**Saharazand in Nederland

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Ik las dat er met de regenbuien Saharazand naar Nederland is mee gekomen. Ik kan dat wel geloven als ik de stof op de vensterbanken en auto’s zie. Het weerbureau weeronline.nl heeft zitten rekenen, en de oplossing van het rekensommetje zou zijn: 15 miljoen kilo zand, 750 vrachtwagens vol. 750 vrachtwagens zand zou er naar beneden zijn gekomen!!! Het moet niet gekker meer worden…ik zou meteen gaan zoeken of er ergens een kameel is mee gekomen…of een kamelendrijver die per ongeluk mee geregend is. Alles alles alles word er maar in Nederland gedumpt. Hadden ze die 15 miljoen liter Saharazand niet meteen naar Brussel kunnen sturen via een fikse regenbui? Een flinke duin voor de deur van het marmeren paleis.

Vroeger keken mijn ouders elke week naar Zum Blauen Bock op de Duitse TV-zender. Zum-blauen-Bock-presentator Heinz Schenk is 1 mei 2014 op 89-jarige leeftijd overleden. Ik wil bij deze even stil staan bij dhr Schenk van Zum Blauen Bock.

En terwijl ik even stil sta valt mijn oog op de voorpagina van de krant. Een artikeltje met de boodschap dat de 74 jarige Rocco Granata als “zanger” in november van dit jaar gaat stoppen met zingen. Hij treedt nog een keer op tijdens het Zomerparkfeest in Venlo. Wat jammer…hij zong zo mooi over mijn zomersproetjes, ieder sproetje is een kusje waard zong hij. En hij zong over Sole Mio, over Bella Gina Lolobrigida, over Marina, Manuela…over Maria en vast nog veel meer.

U komt op 10 juni naar Roermond om een tentoonstelling over het werk en leven van kunstenaar en glazenier Joep Nicolas te openen. Ik kom er aannnnnnnnnnnnnnnnn………

doei.

©missie M.

2 reacties op “**Saharazand in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.