-Regenwormpje

Lieve beste Majesteit,

 

U bent onze koningin en weet vast alles over dit landje. Ik had gisteren de regenton leeggemaakt omdat ze anders ging overstromen door al die regenval. Nou was de ton vanmorgen alweer flink vol geregend. Wat me nog het meest verbaasde was dat er een regenworm op de bodem van de regenton liep..lag. Ik zeg: “Hee hoe kom jij in onze regenton? “. Het lijkt me stug dat de regenworm langs de gladde buitenkant van de ton omhoog is gegleden en dan een duik gaat nemen in het koude regenwater. Ook heb ik nog nooit een regenworm door de lucht zien vliegen om dan in onze regenton te springen….of…de regenworm lag op het dak en is met de regen in de drup gedreven….maar hoe kwam die regenworm op ons dak? Het lijkt me vreemd dat de regenworm langs de muren omhoog is gekropen om vervolgens op het dak in de regen te gaan zitten…..of misschien zat de regenworm op de vleugel van een vliegtuig en zag vanuit de lucht de regenton met water en nam een duik…maar hoe komt die regenworm op de vleugel van een vliegtuig? Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ie langs de gladde buitenkant van een vliegtuig omhoog klimt langs de wielen of de ladder…Of..Misschien heeft een zwarte kraai…of een reiger hem uit het gazon opgepikt en toen de vogel ‘met de regenworm in de bek’ overvloog en schrok van een ‘wensballon’ viel de regenworm omlaag…en heel toevallig had ik de regenton net leeg gemaakt.

Doeiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

10 reacties op “-Regenwormpje

  1. Wat een leuk stukje om zo’n eenvoudig regenwormpje, wij noemden het vroeger een “pier”, herken je dat woord ook nog Missie?

    Wij hebben ooit een egel (!) op ons dak gehad: en die was dus waarschijnlijk door een roofvogel opgepikt en had deze op ons dak laten vallen. We kwamen er pas achter toen het er vreselijk begon te stinken en er ineens witte maden in het raamkozijn lagen…..de egel was dus al een tijdje dood voordat wij het ontdekten.

    • Hey Mary-Ann, Ik zeg nog steeds “pierelink” tegen een regenworm. Maar als ik het over een “pierelink” zou hebben dan ben ik bang dat velen niet weten waar ik het over heb. Ik weet niet waar het woord “pierenlink” vandaan komt. Ik betwijfel ten zeerste dat die pier een link (site) heeft 😉

  2. “Slechts weinig andere dieren hebben een zo grote betekenis voor de geschiedenis van de aarde als deze zo eenvoudig georganiseerde wezens.”
    – Charles Darwin

    leuk stukje over de regenworm/pier/wurm……MM♥

    • Heey Jothea, Dank je wel!!! Fijne kerstdagen, de beste wensen voor 2013, en hopenlijk kom je in 2013 nog vaak deze site bezoeken.

  3. Wat een leuk verhaal, Missie en ook leuk om eens even stil te staan bij het leven van een wormpje.
    Ik wens jou hele fijne kerstdagen en alvast een fantastisch 2013 met veel Majesteinblogs.

    • Elly, Dank je wel. :-).
      Ik wens jou ook fijne kerstdagen en een heel goed 2013. En dat ik je nog vaak op deze site mag tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.