**Koninklijke peettantes en peetooms

Lieve beste Majesteit,

Ik lag met gesloten ogen op bed en alles draaide…oehoooeeeee……..duizel duizel….blurp

Nee ik heb geen griep. Hoe het komt dat ik duizelig werd?

Ik zag afgelopen weekend koningin Margaretha van Denemarken op tv. Dochter van Frederik IX van Denemarken en prinses Ingrid van Zweden……………..

(prinses Ingrid was derde kind van de Zweedse koning Gustaaf VI Adolf en Margaretha van Connaught (dat was weer een dochter van prins Arthur,  hertog van Connaught en Stratheam, of te wel kleindochter van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk en prins-gemaal Albert van Saksen Coburg en Gotha en kleindochter van prins Frederik Karel van Pruisen en prinses Maria-Anna van Anhalt-Dessau……………..o help….en dat gaat nog veel verder zo… Enfin)

………….Koningin Margaretha had niet alleen ‘veel voorouders’ maar ook hééél veel peettantes en peetoom’s  Koningin Margaretha is een nicht van koning Karel XVI Gustaaf van Zweden.

Zij is al 47 jaar getrouwd met de Franse diplomaat Henri de Laborde de Monpezat. Prachtige naam hé. Samen hebben ze twee zoons. En dit jaar word zij 75 jaar. Wat een interessant paar zult U vast zeggen én weten. Ja dat vind ik ook.

Koningin Margaretha II van Denemarken is peettante van onze koning Willem-Alexander. “Wat grappig” dacht ik. Ik ging “zoeken”. En daar begon mijn duizeligheid.

De oudste zoon van koningin Margaretha van Denemarken is kroonprins Frederik, getrouwd met de knappe Mary. Samen kregen ze vier kinderen. De oudste is geboren in 2005, zoon Cristian (peettante is de Zweedse kroonprinses Victoria (Victoria, waar U weer peettante van bent), de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit en een Griekse prins Paul plus een oom van Cristian) Vijf “peetten” voor een kind…en wat voor peetten.

De kroonprins van Denemarken, Frederik en zijn Mary kregen in 2007 hun tweede kind, een dochter, Isabella (peettante is koningin Mathilda van België en prinses Alexia van Griekenland en Denemarken (wat weer een nicht van prins Frederik is) en plus vier andere “peetten”)

En in 2011 kreeg het paar een tweeling, een jongen Vincent en een meisje, Josephine. Over die “peetten” kon ik niets vinden.

*De Noorse kroonprins Haakon en zijn Mette Marit (de peetten van Cristian) kregen in 2004 een dochter, Ingrid Alexandra (peetoom is de vader van kroonprins Haakon, de zus van kroonprins Haakon, de kroonprins Frederik van Denemarken…(Frederik, de vader van Haakon’s petekind Cristian), kroonprinses Victoria van Zweden (Victoria, waar U peettante van bent….en de Victoria-peettante van Cristian) en kroonprins Felipe van Spanje en de moeder van Mette-Marit) en in 2005 samen een zoon, Sverre Magnus. Onze Koningin Maxima is daar weer peettante van, tezamen met nog een stuk of zes “peetten”).

Dusssss de vrouw van het petekind van de koningin van Denemarken is peettante van de kleinzoon van de koning van Noorwegen. En U bent peettante van de peettante van de kleinzoon van de peettante van Uw zoon.

Overnieuw, maar nu anders”: Dus U bent peettante van de peettante (Victoria van Zweden) van de kleinzoon (Sverre Magnus van Noorwegen) van de peettante (Margaretha van Denemarken) van Uw zoon (Willem-Alexander van Nederland).

Het draait U nou ook? Hou U goed vast aan het nachtkastje en sluit de ogen. Ik heb het nog niet eens gehad over de peettantes en -ooms van Uw kleinkinderen. Genoeg voor vandaag. De koninklijke hoogheden…het lijkt wel één pot-nat. Indrukwekkend, prachtig en ingewikkeld….Ik hoop dat ze allemaal een degelijke verjaardagskalender op het toilet hebben hangen zodat ze geen verjaardag vergeten. Ik vind het prachtig dat een kind zoveel mensen om zich heen heeft die van hem/haar houden.

ps ik hoorde dat koning Albert en koningin Paola van België hun huwelijkscontract hebben gewijzigd. Zij zijn in 1959 getrouwd op huwelijkse voorwaarden zodat bezittingen gescheiden bleven. Ik vind het wel mooi van koning Albert dat hij een Paola wil beschermen.

Welterusten.

©missie M.

**Boer-zoekt-vrouw aflev. 22 feb.

Lieve beste Majesteit,

Ik zag foto’s van U op skivakantie in Lech. Samen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima met de drie meiden.De Telegraaf mocht niet bij de fotosessie zijn las ik omdat ze zaterdag een foto hadden geknipt toen U op de ski-latten stond. Nee dat mag de fotograaf van de Telegraaf niet…dat is tegen de regeltjes in. Maar wat zou ik juist die foto graag willen zien. Enfin, genoeg over dat foto-gedoe. U had zeker geen goede ontvangst om naar Boer-zoekt-vrouw te kijken? Ik zal U even bijpraten over de aflevering van gisteren.

