*Reïncarnatie

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Gelooft U in reïncarnatie? Zo ja, zou U ná Uw koninginnenleven weer als koningin geboren willen worden? Als prinsesje? Of natuurlijk dat kan ook als prinsje. Of zou U hierna liever een gewone burger willen zijn? Dan ook weer in Nederland? Een hoedje of kroontje op Uw hoofd?

Doei.

©missie M.

*Vervolg Lyme

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”…. vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed. Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patiënt voortaan serieus word genomen is nog maar de vraag.

Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doei.

©missie M.

**Saharazand in Nederland

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Ik las dat er met de regenbuien Saharazand naar Nederland is mee gekomen. Ik kan dat wel geloven als ik de stof op de vensterbanken en auto’s zie. Het weerbureau weeronline.nl heeft zitten rekenen, en de oplossing van het rekensommetje zou zijn: 15 miljoen kilo zand, 750 vrachtwagens vol. 750 vrachtwagens zand zou er naar beneden zijn gekomen!!! Het moet niet gekker meer worden…ik zou meteen gaan zoeken of er ergens een kameel is mee gekomen…of een kamelendrijver die per ongeluk mee geregend is. Alles alles alles word er maar in Nederland gedumpt. Hadden ze die 15 miljoen liter Saharazand niet meteen naar Brussel kunnen sturen via een fikse regenbui? Een flinke duin voor de deur van het marmeren paleis.

Vroeger keken mijn ouders elke week naar Zum Blauen Bock op de Duitse TV-zender. Zum-blauen-Bock-presentator Heinz Schenk is 1 mei 2014 op 89-jarige leeftijd overleden. Ik wil bij deze even stil staan bij dhr Schenk van Zum Blauen Bock.

En terwijl ik even stil sta valt mijn oog op de voorpagina van de krant. Een artikeltje met de boodschap dat de 74 jarige Rocco Granata als “zanger” in november van dit jaar gaat stoppen met zingen. Hij treedt nog een keer op tijdens het Zomerparkfeest in Venlo. Wat jammer…hij zong zo mooi over mijn zomersproetjes, ieder sproetje is een kusje waard zong hij. En hij zong over Sole Mio, over Bella Gina Lolobrigida, over Marina, Manuela…over Maria en vast nog veel meer.

U komt op 10 juni naar Roermond om een tentoonstelling over het werk en leven van kunstenaar en glazenier Joep Nicolas te openen. Ik kom er aannnnnnnnnnnnnnnnn………

doei.

©missie M.

*Euromania

Lieve beste Majesteit,

Vanmorgen las ik in de krant iets over een youtube-filmpje , de schrijver had dezelfde mening als ik, en daarom ben ik toch maar eens gaan kijken welk filmpje het is.

Hier onder staat het hele filmpje. Kijk vooral bij minuut 49.50 SNIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK….Majesteit, ik peins er over om “in het verzet” te gaan. Gaat U mee? Ik maak een kamertje leeg en richt het voor U in, zodat we lekker in het verzet kunnen zitten. Of heeft U nog een achterkamertje waar we “In het Verzet” kunnen zitten.  Kijk eerst even naar het filmpje

Alstublieft het filmpje:(Even kopiëren en in het youtube-venster plakken)

Kijk ook meteen even bij 51.32 minuut waar Guy van de EU ……(U weet wel de man van deze woorden:  Guy Verhofstad: “We hebben een hond, maar niemand wil het nog een hond noemen. Dus snijden we de staart eraf, naaien het beest een paar andere oren aan en trekken zijn muil verder open. En als iemand zegt dat het beest nog blaft, zeggen we dat het niet waar is.” – De toenmalige Belgische premier Guy Verhofstad over de pogingen om het nieuwe EU-verdrag geen “Grondwet” meer te noemen)…….die in Oekraïne het volk ophitste het gevecht voor Europa te vechten en niet op geven. Als je dan nu ziet hoe de mensen in Oekraïne vechten…afschuwelijk.

Majesteit, Wij houden van Holland, U toch ook!

doei.

©missie M.

 

 

 

 

-Financiële prikkel

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil niet…Ik wil het helemaal niet hebben over dat artikel in de krant waarin stond dat asielzoekers eerder terug gaan als ze meer geld krijgen. “Een financiële prikkel is goedkoper dan gedwongen uitzetting” stond er boven met vetgedrukte letters, ik vind het een grote ergernis en wil er liever niet over praten. Als ze meer geld mee krijgen kiezen afgewezen asielzoekers vaker voor een vrijwillige terugkeer naar hun thuisland. Het WODC van het ministerie van veiligheid en justitie heeft daar onderzoek naar gedaan. Asielzoekers die onrechtmatig in Nederland verblijven en terug moeten….willen niet, maar als ze “meer” geld krijgen gaan ze wel.

