*Welkom Majesteit

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Snuifffffffffffff…..O wat was het mooiiiiiiiii…sniff sniff snuit…whaahwaaa…ik ben zo indrukwekkend-emotioneel-geladen…ik kom bijna niet meer uit mijn woorden……snik snik…Wat genoot U tijdens het zingen van het Wilhelmus toen U naar Uw zingende kleindochters keek….snotter snotter huuilhuuulh…Snuiterdesnuit…snikkerdesnik…Ik heb een brok in mijn keel en moet nu even een woordje tot mezelf spreken: “Kom op missie M. verman je”. Zing het Wilhelmus zoals het hoort.

Ik zag Kofi Anan en zijn echtgenote, De sjeika van Qatar, Kroonprins van Engeland Charles en Camilla,De kroonprins van Thailand met zijn zus, De kroonprins van de VAE, De kroonprins van Bahrein of Acatar? met een goudkleurige dolk tussen zijn gordel/riem, De erfgroothertog van Luxemburg met zijn vrouw, kroonprins Philip van België met zijn Mathilde, Kroonprins Hakon van Noorwegen met zijn Mette Marit, De Spaanse kroonprins Felip met Letizia, De Zweedse kroonprinses Victoria met haar Daniël, kroonprins Frederik van Denemarken met zijn Mary, kroonprins en prinses van Brunei, de kroonprins van Japan Naruhito met zijn vrouw Masako, prinses Lalla Salma uit Marokko, en prins Albert van Monaco, een Arabische delegatie, prins en prinses van Liechtenstein. Enz.enz. Ik weet niet zeker of ik de namen goed heb geschreven.

De Nederlandse prinsen en prinsessen Prinses Margriet met haar Pieter van Vollenhoven met hun zonen Maurits met Marilène, Bernard en Annette, Pieter-Christiaan en Anita, en Floris met zijn Aimee-in-blijde-verwachting, Prinses Irene aan de arm van haar zoon, gevolgd door zoon Carlos en Annemarie, dochter Margaritha en Thalling en jongste dochter Carolina met Albert, prinses Christina met haar twee zoons en dochter Juliana,

U aan de arm van Mäbel, daarachter prins Constantijn met Laurentien, en vóór U liepen de zusjes Amalia, Alexia en Ariaan.

U heet nu Beatrix prinses der Nederlanden en Amalia is nu als eerste en enige ‘prinses van Oranje’.

Wiskundige Robbert Dijkgraaf, amazone Anky van Grunsven, en de secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken Renée Jones-Bos hadden tijdens de inhuldiging de functie van heraut. Boodschapper van het hof. Een heraut is onschendbaar.

Wat ik ook zó mooi vond waren de woorden van koning Willem Alexander over ‘vertrouwen van burger in overheid’ en ook omgekeerd. “Zo word de democratie onderhouden”.  “ZO WAARLIJK HELPE MIJ GOD ALMACHTIG”. Dat was zo ontroerend…zo mooi dat moment. Sniffff……en toen meteen na die mooie woorden en emotionele blik…. begon dat koor te …te…zingen…zullen we maar zeggen.

Welkom Majesteit koning Willem Alexander en koningin Maxima. ps Maxima U stond er prachtig op.

U gaat asperge eten?  Smakelijk eten en een prachtige avond.

Doei.

©missie M.

Lang Leve de koning en de koningin

Lieve beste majesteit,

Snifff achhhhhh wat mooi allemaal….Ochhhh…Ik ben trots op U. Ik zag de emotie van U en ook bij Uw zoon op het balkon.

Lang Leve de koning en de koningin, en lang leve prinses Beatrix

Hoera hoera hoera.

Nu ga ik gauw weer naar de beelden op tv kijken. doeiiiiiii

*Spannend hé?

Lieve beste Majesteit,

Wat spannend hé morgen de grote dag. Allemaal koninklijkheden uit Japan, Bahrein, België, Engeland….En ik…ben er niet bij…..sniff…maar we komen er wel doorheen als ik op de bank het deftige gebeuren op de televisie volg, met op mijn bordje een oranje tompouce.

Heeft U wel eens een tompouce gegeten met een gebaksvorkje? Met een oranje tompouce gaat het niet veel beter. Bij mij gaat het altijd mis of die nou rose of oranje is. Zodra ik de vork er in wil prikken pleurt alle vulling er uit. Met roomsoezen net zo. Ik gebruik geen gebaksvorkjes meer, maar een washandje om daarna mijn vingers schoon te vegen.

