massaal “nee” tegen zei….als U het mij vraagt.

Ik zag afgelopen week de Engelse Europarlementariër Nigel Farage in de Ivo-Niehe-show. Ik vond die Nigel altijd een grote blaaskaak. Maar toen ik goed naar hem luisterde veranderde mijn mening over hem een beetje. Hij brengt het alleen grof en cru. Hij vertelde dat zij “nee” zeiden tegen de Europese grondwet, en dat hij blij en verheugd was toen de Nederlandse bevolking ook “nee” had gestemd. Waarop toen een van die hoge kopstukken had gezegd “er zijn 50 manieren om te winnen”. Met andere woorden “de bevolking kan nee zeggen, we hebben verloren maar we zorgen ervoor dat we toch winnen”.

Als Samsom Diederik de 50-plussers als rijkste groep nomineert  Groep? Hokjes?.50-plussers hebben geen schijn van kans als ze werkeloos worden om ooit nog aan de bak te komen. Ik denk dat 60 plussers meer voordeel hebben genoten dan de 50-plussers dat ooit nog zullen krijgen. Maar net als de 50-plussers hebben de 60-plussers wellicht vanaf zeer jonge leeftijd hard gewerkt voor hun centen. Zij hadden geen mobiele telefoons en gingen niet op vakantie als ze daar geen geld voor hadden. Zij speelden met een bal of springtouw, hielpen hun ouders op het land en zaten niet achter een computer. Het gemak van de computer hebben ze in hun jonge leeftijd niet gekend. Ouderschapsverlof of zorgverlof kende men niet. De 50-plussers van nu grijpen vaak naast de pot. Hun arbeidsleven overal aan mee betaald en als ze er gebruik van zouden mogen maken word het voor hun neus afgeschaft. Ze hebben leren sparen. Uitgaan was alleen op zaterdag en vóór 23.00 thuis en niet tot de ochtend over straat lopen met de nodige breezers in het lijf. De meeste 60-plussers hebben het vroeger ook niet breed gehad. Als ze gingen trouwen moesten vrouwen stoppen met werken…en een zwangere verpleegster kon al helemaal niet.Vader werkte en moeder zorgde voor tig kleine kinderen met één salaris.

Dat de jongere generatie vrouwen gestimuleerd werden om te blijven werken met kleine baby’s is gedaan door de overheid. En nu kunnen de meeste gezinnen niet meer rondkomen met één salaris omdat de huur of hypotheek absurd hoog is gemaakt.

Als Samsom met zijn vinger een “rijke groep” wil aanwijzen, een groep …laten we dan ook even kijken waarom er nu een groot verschil is tussen “arm en rijk”, wie er schuld is dat er een arme “groep” bestaat en steeds meer arme groepen ontstaan, dat zelfs die “zogenaamde rijke” 50-plussers straks ook bij die arme groep behoort.Dan moet hij de vinger naar zijn eigen kabinet wijzen.

doei

©missie M.

**Geen verbod op beleggen kernwapens

Lieve beste Majesteit,

Sorry sorry, ik heb geprobeerd om er niet over te beginnen tijdens Uw wintersportvakantie in Lech maar het laat me niet met rust. Hoe is het mogelijk dat onze minister van Financiën Dijsselbloem zegt: “Vijf landen mogen volgens het internationale non-proliferatieverdrag kernwapens hebben en het zou “gek” zijn om beleggingen daarin te verbieden”. Zeven banken hebben 1,5 miljard….jahaa miljard…geïnvesteerd in kernwapenproducenten.

Beleggen in kernwapens…de minister is niet van plan om de banken dat te verbieden. Kernwapens…dat zijn toch die onmenselijke gruwelijke wapens…Die hele kernwapenindustrie moest verboden worden…Wat is er mis mee om te vechten als een man? En niet eens zo duur. Stel U toch eens voor wat er gebeurd als iemand een dergelijk kernwapen gebruikt…op een school…of peutercrèche…of op een Koninginnedag…Je moet er toch niet aan denken dat onze spaarcentjes daarin belegd worden. Beleggen in oorlog….dan schieten ze mensen dood…en weg is het leven en de belegging.

Huhhwww…buwwww…ik moet snel naar een teiltje.

Welterusten

©missie M.

*drank en drinkgedrag

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat zangeres Kesha haar eigen urine drinkt. Ze kwam op dat idee nadat ze dronken was gevoerd door haar broer. In een documentaireserie “My Crazy Beautiful Life” drinkt de 25 jarige zangeres haar urine….ble’hhhh, Dat hoef ik niet te zien.

