Het statement van B.

 

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik volgde een discussie die over een statement ging. Iemand zei dat ze het statement van Beyoncé en Jay Z. geweldig vond door de foto van mona Lisa te veranderen in die van Meghan en daarvoor te gaan staan. ‘Een duidelijker statement hadden ze niet kunnen maken’ zei ze.

Tja….en ik zag het niet. Voor mij was het helemaal niet duidelijk. Om daar achter te komen begon ik met de eerste vraag: Ik vroeg: Je weet toch wel dat mona Lisa een schilderij is, geschilderd door Leonardo da Vinci, en geen foto? Geen antwoord. Dus het beroemde portret van Mona Lisa is vervangen voor een portret van Meghan, de echtgenote van prins Harry van Engeland.

Ik zag en zie de gelijkenis niet. Mona Lisa is juist heel bescheiden en draagt in het portret helemaal niet zoveel kettingen en kralen als Meghan. En al helemaal geen kroontje op haar hoofd.
Vandaar dat ik eerst dacht dat Beyoncé en Jay Z voor een portret stonden dat ‘koningin’ Meghan moest voorstellen. Ze maken in het filmpje nog net geen buiging voor het portret. Maar dat zal wel zijn omdat B geen bh en topje draagt.

Afbeelding

……………

 

Ik snapte zoveel niet, dat men het had over ‘de mona Lisa’ want de afbeelding van Meghan leek niet op Mona Lisa. Ik snapt ook niet welk statement er gemaakt werd, en waarom Mona Lisa.

Na wat gevraag wist ik dat het met ‘Black History month’ te maken had. En “Everything is love” zegt B in het filmpje. Ze wil in het licht van black history month buigen voor een van onze donkere mona’s. (ze heeft vast niet op Wikipedia gelezen wat mona betekend)

Na een paar minuten was ik er ook achter dat dit rijke echtpaar de schilder van dit portret niet had betaald om dit beeld te mogen gebruiken in ‘hun statement-clip’. Maar de schilder vond het wel een eer dat zijn schilderij gebruikt werd. Echter dit echtpaar is hartstikke rijk en het schilderij veel te goedkoop. Hij had er best meer voor mogen vragen. Nog steeds was ‘het statement’ voor mij niet duidelijk. Iemand stuurde mij daarom de link van het filmpje met de naam ApeShit…of zoiets. En de beschrijving van de ‘kunstjes’ bij de kunst.

Waar ging de videoclip met Mona Lisa over?

Ik heb het artikel bij het filmpje gelezen en de video bekeken. Ik kon de afschuwelijke muziek niet langer aan horen, dus het geluid afgezet, maar heb wel verder gekeken. Majesteit, Ze hebben een stokpaardje gevonden waar ze geld, roem en macht mee willen verdienen als U het mij vraagt. Beyonce en Jay Z richten hun aandacht op de machtsverhoudingen uit het VERLEDEN. Zo’n klein beetje wat de Grauwe eeuw actiegroep doet en wat Sylvana Simons probeert.

In hun clip dansen zwarte vrouwen voor Napoleon alsof hij voor hen moet buigen. Maar die man is toch al een eeuwigheid dood. De kroning van Napoleon was ergens in 1804 als ik me niet vergis. In die tijd is er heeeeeel veel gebeurd en heel veel lessen geleerd.
In de clip dansen vrouwen nogal wulps voor het beeld Nike van Samothrake (Let op: 200 JAAR VOOR CHRISTUS) het beeld ‘De gevleugelde overwinning’. Iets met zwarte lichamen op spierwitte marmer die weg lijken te vliegen.

Elk kunstwerk heeft betekenis las ik. Het statement komt neer op ‘De verdraaiing van de machtsposities’. Beyoncé gaat in de clip voor het beeld van Josephine staan alsof ze zelf tot keizerin gekroond word.

Ze verafschuwen de machtsverhoudingen in het verleden, Tuurlijk, wij ook, daar hebben we geschiedenislessen voor gehad, maar ze gaan nu zelf die machtsverhouding opeisen. Ze willen met deze clip mensen ook DWINGEN om te kijken, niet naar de kunst op zich maar naar de verdraaiing.