Boer Bertie: Een stuk gezelliger met haar vriendinnen aan ‘de fondue’. Bertie die nu meer luisterde en vergelijkingen kon maken tussen Katharina en Esther. Ik hoop zo dat ze een goede keuze kan maken als ze een beter beeld kan krijgen nu ze Katharina en Esther in gesprek zag met anderen. Katharina en Esther zijn totaal verschillend.

Boer Tom: Ik vind Rimke én Leonie allebei heel knap. Als men alleen naar het uiterlijk kijkt word het moeilijk kiezen. Maar alle twee lijken het toffe peren. Rimke is kapster…zij past goed bij Tom denk ik. Leonie zit in het administratief werk….zij past ook bij Tom. Ben ik efkes blij dat ik de keuze van Tom niet hoef te maken.

Bij boer-Geert werd gewerkt aan lekkere hapjes. Een augurkje op een worstje, een blokje kaas met een druifje er op. …of een zilveruitje. Geert geniet…en de dames genieten ook. Wat gezellig is het in huize Geert en wat een vriendschap tussen deze drie mensen.

Boer Jan: Met Rianne heeft hij een klik en met Marieke heeft hij een vonk. Ik denk dat hij Marieke zal kiezen.

Boer Theo: Ik had zo te doen met Theo. Hij was nog aan het na-snikken omdat Ria huilend was weggegaan. Wat een lieve man en zo gevoelig en emotioneel. Maar alsof hij niet al genoeg vocht tegen die emotie’s…..zei Nancy dat zij het niet meer wist. …Mijn adem stokte voor Theo…..Die blik van Theo…ik begon spontaan huilie huilie te doen…Hij zei snel dat zij naar haar gevoel moest luisteren en eerlijk zeggen wat ze wil. Nancy dacht dat Theo verdrietig was omdat Ria was weggegaan. Neehee Theo was sowieso voor Nancy gegaan. En dat zei hij haar ook. En dat weten we toch allemaal. Nancy toch!! Ik hoop dat hij de ware zal vinden….én de muis die over het aanrecht liep.

Kijkt U morgen goed uit op die ski-latten?

Welterusten.

©missie M.

 

*Hooligans in Rome

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het gehoord of gelezen? Over de vernielzucht van Feyenoord-supporters in Rome? Verschrikkelijk hé.

Maar ik las dat de Italiaanse krant een brief heeft geschreven aan onze koning, Uw zoon.

De brief begint met: “Hoogheid koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau. Wat uw landgenoten in Rome hebben uitgespookt is een onuitwisbare schande voor uw land. De enige troost voor de Romeinen zou zijn dat Nederland alle schade betaalt, om te beginnen die aan de fontein van Bernini. Hier onder vindt u een schatting van de uitgaven die nodig zijn om alles wat de supporters van Feyenoord hebben verwoest weer in orde te brengen. We zijn er zeker van dat u zich hierin zult mengen en hopen dat u de horde barbaren niet op een of andere manier zult vrijspreken door te doen alsof u neus bloedt.

Majesteit, Men schreef dat de chaos doet denken “aan de plundering van Rome in 1527 toen tienduizenden Duitse en Spaanse huurlingen moordend en verkrachtend door de heilige stad togen”.

Moordend en verkrachtend? Hoop ik toch van niet. Hoe kan onze koning de hooligans vrijspreken als hij niet eens weet wie het waren? Hij zal dat ook nooit doen als U het mij vraagt. En als de schande “onuitwisbaar” is…maar geld wel de enige troost is…hoe onuitwisbaar is die schande dan echt? Tuurlijk keuren wij dit gedrag streng af. Onze koning kan het niet ongedaan maken…..hij heeft dit niet kunnen voorkomen net zoals de politieagenten in Rome zelf ook niet bij machte waren om de hooligans op te pakken. Net zoals Italië de sexfeestjes van Berlusconie ook niet heeft kunnen voorkomen.

Op de beelden zie ik heeeeeeeel veel agenten met blauwe helmen, wapenstok en bescherming-schild. Goed voorbereid ten strijde. En dan dat tuig in het midden. Ik riep bij het zien van die beelden “pak die kl**tzak toch bij zijn kladden”….maar geen blauwe helm die er naar toe liep….zal wel niet volgens het plan-van-aanpak mogen.Waarom deden ze niet ingrijpen?  Ik ben maar een leek, maarrrrr …..Mochten de hooligans opgepakt zijn moeten de hooligans de boel opknappen, er hard voor werken, en de schade zelf betalen. Ze moeten leren dat dit onacceptabel is. Niks op borgtocht vrij, werken zullen ze. Alleen dat is een echte troost om de schande uit te wissen.