Bruce Willis drinkt na 25 jaar weer alcohol. Een glas wijn bij het eten. 25 jaar lang dronk hij geen druppel nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed en nadat hij op een feest een agent had aangevallen….Okéeeheee, Dat weten we dus ook weer.

In Limburg zijn tijdens die paar carnavalsdagen 74 ziekenhuisopnames geweest wegens alcoholmisbruik. Zelfs een 13 en een 15 jarige comazuiper. Lang leve de carnaval…maar ik geloof niet dat dit enorme zuipgedrag de bedoeling is geweest toen carnaval of te wel vastenavond werd ‘geboren’.

Ik vraag me af….We dragen de veiligheidsgordel in de auto, een helm op de scooter of brommer, reflectors op de fiets en we hebben rookverbod in cafés en openbare ruimtes vanwege de gezondheid en de stank. Mensen hoeven niet onnodig en onvrijwillig de dupe te worden van de roker. Akelige teksten op pakjes sigaretten. Automobilisten mogen niet harder rijden dan de toegestane snelheidslimiet…vanwege het gevaar voor aanrijdingen waar mensen bij gewond (of erger) kunnen raken. Binnen de bebouwde kom niet harder dan 50 km per uur enz.enz. …dus vraag ik me af  “is er ook een limiet voor alcoholgebruik?” Ja, ik weet dat er een blaaspijpje uit de tas van de agent tevoorschijn komt om te testen of de automobilist zijn beurs moet trekken, de auto moet laten staan…of het rijbewijs zelfs moet inleveren. Maar mensen die niet met de auto fiets of scooter zijn en zich wel laveloos gezopen hebben.

Een limiet,een grens…U weet wel vanwege de gezondheid…de veiligheid….de agressie die kan ontstaan.Enge plaatjes op het glas bier geplakt met de tekst “alcohol kan uw gezondheid schaden”. Of alcohol op de bon….nee geen consumptiebon. Waarom worden sommige mensen met hun enorme drinkgedrag niet tegen zich zelf in bescherming genomen? Een plaatje van een aangetaste lever op de fles, zoals longen die aangetast zijn door het roken. Die enge plaatjes die wel gebruikt worden om tewaarschuwen….en in de tussen tijd word de prijs van een pakje sigaretten zo ontzettend duur gemaakt….echte rokers roken door al kost het ’t dubbelle. Wat dat betreft heeft die prijs niks te maken met “waarschuwen” maar meer nog “aan iemands rookverslaving verdienen”.

In IJsland is sinds kort een verbod op pornografie op internet. Deze wet is bedoeld om jongeren te beschermen én de waardigheid van vrouwen niet aan te tasten…..Dat is nog eens een mooi gebaar richting vrouwen vind ik. Alcohol kan de waardigheid van de mensheid aan tasten….en dan heb ik het niet over tipsie of aangeschoten worden na enkele glazen wijn of bier. Maar een dronken vrouw half naakt over een tafel op een feestwei of auto…dat is zo onwaardig.Ik lees wel vaker dat er mensen op de bon zijn geslingerd omdat ze aan ‘wildplassen’ hadden gedaan…maar als iemand niet snel achter die struik springt om de behoefte te doen dan word ie ook wild en nat…..ook niet zo waardig.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen, alvast welterusten.

Doei.

©missie M.

**Breien

Lieve beste Majesteit,

Ik las…waar moet ik beginnen?…ik ben zo verheugd over wat ik las…Ik las vanmorgen de krant en zag een mooie foto van breiende dames. Zo’n vertrouwd beeld. Een dame die met tikkende naalden op de bank of luie stoel zit te breien en tegelijkertijd alles ziet en hoort….daar kun je gerust op de stoel tegenover gaan zitten en vragen “zeg het maar” als je goede raad wilt horen. Dames die truien, sjaals, sokken, handschoenen, spreien maken met twee lange spitse naalden en een bol garen…dat zijn niet alleen kunstenaars.Ze hebben een goed overzicht, wijze raad. Ik weet niet wat het is…of het dat tikken van de naalden doet…of de rust die er opstijgt van het garen dat door haar vlugge vingers glipt. Een breiende dame hoeft niet meer alleen thuis te breien.

Breien word weer helemaal hip. Het aantal breiwinkels in Nederland stijgt licht. Zelfs HEMA is weer begonnen met breiwolverkoop. Er zijn breiclubs opgericht door een 27 jarige jongeman met zijn vriend. De jongeman ging zijn opa opzoeken en zag een breiende dame. De dame breide er op los maar wist niet voor wie. Nu gaan breidames samen met ontwerpers aan de slag. En de creaties worden via een webwinkel verkocht. Leuk hé?