Dat verre verleden wat iedereen verafschuwde gaan ze nu zelf doen. De rollen omdraaien dus. :pukey:

Maar dat anno NU in Afrika een koning woont die elk jaar een nieuwe bruid kiest uit een grote groep dansende jonge donkere meiden….De koning van Swaziland Mswati III koos tot voor kort jaarlijks een nieuwe bruid.. daar vinden BB en JZ blijkbaar niets van.

Dat IS, en zovele anderen, waaronder bv. R.Kelly, Michael Jackson, Bill Cosby, en vele anderen, hun macht misbruikten. Ik hoor daarover niks in het statement, Maar dan wel bij een stenen Napoleon die niemand nog levend heeft meegemaakt, een protestdansje ‘plegen’. (ziek dit)

Ik zie die kleur niet. Beyonce heeft zelf duizenden fans in alle kleuren die van haar en haar muziek houden. Oké er zullen ook zat mensen zijn die niet van haar muziek houden. Dat mag. Nooit zag ik in haar publiek iemand twijfelen aan de woorden ‘black matters’, want iedere kleur is belangrijk.

Beyoncé kan wel roepen ‘black matters’ maar in de tussentijd loopt ze zelf wel met blonde haren rond. Als ze een duidelijk statement zou willen maken dan zou ze kunnen laten zien dat ze trots is op haar eigen haarkleur.

Ik kan me ergeren aan zoveel )(*&^$#_)shit.. Zich zelf op een hoge sokkel plaatsen door anderen af te branden vanwege iets waar niemand schuld aan heeft gehad, al die mensen die nu leven hebben nooit iets met Napoleon te maken gehad. Hooguit over gelezen in een geschiedenisboek.

Vandaar dat sommigen haar queen B noemen. Puur zelfverheerlijking op koste van een ver verleden. Mooi niet. U bent mijn oud-koningin en niemand anders.

Wij zijn allemaal één en gelijk, egaal welke kleur, geloof, of hoe rijk je bent.

Doei.

 

________________________________________________________________________

Afbeelding

 

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media … ~b7b9d0ad/

In dit artikel staat één en ander uitgelegd over die video.

Carnavalsposter

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Er is nogal wat gedoe vanwege een carnavalsposter. Veel mensen houden er niet van, ze vinden de carnavalist op de poster meer op een zongebruinde Willem Holleeder lijken dan op een carnavalist. Anderen vinden de carnavalist op die poster meer op zwarte Piet lijken en zouden het fijn vinden als Piet in december er zo mag uitzien. Zongebruind gezicht, fleurig gestreept shirt en witte geplooide kraag. Toine Dekkers, de ontwerper, probeerde een ondeugende nar neer te zetten die het wij-gevoel, vrolijkheid en en beetje losbandigheid zou uitstralen. De ontwerper zegt het te betreuren dat de poster zoveel negatieve reacties losmaakt. Hij denkt dat een deel te wijten valt aan het feit dat de poster donkerder is dan het origineel. Dat betekend niet dat de ontwerper van dit ontwerp spijt heeft gekregen. Hij wou de perfecte poster neerzetten en staat nog steeds achter dit ontwerp.

Eigenlijk is er de laatste jaren overal wel gedoe over. Over zowat alles. We leven toch zo mooi en vredig in Nederland, Iedereen is gelijk ongeacht kleur, geloof, sekse, geslacht, leeftijd of opleiding. Maar owee als we een onschuldig kinderfeest willen vieren. Dan zijn de rapen gaar. Maar als Beyoncé met haar halfblote bovenlijf samen met haar echtgenoot Jay Z. in het Louvre een ‘statement’ wil maken en voor het beeld van Josefine, de vrouw van Napoleon, gaat staan zodat het lijkt dat Beyoncé tot keizerin gekroond word dan stijgt in het Louvre het aantal bezoekers.

Vorige week las ik dat Salmon Rushdie al dertig jaar in een gouden kooi woont omdat er nog steeds op hem word gejaagd vanwege zijn boek ‘De Duivelsverzen’. Het boek koste hem huwelijken, vriendschappen en grotendeels zijn vrijheid, Maar zo zegt hij “Ik heb nergens spijt van”.

Afgelopen dinsdagnacht was er een Supersneeuwmaan te zien. En woensdag hebben mensen in Nederland een “Witte regenboog” gezien. Achhhhhhh dat is toch superlief van de natuur. Een teken van hier boven. Een prachtige witte bol aan de hemel. Geen klagers en geen Sylvana-Simons-met-consorten die daar een verzinsel bij kunnen verzinnen.