Ik keur dit vandalisme, dat baldadige optreden van de Nederlandse Feyenoord-supporters streng af.

Ik hoorde dat premier Mark Rutte met Rome in gesprek is. Ik weet zeker dat hij dat heel goed kan en een oplossing zal proberen te vinden. In 2013 haalde onze premier Italiaanse jonge werkelozen naar Nederland, ze kregen een baan alsof ze onze jonge werkelozen waren…ja dat komt door dat ‘één Europa’. Dus….Italië mag nu onze hooligans aan het werk zetten, en flink ook, en op kosten van de hooligans.

Welterusten

©missie M.

*Boer-zoekt-vrouw…vrouw-zoekt-boer. afl. 15 feb.

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat was het een verdrietige trieste aflevering afgelopen zondag.

Boerin Bertie na het gesprek met Ciska licht geëmotioneerd.

Mary licht geëmotioneerd na het keuzemoment bij boer Geert

Ria meer dan geëmotioneerd nadat ze boer Theo vertelde dat ze naar huis ging. Ria had allang in de gaten dat Theo meer bij Nancy bleef hangen als U het mij vraagt.

Boer Theo na het gesprek met Ria geëmotioneerd.

Ik, missie M, ben ook geëmotioneerd geraakt….en niet zo’n klein beetje. Waar moet ik beginnen? Wat zegt U? U heeft niets gemerkt van emoties bij Bertie?

*Toen Bertie samen met Yvon op de bank zat en Yvon haar feliciteerde en aan Bertie vroeg of ze wel een klik voelde met een van overgebleven dames zag ik tussen al dat geknik veel emotie. Haar kin trilde, achter haar oogleden zaten tranen die er niet uit konden flippen….haar stembanden trilden….Ik riep vanaf mijn bank: “Bertie het is goed zo”. “Laat gaan, laat gaan die banaan”. Ik stond reikend met een doos papieren zakdoekjes voor de buis….maar Yvon ratelde maar door. Ik geloof niet dat Bertie verdrietig was dat Ciska naar huis ging, maar wel omdat Ciska naar huis wou. Maar het is boer-zoekt-vrouw en niet boer-zoekt-iemand-die-naar-huis-wil.

Boer Bertie is onhandig in het gesprek gaande houden als er geen echt-goede-gesprekstof is. Met Ciska was er nul-komma-nul gesprekstof. Je merkte dat boerin Bertie zich er geen raad mee wist en daarom maar wat beleefd-gebrabbel deed. Hoe onhandig ze dat ook deed…ze deed haar best. Ik had met haar te doen. En nee niet met Ciska.

*Bertie weet bij deze meiden niet wat ze wil…denk ik. Joke die naar huis gestuurd werd paste misschien nog beter bij Bertie dan de huidige gasten. Had Rosita daar gezeten wist Bertie wat ze wou….of niet…want ook dan kon ze van een koude-kermis-thuis-komen  Bij de speeddate liet Bertie aan Yvon lezen wat ze achter één naam had geschreven. Het woord “DOOR” stond achter de naam Rosita. Helaas ging Rosita niet ‘door’ want zij was in de tussentijd verliefd geworden op iemand anders.Misschien is het dus helemaal niet ‘helaas’ als Bertie straks toch de ware vind. Hopelijk is Katherine de ware voor Bertie.

Dit programma is er juist voor mensen die moeilijk uit zich zelf een relatie aan kunnen gaan. Dus zeer gepast voor mensen als Bertie

Het is dan wel Boer-zoekt-vrouw, maar als dan twee van de vijf genodigde gasten afhaken is het ook Boer-vind-vrouw-maar-helaas-pindakaas…”kandidaat dumpt boer”. Flauw. En misschien wel pijnlijker dan andersom.

Iemand vond Bertie “onpeilbaar”….Ja…ik denk dat Bertie het zelf ook niet kan peilen. Wie dan wel? Yvon en de hele cameraploeg ook niet. Ach we weten toch ook niet wie Tom of Geert gaan kiezen. We kunnen alleen maar gissen. En daar zijn we goed in. We gissen wat af de laatste weken.

Toen ik het videofilmpje van 15-02-2015 Boer Zoekt Vrouw – Ciska: ‘We hadden totaal geen klik’

zag…van Ciska thuis-op-haar-eigen-bank….heb ik mijn mening over Ciska bijgesteld. Ik vind Ciska niet alleen een ongezellige zuurpruim maar vooral achter-de-rug en tegenstrijdig. Op het strand vertelde Ciska tegen Bertie dat ze zelf ook geen prater is, maar in het filmpje waar “Ciska-op-haar-eigen-bank” zit zegt ze dat ze normaal altijd mee babbelt. Haar hondje zei toen niets….heeft U dat ook gezien ?  Het hondje stak zijn hoofd onder een dekentje bij die woorden….Dat hondje was wel leuk….maar ja….toch ook een ander type dan de hond van Bertie…ik weet niet of ze bij elkaar zouden passen in een mand….die lieve viervoeter had een knuffelbeertje waar hij in kon bijten…….Ciska’s hondje kan niet praten ….anders kregen we wat te horen. En dan dat spottend lachje van Ciska over dat extra nachtje.