Ik wil het al helemaal niet hebben over die té grote toestroom asielzoekers die de laatste tijd Nederland binnenstromen. Teeven noemt de situatie alarmerend en de woorden: “als het zo doorgaat hebben we er aan het eind van het jaar 65.000”. Hij denkt dat bij deze toestroom sprake is van georganiseerde mensensmokkel. (????) Het Openbaar ministerie, de marechaussee en de nationale politie doet onderzoek. (…dat zal wel) En hij vraagt iedereen ogen en oren open te houden voor signalen dat op mensenhandel duid. (de bezorgdheid moet natuurlijk “echt” lijken) Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is druk bezig om nieuwe locaties te vinden….en eigenlijk raar dat ik dezelfde dag al foto’s zag van tig spiksplinternieuwe wasmachine’s in een leegstaande kazerne en opvanghuizen die al klaar én verbouwd zijn voor de eerste asielaanvragers. Ook zag ik foto’s van jonge mannen in mooie sportieve kleding die met hun mobieltje foto’s knipten van de plaats van bestemming. Ondertussen proberen de diensten de migratiestroom naar Nederland te stoppen las ik. Er zou mobiel toezicht in grensgebieden de afgelopen weken flink zijn toegenomen. Ik ben afgelopen week de grens overgestoken..op de fiets en…er was al jaren geen toezicht en als het toezicht sinds kort flink is toegenomen dan is er nog steeds niks. Nee ik zag niets van toezicht. Dit moet in een aantal maanden volstrekt getackeld zijn. Dit zijn aantallen die niet te behappen zijn voor Nederland aldus Teeven in de krant van 15 mei jl.

Mark Rutte schreef gisteren dat ons land de grote toestroom van 1000 asielzoekers per week niet aan kan. Het ontwricht onze samenleving zei hij.

Heeft Nederland last van vergrijzing of van dé financiële prikkels?

Doei.

©missie M.

 

**De koning in 1000 puzzelstukjes

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In onze krant stond een aanbieding. Staatsieportretten als legpuzzel. “Urenlang puzzel- en kijkplezier” stond onder de vier foto’s van de koninklijke hoogheden Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Willem-Alexander met de hermelijnen mantel omgeslagen. Elke foto in 1000 puzzelstukjes.

Ik ben dol op puzzelen en ik ben dol op het koningshuis met U in het bijzonder. Zal ik ze bestellen? Het pakket van vier puzzels is voor bijna 20 euro, dus 5 euro per hoogheid-in-puzzelvorm. Maar…ik moet er niet aan denken dat ik één stukje kwijtraak…en dan net zo’n belangrijk stukje…dus niet een stukje van de mantel, het vloerkleed of het tafeltje op de achtergrond, maar echt…echt zo’n belangrijk stukkie…van het been of uit de buik…of de neus. Dan is het niet meer urenlang puzzel- en kijkplezier maar urenlang ergernis ‘waar is dat stukje gebleven?’. Als ik het stukje dan niet kan vinden is er geen kijkplezier, dan moet ik de puzzel afbreken, want U voelt het vast als ik Uw neus kwijtraak?

Ik ga er vanmiddag eens goed over nadenken.

Och Maxima is vandaag jarig. Even tellen…43 jaar. Proficiat.

Doei.

©missie M.

*Beste Ilse en Waylon,

Lieve beste Ilse en Waylon,

Ik ben helemaal blij als ik jullie lied hoor. Jullie waren het allerbeste op het Songfestival vind ik. De Oostenrijkse zanger Conchita die uiteindelijk gewonnen heeft deed het ook mooi. Jawel heel mooi. Maar die baard…bbbrrrrrr niet mooi… En Noorwegen vond ik ook geweldig mooi. En die groep uit Belarus ook. Zo’n lekker ritme. Zweden, Denemarken en San Marino waren ook niet verkeerd.

De presentatie met de vlagkleuren was ook zeer apart door alle landen gedaan. Die tulpen rood wit en blauw in een boot en vanaf de brug gefotografeerd. Zo mooiiiiiiiiiiiiiiiii

Jullie hadden niet alleen een prachtig lied maar jullie optreden was ook mooi. Gelukkig dat Waylon niet in een hamstermolen ging rennen zoals Oekraïne, of die schommel van Azerbeijan. Of….die volwassen teletubbies uit IJsland met hun druk gedoe. En Hongarije…de zanger met zijn beste mooie kleren aan, naar de kapper geweest, schoenen gepoetst, goed gezongen, prachtige lichtshow, smaakvol decor,….en uitgerekend tijdens het optreden krijgt de pianiste ruzie met een man, het paar heeft blijkbaar een echtelijke twist,achter mekaar aan rennen, over de piano heen,  en dan een zwaai… en schuift de dame met haar witte jurk over de vloer…weggegooid tijdens het optreden….De zanger leek  erg bezorgd en zong steeds dat ze weg moest runnen….of zo. Het hoorde bij het optreden zei mijn man…maar ik weet het zo net nog niet.

Ik ben supertrots op jullie. Hoera!

Doei.

©missie M.