Maar ik wil het over U hebben. Bent U nou niet erg nerveus? Weet U wel zeker dat U morgen gaat tekenen? Als U twijfelt…U moet er voor 100% achter staan. U moet het niet doen omdat de gasten al geland zijn. ;-D  Jawel ik denk dat U er helemaal klaar voor bent. Wat zagen Maxima, Laurentien en Mäbel er prachtig uit. U mag supertrots zijn op Uw knappe schoondochters.

Weerman Piet Paulusma zei dat het een koude koninginnennacht zou worden. Trek de flanellen pyjama maar aan zodat U geen kou oploopt.

Majesteit, welterusten.

©missie M.

*Het dankfeest voor Beatrix

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat de speciale dankbetuiging voor U op 14 september is. Het feest is bedoeld om alle Nederlanders in “gezamenlijkheid” de kans te geven om U te bedanken.

Dinsdag is de laatste Koninginnedag. …snifff….de laatste echte hoedjesdag..ik weet niet of Willem Alexander elk jaar een nieuw hoedje op zijn hoofd zal zetten…Vanaf 2015 word koningsdag op 27 april gevierd. Volgend jaar valt 27 april op een zondag en daarom word in 2014 de koningsdag op 26 april gevierd.

Oja en voor de troonwisseling is er een bijzondere vlaginstructie. Alle gemeenten, provincies en rijksgebouwen moeten vlaggen. Mensen die thuis de vlag willen uithangen moeten de driekleur met oranjewimpel meteen ná zonsondergang binnenhalen.

Klokgelui. Meteen ná het tekenen van de akte van abdicatie door onze koningin en na de afkondiging van de inhuldiging van de koning gaan alle klokken luiden.

Zooooooooooooo dat weten we dus ook weer.

doei. Missie M.

**Oranje boven

Lieve beste majesteit,

Ik kom net thuis van boodschappen doen. Ik heb pijn aan mijn ogen en dat is deze keer niet van de hooikoorts. De druppeltjes tegen hooikoorts die de huisarts heeft voorgeschreven hielpen niet tegen deze kleuraanval.

Oranje boven?…overal oranje. Oranje boven, links, rechts, onder, boven, opzij, achter en voor. Alles is oranje, de tompoucen, de roomsoezen, de donuts, de paprika’s, de koekjes, de blikjes bier, de koffie, de hagelslag, de chips, de hamburgers, de toetjes heten kroningstoetje, en Willem van oranjevla, oranje servetten, oranje tulpen, oranje gerbera’s, oranje rozen, oranje partytenten, oranje slingers, de caissières kijken oranje, Uw foto stond op een koekjestrommel…ja dat zeg ik… op een koekjestrommel, de soep is koninklijk oranje, de sinasappels ook. Ik zit hier te trillen op mijn stoel. Die stoel is gelukkig rood…van rood wit blauw…Ik ga mijn thermometer opzoeken…ik heb vast oranjekoorts ….veroorzaakt door het oraje-virus….ranjo-virus…ojanro-virus…jonaro-virus…janora-virus…o help…het is erger dan ik dacht. Ik heb het oranjevirus onder de leden.Waarschuw de overvliegende vogels zodat ze niet ook nog eens het oranjevogelvirus krijgen.

doeiiiiiiii

©missie M.

**Homeopathie

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat het homeopathische geneesmiddel uit de gratie raakt. De omzet van kleinere merken is met 40% ingestort. Dit is te danken aan het feit dat al een paar maanden op de verpakking geen informatie meer mag staan waarvoor de middelen bedoeld zijn.

Minister Edith Schippers van volksgezondheid wil duidelijk maken dat er geen wetenschappelijke bewijzen bestaan over de werking van de homeopathische middelen.

Majesteit majesteit, Ik heb U vorig jaar al een mail gestuurd over dit onderwerp.

Ik vind de maatregel van minister Schippers namelijk ontzettend erg-veel onterecht. Mag dat zomaar? Heeft Uw volk geen recht op die informatie? Als ik Vingerhoedskruid in de tuin zie staan dan weet ik dat die giftig is, als ik Monnikskapje zie staan weet ik dat die giftig is maar ik weet ook dat er een medicijn voor hartklachten van gemaakt word. Zodra iemand geld gaat vragen voor een middeltje van die plant dan wil ik wel meer informatie hebben dan een fotootje van de plant. Ik heb het gevoel dat minister Schippers deze maatregel heeft getroffen omdat ze bang is dat de mensen zelf gaan ‘dokteren’ op een natuurlijke manier, in plaats van dure medicijnen betalen omdat het eigen risico van de ziektekostenverzekering absurd hoog is gemaakt.