Ik trek nu een streep————————————————————–

en ga verder.

Boer Theo: Het ene moment is Ria nog vol goede moed aan het werk in de stal bij Theo. Pulp uit een blauwe emmer pakken en uitstrooien….en daar ging het mis als U het mij vraagt. Ria heeft met het strooien van de pulp een voorsprong op Nancy’s rij…..omdat Theo bij Nancy blijft hangen, zoals ook op alle andere dagen gebeurde, terwijl Ria de rij al bijna vol heeft gestrooid. Een blinde vermoed hier nog dat Theo voor Nancy zal gaan. Ria heeft dat ook gezien ondanks dat ze geen ogen op de rug heeft. Ik denk dat Ria het keuze moment niet heeft willen afwachten en daarom zelf de knoop heeft doorgehakt. Had ik misschien ook gedaan. Ria had meer aandacht verwacht van Theo. Dat Ria bij de ik-ga-naar-huis-beslissing zo erg moest huilen vind ik bijna een bevestiging van mijn gedachte  hierover. Als ze niets voelde voor Theo pakte ze haar koffer en bedankte Theo voor zijn gastvrijheid en ajuuh-de-paraplu…….maar tranen met tuiten huilen bij een keuze die ze zelf maakt bij een boer die ze maar net kent…omdat ze het voor hem jammer vind dat ze naar huis gaat? Oké het kan allemaal zomaar gebeuren. Ze vond het zo erg voor Theo zei ze.

Maaaarrrrrr waarom dan ná die “ik-ga-naar-huis-beslissing” een oproep aan “boeren van Nederland, heb je daadkracht…” Zie hier de oproep van “vrouw-zoekt-boer”.

Ze doet via Boer zoekt Vrouw nu zélf een oproep:

“Bij deze, boeren van Nederland, ben je lief, spontaan, heb je daadkracht en ben je op zoek naar vrouw die meewerkt in je bedrijf, schrijf een brief of mail.”

Vind ik een trap nageven.

Ik zet weer een streep—————————————————–

Boer Tom: De dames met hun moderne jassen en sjaals bij Tom op het landbouwmachine: Ik vond het akelig, omdat ik twee ernstige ongevallen op landbouwmachines ken, maar misschien dat de machines-van-nu veiliger zijn dan die van vroeger? En dan die schaftkeet….de dames moesten eitjes bakken voor de werklui. Fijn als je dat als boerin wil doen…..maar Rimke en Leonie zijn gast en hebben een eigen baan…werklui kunnen vast zelf eitjes bakken als de beste. En alsof dat eierenbakken voor de werklui nog niet genoeg was gaat Leonie braaf aan tafel een aardappel schillen als Rimke een douche neemt. Die blik van Leonie richting Tom zegt; “ik ga jou inpakken met mijn mooi geschilde aardappel”. De blik van Rimke die binnen komt als Tom en Leonie aan tafel zitten bij een geschilde aardappel zegt eigenlijk “aardappels schillen? zonder mij”?.

Streep——————————

Boer Jan,……geiten melken…worst maken, dubbelzinnige uitspraken…..en dan het punt waarop ik zou zeggen “mooi niet” was het wegen van de geit…De dame moest op de weegschaal gaan staan, zij werd gewogen…ja echt… en kreeg dan hopsaflops een geit in haar armen gedrukt…Twee geiten op een weegschaal om het gewicht van de echte geit te wegen. Is dat wel zo ergonomisch-verantwoord voor de rug van de dame als ze tig geiten moet vasthouden? …..mag ik het hier bij laten?

Streep——————————-

Boer Geert. Jawel, die man heeft aandacht voor zijn dames. Lang heb ik gedacht dat hij voor Marij zou gaan…maar vorige week wist ik dat het de lieve Mary niet zou worden. Hoe ik dat wist? Nou…gewoon…bij de boerenkool bewerken…(of hoe noem je dat?) wou Mary als enige geen schort en mouwkappen om. Ach het is misschien het beste voor Mary,  want Mary kon haar kinderen minder zien als ze bij Geert zou blijven.

streep———————————————————-

Hebt U nou ook een zakdoekje nodig? Asjeblief.

Welterusten, doeiiiiiiiiiii

©missie M.

***Geachte minister Asscher

10 feb. 2015

Geachte minister Asscher,

Ik las afgelopen zaterdag de krant en ben daarna een tijdje voor me uitblijven staren. Ik werd ná drie kwartier staren en nadenken wat kriegelig…vooral bij dat nadenken. Mijn kinderen vroegen “wat is er toch?” “Laat me maar even, het gaat wel weer over” zei ik. Mijn vriendin vroeg “ben je met het verkeerde been uit bed gestapt?” Nee ik ben met het goede been uit het goede bed gestapt. Mijn buurvrouw zei “Ben je niet goed gemutst? zet eens een andere pet op”.

