*Zalig Nieuwjaar

 

Lieve beste Majesteit,

Ik had een leuke songtekst over “het nieuwe jaar” willen plaatsen. Er zaten mooie woorden tussen.  Over “Kom feesten…” en “… iets over ene tante Esmeralda”. Ik heb geen tante Esmeralda…..en feesten doe ik nu ook niet.   Daarom kies ik mijn eigen woorden voor het Nieuwjaar.Het klinkt heel mooi als U op de achtergrond het lied van Frank Sinatra met “My way” zet.

Vanavond…neem ik afscheid van mijn agenda 2012. Ik weet nog toen ik hem kocht.

Elke afspraak deelde ik met mijn agenda zodat ik niet vergat wat ik onthouden moest.

Morgenvroeg zeg ik “hee hallo nieuwe agenda, hopelijk doe jij het net zo goed als je voorganger”.

Morgen zeg ik “Hallo 2013, hopelijk word je een goed en fijn jaar”…en daarna

ga ik aan tafel zitten met een kopje thee en een broodje pindakaas en geniet van het gloednieuwe jaar waar nog niks aan gedaan is.

We gaan met z’n allen aan 2013 beginnen, samen met U als onze koningin.

Ik op mijn manier en U op de Uwe.

Dat het voor ieder een Zalig Nieuwjaar mag worden.

Met wat zonneschijn, wat schaduw, en niet teveel regen.

Met blijdschap,geluk, gezondheid,geloof, bescherming, hoop, liefde en niet teveel verdriet.

Tot volgend jaar………doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Uitstapje M.Martin

Lieve beste Majesteit,

Ik heb er een tijdje over nagedacht, maar ik geloof dat ik toch nog even ‘boos’ moet zijn in 2012. In onze krant stond 20 dec.dat er grote verontwaardiging was over het uitstapje van Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, naar Knokke-Heist. Ze was daar naar een restaurant gegaan en naar een duurdere kapperszaak. De burgemeester was er woedend over, hij noemde het een schande. Hij dacht dat M.Martin in Malonne zou blijven om na te denken over wat er in het verleden allemaal is gebeurd in plaats van hier te komen haar geld besteden aan de mensen die ze zoveel heeft aangedaan. Hij besefte pas later dat Michelle mag gaan en staan waar zij wil. Haar enige verbod is dat zij uit Limburg en Luik moet wegblijven.

De reactie van één van de kloosterzusters waar Martin woont was “Het klooster is geen gevangenis, wij respecteren haar privé-leven, wat zij in haar vrije tijd doet is haar zaak”.

En over die reactie van de kloosterzuster wil ik dus nog even boos over zijn.

Ze is dan wel vroegtijdig vrij gekomen, misschien wegens goed gedrag of omdat de wet dat “zegt”. “Goed-gedrag” heeft ze vast ook gehad toen zij de opleiding als lerares volgde. Als juf moet je toch een goed-gedrag hebben neem ik aan. En weten wat goed of fout is voor kinderen. En toch…heeft zij lang ná die opleiding samen met haar echtgenoot kinderen op gruwelijke wijze gevangen gehouden,misbruikt, vermoord.Dat alles vond de rechter zo gruwelijk dat ze daar 30 jaar gevangenisstraf voor kreeg. Dertig jaar krijgt men niet zomaar in deze tijd. Als zij dan na 8 jaar op vrije voeten komt om in een klooster te gaan wonen…dan is zij mijns-inziens niet van haar schuld af. Die heeft zij niet uitgezeten. Zij heeft mijns-inziens nog een gevangenis-tegoed van 22 jaar.

Als zo’n kloosterzuster dan het privé-leven respecteert van zo’n grote kindermoordenaar…EN zegt dat wat M.Martin in haar priveleven doet haar zaak is….dan weet ik niet meer wat dit Christelijke klooster voorstelt. Heeft die kloosterzuster ook respect voor de ouders van de overleden kinderen, en de kinderen die door haar gemarteld zijn?  Dat gruwelijke deed Martin in haar “priveleven” . Hét priveleven waarvan de kloosterzuster zegt dat Martin zelf moet weten wat zij in haar priveleven doet. Waarom is er nog een vagevuur nodig als op aarde niet eens een gevangenis meer nodig is voor zulke kindermoordenaar? Als zulke mensen niet meer gestraft worden…wie moet er dan nog gestraft worden?

