*Blue monday

Lieve beste prinses Beatrix,

Vanmorgen rammelde de wekker me wakker. Wat een vervelend geluid maakte die wekker vandaag. Paaf…toen was die uit. Suf keek ik rond en vroeg ik me af welke dag is het vandaag. Maandag dus. Ik moet opstaan. Strompelde naar de keuken. Buiten zag het ook al zo grijs. Ik voel me moedeloos. Ik heb geen idee waarom dat zo is. Het zal wel door het grijze weer komen. En wat lees ik dan in de krant? Het is vandaag Blue Monday. Ook dat nog.

Volgens een Britse psycholoog de depressiefste dag van het jaar. In de krant stond:Neerslachtigheid en weemoed vechten bij één op de zestien Nederlanders in de winter om voorrang en vandaag zouden die gevoelens volgens Arnall bij velen het heftigst blijken. 

Nou zeg….Heb ik één keer eens een weemoedbui…en vecht weemoed en neerslachtigheid vandaag hun gevecht het heftigst….De wekker zit in het complot….en het staat meteen op de voorpagina van onze krant. Ik wist zelf nog niet eens dat het al een naam had…ik dacht dat het gewoon een sombere maandag was…een maandag die door die wekker zo zwaar is begonnen. T’is wat…..één op de zestien Nederlanders heeft er vandaag last van…..en uitgerekend ik ben de zestiende.

Doei.

©missie M.

 

2 reacties op “*Blue monday

  1. Had jij er ook zo ’n last van? Ik snapte het he-le-maal toen ik het op de radio hoorde. Ben ik zeker de vijftiende en jij de zestiende. maar gelukkig hadden mijn collega’s een melige bui en hebben we best veel gelachen.
    En jij – heb jij de dag weer overleefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.