Welterusten.

____________________________________________________________________

Klein stukje NOS bericht:

Woensdag 20 feb.2019

Wolkenboog verrast veel mensen: ‘Een witte regenboog? Kan dat?’ via @NOS

Om een wolkenboog te zien, heb je “melkachtige bewolking” nodig, legt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke uit. Daarmee bedoelt hij sluierbewolking die niet zo hoog hangt, waardoor die niet uit ijskristallen bestaat maar uit echte druppeltjes. Dat gebeurt niet zo vaak.

Een wolkenboog is soms ook te zien in de mist. Dan wordt er gesproken van een mistboog, die ook wit is. In beide gevallen is de vorm gelijk aan die van een regenboog. En aan het uiteinde staat ook een pot goud. Witgoud, uiteraard.

 

Ammahoela

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteren hoorde ik op tv de Turkse president Erdogan zelfs de groenteman een terrorist noemen omdat hij de prijzen niet had verlaagd.

Laatst werd één Nederlandse journaliste Turkije uitgezet omdat haar ex-vriend een terrorist zou zijn. Vandaag las ik dat een Nederlandse journalist Marokko is uitgezet omdat hij daar niet woont. Journalisten krijgen alleen toestemming om er te werken als ze daar wonen. De journalist werkte in het Rifgebergte aan een reportage over illegale migratie.

En nu wil de VS dat Nederland ‘zijn’ jihadstrijders uit Syrië terug haalt.

“Zijn” jihadstrijders? Nederland heeft van nature niks met terroristen, jihadstrijders, jihadbruiden en al dat gedoe daaromheen. Jihadstrijders zijn mensen met dubbele paspoorten, mensen die zich in een ander land meer thuis voelen omdat hun ouders en familie daar vandaan komen.

Majesteit, wij houden van tulpjes en narcissen, van molens bij de waterplas, van houten klompen en Hollandse kaas. We konden een poos geleden in de krant lezen dat er ook in ons land vrouwelijke jihadstrijders wonen en afreisden……en als wij al weten wat dat inhoud dan weten die bruiden dat al heel zeker.

En nu de IS het laatste stukje grondgebied in Syrië aan het verliezen zijn geven jihadstrijders zich over. Volgens president Trump zitten al achthonderd mannen vast. Achthonderd die Europa zou moeten terugnemen. Ik dacht het niet majesteit.

De Koerdische autoriteiten in Noord-Syrië lieten weten niet van plan te zijn de gevangen buitenlandse IS-strijders zomaar te laten vertrekken.

Nu het kalifaat op het punt staat om te vallen zijn er in eens allemaal zielige jihadbruiden? Ze wisten niet wat hun jihad bruidegom daar ging doen? Ze waren alleen maar volgzaam, een huisvrouw, een moeder van de toekomstige strijders. Ze wisten het niet?  Ammahoela  ik geloof er niets van. Dat zei Michelle Dutroux vast ook toen ze voor de rechter stond omdat haar man kinderen opsloot en vermoorde.

Religieuze motieven, politieke motieven,en het romantisch avontuur waren de drie motieven voor vrouwelijke IS-gangers.

Is het niet rechtvaardiger op religieus, politiek en avontuurlijk gebied dat de strijders en strijdsters die gruwelijke misdaden pleegden in het land waar ze gingen strijden ook worden berecht in dat land? Is het niet rechtvaardiger om die zogenaamde strijders het land dat ze verwoest hebben handmatig te laten opknappen?

Doei.

 

_________________________________________________________

google op:

Nederland wil IS-vrouwen in Syrië terug voor vervolging   https://nos.nl/l/m/2239678

Ook vrouwelijke jihadisten vormen volgens de AIVD een groot veiligheidsrisico https://www.volkskrant.nl/ts-be01a76c via @volkskrant

 

 

 

 

 

Valentijnsdag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik kreeg een mail met de vraag of ik klaar was voor Valentijnsdag. Waar ik dan mee klaar moet zijn stond er niet in. En een andere mail met de woorden ‘Vind jouw perfecte Valentijnscadeau met korting”. Ik hoop dat wanneer ik een Valentijnscadeau vind dat het cadeau helemaal betaald is.

Ik ben doodmoe. Ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken. Welterusten.