*Ouderenzorg

Lieve beste Majesteit,

Ik las zo vaak over bezuinigingen in de zorg, vooral in de thuiszorg en ouderenzorg, dat ik me afvroeg of het niet beter zou zijn om op mijn oude dag een onpijnlijke-redelijk-onschuldige-misdaad te plegen zodat ik een goed plekje zou krijgen in het gevang. Een eigen kamer met tv, elke dag eten, sportruimte, en misschien een koekje met rose glazuur bij de thee.

Maar ongeveer 11 gevangenissen worden gesloten en zelfs verzorgingstehuizen verdwijnen straks helemaal. Ouderen moeten bij hun kinderen gaan wonen…Kinderen moeten hun ouders verzorgen…de kinderen die zelf tot hun 67-ste moeten blijven werken…als er nog werk buitenshuis is. Als ze dan de volwassen kinderen het huis uit hebben, en met pensioen kunnen gaan….zitten ze aan hulpbehoevende ouders vast. En als de ouders het huis uit zijn…. komen de kinderen weer terug op hun ouders passen.

Als de ouders alleen maar een zoon hebben, die getrouwd is met hun schoondochter waar ze niet mee door een deur kunnen….dan moet de omgeving helpen met de ‘mantelzorg’.

Wat anders: Heeft U al eens gehoord van thanatopraxie? Een soort conservering. Nee nee niet dat wat Marijke Helwegen heeft laten doen. Thanatopraxie, Dan word een overledene “behandeld” als ie gestorven is….de tijd gekomen is. Door die behandeling, die conservering kan de dierbare langer op aarde blijven.Er worden conserveringsmiddelen in de slagader gespoten. Ongeveer 10 dagen verlenging, Zodat de familie meer tijd heeft om afscheid te nemen van de overledene….Kosten gemiddeld 450 euro. Voor één behandeling die maar tien dagen kan duren.

Als er zoveel bezuinigd moet worden op verzorgingstehuizen, voor mensen die slecht ter been zijn, en die hulp niet 24 uur per dag nodig hebben, maar er tevens ook wonen om niet te vereenzamen zo in hun eentje alleen in een groot huis. En het kabinet een thuishulp te duur vind voor plusminus 13 euro per uur….maar die hulp wel o zo nuttig is in die korte tijd dat ik er nog zou zijn…later als ik oud ben….dan hoeft er na ‘mijn tijd’ ook niemand te komen voor 450 euro.

Majesteit, Laten we alsjeblief omdraaien van die koers die Rutte heeft veranderd.

welterusten

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.