Carnavalsposter

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Er is nogal wat gedoe vanwege een carnavalsposter. Veel mensen houden er niet van, ze vinden de carnavalist op de poster meer op een zongebruinde Willem Holleeder lijken dan op een carnavalist. Anderen vinden de carnavalist op die poster meer op zwarte Piet lijken en zouden het fijn vinden als Piet in december er zo mag uitzien. Zongebruind gezicht, fleurig gestreept shirt en witte geplooide kraag. Toine Dekkers, de ontwerper, probeerde een ondeugende nar neer te zetten die het wij-gevoel, vrolijkheid en en beetje losbandigheid zou uitstralen. De ontwerper zegt het te betreuren dat de poster zoveel negatieve reacties losmaakt. Hij denkt dat een deel te wijten valt aan het feit dat de poster donkerder is dan het origineel. Dat betekend niet dat de ontwerper van dit ontwerp spijt heeft gekregen. Hij wou de perfecte poster neerzetten en staat nog steeds achter dit ontwerp.

Eigenlijk is er de laatste jaren overal wel gedoe over. Over zowat alles. We leven toch zo mooi en vredig in Nederland, Iedereen is gelijk ongeacht kleur, geloof, sekse, geslacht, leeftijd of opleiding. Maar owee als we een onschuldig kinderfeest willen vieren. Dan zijn de rapen gaar. Maar als BeyoncĂ© met haar halfblote bovenlijf samen met haar echtgenoot Jay Z. in het Louvre een ‘statement’ wil maken en voor het beeld van Josefine, de vrouw van Napoleon, gaat staan zodat het lijkt dat BeyoncĂ© tot keizerin gekroond word dan stijgt in het Louvre het aantal bezoekers.

Vorige week las ik dat Salmon Rushdie al dertig jaar in een gouden kooi woont omdat er nog steeds op hem word gejaagd vanwege zijn boek ‘De Duivelsverzen’. Het boek koste hem huwelijken, vriendschappen en grotendeels zijn vrijheid, Maar zo zegt hij “Ik heb nergens spijt van”.

Afgelopen dinsdagnacht was er een Supersneeuwmaan te zien. En woensdag hebben mensen in Nederland een “Witte regenboog” gezien. Achhhhhhh dat is toch superlief van de natuur. Een teken van hier boven. Een prachtige witte bol aan de hemel. Geen klagers en geen Sylvana-Simons-met-consorten die daar een verzinsel bij kunnen verzinnen.

Welterusten.

____________________________________________________________________

Klein stukje NOS bericht:

Woensdag 20 feb.2019

Wolkenboog verrast veel mensen: ‘Een witte regenboog? Kan dat?’ via @NOS

Om een wolkenboog te zien, heb je “melkachtige bewolking” nodig, legt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke uit. Daarmee bedoelt hij sluierbewolking die niet zo hoog hangt, waardoor die niet uit ijskristallen bestaat maar uit echte druppeltjes. Dat gebeurt niet zo vaak.

Een wolkenboog is soms ook te zien in de mist. Dan wordt er gesproken van een mistboog, die ook wit is. In beide gevallen is de vorm gelijk aan die van een regenboog. En aan het uiteinde staat ook een pot goud. Witgoud, uiteraard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.