Ik zag een prachtige foto van prins Willem en Maxima met hun meisjes in de koninklijke wagon aan de speciale wintersport-nachttrein “de Alpen Express”. U was al een week geleden in Lech aangekomen. ‘Tuurlijk’ dacht ik nog want daar was afgelopen week een jaarkerkdienst voor prins Friso. Ik hoop dat het verblijf U goed zal doen.

Doei.

©missie M.

*Ik had een droom

Lieve beste Majesteit,

Ik had een droom. Een rare droom. Ik droomde dat de koning van Italië een feestbeest was en een schuinsmarcheerder. Hij hield feestjes met meisjes die de leeftijd hadden van een kleindochter. De koningin van Italië, die de leeftijd had van een dochter, was de feestjes van haar oude man beu en ging scheiden. De koning moest als alimentatie elke maand 3 miljoen betalen aan zijn ex-vrouw. En ze leefden nog lang en rijk….behalve het Italiaanse volk wat steeds armer werd.

Ik droomde dat de bazen van Spanje hun beurzen dik hadden gevuld terwijl de mensen van Spanje arm waren.

Ik droomde dat de koning van Griekenland heel veel wapens kocht van Frankrijk en Duitsland…..terwijl de bevolking steeds armer werd.

Ik droomde dat Nederlandse gemeenten hun eigen wietkassen willen.

Ik droomde dat Nederlandse vissers geen visjes meer mochten vangen in Frankrijk. En dat de Nederlandse vissers geld moesten betalen aan Griekenland….en Spanje én Italië omdat die drie volken weinig visjes konden eten.

Majesteit, ik was blij toen ik wakker werd. Ik was toe aan een sterke kop thee.

doei.

©missie M.

*Geen hoedjes bij de inhuldiging

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat vrouwelijke kamerleden blootshoofds de inhuldiging van koning Willem-Alexander moeten bijwonen. Hun hoedjes moeten ‘dringend’ thuis blijven. Alle 225 leden van de Staten Generaal kregen hier een schrijven van. De griffier van de Eerste Kamer zei dat dit verzoek vooral van praktische aard is met de woorden “Het dragen van een hoed is minder wenselijk in verband met de herkenbaarheid van de eed of gelofte”. Want alle kamerleden beloven of zweren tijdens de live-uitgezonden ceremonie opnieuw trouw aan het statuut, de grondwet en de Koning. Ennnnn de hoedjes-oekaze (zo stond het in de krant) lost dan tevens een ander delicaat probleem. (Ik dacht meteen aan burka’s of parka’s maar nee…) Op prinsjesdag is het blijkbaar een doorn in het oog dat kamerleden een politiekstandpunt kracht willen bijzetten op hun hoedje, zoals Marianne Thieme meermaals deed. Dat kan dus niet op 30 april. Nou…hahaha…ik kan me een ander politiek standpunt bedenken….. maar enfin dat is van de baan. Geen hoofddeksel dus op de inhuldiging van onze aanstaande Koning.

Oja ik las dat er strenge kledingvoorschriften gelden. Vrouwen in ‘middagtoilet’. Jaaaa ik zou ook zenuwachtig worden van die plechtigheid, en wel de hele middag op het toilet kunnen verblijven. ;-D hihihi Dat ‘middagtoilet’ is dus een japon of een combinatie. Mannen in jacquet of zwart pak. Koning-in-spee Willem Alexander draagt zelf een rokkostuum met daaroverheen de koningsmantel. Gaafffff een echte koningsmantel. Zo’n lange rode zeker met witte 1001-Dalmatiërsbont langs de zijkanten en zoom. Zoals de koning in sprookjesboeken dagelijks draagt. Kamerleden mogen ieder een gast meenemen. Ze hebben natuurlijk allang iemand gekozen die ‘ja’ heeft gezegd op de vraag “wil je met mij mee naar de inhuldiging?” Mark Rutte…misschien nog niet…als ik hem nou zou vragen om mee te mogen, dan kan hij aan mij vragen “wil je met mij mee naar de inhuldiging?”. En dan zeg ik “nou nee..want ik ben het niet altijd met je eens…eigenlijk ben ik het zo goed als nooit met je eens. En dan zouden de mensen kunnen gaan roddelen over ons. Jammer hé.

Majesteit, ik heb wel een mooi ‘middagtoilet’,maar die is vast niet geschikt   voor de inhuldiging…maar wel heel mooi voor missie M.

Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.