***Biologisch

Lieve beste majesteit,

Ons toiletpapier was op in de Supermarkt daarom moesten we een ander merk toiletpapier kopen. Een groot pak met kleine dunne rollen. Ná drie of vier toiletbezoekjes kon je alweer een nieuw rolletje ophangen. Als het rolletje leeg was kwam er een wit rolletje met blauwe letters tevoorschijn. Het rolletje staat vol met blauwe letters in meerdere talen. Dus het komt ook op een buitenlands toilet terecht neem ik aan of zal dat voor anderstaligen in Nederland zijn?

Het is niet zomaar een leeg rolletje….neehee het is een drie w Aqua Tube.eu.rolletje. Biodegradable staat erop. Ik moest even zoeken maar jawel er stond ook een regeltje in het Nederlands op. “Je kan mij recycleren, composteren of doorspoelen in het toilet”. Nouuuuuu ik weet niet….is het wel zo logisch biologisch om een rolletje door het toilet te spoelen? Ik heb dat rolletje onderzocht…jawel ik heb onderzoek “verricht”. Ik heb het rolletje in een bakje water gezet…..het zakte na een paar minuten langzaam in mekaar. Ik heb het uiteindelijk drie dagen en nachten in het water laten liggen. Er bleef een dikke witte klonterige pap over met blauwe letters. Na de vierde dag was het water iets grijs/blauwsig en nog steeds klonterig. En de blauwe letters in het biologisch-afbreekbaar klonterig papje zag ik nog steeds. Moet ik dit in mijn bloementuintje composteren? Is die blauwe verf wel biologisch-logisch-afbreekbaar? Moet ik het door het toilet spoelen? Witte klonterige pap tussen bruine drollen met blauwe letters? Neehee ik doe de fanfare er een plezier mee en geef het met het oud papier mee…..ze kunnen er vast een half uniform door bekostigen want rolletjes zat. Biologisch onlogisch.

Majesteit alvast van harte proficiat met Uw 76-ste verjaardag morgen !

doei.

©missie M.

**In between jas

Lieve modeontwerpers,

Luister hoe klinkt dit.

Opstaan, de haan hed al gekraaid, we moet’n de koeien melken voor dagedauw, en straks de suukerbietn rooien, de aardappls moeten deeze week van ut land, Marie heeft de wesmachien draaien, Jaan schrobt de vloer, ma is bezig met d’n inmaak, de wichter vertrekken naar school, meneer den dokter komt vanmiddig veur uör lelikkehoesten dat ge doet….Ik moet nu gauw veur-oet, maar waar is mijn in-between-jas?

doei.

©missie M.

*’Dag van woede’ tegen Hollande

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ach ach ach…..ach ach ach…ach het is me weer wat.

Terwijl Mark Rutte zit te dagdromen en een relatie wil met de ‘strategische bondgenoot’ president Hollande van Frankrijk, en Mark het bezoek van de president “vooral belangrijk vind om de bilaterale banden aan te halen“, was Frankrijk gisteren in rep en roer….want de Fransen willen juist geen relatie meer met hun president. Ze willen Hollande kwijt.

Er waren in Parijs op de “Dag van Woede” 120.000 betogers (volgens de organisatoren) (maar 17.000 volgens de politie) op de been om het vertrek van Hollande te eisen. Ik las in de krant dat het om verschillende protestgroepen ging. De ene groep protesteerde tegen het homohuwelijk, weer een andere groep had moeite met het verbod op het optreden van komiek Dieudonné.

Ik las ook het volgende:Hollande is bijzonder impopulair. Zijn regering worstelt met hoge werkloosheid, stagnerende economische groei en een fors begrotingstekort.

Het protest:Hoe en wat weet ik niet precies, maar ik weet wel dat de manifestatie eindigde in geweld tussen politie en betogers,19 agenten raakten gewond, 150 betogers opgepakt, en er moest traangas ingezet worden.

Hoewel Hollande privé en werk gescheiden wil houden maakte hij afgelopen zaterdag wel bekend dat hij een punt heeft gezet achter zijn relatie met de 48-jarige Valerie Trierweiler. Een maand geleden stortte Valerie in nadat was uitgelekt dat haar man een stiekeme relatie heeft met de 41-jarige Julie Gayet.

Valerie verbleef enkele dagen in het ziekenhuis en Hollande mocht haar niet bezoeken. Hollande zei vorige week nog dat Valerie altijd zijn grote liefde was.

