*Geen hoedjes bij de inhuldiging

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat vrouwelijke kamerleden blootshoofds de inhuldiging van koning Willem-Alexander moeten bijwonen. Hun hoedjes moeten ‘dringend’ thuis blijven. Alle 225 leden van de Staten Generaal kregen hier een schrijven van. De griffier van de Eerste Kamer zei dat dit verzoek vooral van praktische aard is met de woorden “Het dragen van een hoed is minder wenselijk in verband met de herkenbaarheid van de eed of gelofte”. Want alle kamerleden beloven of zweren tijdens de live-uitgezonden ceremonie opnieuw trouw aan het statuut, de grondwet en de Koning. Ennnnn de hoedjes-oekaze (zo stond het in de krant) lost dan tevens een ander delicaat probleem. (Ik dacht meteen aan burka’s of parka’s maar nee…) Op prinsjesdag is het blijkbaar een doorn in het oog dat kamerleden een politiekstandpunt kracht willen bijzetten op hun hoedje, zoals Marianne Thieme meermaals deed. Dat kan dus niet op 30 april. Nou…hahaha…ik kan me een ander politiek standpunt bedenken….. maar enfin dat is van de baan. Geen hoofddeksel dus op de inhuldiging van onze aanstaande Koning.

Oja ik las dat er strenge kledingvoorschriften gelden. Vrouwen in ‘middagtoilet’. Jaaaa ik zou ook zenuwachtig worden van die plechtigheid, en wel de hele middag op het toilet kunnen verblijven. ;-D hihihi Dat ‘middagtoilet’ is dus een japon of een combinatie. Mannen in jacquet of zwart pak. Koning-in-spee Willem Alexander draagt zelf een rokkostuum met daaroverheen de koningsmantel. Gaafffff een echte koningsmantel. Zo’n lange rode zeker met witte 1001-Dalmatiërsbont langs de zijkanten en zoom. Zoals de koning in sprookjesboeken dagelijks draagt. Kamerleden mogen ieder een gast meenemen. Ze hebben natuurlijk allang iemand gekozen die ‘ja’ heeft gezegd op de vraag “wil je met mij mee naar de inhuldiging?” Mark Rutte…misschien nog niet…als ik hem nou zou vragen om mee te mogen, dan kan hij aan mij vragen “wil je met mij mee naar de inhuldiging?”. En dan zeg ik “nou nee..want ik ben het niet altijd met je eens…eigenlijk ben ik het zo goed als nooit met je eens. En dan zouden de mensen kunnen gaan roddelen over ons. Jammer hé.

Majesteit, ik heb wel een mooi ‘middagtoilet’,maar die is vast niet geschikt   voor de inhuldiging…maar wel heel mooi voor missie M.

Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

3 reacties op “*Geen hoedjes bij de inhuldiging

  1. Heerlijk weer om te lezen, ik blijf zo helemaal “bij” over alles, en ik zou al mijn bezwaren tegen Rutte opzij zetten als ik met hem mee zou mogen die dag, geloof me!

    • 😀 haha…en wat zeg je dan als hij je vraagt “hoe vind je mij als premier?” Of ga je de hele middag met hem samen een brede grijns trekken?

      • Ik vind hem een prima premier, altijd goed gemutst, altijd blijven lachen, ziet er onberispelijk uit dus qua uitstraling zit hij goed, en verder heb ik het die dag niet over de politiek, alles voor het goede doel: erbij zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.