40 jaar geleden

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat U tot koningin gekroond werd.

Op 30 april 1980 nam U de troon over van Uw moeder koningin Juliana. En U bleef 33 jaar koningin tot dat U de troon weer doorgaf aan Uw zoon Willem-Alexander.

Hij is deze week 53 jaar geworden en zit pas 7 jaar op de troon. Ik hoop dat hij nog lang en gelukkig onze koning blijft, tot dat zijn dochter de troon weer overneemt.

Fijne dag gewenst.

Er is er een jarig hoera..

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Er is er een jarig hoera hoera dat kunt U wel zien dat is koning Willem-Alexander jahjah. Hij leve hoog, hij leve hoog, hij leve hoooooooog. Hieperdepiep Hoera.

53 jaar is hij geworden. Net zo oud als premier Mark Rutte. Wat vliegt de tijd. 53 jaar geleden had U op 27 april misschien zweetdruppeltjes op Uw voorhoofd. Maar dat is allang geleden.

Jammer dat het koninklijk gezelschap niet naar Maastricht konden komen om koningsdag te vieren.

Mijn nachtpon ga ik aantrekken want ik ben doodmoe. Ik wens U een fijne avond. Welterusten en morgen hopelijk gezond weer op.

Koningsdag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Morgen is het koningsdag, Onze koning en zijn koningin zouden naar Maastricht gaan maar vanwege de Corona-maatregels zijn de festiviteiten afgelast.

Toch wil ik morgen mijn oranje sneakers aan doen. En ik maak ook een oranje toetje. Jammer, morgen is er geen defilé, geen vrijmarkt, geen Oranjespelen. Ik ga mijn fiets niet versieren. Rare koningsdag dit jaar,

Voor U ligt dat anders, U staat dicht bij de ‘bron’. Met de 1,5 meter ‘afstand houden’ staat U nog altijd het aller dichts bij onze koning.

Heeft U Uw feestjurk al klaar liggen? En Uw hoedje op Uw nachtkastje klaar liggen?

Ik wens U een fijne koningsdag. Blijf gezond. Welterusten.

De zware jas

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik las dat U boos bent…of teleurgesteld…..of zoiets… omdat naasten van U…zelfs een hofdame zeer openhartig over U hebben gesproken in de documentaireserie “de Zware jas van Beatrix’. U zou van de ene in de andere verbazing zijn gevallen en in grote woede zijn ‘ontstoken’.

Majesteit, Ik had nog niet eerder over die documentaire gehoord of gelezen, maar nu ik las dat U zo boos was wil ik die natuurlijk wel zien…om U gerust te stellen dat U zich niet zo druk moet maken.

De hofdame had destijds een geheimhoudingsverklaring getekend….Daar zou ik dan ook pissig….excuus mijn taalgebruik….daar zou ik dus ook van over de rooie gaan. Laat die nog maar eens aankloppen voor een taartje of cakeje.

ps. Ik heb inmiddels deel 1 gezien en wil U vertellen dat U helemaal niet boos hoeft te zijn op Uw hofdame, studiegenoten of de Deense prinses. Ze praten allemaal vol lof over U en over Uw grote liefde prins Claus. Claus, U grote steun en toeverlaat. Uw hofdame laat duidelijk weten dat ze geen antwoord wil geven op een bepaalde vraag. Het is allemaal netjes. Althans de eerste 40 minuten van de eerste aflevering met de naam ‘De puinhopen van Pappie” zijn netjes. Die laatste paar minuten gaan over Uw vader….toen kon ik begrijpen dat U niet wou mee werken aan deze documentaire. Ik ben nu wel een beetje boos. En eigenlijk op U. Maar ik begrijp ook wel een klein tikkeltje waarom U de kont tegen de kribbe wilde gooien. Maar na het zien van deze aflevering zou ik voor de allereerste keer zelfs begrijpen waarom er rellen in Amsterdam waren op de dag dat U gekroond werd. “Zonder woning geen kroning” was ‘maar een leus en verder niks’ als U het mij vraagt. Maar ho ho dat weet ik niet echt, dat komt vast in de volgende aflevering ter sprake. Ik ga zeker ook de andere afleveringen bekijken.

Maar ik moet nu gaan slapen. Mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

Thuis zijn

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmiddag moest ik toch echt het huis uit om fruit en groenten te kopen. En het leek of dat meer mensen gedacht hadden want het was vandaag toch weer drukker op de weg. Maar met dit zonnige weer zijn mensen net mieren die naar buiten gaan als het warm en zonnig is. Geen paniek. iedereen hield netjes afstand, mensen gingen niet met tweeën een winkel naar binnen. U mag trots zijn op het Nederlandse volk.

Gisteren stond in de krant dat de KNMI nu heel lichte aardbevingen kan meten. Bevingen die voorheen wegvielen in de ruis omdat….let op…omdat veel mensen nu thuis werken is het rustiger op de wegen en dat is tot in de bodem te voelen. Al onze activiteiten zorgen voor trillingen en de afgelopen weken waren er minder trillingen gemeten stond in een klein artikeltje in de krant. Ergens op pagina 7, 8 of 9

Dat zal wel zijn. Daar durf ik geen twijfel over uit te spreken maar…..mijn buurman timmert en boort als nooit tevoren nu hij verplicht thuis ‘werkt’. De andere buurman maait het gras nu ook op een doordeweekse dag. Veel mensen rennen en wandelen heen en weer omdat sportscholen gesloten zijn. De KNMI heeft vast geen metingen gedaan onder het adres van onze buurman. Maar nu is het stil, die zal wel moe zijn van al dat gebatter.

Ik ben ook moe en ga slapen. Mijn nachtpon heb ik aan en de tanden zijn gepoetst. Ik wens U een fijne nachtrust.

Welterusten en de groetjes aan Uw zoon de koning.