En dan gaat Uw collega koning Albert in zijn kerstrede mensen vals beschuldigen van tweede-wereld-oorlogdingen die die niet ter zake zijn, verwijten aan mensen die waarschijnlijk nog nooit een kind een haar gekrenkt hebben.

Wat een rare wereld als moordenaars vrij mogen lopen, en anderen beschuldigd worden als ze boe roepen.

doeiiiiiii

©missie M.

***Voor later..

 

Lieve beste Majesteit,

Ik heb ergens op zolder een fossiel liggen. Zo’n stukje steen met de afdruk van een klein varentje…een versteend varentje op steen. Ik vind het nog altijd indrukwekkend. Een teken van een vroeger leven. Hoe is het mogelijk hé? Ook verbaas ik me over grottekeningen. Een nalatenschap van oermensen. En heel soms vind iemand een gouden munt uit de tijd van……heel heel vroeger…uit de tijd van ridders. Dan bedoel ik niet die mensen die op Koninginnedag een lintje hebben gekregen in de orde van Oranje Nassau. Nee echte ridders in ijzeren harnassen en met een ijzeren blik. Zo’n stoer ijzeren helm met een rode of blauwe kippenpluim erop.

In deze tijd worden er nog wel opgravingen gedaan, maar dan is het meestal een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog of een urn uit een urnenveld of een speerpunt. Alles wordt in kaart gebracht door archeologen.

De kalender van de Maja’s liep tot 21-12-2012. Ik dacht vorige week nog “we hebben nog geen recente wintervaste waterbestendige tekeningen klaar”. Ook hebben we geen nieuwe fossielen anno 2012. Hopelijk gaat deze wereld nog 1000-den jaren verder….dan zullen we toch iets moeten verzinnen voor onze oer-nakomelingen dacht ik zo. Onze nakomers willen later vast weten wie wij waren en wat wij deden. Dat wij niet van de aap afstammen. Ik kan wat scherven van een oude theepot met rozenmotief begraven. En een kwartje met de afbeelding van het hoofd van Uw moeder prinses Juliana erop. Een dubbeltje met Uw oma Wilhelmina, en een gulden met een afbeelding van het hoofd van U erop. Dan hebben ze alvast de drie-geslachten bij mekaar. Alle drie de muntstukken doe ik in een mok van Paddingtonbeer. Dan heb ik mijn bijdrage gedaan.

Toen ik vanmiddag ging wandelen zag ik een rare bijdrage in het veld liggen. Een halve schoenzool, maatje 45/46 schat ik zo. Dat is natuurlijk weer heel originail. Dan weten ze dat er grote mannenvoeten waren. En er lagen tig lege blikjes, hopelijk zullen die tegen toekomsttijd wel opgehaald of “opgeroest” zijn.

Majesteit, Ik heb mijn  nachtpon al aan en mijn tanden zijn gepoetst. Ik wens U een fijne nachtrust, welterusten. Doeiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

**Kersttoespraak van onze Majesteit

Lieve beste Majesteit,

Ik hoorde de kersttoespraak. Wat een mooie wijze woorden zaten er tussen. Het mooiste vond ik de woorden “laat liefde verbinden, laat hoop doen leven, laat geloof kracht geven”. Ook de woorden “mensen moeten zich ontplooien”. Wooohwww…hoe toevallig!!! ik dacht afgelopen week nog: “als ik me komend jaar niet kan ontplooien dan komt het er niet meer van”.

Maar de woorden “er is meer behoefte aan gezamenlijke waarde als basis voor vertrouwen”….die woorden…moeten natuurlijk eerst een nachtje rijpen neem ik aan want ik vat ‘um’ niet meteen…..het gaat niet allemaal enkel en alleen om ‘vertrouwen’ volgens mij. Maar goed ik neem de tijd voor deze regel.Nu citeer ik een klein stukje uit uw toespraak:

Het inzicht dat ons eigen welzijn mede afhangt van het leven in andere landen richt de blik naar buiten. Niet in isolement ligt onze kracht maar in saamhorigheid. Dat is de achtergrond van de internationale samenwerking waartoe ons land zich heeft verplicht.