*Eurovisiesongfestival 2014

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanavond is het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. U gaat vast samen met een zware delegatie (het koningspaar, de premier, en de minister van cultuur) naar de tv kijken om onze Ilse en Waylon aan te moedigen zoals de zware delegatie Nederland ging aanmoedigen in Soji. Ik vind het lied in één woord geweldig.

Doeiiiiiiiii

©missie M.

 

*Berlusconi misschien toch huisarrest

Lieve beste Majesteit,

Hoe was U dag vandaag? Druk vanwege Bevrijdingsdag?

Ik moet U echt even iets vertellen voordat ik mijn tanden ga poetsen en slapen ga.En dan zet ik als achtergrond een muziekje op…even denken…El Condo Pasa van Simon and Garfunkel. Lijkt me leuk vanwege het gitaargeroffel, trommelgetrommel en fluitegefluit.

Ik had U pas geleden vertelt over de 52 dagen taakstraf van Silvio Berlusconie in een Verzorgingstehuis in plaats van 4 jaar celstraf in een “Bewaringstehuis”. Maar nu heeft de rechtbank zich bedacht omdat Berlusconie in een tv-interview de 4 jaar celstraf vanwege zijn belastingfraude een “Staatsgreep” noemde. En over de taakstraf zei hij dat “het belachelijk was om te denken dat ik opnieuw opgevoed kan worden door een taakstraf“. Vanwege die uitspraken onderzoekt de rechtbank of Berlusconi alsnog huisarrest krijgt in plaats van taakstraf.

Nou vraag ik me af…was dit een schrijffout? Of zie ik iets over het hoofd?…heb ik iets gemist? Berlusconi huisarrest? Dit heeft toch niets te maken met “Bevrijdingsdag” ?

Eerst was de eis: celstraf…4 jaar lang, dus 7 dagen per week, 24 uur per dag celstraf. In zo’n zwart/witte gestreepte gevangeniskostuum.

Daarna werd het geen celstraf maar taakstraf, omdat hij er zelf om vroeg. 1 jaar lang, 1 dag per week=maar 52 dagen per jaar, of te wel 8 uurtjes per dag taakstraf in een verzorgingstehuis.

Na zijn uitspraak op tv is de taakstraf van de baan en krijgt hij misschien “huisarrest”. Huisarrest !!?? “Huis” zoals “home” ? Home, waar de sofa, de koelkast en tv staat? … word hij behandeld alsof hij een standje van zijn ouders heeft gekregen omdat hij te laat thuis was van de fuif.

En dan blijft Simon en zijn vriend Garfunkel maar zingen “I’d rather be a sparrow than a snail” Yes I Would, If I could, I Surely Would. I’d rather be a hammer than a nail

Yes Yes I would Too. Ik ga slapen.

Welterusten,,doei.

PS.In de krant van 10-05-2014 stond dat Berlusconie de dag ervoor (09-05) al voor de eerste keer had gewerkt in verpleeghuis Sancra Famiglia in Milaan. Veel journalisten waar naar het tehuis gekomen maar Berlusconie heeft zwijgplicht net zoals het personeel en vrijwilligers in verpleeghuizen dat ook hebben. De ex-premier moet er een jaar lang elke week minstens 4 uur werken/mensen met alzheimer bijstaan. Een jaar lang minstens 4 uur per week werkstraf in plaats van 4 jaar celstraf.

©missie M.

***Nieuwe koning Willem en koningin Maxima in Madame Tussauds

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Sinds eergisteren zijn de nieuwe wassenbeelden van ons koningspaar te bezichtigen in Madame Tussauds. Ze zijn afgebeeld met de kleding die ze droegen tijdens de inhuldiging in 2013. Jan Taminiau, de ontwerper van de prachtige blauwe jurk van Maxima, heeft een “replica” van de jurk gemaakt voor het wassenbeeld-Maxima. Ook de juwelen en medailles, ja zelfs het kapsel, alles alles alles is gekopieerd. Niet van echt te onderscheiden. Als U met Uw zoon en schoondochter gaat kijken moet U twee keer kijken wie U aan de arm neemt om verder te gaan. Voor U het in de gaten hebt gaat U met het wassenbeeld de deur uit.

Het paar was al in een wassen-versie uit 2001 woonachtig in Madame Tussauds. Bij wat ik U nu ga vertellen…kan U maar beter even gaan zitten…Zit U? Neem even een slok sterke koffie. Hier komt ie: Deze wassen-versie uit 2001 worden…VERNIETIGD… echt waar. Ik weet niet of dat al gebeurd is maar anders kan U ze misschien nog doen “stoppen” voordat het te laat is. Zoveel moeite en geld gaat dan zomaar foetsie. Ik zou ze graag hier in huis willen hebben. Staat zo gezellig als ik de theepot op tafel zet. En het lijkt me ook enig om ze voor de raam te zetten…of op mijn slaapkamer achter het gesloten gordijn als ik met vakantie ben. Alsof we aan woningruilvakantie hebben gedaan. Als inbraakbeveiliging….want wie komt er inbreken als ik zulke hoge gasten op visite heb?

Ik wens U een fijne dag verder. Doeiiiiiiii

©missie M.