De oorzaak lag niet aan mijn muts, het bed of het verkeerde been. Het lag aan de woorden die u had gesproken in het krantenartikel met de titel: “Poetshulp nu ambtenaar”. Het Rijk neemt zijn schoonmakers in dienst las ik. Een paar grote foto’s van blije schoonmakers met vreemde namen staan bij het artikel geplaatst. U had gezegd: “Niet alleen de slimsten hebben recht op zekerheid”. Tot zover ging het nog goed. Hoewel…wie zegt dat die schoonmaker niet slimmer is dan een gewiekste ambtenaar? Misschien doet hij dit werk omdat hij hoognodig geld moet verdienen en slim genoeg is om dat geld op een eerlijke manier te verdienen. Of omdat hij geen zin heeft in ingewikkelde zaken met veel stapels A-4-tjes. Enfin, Ik vond het zelfs goed dat u besloot om circa 2000 mensen in dienst te nemen. Jawel dat verdiend een pluimpje, want wie kan in deze tijd nog roepen dat hij zekerheid heeft met zijn baan?

Er raken zoveel mensen hun baan kwijt door de onnozele bezuinigingen van het Rijk, met het gevolg dat er nóg meer werkelozen ontstaan. Een sneeuwbal-effect  Nu kan u het beste even het liedje opzetten van Ennio Morricone, “Once upon a time in the West”.

Als mensen geen geld meer verdienen kunnen ze ook geen fiets meer kopen waardoor de eigenaar van de fietsenwinkel zijn personeel moet ontslaan…en de fietsenfabrikant zijn personeel moet ontslaan. Als de werkeloze fietsenmaker geen geld meer uitgeeft aan een radio…..gaat op den duur de radiowinkel sluiten omdat niemand meer een radio kan kopen….en moet de radiofabriek zijn personeel ontslaan….waardoor het personeel van de fietsenfabriek en het personeel van de radiofabriek geen sport of muzieklessen meer kunnen betalen…waardoor de sportindustrie en de muziekwereld een flinke optater krijgen…waardoor de directeur van de sportartikelenfabriek en de directeur van de muziekscholen mensen/docenten moeten ontslaan…..dan kan het personeel van de fietsenfabriek, het personeel van de radiofabriek, het personeel van de sportartikelenfabriek plus kantinepersoneel en het personeel van de muziekschool geen spullen van grote warenhuizen meer betalen….waardoor het personeel van grote warenhuizen loon moeten inleveren en problemen krijgen met de hoge zorgverzekeringen….en straks het personeel van de fietsenfabriek, het personeel van de radiofabriek, het personeel van de sportartikelen, het personeel van muziekscholen en kantinepersoneel, personeel van warenhuizen, plus de bazen van warenhuizen problemen krijgen met de huurbazen van winkelpanden…waardoor winkelpanden leeg gaan staan en de huurbazen geen inkomsten meer hebben….en de panden niet meer kunnen onderhouden….de stucadoor, de schilder, de metselaar, de behanger, de lampenspecialist, de voordeurspecialist, de raamkozijnenmaker geen werk meer hebben….de winkelstraten raken verwaarloosd….zorgverzekeringen worden niet meer betaald… waardoor het personeel van zorgverzekeringen op hun donder krijgen van minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport.

Maar oké… ik draaf weer teveel door. Ik ga verder waar ik gebleven was. Het krantenartikel.

U besluit om circa 2000 schoonmakers in vaste dienst te nemen. Mooi, dan worden er tenminste weer eens mensen aan een baan geholpen. maarrrrrrrrrr….het gaat alleen om  de poetshulpen van het Rijk. Ik citeer:

De poetshulpen van de ministeries worden ambtenaar bij de Rijksschoonmaakorganisatie en kunnen rekenen op een fatsoenlijk salaris met dito arbeidsvoorwaarden. Extra scholing en pensioenopbouw behoren tot het pakket.

U zegt: Ik wil laten zien dat schoonmakers erbij horen”. Zekerheden zijn nu zo oneerlijk verdeeld, ook hier op de ministeries. De beste, slimste ambtenaren krijgen de meeste zekerheid; de mensen die ook belangrijk werk doen, het minste. Door hen in dienst te nemen, geef je ze ook vastigheid. Zodat ze een huis kunnen huren of kopen, een gezin stichten. U zegt: Waardering voor werk moet meer op de voorgrond komen te staan”.

Die laatste regel….AU…Ik knijp in mijn arm om te testen of ik droom…nee ik ben wakker.En wel flink wakker…kan er niet van slapen. Er zijn heel veel mensen die ook belangrijk werk deden, namelijk hulpbehoevende helpen, werknemers die een vaste baan hadden…daardoor een huis konden kopen of huren…een gezin hebben…en dan werkeloos werden/worden door de bezuinigingen van uw ministeries. En er zijn velen die geen huis kunnen kopen of huren omdat ze geen vastigheid meer hebben, hoe slim of on-slim ze ook zijn.