De Europese gemeenschap heeft welvaart gebracht. Maar er is meer dan geld alleen;

Majesteit, Ons land, Uw volk zei massaal “NEEH” tegen de Europese Grondwet. Als het kabinet er dan toch aan begint, en wij dan toch betalen is dat meer een “plichtsbesef” dan dat het volk een plicht te volbrengen heeft. Weet U wel dat er landen zijn die geen geld besteden aan het volk maar aan gouden toiletpotten en wapens…heel veel wapens. Griekenland betaalt het meeste van alle EU-landen aan oorlogstuig.En het volk…is daar voor gezorgd? U gaat me nou toch niet vertellen dat wij zoveel voedsel en kledingbanken gaan opstarten, en tot 67 werken, terwijl de Grieken wapens kunnen kopen en de Fransen eerder de ‘pin er in houwen’. …of omdat elders een opperhoofd 5000 euro per nacht doorbrengt in een duur hotel…overdreven veel geld besteed aan feesjes, of zoals tijdens Uw verblijf in de VAE elke gast een eigen ober heeft…. en dat de rest van de wereld hier aan mee betalen moet terwijl ze zelf de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, en bedrijven failliet gaan omdat er geen omzet meer is?

Uw volk trekt de broekriem al jaren aan en doet dit waarschijnlijk nog veel langer, is desondanks niet te beroerd om goede doelen te steunen. Dat U zegt…”er is meer dan geld alleen”…is makkelijk praten als U zelf niet met ‘die broekriem-aantrekken’ mee doet, en wel klaagde over de onderhoudskosten van de Groene Draeck, en zoveel geld op het spaarbankboekje heeft staan dat alleen al van de rente de voedselbanken opgeheven konden worden. Majesteit, er is meer dan geld alleen.

Ojaa…ik hoorde Uw koninklijke stem tenslotte nog zeggen : “kerstmis is een feest voor mensen van goede wil….ooit werd hun vrede op aarde toegezongen. Die woorden behouden hun waarde door de eeuwen heen, in dat vertrouwen wens ik U gezegende kerstdagen toe”.

Zoveel wijsheid in 8.43 minuten en dan gaat U net in die laatste seconden….Majesteit….. “Kerstmis een feest voor mensen van Goede wil” klinkt bijna  “kroegerig”….zo…zo…in het rijtje van Valentijnsdag is het feest der geliefden, carnaval is het feest der zotten, sinterklaas én zwarte piet feest voor kinderen, Allerheiligen een herdenkingsfeest voor de overledenen, en kerstmis is het feest voor de mensen met goede wil. Het klinkt zo mooi, zo therapeutisch-verantwoord. maar….. U kan toch makkelijk googlen op de PC van Uw lakei.

Kerstmis is een hoog christelijk feest voor iedereen. Een licht in de duistere dagen,ook al zit men in de put en heb je even geen goede-wil, een lichtpunt, een feest waar de geboorte van Jezus Christus word gevierd, een feest waar men zijn/haar naasten iets cadeau wil geven, dat men iets goeds wil doen, een vrede-op-aarde-feest…terwijl kerstmis ook tijdens de oorlog werd gevierd.

Majesteit, Ik probeer in 2013 niet meer te mopperen over politiek-gedoe. 2013 word hopelijk “een jaar van goede wil”.

doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

***Kerstmis 2012

Lieve beste Majesteit,

Ik zag op tv dat prins Willem en zijn gezinnetje in Argentinië de kerst doorbrengt met de familie van Maxima.

Ach het is hier toch veel leuker hé?  En U heeft ons. Hopelijk heeft de lakei een lekker worstenbroodje voor U gebakken.

Stille nacht Heilige nacht. Buiten is het muisstil. Zelfs ik ben stil.Helemaal in vrede-op-aarde-gedachte.

