Lieve beste Majesteit,
Ik las…waar moet ik beginnen?…ik ben zo verheugd over wat ik las…Ik las vanmorgen de krant en zag een mooie foto van breiende dames. Zo’n vertrouwd beeld. Een dame die met tikkende naalden op de bank of luie stoel zit te breien en tegelijkertijd alles ziet en hoort….daar kun je gerust op de stoel tegenover gaan zitten en vragen “zeg het maar” als je goede raad wilt horen. Dames die truien, sjaals, sokken, handschoenen, spreien maken met twee lange spitse naalden en een bol garen…dat zijn niet alleen kunstenaars.Ze hebben een goed overzicht, wijze raad. Ik weet niet wat het is…of het dat tikken van de naalden doet…of de rust die er opstijgt van het garen dat door haar vlugge vingers glipt. Een breiende dame hoeft niet meer alleen thuis te breien.
Breien word weer helemaal hip. Het aantal breiwinkels in Nederland stijgt licht. Zelfs HEMA is weer begonnen met breiwolverkoop. Er zijn breiclubs opgericht door een 27 jarige jongeman met zijn vriend. De jongeman ging zijn opa opzoeken en zag een breiende dame. De dame breide er op los maar wist niet voor wie. Nu gaan breidames samen met ontwerpers aan de slag. En de creaties worden via een webwinkel verkocht. Leuk hé?
Ik zag een prachtige foto van prins Willem en Maxima met hun meisjes in de koninklijke wagon aan de speciale wintersport-nachttrein “de Alpen Express”. U was al een week geleden in Lech aangekomen. ‘Tuurlijk’ dacht ik nog want daar was afgelopen week een jaarkerkdienst voor prins Friso. Ik hoop dat het verblijf U goed zal doen.
Doei.
©missie M.
Carnaval op Wiki.
een van de uittreksels: Het ‘heidense’ carnaval werd in heel Europa gevierd. In Rusland bijvoorbeeld, is dit feest bekend onder de naam maslenitsa (vrij vertaald: boterfeest). Antropologisch gezien is het carnaval een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort.
Hallo Inge, Dank je wel voor je reactie.
In Rusland “Maslenitsa” dat wist ik niet.
In het kath.geloof is het is 3 dagen plezier maken voordat de veertigdagen vastentijd begint op aswoensdag.Die tot pasen duurt.Op aswoensdag krijgen de mensen in de kerk een ‘askruisje’ op het voorhoofd.