Minister Asscher….”Waardering voor werk moet op de voorgrond staan” zegt u. In ons piepkleine landje verdwijnen minstens 80.000 banen alleen al in de zorg. 800 Verzorgingstehuizen worden gesloten. Waar is die waardering voor het werk van al die mensen in de zorg? Ouderen moeten thuis blijven wonen, zich zolang als mogelijk zelf zien te redden. Thuiszorgmedewerksters krijgen steeds minder uren aangeboden…als ze al uren krijgen aangeboden. De hulpbehoevenden moet uren inleveren en aan zelfredzaamheid doen. Familie moet participeren, mantelzorgen. Buren of vrienden worden misschien vrijwilliger. Of moeten hun eigen baan oppakken om hun werkeloosheidsuitkering te mogen behouden.

Ik ga verder met het krant-artikel. Ik lees uw woorden: “Schoonmakers….die als onzichtbare schimmen door kantoorgebouwen gaanze werken vaak op flex-contracten…zegt u. Tja…een flex-contract….weet u hoeveel mensen buiten het ministerie een flex-contract hebben? Of al blij zouden zijn mét een flex-contract? Geen vastigheid hebben bij hun maandlasten.

En dan nu uw woorden waar mijn kriegelig-heid begon. Hier komen ze: “Het is niet gek om oog te hebben voor juist diegene die elke dag je eigen kantoor opruimt.”

Heeft u nooit gehoord van zelfredzaamheid en participeermaatschappij ? En dat voor sterke gezonde kerels binnen het ministerie? Heeft u geen familie of buren die dat kantoor van u kunnen opruimen? Of heeft u zelf geen kwartiertje tijdens de grote pauze? Zo blijft u fit , minder kans op obesitas of secretaresse-dijen, betere doorbloeding, ontstressen tijdens het opruimen van het bureau, goed voor de biceps, en kan het Rijk bezuinigen op fitnis voor mensen op de werkvloer van het ministerie.

Waardering voor het opruimen van het kantoor moet voorop staan zegt u. Ik vind dat vooral gelijke behandeling voorop moet staan. Niet op de Thuiszorg of poetshulp van een oude hulpbehoevende bezuinigen maar wel dik uitpakken voor de poetshulp van het Rijk.

Doei.

©missie M.

 

*Maxima op het beroepenfeest te Almere

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag gisteren op tv dat koningin Maxima afgelopen donderdag in Almere het beroepenfeest heeft geopend. “Onderwijs On Stage” voor 1300 VMBO-leerlingen van negen verschillende scholen die daar kennis maakten met verschillende beroepen zodat ze een bewuste beroepskeuze kunnen maken.

De vraag: “wat zou ik kunnen worden? Alles mag je worden behalve ongelukkig” vind ik een goeie stelling. Een vraag waar veel jongeren meezitten en nu hulp bij krijgen. Wat goed van Maxima dat ze in gesprek ging met leerlingen en beroepsmensen.

Ik hoorde dat er een biografie is geschreven over prins Charles. Hij zou er tegen op kijken om zijn moeder “de Queen” op te volgen…maar dat wist ik al lang….nee ik moet zeggen dat “vermoeden” had ik toch wel al langer hé. Maar dat hij twijfels had om met prinses Diana te trouwen…..nee dat wist ik niet….hoewel ik ze helemaal niet bij elkaar vond passen. Een dierbare vriend had hem nog gezegd “doe het niet” maar Prins Charles vond zich zelf te laf om de bruiloft af te zeggen. Maar…. Ze hebben wel twee prachtige zonen op de wereld gezet. En hij is opa geworden dank zij de keuze die hij niet durfde af te zeggen. Charles past bij Camilla dat ziet een blinde nog….Misschien had Camilla een andere keuze moeten maken voordat ze met haar ex ging trouwen….Dan had Charles met haar mogen trouwen, in plaats van met zoveel twijfels met Diana trouwen.

Ik geloof dat men soms iemand nodig heeft die goede raad geeft. Die je ogen open maakt. Of je nou een prins bent of een puber.

Wat mooi dat er een beroepenfeest bestaat.

Doei.

©missie M.

*Februari

Lieve beste majesteit,

Ik las afgelopen maandag dat februari de enige maand is waarin de maan nooit helemaal vol is. De volgende volle maand zou pas weer in 2018 zijn. En “noteer dat zeker op je kalender” stond er te lezen. Majesteit, als U dat ook hebt gelezen…of nog gaat lezen….geloof het niet. Ik zag een paar minuten geleden een grote lichtbol in de donkere hemel hangen….Het was echt de volle maan. Ik liep snel naar binnen. Naar de kalender….