Vanmorgen keek een mevrouw met kort grijs haar heel boos naar me omdat ik bijna met mijn winkelwagentje tegen haar op was gebotst. In gedachten dacht ik “kijk niet zo boos MOPPERKONT”. Ook al heeft niemand het gehoord, daar wil ik nu “sorrie” voor zeggen. Ook wil ik sorrie zeggen dat ik zelf boos keek naar een mevrouw die me geen voorrang gaf in het verkeer. En…sorrie voor het scheldwoord dat ik riep toen een vrachtauto rakelings langs me reed. Hij kon het vast niet horen…en eigenlijk is dat woord in een dennenbos geen scheldwoord, want daar hangen die dingen aan de bomen…maar het was zeker geen kerstgedachte mijnerzijds. En toen ik vanavond op de bank bij de TV zat te wachten tot dat “All You Need is Love kerstspecial” begon… liep die dagelijkse soapserie uit, en zei ik geïrriteerd ‘Ja bla bla bla…rek het nog langer uit met jullie “Jef heeft een ongeluk gehad”-verzonnenverhaaltje, dat weten we nu wel hoor”. …daar zou ik ook sorrie voor kunnen zeggen…maar dat doe ik dus niet.  Altijd zo’n  drama over verzonnen ongelukken…en dat zolang mogelijk te rekken.

Wel wil ik nog sorrie zeggen dat ik de radio uitzette toen Paul McCartney met zijn kerstlied “Wonderfull Christmas Time” begon…wat vind ik dat een ….%$#(*&_#@ ggggrrrrrr….stom  kerstlied.

Ik ga slapen…Heb mijn tanden al gepoetst en mijn nachtpon aan….de herdertjes lagen bij na..a..a…achten…ze lagen bij nacht in het veld..

Majesteit, Fijne kerstdagen

©missie M.

-Regenwormpje

Lieve beste Majesteit,

 

U bent onze koningin en weet vast alles over dit landje. Ik had gisteren de regenton leeggemaakt omdat ze anders ging overstromen door al die regenval. Nou was de ton vanmorgen alweer flink vol geregend. Wat me nog het meest verbaasde was dat er een regenworm op de bodem van de regenton liep..lag. Ik zeg: “Hee hoe kom jij in onze regenton? “. Het lijkt me stug dat de regenworm langs de gladde buitenkant van de ton omhoog is gegleden en dan een duik gaat nemen in het koude regenwater. Ook heb ik nog nooit een regenworm door de lucht zien vliegen om dan in onze regenton te springen….of…de regenworm lag op het dak en is met de regen in de drup gedreven….maar hoe kwam die regenworm op ons dak? Het lijkt me vreemd dat de regenworm langs de muren omhoog is gekropen om vervolgens op het dak in de regen te gaan zitten…..of misschien zat de regenworm op de vleugel van een vliegtuig en zag vanuit de lucht de regenton met water en nam een duik…maar hoe komt die regenworm op de vleugel van een vliegtuig? Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ie langs de gladde buitenkant van een vliegtuig omhoog klimt langs de wielen of de ladder…Of..Misschien heeft een zwarte kraai…of een reiger hem uit het gazon opgepikt en toen de vogel ‘met de regenworm in de bek’ overvloog en schrok van een ‘wensballon’ viel de regenworm omlaag…en heel toevallig had ik de regenton net leeg gemaakt.

Doeiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

***Gebezuinig hier en daar

Lieve beste Majesteit,

Tis me wat hé al dat “gebezuinig”. Ik las laatst dat er een groot protest was van medewerkers van de gevangenissen in Friesland,Drenthe,Groningen, Zeeland…en volgens mij ook Limburg. Staatssecretaris Fred Teeven zou (volgens een uitgelekt plan) 11 gevangenissen willen sluiten en de rest willen concentreren in en rond de Randstad.Tjonge jonge…wat een gedoe in een tijd waar er een groot cellen-tekort is.

Ook sluitingen van scholen is zoiets “oerdoms”. Onze kinderen hebben aandacht nodig bij het leren en geen leerfabriek.

