***Gebezuinig hier en daar

Lieve beste Majesteit,

Tis me wat hé al dat “gebezuinig”. Ik las laatst dat er een groot protest was van medewerkers van de gevangenissen in Friesland,Drenthe,Groningen, Zeeland…en volgens mij ook Limburg. Staatssecretaris Fred Teeven zou (volgens een uitgelekt plan) 11 gevangenissen willen sluiten en de rest willen concentreren in en rond de Randstad.Tjonge jonge…wat een gedoe in een tijd waar er een groot cellen-tekort is.

Ook sluitingen van scholen is zoiets “oerdoms”. Onze kinderen hebben aandacht nodig bij het leren en geen leerfabriek.

Ook las ik dat de burgers van Peel en Maas het nieuwe gemeentehuis te duur vonden. Daarom gaat het nieuwe gemeentehuis van Peel en Maas geen 18,4 miljoen kosten maar 13,7 miljoen. Klik…zomaar 5 miljoen minder…alsof men naar een miljoen meer of minder niet meer opkijkt. Als ik in de winkel iets koop heb ik nooit een rond bedrag. Dan is het € 2,96 plus 3, 99 plus 1,99 enz.enz. Het bedrag word meestal naar boven afgerond omdat de kassiëre geen 1-centen in de kassa-la heeft. Als ik mijn boodschappen dan te duur vind leg ik spullen terug en is dat nog steeds geen rond bedrag dat ik over houd. Enfin, er komt een nieuw gemeentehuis voor 13,7 miljoen. Werk voor tig bouwvakkers.Want het zijn rake klappen onder andere in de bouw en voor architecten.

En wat las ik afgelopen maandag? Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. 400 miljoen voor onderzoek…dus niks gemeentehuis, scholen of gevangenissen…maar voor onderzoek. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij. Welk onderzoek? Zelfs astronaut André deed het voor minder. Momentje…ik moet even op de frisse lucht….en fris is de lucht op het moment.

Gisteren las ik dat minister Asscher van Sociale Zaken 100 miljoen euro heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden.

Ik kan U nu al vertellen dat het mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dat men over 2 jaar kan zeggen “zo wij hebben die werkeloosheid eens goed bestreden voor 100 miljoen euro”….

Als het kabinet 83 miljoen euro geeft voor onderzoek in de “Topsector”…dan vraag ik me af waar die mensen in de “Topsector” zo “top” in zijn dat ze 400 miljoen nodig hebben om iets uit te zoeken waar ze voor geleerd hebben….en waar minister Asscher voor (iets meer) 100 miljoen de werkeloosheid in twee jaar tijd gaat bestrijden. En dat zijn er velen hoor.

Als die Topsector de Topschoolboeken er nog eens bij gaat halen…en geen abnormale bonussen uit gaat betalen, en het kabinet aan gevangenen een huurprijs gaat vragen en die 100 miljoen plus die 83 miljoen zou gebruiken om geen gevangenissen en scholen te sluiten…dan heeft men in ieder geval geen werkelozen gecreëerd. En dan is er geld én werk voor wel 9 gemeentehuizen van 18,4 miljoen per stuk. Of 13 gemeentehuizen van 13,7 miljoen per stuk plus nog een fooi voor de arbeiders.

Ik geloof dat mijn hartslag iets te snel gaat. Die van U ook? We gaan nu maar eerst een lekkere kop thee drinken. doei.

©missie M.

 

3 reacties op “***Gebezuinig hier en daar

  1. We zijn laatst in het “gevangenismuseum Veenhuizen” geweest, en ook deze gevangenis wordt dus met sluiting bedreigt.
    De bewoners van het dorp “Veenhuizen” werken bijna allemaal in de gevangenis-branche als je dat zo zou mogen noemen, in de gevangenis zelf of in de toeleveringsbedrijven.
    Er dreigt dus een totale werkloosheid voor dit dorp, je moet je eens voorstellen hoeveel geld er naar uitkeringen zou moeten gaan om deze mensen vooruit te helpen, zou met het bezuinigingsgeld wat de sluiting gaan opleveren dit alles betaald kunnen worden? Denk het niet.
    Dan kunnen we beter nog méér cellen verhuren aan de zuiderburen, zij kampen met een groot cellentekort. Dat levert tenminste geld op.

    • Hey Mary-Ann, Ik geloof dat in de krant stond dat er ook een groot protest was in Veenhuizen vanwege dreigende sluiting.

      Onvoorstelbaar als je leest als een crimineel op vrije voeten komt/kwam omdat justitie een foutje in de papieren had gemaakt.

  2. Ik werk in de Thuiszorg. Over ‘gebezuinig’ gesproken. Wat ze daar allemaal aan het bezuinigen zijn, is ook verschrikkelijk. Over de hoofden van de oudjes uiteraard want natuurlijk is het ‘veel goedkoper’ om die oudjes allemaal op te hokken in overvolle, en nog niet bestaande verzorgingstehuizen waar wachtlijsten voor zijn. Laten ze in ieder geval sneller het leven, scheelt de schatkist ook weer toch? Als ik dan zie waar een klein land groot in is, nu met de actie heel de week al op radio en tv met Serious Request en hoor dat de regering er geen cent aan bij wil dragen… tja… Die steken ze in hun eigen goed gevulde portemonaies… Natuurlijk. Voor hun eigen oude dag, hoeven ze niet in een verzorgingstehuis… dát is het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.