O wacht even…wat hoor ik nu op tv? Prins Constantijn heeft een relatie gehad met het “mooiste meisje van de klas”…Hooohhh U staat op de tv….meteen oude foto op wintersportvakantie. U draagt een blauw skipak. Echt, dat bent U…..De relatie met het mooiste meisje van de klas en de prins was van korte duur….Toen kwam Petra…nu heet ze Laurentien… in het beeld van de prins…en zij is toch echt een schat he die Laurentien.Ik zag haar laatst nog op tv. Toen zat ze met een leesboek op de bank bij schoolkinderen. U boft maar met zo’n lieve schoondochters.

Oké waar waren we gebleven?

De kalender….. en ook de agenda gaven 5 februari 2015 aan. Het is volle maan. Punt uit.Tenminste van deze kant uit gezien is de maan vol.

Gisteren was prinses Marilene van prins Maurits jarig. 45 jaar geworden. Ze ziet er goed uit. Ik had haar jonger geschat.

Nu gaan we duimen dat Hollande en Merkel een mooi gesprek gaan voeren met Poetin zodat er eindelijk een oplossing komt voor de oorlog in Oekraïne. Hopelijk doen Hollande en Merkel het niet alleen voor de schijn, “want dat er straks niemand kan zeggen dat Frankrijk en Duitsland niets hebben ondernomen” las ik.

Ik ga mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

*Berlusconi

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het moet niet gekker meer worden met dhr Berlusconi van Italië. Hij kreeg vier jaar gevangenisstraf maar omdat hij ouder is dan 70 jaar is zijn straf omgezet in een 1 jaar taakstraf, vier uurtjes per week vrijwilligerswerk tussen dementen.

Ik vond het altijd al een flink verschil tussen vier jaar lang 7 dagen en nachten per week in het gevang, tegenover 1 jaar lang vier uurtjes per week taakstraf. Maar nu komt het….Hij krijgt ook nog eens korting van die taakstraf. Ja echt. Omdat hij 6 maanden van zijn straf heeft voltooit word zijn taakstraf verkort van 12 maanden naar 10,5 maand. De rechter in Milaan heeft de straf ingekort omdat Berlusconi zich tijdens zijn straf “altijd correct heeft gedragen”. Maar dat is toch zeker ook de bedoeling dat de taakstraffer zich correct gedraagt….want als dat niet zo zou zijn kunnen ze de straf maar beter “verlengen”…tot vier jaar full-time in het gevang…wat eerst de bedoeling was. Hij krijgt van die “minimale-straf” 45 dagen ingekort las ik. Maar het zijn geen 45 dagen korter als hij maar één keer per week hoeft te taakstraffen. Zijn straf was al een lachertje maar nu al helemaal.Hij hoeft in die 45 dagen niet meer 1 morgen per week te gaan. Gaappppppppp Zuchttttttttttttt

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen.

Welterusten.

©missie M.

 

 

**Boer-zoekt-vrouw

Lieve beste majesteit,

Kijkt U vanavond ook naar Boer-zoekt-vrouw? Vindt U het ook zo spannend wie de boer zal kiezen? Welke gast wil blijven? Vanavond is het keuzemoment waarop de boer één van de drie gasten naar huis laat gaan.

Wie er uit eindelijk over blijft is al helemaal spannend…hoewel ik soms meen te voorspellen wie er mag blijven….maar ik geef toe dat ik me vaak vergist heb in de boer’s keuze. Erg vaak zat ik er naast. Daarom blijft het spannend.

Henrieke koos Bert in een vorig seizoen…maar ze had uit alle brieven geen bij-haar-passende-gast gekozen…dus hoe kon ze uiteindelijk een goede keuze maken tussen de gasten die niet bij haar pasten? Tig keren vroeg ik me af of ze Bert had gekozen omdat hij dierenarts is….want hij paste verder helemaal niet bij haar. Zij had iemand nodig die het touw in handen nam…als U het mij vraagt…. en Bert had van alles in handen maar niet het touw van Henrieke. Helaas bleef ze partnerloos achter. Zo ook geitenboerin Arletta op Bonaire…zij had beter een vrouw kunnen kiezen lijkt me. En boer Willem maakte zo’n voor-mij-onvoorspelbare foute keuze. Hij kon heel goed opschieten met de ene maar koos de andere. Zuchttttttt. Met de andere werd het natuurlijk niks…dat was al snel duidelijk ná de City-trip. En boer Jos uit Frankrijk die een goede voorspelbare keuze maakte maar ná een jaar was de keuze toch onvoorspelbaar foetsie gegaan.

PS: Vanavond is nog niemand weggestuurd.