Zucht. Doei.

©missie M.

*Mark Rutte en Francois Hollande

Lieve beste majesteit,

Zag U die foto in de krant? Op de voorpagina. De twee elkaar verbaasd aankijkende-heren. Het leek wel een reclameposter voor een of andere klucht. Een soort Laurel-en-Hardy kleurenfoto.

Dan de woorden bij de foto: Mark Rutte noemde Frankrijk een “strategische bondgenoot”. Hij wil ‘echt investeren in de relatie’ aldus Mark Rutte.

Ik weet niet welke relatie Mark bedoelde?

Doei.

©missie M.

 

-Geachte minister van Volksgezondheid

Geachte minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Nog gauw even op de valreep voordat u op de vlieger stapt richting de Olympische spelen in Sochi, omdat u als minister van Sport de sportmensen aan gaat moedigen.

In de krant van afgelopen maandag stond een artikel waar de minister van Volksgezondheid ook hoognodig is om te gaan aanmoedigen. De Nederlandse ziekenhuizen hebben het sinds 1 januari erg moeilijk om verpleeghuiszorgnodigepatienten naar huis te sturen. Voorheen konden deze patiënten dan eerst naar een verpleeghuis omdat ze verpleeghuiszorg nodig hadden voordat ze naar huis konden. Maar nu kunnen alleen de zwaarste categorie patiënten naar het verpleeghuis. Als je dan tot de iets minder-zware-categorie behoort krijg je dus niet die zorg die voorheen wel hard nodig was. Daarom kunnen ziekenhuizen de patiënten niet naar huis sturen, dat betekend dat een ziekenhuisbed bezet blijft, met als gevolg dat er een lange wachtlijst ontstaat voor patiënten die staan te wachten om opgenomen te worden. Verpleeghuizen gaan op deze situatie inspelen en “zorghotels” openen waar de patiënt wel zelf voor moet betalen. Dat klinkt weer zo duur. En ook zo….gecompliceerd…Raar eigenlijk ook, dat een verpleeghuis tig kamers leeg heeft staan…. en dan kamers gaat boeken in een hotel!…waar wellicht niet eens tilliften en verhoogde toiletten aanwezig zijn. Verpleeghuizen zijn zo gebouwd dat men met een bed de badkamer op kan rijden én de draai kan nemen met een bed-op-wieltjes. Geen bed-op-wieltjes in het hotel? Het eten word door de kelner naar boven gebracht? En die doet dan ook helpen?

Ik heb een voorstel. Kan een patiënt niet beter een cruise boeken? Als ze dan toch alles zelf moeten betalen.

Doei.

©missie M.

 

*Blue monday

Lieve beste prinses Beatrix,

Vanmorgen rammelde de wekker me wakker. Wat een vervelend geluid maakte die wekker vandaag. Paaf…toen was die uit. Suf keek ik rond en vroeg ik me af welke dag is het vandaag. Maandag dus. Ik moet opstaan. Strompelde naar de keuken. Buiten zag het ook al zo grijs. Ik voel me moedeloos. Ik heb geen idee waarom dat zo is. Het zal wel door het grijze weer komen. En wat lees ik dan in de krant? Het is vandaag Blue Monday. Ook dat nog.

Volgens een Britse psycholoog de depressiefste dag van het jaar. In de krant stond:Neerslachtigheid en weemoed vechten bij één op de zestien Nederlanders in de winter om voorrang en vandaag zouden die gevoelens volgens Arnall bij velen het heftigst blijken. 

Nou zeg….Heb ik één keer eens een weemoedbui…en vecht weemoed en neerslachtigheid vandaag hun gevecht het heftigst….De wekker zit in het complot….en het staat meteen op de voorpagina van onze krant. Ik wist zelf nog niet eens dat het al een naam had…ik dacht dat het gewoon een sombere maandag was…een maandag die door die wekker zo zwaar is begonnen. T’is wat…..één op de zestien Nederlanders heeft er vandaag last van…..en uitgerekend ik ben de zestiende.

Doei.

©missie M.

