**Kersttoespraak van onze Majesteit

Lieve beste Majesteit,

Ik hoorde de kersttoespraak. Wat een mooie wijze woorden zaten er tussen. Het mooiste vond ik de woorden “laat liefde verbinden, laat hoop doen leven, laat geloof kracht geven”. Ook de woorden “mensen moeten zich ontplooien”. Wooohwww…hoe toevallig!!! ik dacht afgelopen week nog: “als ik me komend jaar niet kan ontplooien dan komt het er niet meer van”.

Maar de woorden “er is meer behoefte aan gezamenlijke waarde als basis voor vertrouwen”….die woorden…moeten natuurlijk eerst een nachtje rijpen neem ik aan want ik vat ‘um’ niet meteen…..het gaat niet allemaal enkel en alleen om ‘vertrouwen’ volgens mij. Maar goed ik neem de tijd voor deze regel.Nu citeer ik een klein stukje uit uw toespraak:

Het inzicht dat ons eigen welzijn mede afhangt van het leven in andere landen richt de blik naar buiten. Niet in isolement ligt onze kracht maar in saamhorigheid. Dat is de achtergrond van de internationale samenwerking waartoe ons land zich heeft verplicht.

De Europese gemeenschap heeft welvaart gebracht. Maar er is meer dan geld alleen;

Majesteit, Ons land, Uw volk zei massaal “NEEH” tegen de Europese Grondwet. Als het kabinet er dan toch aan begint, en wij dan toch betalen is dat meer een “plichtsbesef” dan dat het volk een plicht te volbrengen heeft. Weet U wel dat er landen zijn die geen geld besteden aan het volk maar aan gouden toiletpotten en wapens…heel veel wapens. Griekenland betaalt het meeste van alle EU-landen aan oorlogstuig.En het volk…is daar voor gezorgd? U gaat me nou toch niet vertellen dat wij zoveel voedsel en kledingbanken gaan opstarten, en tot 67 werken, terwijl de Grieken wapens kunnen kopen en de Fransen eerder de ‘pin er in houwen’. …of omdat elders een opperhoofd 5000 euro per nacht doorbrengt in een duur hotel…overdreven veel geld besteed aan feesjes, of zoals tijdens Uw verblijf in de VAE elke gast een eigen ober heeft…. en dat de rest van de wereld hier aan mee betalen moet terwijl ze zelf de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, en bedrijven failliet gaan omdat er geen omzet meer is?

Uw volk trekt de broekriem al jaren aan en doet dit waarschijnlijk nog veel langer, is desondanks niet te beroerd om goede doelen te steunen. Dat U zegt…”er is meer dan geld alleen”…is makkelijk praten als U zelf niet met ‘die broekriem-aantrekken’ mee doet, en wel klaagde over de onderhoudskosten van de Groene Draeck, en zoveel geld op het spaarbankboekje heeft staan dat alleen al van de rente de voedselbanken opgeheven konden worden. Majesteit, er is meer dan geld alleen.

Ojaa…ik hoorde Uw koninklijke stem tenslotte nog zeggen : “kerstmis is een feest voor mensen van goede wil….ooit werd hun vrede op aarde toegezongen. Die woorden behouden hun waarde door de eeuwen heen, in dat vertrouwen wens ik U gezegende kerstdagen toe”.

Zoveel wijsheid in 8.43 minuten en dan gaat U net in die laatste seconden….Majesteit….. “Kerstmis een feest voor mensen van Goede wil” klinkt bijna  “kroegerig”….zo…zo…in het rijtje van Valentijnsdag is het feest der geliefden, carnaval is het feest der zotten, sinterklaas én zwarte piet feest voor kinderen, Allerheiligen een herdenkingsfeest voor de overledenen, en kerstmis is het feest voor de mensen met goede wil. Het klinkt zo mooi, zo therapeutisch-verantwoord. maar….. U kan toch makkelijk googlen op de PC van Uw lakei.

Kerstmis is een hoog christelijk feest voor iedereen. Een licht in de duistere dagen,ook al zit men in de put en heb je even geen goede-wil, een lichtpunt, een feest waar de geboorte van Jezus Christus word gevierd, een feest waar men zijn/haar naasten iets cadeau wil geven, dat men iets goeds wil doen, een vrede-op-aarde-feest…terwijl kerstmis ook tijdens de oorlog werd gevierd.

Majesteit, Ik probeer in 2013 niet meer te mopperen over politiek-gedoe. 2013 word hopelijk “een jaar van goede wil”.

doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

2 reacties op “**Kersttoespraak van onze Majesteit

    • Dank je wel Inge. Ik wou niet te zeer mopperen….maar soms…soms…vraag ik me af “huhhh…en dat kan allemaal zomaar?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.