Mijn voorspelling voor dit seizoen:

Jan kiest voor Marieke…Zij is leuk en spontaan…ze hadden meteen een klik…denk ik….helaas is ze een beetje op de achtergrond geraakt door geroeptoeter van een blauwe wervelwind. Rianne, lieve knappe dame maar erg aanwezig…..Niet alleen door haar blauwe koltrui. Een gesprek op de trekker met boer-Jan. Een gesprek op de hooibalen met boer-Jan…daar heeft Rianne bij boer-Jan indruk gemaakt met haar verhaal. Een huis dat ze gekocht had met haar toenmalige vriend, met wie ze zou trouwen en die vier maanden voor hun huwelijk verongelukte. Rianne was zeer aanwezig bij de aflevering van vanavond…..maar ook bij andere afleveringen. Eigen verhaal, het eerst van de dames in de stal bij boer-Jan, in haar eigen blauwe overall, eigen dit en eigen dat. Maar het is toch Boer-zoekt-vrouw en niet Boer-zoekt-knecht? Ik vind Vivan zo’n mooie jonge charmante dame. Het zou een goede keuze kunnen zijn. Ik zou haar verhaal willen weten als ik boer-Jan was geweest. Het hemd van het lijf vragen. Zij is heel interessant als je het mij vraagt. Het word moeilijk moeilijk moeilijk om een goede keuze te maken in zo’n korte tijd.

Bertie kiest Esther denk ik….of misschien toch Katherine…die is heel geschikt en Ciska is wat jong…maar misschien ook geschikt….heel geschikt….of niet. Ciska ziet er ook leuk en vlot uit. De vijfde kandidaat , Rosita, was ‘heel misschien heel geschikt’ …. dacht Bertie vast….maar die vijfde kandidaat was inmiddels verliefd geworden op iemand anders…dus niet geschikt voor Bertie. En Joke was ook wel geschikt voor Bertie, maar die is vorige keer al naar huis moetengaan.                                                                                                                             Bertie heeft het echt moeilijk met de situatie. Zij ervaart druk omdat er van haar “verwacht” word. Ik denk dat Bertie heel gevoelig is, (heeft moeite met teveel in ene keer) en geen echte keuze durft te maken, bang iemand te kwetsen…omdat ze weet dat ze iemand gaat kwetsen….en wat is een goede keuze dan? Ik vond vanaf de eerste afspraak al een onzichtbare druk van Esther afkomen. “Zij was het” vertelde ze, en door Bertie is ze uit de kast gekomen en zij heeft tegen haar ouders ook al gezegd dat Bertie de ware is enz.enz. Zo’n grote verwachting waar Bertie niets mee kan als er nog twee andere “ik-ben-de-ware-titel” hebben. Katherine zei ook al meteen “ik hoop dat je mij kiest”.                                                                                                                                    Het is ongezellig in huize-Bertie…maarja…Als de boer zo “kundig” is om aandacht te schenken op het moment dat de aandacht geschonken moet worden, en ineens die “flits” heeft die zegt “zet een lekker muziekje op” dan hadden zij niet bij “boer-zoekt-vrouw” gezeten. Van de kandidaten komt ook weinig uit. Ja ze zijn te gast, en de gast is vast koning, maar een koning heeft ook zo zijn “dingetjes”…verplichtingen…toch? ….en ze zijn ook nog eens elkaars rivaal in huize Bertie. Logés pakken meestal toch ook aan.

Tom kan straks moeilijk kiezen tussen Leonie en Rimke (Lotte is opschepperig en teveel met zich zelf bezig…misschien is ze erg onzeker van binnen en wil ze zekerheid uitstralen naar buiten) Eigenlijk zijn het alle drie modepopjes die met hun uiterlijk het meeste bezig zijn. Als ze al bang zijn voor modder en de neus ophalen voor overalls…dan hebben ze niet veel respect voor het boerenleven is mijn mening…Mijn mening hé, dat is misschien niet de mening van Tom. Leonie vond ik heel intelligent overkomen tot dat de reactie kwam over de tulpenbol. Weg illusie. Maar men kan leren en groeien in het “boerinnenvak”.

Geert kiest Hetty….of Mary (maar Mary heeft sinds haar scheiding een gelukkig leven, dus of Mary voor Geert gaat betwijfel ik, want Geert geeft de andere dames ook meer-dan-nodig-aandacht…ja echt meer-dan-nodig, maar ze genieten allemaal van de aandacht)…dan kiest hij toch voor Hetty….of voor Ada…maar Ada houd niet van blinde-vinken. Wat kan Geert gepassioneerd vertellen over de boerenkool hé?

Theo kiest NIET voor Sandra, Theo kiest Nancy, maar hij past ook goed bij Ria,….of toch niet? Ze lijken wel op elkaar als broer en zus. Ik vind het een super-aardige boer. Misschien wel de sympathiekste van deze serie. Dat de eerste twee kandidaten afhaakten heeft niets met Theo te maken maar met ‘geen klik voelen’ of op-het-laatst-de-bange-seikerd-zijn of bang zijn dat zij toch naar huis gestuurd gaan worden omdat ze allang gezien hebben dat boer Theo voor Nancy of Ria zal gaan.

Wat is het toch moeilijk om een goede keuze te maken binnen een aflevering van Boer-zoekt-vrouw.

Ben maar blij dat Uw zoon een mooie leuke vrouw gevonden heeft anders kwam er een programma “koning zoekt vrouw”.

Doeiiiiiiiiii

©missie M.