*Hooligans in Rome

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het gehoord of gelezen? Over de vernielzucht van Feyenoord-supporters in Rome? Verschrikkelijk hé.

Maar ik las dat de Italiaanse krant een brief heeft geschreven aan onze koning, Uw zoon.

De brief begint met: “Hoogheid koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau. Wat uw landgenoten in Rome hebben uitgespookt is een onuitwisbare schande voor uw land. De enige troost voor de Romeinen zou zijn dat Nederland alle schade betaalt, om te beginnen die aan de fontein van Bernini. Hier onder vindt u een schatting van de uitgaven die nodig zijn om alles wat de supporters van Feyenoord hebben verwoest weer in orde te brengen. We zijn er zeker van dat u zich hierin zult mengen en hopen dat u de horde barbaren niet op een of andere manier zult vrijspreken door te doen alsof u neus bloedt.

Majesteit, Men schreef dat de chaos doet denken “aan de plundering van Rome in 1527 toen tienduizenden Duitse en Spaanse huurlingen moordend en verkrachtend door de heilige stad togen”.

Moordend en verkrachtend? Hoop ik toch van niet. Hoe kan onze koning de hooligans vrijspreken als hij niet eens weet wie het waren? Hij zal dat ook nooit doen als U het mij vraagt. En als de schande “onuitwisbaar” is…maar geld wel de enige troost is…hoe onuitwisbaar is die schande dan echt? Tuurlijk keuren wij dit gedrag streng af. Onze koning kan het niet ongedaan maken…..hij heeft dit niet kunnen voorkomen net zoals de politieagenten in Rome zelf ook niet bij machte waren om de hooligans op te pakken. Net zoals Italië de sexfeestjes van Berlusconie ook niet heeft kunnen voorkomen.

Op de beelden zie ik heeeeeeeel veel agenten met blauwe helmen, wapenstok en bescherming-schild. Goed voorbereid ten strijde. En dan dat tuig in het midden. Ik riep bij het zien van die beelden “pak die kl**tzak toch bij zijn kladden”….maar geen blauwe helm die er naar toe liep….zal wel niet volgens het plan-van-aanpak mogen.Waarom deden ze niet ingrijpen?  Ik ben maar een leek, maarrrrr …..Mochten de hooligans opgepakt zijn moeten de hooligans de boel opknappen, er hard voor werken, en de schade zelf betalen. Ze moeten leren dat dit onacceptabel is. Niks op borgtocht vrij, werken zullen ze. Alleen dat is een echte troost om de schande uit te wissen.

Ik keur dit vandalisme, dat baldadige optreden van de Nederlandse Feyenoord-supporters streng af.

Ik hoorde dat premier Mark Rutte met Rome in gesprek is. Ik weet zeker dat hij dat heel goed kan en een oplossing zal proberen te vinden. In 2013 haalde onze premier Italiaanse jonge werkelozen naar Nederland, ze kregen een baan alsof ze onze jonge werkelozen waren…ja dat komt door dat ‘één Europa’. Dus….Italië mag nu onze hooligans aan het werk zetten, en flink ook, en op kosten van de hooligans.

Welterusten

©missie M.

2 reacties op “*Hooligans in Rome

  1. WAT een overdreven brief van de Italianen aan onze Koning. Maar zo zijn ze, hè? lekker emotioneel en overdreven. maar het is een schande dat zoiets kon gebeuren. Ik vond het wel gepast dat ze zeiden dat de Barbaren Rome weer hadden overvallen.

    Jouw opmerkingen of gedachtenkronkels zijn weer prachtig!

    • Hey Inge, Het is ook nog maar de vraag of het supporters waren of alleen maar rotzooischoppers. Ik vraag me wel af waar ze zoveel geld vandaan halen voor de hoge borgsom.
      <3 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.