**Limburg

Lieve beste Majesteit,

 Voor de KMS in het Limburgse Weert is het een definitief einde. Ondanks alle acties, en meer dan 10.000 handtekeningen, plus verzoeken oa van Gouverneur Bovens (die het een ‘offer she can’t refuse’ noemde) blijft de minister van Defensie Jeanine Plasschaert bij haar besluit om de Koninklijke Militaire School te Weert te verhuizen naar Ermelo. In Zeeland is geen kazerne en daarom word daar voor 200 miljoen een nieuwe kazerne gebouwd….terwijl de KMS in Weert alles heeft, de perfecte ligging, de perfecte locatie/gebouwen…Dit is toch niet te geloven dat één persoon, één minister een besluit neemt dat zo grootschalig-DOM is.

Enfin de KMS gaat weg.. moet weg uit Limburg, en de Kamer van Koophandel die al tig jaren niet-te-missen is word gesloten en gaat ergens “boven in Holland” verder. Limburgse gevangenissen worden gesloten en gaan ‘boven in Holland’ verder. In Limburg is de grootste winkelleegstand. En straks gaan er in heel Nederland nog eens 800 verzorgingshuizen de deuren sluiten.

Ik heb U in december een brief op deze site geschreven. Ik heb een klein stukje van die brief hier onderen vetgedrukt gequote.Minister Asscher van sociale zaken heeft 100 miljoen vrijgemaakt om de werkeloosheid te bestrijden. Is dit werkeloosheid-bestrijden als iets waardevols in Limburg word gesloten om vervolgens in de randstad of elders in Nederland op te starten? Dat is werkeloosheid verschuiven en mensen in de Randstad denken dat die minister banen heeft “geschept” (onderschept). Daar heeft hij geen 100 miljoen voor nodig, alleen een verhuiswagen. Dat sluiten en elders openen is weggegooid geld.

Ik las dat U regelmatig heeft geprobeerd een stokje te steken bij burgemeesterbenoemingen. Ik moest glimlachen toen ik dat las en ik zei tegen mezelf “ze heeft dus toch nog een stokje”. Gebruik dat stokje alsjeblieft nu ook nog even voordat U de troon afstaat. Steek dat stokje in de spaken van ministers die besluiten nemen die niet oké zijn. Dan ga ik nu mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken. Welterusten. Doei.

21 december 2012:Gisteren las ik dat minister Asscher van Sociale Zaken 100 miljoen euro heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden.

Ik kan U nu al vertellen dat het mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dat men over 2 jaar kan zeggen “zo wij hebben die werkeloosheid eens goed bestreden voor 100 miljoen euro”….

©missie M.

2 reacties op “**Limburg

  1. Je legt de zere vinger er precies op Missie, ik denk dat we de grootste klungelaars aller tijden momenteel als regering hebben!

    Ik denk dat het stokje nog gaat breken omdat onze Majesteit nog maar eens flinke tikken moet uitdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.