Ook las ik dat de burgers van Peel en Maas het nieuwe gemeentehuis te duur vonden. Daarom gaat het nieuwe gemeentehuis van Peel en Maas geen 18,4 miljoen kosten maar 13,7 miljoen. Klik…zomaar 5 miljoen minder…alsof men naar een miljoen meer of minder niet meer opkijkt. Als ik in de winkel iets koop heb ik nooit een rond bedrag. Dan is het € 2,96 plus 3, 99 plus 1,99 enz.enz. Het bedrag word meestal naar boven afgerond omdat de kassiëre geen 1-centen in de kassa-la heeft. Als ik mijn boodschappen dan te duur vind leg ik spullen terug en is dat nog steeds geen rond bedrag dat ik over houd. Enfin, er komt een nieuw gemeentehuis voor 13,7 miljoen. Werk voor tig bouwvakkers.Want het zijn rake klappen onder andere in de bouw en voor architecten.

En wat las ik afgelopen maandag? Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. 400 miljoen voor onderzoek…dus niks gemeentehuis, scholen of gevangenissen…maar voor onderzoek. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij. Welk onderzoek? Zelfs astronaut André deed het voor minder. Momentje…ik moet even op de frisse lucht….en fris is de lucht op het moment.

Gisteren las ik dat minister Asscher van Sociale Zaken 100 miljoen euro heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden.

Ik kan U nu al vertellen dat het mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dat men over 2 jaar kan zeggen “zo wij hebben die werkeloosheid eens goed bestreden voor 100 miljoen euro”….

Als het kabinet 83 miljoen euro geeft voor onderzoek in de “Topsector”…dan vraag ik me af waar die mensen in de “Topsector” zo “top” in zijn dat ze 400 miljoen nodig hebben om iets uit te zoeken waar ze voor geleerd hebben….en waar minister Asscher voor (iets meer) 100 miljoen de werkeloosheid in twee jaar tijd gaat bestrijden. En dat zijn er velen hoor.

Als die Topsector de Topschoolboeken er nog eens bij gaat halen…en geen abnormale bonussen uit gaat betalen, en het kabinet aan gevangenen een huurprijs gaat vragen en die 100 miljoen plus die 83 miljoen zou gebruiken om geen gevangenissen en scholen te sluiten…dan heeft men in ieder geval geen werkelozen gecreëerd. En dan is er geld én werk voor wel 9 gemeentehuizen van 18,4 miljoen per stuk. Of 13 gemeentehuizen van 13,7 miljoen per stuk plus nog een fooi voor de arbeiders.

Ik geloof dat mijn hartslag iets te snel gaat. Die van U ook? We gaan nu maar eerst een lekkere kop thee drinken. doei.

©missie M.

 

**Mijn kerstboom

 

Lieve beste Majesteit,

Heeft U ook al de kerstboom gezet?

Ik geloof dat mijn kerstboom afgelopen nacht scheef is gaan staan. Althans de piek wijst ietsjes naar rechts. Gisteren niet. Als ik er aan ga trekken ben ik bang dat er kerstbollen gaan sneuvelen en dat hij iets te veel naar links gaat staan.

Verder vind ik het een mooie boom met allemaal die kerstbollen en lampjes erin.Als U blieft kan U komen kijken. Dan zet ik de fluitketel op het vuur en drinken we gezellig een kop thee bij de kerstboom. Wel even van te voren bellen want dan zorg ik ervoor dat de fluitketel extra ontkalkt word.

Doeiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Voornamen

Lieve beste Majesteit,

Ik las vanmorgen dat een man uit Maastricht zijn vier voornamen Johannes,Gerardus,Joseph en Maria, heeft laten veranderen in “Jo”.  Hij had hier veel last van omdat de namen hem bleven herinneren aan zijn opgedrongen geloof. Hij had er zoveel last van dat hij zich in 2007 bij het RIAGG moest aten behandelen voor depressies en zelfmoordneigingen. Het waren vier katholieken voornamen…dus geen roepnamen. Want anders was het heel dramatisch geweest als ze vroeger riepen: “Johannes Gerardus Joseph Maria kom je eten?” of als je als kind aan je ouders zou vragen:  ” Mag Johannes Gerardus Joseph Maria komen spelen?” Dan zouden mijn ouders zeggen “nee, je kunt er eentje kiezen om te komen spelen, maar niet alle vier”.

