*drank en drinkgedrag

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat zangeres Kesha haar eigen urine drinkt. Ze kwam op dat idee nadat ze dronken was gevoerd door haar broer. In een documentaireserie “My Crazy Beautiful Life” drinkt de 25 jarige zangeres haar urine….ble’hhhh, Dat hoef ik niet te zien.

Bruce Willis drinkt na 25 jaar weer alcohol. Een glas wijn bij het eten. 25 jaar lang dronk hij geen druppel nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed en nadat hij op een feest een agent had aangevallen….Okéeeheee, Dat weten we dus ook weer.

In Limburg zijn tijdens die paar carnavalsdagen 74 ziekenhuisopnames geweest wegens alcoholmisbruik. Zelfs een 13 en een 15 jarige comazuiper. Lang leve de carnaval…maar ik geloof niet dat dit enorme zuipgedrag de bedoeling is geweest toen carnaval of te wel vastenavond werd ‘geboren’.

Ik vraag me af….We dragen de veiligheidsgordel in de auto, een helm op de scooter of brommer, reflectors op de fiets en we hebben rookverbod in cafés en openbare ruimtes vanwege de gezondheid en de stank. Mensen hoeven niet onnodig en onvrijwillig de dupe te worden van de roker. Akelige teksten op pakjes sigaretten. Automobilisten mogen niet harder rijden dan de toegestane snelheidslimiet…vanwege het gevaar voor aanrijdingen waar mensen bij gewond (of erger) kunnen raken. Binnen de bebouwde kom niet harder dan 50 km per uur enz.enz. …dus vraag ik me af  “is er ook een limiet voor alcoholgebruik?” Ja, ik weet dat er een blaaspijpje uit de tas van de agent tevoorschijn komt om te testen of de automobilist zijn beurs moet trekken, de auto moet laten staan…of het rijbewijs zelfs moet inleveren. Maar mensen die niet met de auto fiets of scooter zijn en zich wel laveloos gezopen hebben.

Een limiet,een grens…U weet wel vanwege de gezondheid…de veiligheid….de agressie die kan ontstaan.Enge plaatjes op het glas bier geplakt met de tekst “alcohol kan uw gezondheid schaden”. Of alcohol op de bon….nee geen consumptiebon. Waarom worden sommige mensen met hun enorme drinkgedrag niet tegen zich zelf in bescherming genomen? Een plaatje van een aangetaste lever op de fles, zoals longen die aangetast zijn door het roken. Die enge plaatjes die wel gebruikt worden om tewaarschuwen….en in de tussen tijd word de prijs van een pakje sigaretten zo ontzettend duur gemaakt….echte rokers roken door al kost het ’t dubbelle. Wat dat betreft heeft die prijs niks te maken met “waarschuwen” maar meer nog “aan iemands rookverslaving verdienen”.

In IJsland is sinds kort een verbod op pornografie op internet. Deze wet is bedoeld om jongeren te beschermen én de waardigheid van vrouwen niet aan te tasten…..Dat is nog eens een mooi gebaar richting vrouwen vind ik. Alcohol kan de waardigheid van de mensheid aan tasten….en dan heb ik het niet over tipsie of aangeschoten worden na enkele glazen wijn of bier. Maar een dronken vrouw half naakt over een tafel op een feestwei of auto…dat is zo onwaardig.Ik lees wel vaker dat er mensen op de bon zijn geslingerd omdat ze aan ‘wildplassen’ hadden gedaan…maar als iemand niet snel achter die struik springt om de behoefte te doen dan word ie ook wild en nat…..ook niet zo waardig.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen, alvast welterusten.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.