 

*Overvliegende ganzen

Lieve beste majesteit,

Heeft U ze vandaag ook zien overvliegen? Die overvliegende grauwe ganzen? Een kabaal van-heb-ik-jouw-daar. Ik luisterde aandachtig en vroeg me af waarom ze zo’n kabaal maakten? Is het alleen maar ganzentaal of is het hun manier van muziek maken” vroeg ik me af. Roepende ganzen onder elkaar: “Zeg jij daarvoor, vlieg eens niet zo hard” en dan zeggen de andere ganzen: “kwa, dat vind ik ook” of “hoelang moeten we nog vliegen, k’want ik moet nodig”, “zijn we er nog niet?” of “Zien jullie die vrouw daar onder staan turen?” Straks krijgt ze nog pijn in haar nek van dat gapen”.

Doei.

©missie M.

*Tuinvogels tellen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Dit weekend is het de nationale tuinvogeltelling. Het is leuk om samen met of zonder de kinderen/kleinkinderen de vogels in de tuin te tellen. Wat moet U doen? U gaat naar  www.tuinvogeltelling.nl Dan ziet U het telformulier met afbeeldingen van vogels zodat U kan zien welke vogel er in Uw tuin zit te piepen. U zoekt een leuk plekje waar U de vogels goed kan zien. Dan telt U een half uurtje de vogels, vult het resultaat op het formulier in, en hoppa klaar is Kees U.

Doeiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Ontslagvergoeding

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik weet dat U druk bezig bent met verhuizen maar dit moet ik echt even kwijt en niet zomaar aan de eerste de beste. Nee ik wil het tegen U vertellen. Ik probeer het al een paar dagen maar telkens weigert mijn pen. Ik weet niet goed hoe ik dit bespreekbaar moet maken. Kijk het zit zo:

Bankiers van de Rabobank hadden zich aan fraude schuldig gemaakt. De Rabobank kreeg daarom boetes tot 774 miljoen euro. Rabobankbestuurder Sipko Schat die hier verantwoordelijk voor was werd ontslagen. En toen gebeurde het, mijn pen weigerde. Rabobank schakelde een ‘arbiter’ in die de vertrekpremie moest vaststellen. En die arbiter vond een jaarloon van 884.000 euro een “redelijke” afvloeiingsregeling. De ontslagvergoeding is nog hoger dan de boete die opgelegd is. Dat is geen ontslag als U het mij vraagt maar een beloning. Een jaarsalaris van 884,000 euro…dat krijgen ze dus normaal elk jaar….dat is toch niet normaal.

Dat klinkt als: Ik rij door rood licht en ram een straatlantaarn, die vervolgens helemaal afbreekt. Meneer agent houd me staande en geeft me een bekeuring…. die hij dan zelf betaald, en ik krijg nog een jaar lang elke maand een bos bloemen thuis bezorgd….maar niet zomaar een gewone bos bloemen.

Zuchttttt…………gaaapppp…..Welterusten.

©missie M.

*minister van Sport

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Uw zoon koning Willem en zijn koningin Maxima gaan naar de Olympische spelen in Rusland…. plus premier Mark Rutte….plus de “minister van sport” Edith Schippers. Wat veel van het goede allemaal is mijn mening. Maar daar heb ik niks over te zeggen. Andere grote landen geven een signaal af richting Rusland door niet te gaan of “klein” te gaan, omdat er in Rusland homohaat is.

Als het over het bezoek van minister Schippers aan de Olympische spelen gaat lees ik alleen “minister van Sport”. Tuurlijk moet de ‘minister van Sport’ bij de Olympische spelen aanwezig zijn om de sporters aan te moedigen.

De ‘minister van sport Edith Schippers’ is één en dezelfde persoon als de ‘minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers’. Zij zal wel mee gaan naar de Olympische spelen omdat ze ook Sport in haar pakket heeft zitten……Sympathie en Empathie voor datgene waarvoor je staat.

Als de ouderen zolang mogelijk thuis moeten blijven wonen, geen Thuiszorg meer krijgen, en aangewezen zijn op het pannetje soep van de buurman dan komt de minister van Welzijn de mensen steunen in hun welzijn. Als verzorgenden hun baan kwijt raken staat minister Edith Schippers van Volksgezondheid vooraan om hen een hart onder de riem te steken.

En als ik naar de tandarts ga staat de minister van Volksgezondheid op de stoep me aan te moedigen “kom op missie, niet bang zijn voor die grote boor”.

En toen kwam de olifant met zijn grote snuit en die blies het verhaaltje uit. bbbbbbbbbuuuuuffffffffffffffff…….

Welterusten.

©missie M.