Ammahoela

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteren hoorde ik op tv de Turkse president Erdogan zelfs de groenteman een terrorist noemen omdat hij de prijzen niet had verlaagd.

Laatst werd één Nederlandse journaliste Turkije uitgezet omdat haar ex-vriend een terrorist zou zijn. Vandaag las ik dat een Nederlandse journalist Marokko is uitgezet omdat hij daar niet woont. Journalisten krijgen alleen toestemming om er te werken als ze daar wonen. De journalist werkte in het Rifgebergte aan een reportage over illegale migratie.

En nu wil de VS dat Nederland ‘zijn’ jihadstrijders uit Syrië terug haalt.

“Zijn” jihadstrijders? Nederland heeft van nature niks met terroristen, jihadstrijders, jihadbruiden en al dat gedoe daaromheen. Jihadstrijders zijn mensen met dubbele paspoorten, mensen die zich in een ander land meer thuis voelen omdat hun ouders en familie daar vandaan komen.

Majesteit, wij houden van tulpjes en narcissen, van molens bij de waterplas, van houten klompen en Hollandse kaas. We konden een poos geleden in de krant lezen dat er ook in ons land vrouwelijke jihadstrijders wonen en afreisden……en als wij al weten wat dat inhoud dan weten die bruiden dat al heel zeker.

En nu de IS het laatste stukje grondgebied in Syrië aan het verliezen zijn geven jihadstrijders zich over. Volgens president Trump zitten al achthonderd mannen vast. Achthonderd die Europa zou moeten terugnemen. Ik dacht het niet majesteit.

De Koerdische autoriteiten in Noord-Syrië lieten weten niet van plan te zijn de gevangen buitenlandse IS-strijders zomaar te laten vertrekken.

Nu het kalifaat op het punt staat om te vallen zijn er in eens allemaal zielige jihadbruiden? Ze wisten niet wat hun jihad bruidegom daar ging doen? Ze waren alleen maar volgzaam, een huisvrouw, een moeder van de toekomstige strijders. Ze wisten het niet?  Ammahoela  ik geloof er niets van. Dat zei Michelle Dutroux vast ook toen ze voor de rechter stond omdat haar man kinderen opsloot en vermoorde.

Religieuze motieven, politieke motieven,en het romantisch avontuur waren de drie motieven voor vrouwelijke IS-gangers.

Is het niet rechtvaardiger op religieus, politiek en avontuurlijk gebied dat de strijders en strijdsters die gruwelijke misdaden pleegden in het land waar ze gingen strijden ook worden berecht in dat land? Is het niet rechtvaardiger om die zogenaamde strijders het land dat ze verwoest hebben handmatig te laten opknappen?

Doei.

 

_________________________________________________________

google op:

Nederland wil IS-vrouwen in Syrië terug voor vervolging   https://nos.nl/l/m/2239678

Ook vrouwelijke jihadisten vormen volgens de AIVD een groot veiligheidsrisico https://www.volkskrant.nl/ts-be01a76c via @volkskrant

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.