De Europese grondwet…daarvan zijn ook geen wetenschappelijke bewijzen dat het positief werkt…en toch heeft minister Rutte zijn handtekening gezet in Brussel en betalen we miljoenen aan Brussel.

Ik zeg BOE tegen deze maatregel op de verpakking van homeopathische geneesmiddelen.

Doeiiiiiiii

©missie M.

Tekst koningslied

KONINGSLIED

Daar sta je dan

Je zag dit moment al zo vaak in je dromen

En daar is t dan

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier

Ben je er klaar voor?

Kun je dat ooit echt zijn?

 

Daar sta je dan

Ieder mens heeft een taak in dit leven

Alles gedaan om je voor te bereiden

Daar is het dan

Je belooft dat je alles zult geven

Iedere stap die je zette die leidde naar hier

En kijk om je heen

Wij lopen met je mee

 

Door de regen en de wind

Zal ik naast je blijven staan

Ik bescherm je tegen alles wat komt

Ik zal waken als jij slaapt

Ik behoed je voor de storm

Hou je veilig zo lang als ik leef

 

Een strijd, twee levens

We staan voor elkaar, niet te breken

Een vlag, twee leeuwen

Met elkaar in de zon en de regen

Zij aan zij, borst vooruit

Trots als een pauw, dit is ons geluid

En hoe klein we ook zijn

Onze daden zijn groot

Gaan niet onderuit

Voor jou, mijn kind

Voor m’n pa, voor m’n ma

Loop voor jou door de wind en regen

En zal achter je blijven staan

Ik draag een vaandel met jouw naam

Geloof in jou zolang we bestaan

Ik bouw een dijk met m’n blote handen

En hou het water bij jou vandaan

 

Laat me weten wat je droomt

Waar je hart zo naar verlangt

Ik zal niet rusten tot het waar geworden is

En als je ooit je weg verliest

Ben ik je baken in de nacht

Ik wijs je de haven in de duisternis

 

Ik zal strijden als een leeuw

Tot het jou aan niets ontbreekt

Hou je veilig zo lang als ik leef

 

De W van Willem

Drie vingers in de lucht, kom op, kom op

De W van Willem is de W van wij

Heel Oranje staat zij aan zij

De W van water waar we niet voor wijken

We leggen het droog en we bouwen dijken

De W van welkom in ons midden

Tot welke God je ook moge bidden

De W van Willem

De W van wakker, stamppot eten

Miljoenen coaches die beter weten

De W van altijd willen winnen

Wat het ook is waar wij aan beginnen

De W van wij zijn een met elkaar

Met de schouders naast elkaar

En dus roepen we vandaag van

 

Door de regen en de wind

Zal ik naast je blijven staan

Ik bescherm je tegen alles wat komt

Ik zal waken als jij slaapt

Ik behoed je voor de storm

Hou je veilig zo lang als ik leef

 

Laat me weten wat je droomt

Waar je hart zo naar verlangt

Ik zal niet rusten tot het waar geworden is

En als je ooit je weg verliest

Ben ik je baken in de nacht

Wijs je de haven in de duisternis

 

Ik zal strijden als een leeuw

Tot het jou aan niets ontbreekt

Hou je veilig zo lang als ik leef

*Wat een week..wat een week

Lieve beste Majesteit,

Ik…zat bij het ontbijt de krant te lezen. Echt zoveel nieuws…ik had de buik snel vol.

Het koningslied..zucht…John Ewbank heeft zich terug getrokken. 19 april vond hij de kritiek nog wel grappig. Maarja hoe grappig is het als een dag later blijkt dat 40.000 mensen een anti-koningslied-petitie hebben ondertekend. John is klaar met de scheldpartijen en het geklaag.Overal word over gescholden en geklaagd,over het koningshuis, de kroonprins en zijn familie.

Ik zou JUIST doorgaan met dat lied. Verder…de Britse koningin is 87 jaar geworden. Hoera hoera hoera.

Duizenden Fransen zijn tegen het homohuwelijk…Tjonge jonge, dan zeggen ze toch nee als ze niet willen trouwen. Laat het ja-zeggen over aan de mensen die echt van elkaar houden, inclusief homo’s. Drie keer boe boe boe tegen dat protest.

Het is een spannende dag voor Bram Moszkowicz. Oei oei Oei.