Ik heb ook meerdere voornamen, maar mijn roepnaam is anders. Uw moeder “Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina” riep vroeger vast niet alle voornamen als U aan tafel moest komen neem ik aan “prinses Beatrix Wilhelmina Armgard aan tafel”.

En een week of twee geleden las ik in de krant dat een 17-jarige jongen zijn Arabische voornaam mocht wijzigen van de rechter. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Turkse vader. Hij heeft een Nederlands uiterlijk en wil aan het einde van zijn schooljaar niet de Arabische voornaam “Nader” op zijn havo-diploma hebben staan. De ouders staan achter het verzoek van hun zoon die er psychisch onder lijdt omdat hij gepest word met opmerkingen “vieze Turk” tot vragen over zijn veronderstelde moslimgeloof dat hij NIET aanhangt. Hij vindt dat de naam “Nader” een verkeerd beeld van hem geeft als ‘buitenlander’. De rechter vindt dat de jongen “voldoende zwaarwichtig” belang heeft bij naamsverandering.

Maar iemand “vieze Turk” noemen mag geen reden voor de rechter zijn  vind ik. Want daarmee zegt de rechter met andere woorden “ja, de naam Nader kan echt niet”. Dan zouden alle mensen met buitenlands-klinkende namen hun naam moeten veranderen? Nee dat schelden kan echt niet. Een andere reden bv als de vader je die naam gaf maar hij liet zich niet meer ‘blikken’ zou ik een goeie reden vinden. Ik vind de naam Nader helemaal niet Arabisch klinken. Ik ken Nederlanders met “raar-dere” namen.

Wat ik me wel afvroeg: Hadden Nader en Johannes misschien willen ruilen met hun voornaam, want de één wil niks met het katholieke geloof te maken hebben en de ander wil niks met het moslimgeloof te maken hebben.

Majesteit, Uw zus Cristina heette eerst Marijke…en toch is ze dezelfde gebleven. Uw schoondochter Laurentien heeft ook haar naam veranderd en schrijft nu boeken over visjes of…wat was dat ook alweer. Dan ook nog die op Texel aangespoelde arme bultrugvis die de naam “Johannes” kreeg. Zo erg is die naam toch niet…

Ik hoor zoveel verontrustende berichten over zelfmoordneigingen. Als we dolfijnen waren geweest waren er vast velen aangespoeld. Wat kunnen we hier aan doen?

doei.

©missie M.

 

*Camiel

 

Lieve beste Majesteit,

Camiel is terug in de schijnwerpers. Hij wordt hoogste baas van KLM….wie is Camiel vraagt U?..Camiel Eurlings…de CDA-er…minister van Verkeer en waterstaat…De minister met de zachte g. Die in 2011 stopte met zijn ministerschap omdat hij meer tijd wou maken voor zijn gezin, tijd maken voor een gezin te stichten, hij wou niet als oude vader langs de kant van het voetbalveld staan. Tis natuurlijk erg druk in de politiek. Men moet sterk in de schoenen staan denk ik. Net zoals verpleegkundigen en ziekenverzorgsters, juffen en boerinnen. Veel jonge moeders die een gezin hebben, en buitenshuis moeten werken, staan vaak in het weekend langs de kant van het voetbalveld hun kind aan te moedigen.

Zal het leven als hoogste Pief van KLM dan een minder druk bestaan zijn als in de politiek vraag ik me af. Eerst was hij minister van verkeer en water…en nu word hij baas van een luchtonderdeel.

Gelukkig een politicus/ex-politicus die ‘tijd maken voor een gezin’ belangrijk vind.

Verkeer…op de grond. Nou moet ik aan die thee denken met de smaak “earth”, dan was er ook nog van het zelfde merk de smaak “water” en de derde was “sky” als ik me niet vergis. …Wacht eens…Drie doosjes thee in een mandje ingepakt in zo’n plastic inpakplasticje. Majesteit, is dat geen mooi cadeau om te geven bij zijn receptiefeest?

Ik wens Camiel veel succes met zijn nieuwe baan straks in 2013.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen,

welterusten,doei.

©missie M.