Maar waar ik rimpeltjes van op het voorhoofd kreeg was: “de opening van de Nationale Sportweek”. Wethouder IJff uit Roermond ‘opende’ de sportweek afgelopen zaterdag en die Nationale Sportweek duurt tot en met zaterdag 27 april. Hoe kun je nou een “week” openen? Als U een sportwinkel gaat openen dan weet U waar het lint hangt en als U de schaar in de handen hebt dan is dat duidelijk waar U moet knippen…moet openen. Maar waar moet je knippen als je een sportweek gaat openen? Ik ben toe aan een sterke kop thee.

Doei.

©missie M.

***Laatste begijn overleden

Lieve beste Majesteit,

Wist U dat afgelopen week op 92 jarige leeftijd de laatste begijn ter wereld is overleden. Een Belgische nog wel. Ze was 71 jaar geleden begijn geworden in Gent. Moeten we daar niet eens bij stilstaan…ik bedoel…. omdat de Dodo uitgestorven was kregen we daar op school les over. Een weinig-voorkomend-wild-plantje word beschermd. Als we nu buiten gaan graven word elk botje dat we tegen komen onderzocht of het misschien van een dinosaurus is of van een oud paard uit de tijd van Sint Juttemus. Elke scherf word bekeken of het van een speerpunt uit de ijzertijd kan zijn. Of misschien wel uit een grafschat afkomstig is. En nu…anno 2013…jaren na mijn schooltijd…is het de eerste keer dat ik lees dat begijnen iets anders zijn dan kloosterzusters. En terwijl ik dat lees…lees ik ook meteen dat het de laatste begijn ter wereld was. Ik krijg nooit meer de kans om een levende begijn te zien. Begijnen waren alleenstaande vrouwen die in gemeenschappen leefden binnen de Rooms-katholieke kerk las ik. Maar zij legden geen eeuwige geloften af, beloofden geen relatie aan te gaan, en hoefden geen eigendom af te staan. Ik zie dat als een soort bed-and-breakfast maar dan voor de hele dag…en elke dag…met een eigen 1-persoonsbed…en niet alleen bed-ten en breakfast-ten maar ook “aanpakken in huishouden en alle andere werkzaamheden”. In Gent woonden in die gloriejaren zelfs meer dan 2000 vrouwen als begijn. De laatste Nederlandse begijn stierf in 1990.

Majesteit, hoe voelt U zich de laatste tijd? Kijkt U er naar uit dat prins Willem-Alexander de kroon op zijn hoofd krijgt? Hij was heel open en spontaan in het interview eergisteren. Maxima was ook zeer sympathiek. Helemaal goed. Maarrrrrrrrrr er was één klein minpuntje in het gesprek vond ik. De interviewer vroeg aan prins Willem waarom de koningin/koning zoveel moet verdienen. Uw zoon zei daarop iets van dat het personeelskosten waren en als hij daarop ging bezuinigen dat er ontslagen gingen vallen. Ontslagen worden is zeker niet fijn…voor niemand. Welk uurloon hebben Uw personeelsleden als het in de miljoenen loopt?

ps. Had U die lachende smoel van Mark Rutte gezien in de krant? Oh oh oh majesteit…

Ik ga mijn tanden poetsen. Welterusten. doei.

©missie M.

*De koningsprijs bij de PC-loterij

Lieve beste Majesteit,

T’is niet te geloven…ik krijg zo net een mail van de Postcodeloterij dat ik kans kan maken op de “koningsprijs van 4,4 miljoen euro”. Jaa…ik weet het..net wat U zegt “wat krijgen we nou?”. Nee, het is niet dat men prins Willem op een presenteerblad kan winnen…nee een koningsbedrag van 4,4 miljoen…alsof dat normaal is voor een koning of koningin op een dagelijkse dag.

Eergisteren heb ik U nog een mail geschreven over Uw “vergoeding” van 4,4 miljoen euro…voor één persoon, namelijk U zelve. Terwijl er zo losgebezuinigd word op onze zorg voor zieken en ouderen. De hele economie heeft het zwaar…..En dan gaaaaaat die Postcodeloterijshow….weet U wel die van de “Goede doelen”…. zomaar 4,4 miljoen euro wegschenken aan één persoon…als die persoon tenminste elke maand nog een extra lot koopt. Waarom 4,4 miljoen voor één mens? Waarom niet meerdere mensen een kleiner bedrag als het geld dan toch perse moet rollen? Ik vind 4,4 miljoen nog teveel voor één koningin….naast haar salaris nog wel.

Majesteit, ik ga me een sterke kop thee zetten dat hebben we wel verdiend hé.

Doei.

©missie M.