** Staaroperatie linkeroog

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat lees ik nou? U bent geopereerd aan staar aan het linkeroog? En dat gebeurde poliklinisch in Londen? Londen? In 2011 werd U ook al aan staar geopereerd aan het rechter-oog.

Waarom in Londen? Was U toevallig in Londen, op citytrip, of op high-tea bij Uw collega Queen Elizabeth en vertelde zij tussen de geglazuurde cake’jes en muffins door, “ik weet een goeie oogarts…die doet het zo mooi, je ziet er niets van”.

Of dacht U:  “Maxima ligt in Nederland in het ziekenhuis en dan liggen de journalisten voor de hoofdingang met kanonnen van lenzen, laat mij maar ver uit de buurt blijven, Londen is ver genoeg”.

Majesteit, U kan vast nog geen mail lezen. Hopelijk leest de lakei mijn mail aan U voor. Doe maar rustig aan, druppel Uw ogen zoals de arts het heeft voorgeschreven, en ben voorzichtig als U door de lange gang loopt ivm tocht..

Ik wens U veel beterschap!

Doei.

©missie M.

** Maxima, beterschap gewenst.

Lieve beste koningin Maxima.

‘Nierbekken-ontsteking’ zei de juf van het journaal. Dat is niet niks. Een arts in Peking had de diagnose gesteld. Ik las dat U vanavond wel bij het Staatsbanket zou zijn, maar morgen niet mee naar Yan’an.

Kruip maar lekker in Uw Chinese bed met Chinees dekbed. Drink maar goed en rust maar veel. Als ik U was zou ik niet naar het Staatsbanket gaan. Bestel liever een lekker broodje met banket op bed.

Ik wens U van harte beterschap!

Welterusten!

©missie M.

* Wintertijd begonnen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Buiten hoor ik de kraaien kraaien, vogels fluiten en tjielpen alsof het 08.00 uur in de morgen is, maar toch zegt mijn klok dat het 07.00 in de morgen is, omdat ik gisteravond voor het slapen gaan de klok een uur achteruit heb gezet. Het is zondagmorgen en ik lig nog in bed omdat we een extra uurtje hebben gekregen….het uurtje dat we in moesten leveren toen het in het voorjaar zomertijd werd en de wijzers van de klok een uur vooruit werden geschoven. Ik kwam dat uurtje al maanden tekort. Het is nu wintertijd. De echte tijd. De gordijnen zijn nog dicht.

Ik weet nog niet wat het weer vandaag gaat doen, zal de zon gaan schijnen of een regenbui vallen? Ook weet ik nog niet wat wij gaan doen. Gaan we naar de kerk of niet. Gaan we op familiebezoek of niet, Een expositie bezoeken of niet. Of een wandeling maken…of niet. Keuze zat. Natuurwandeling, startgeld kost 2,50, een herfstwandeling…(alsof dat iets anders is dan een natuurwandeling) inschrijven kost 5 euro. Stadswandeling 5 euro Monumentenwandeling maar 2 euro Themawandeling 3,50…maar die wandeling is al afgelopen. Avondwandeling, Vakantiewandeling, Historische wandeling, Culinaire wandeling, Natuurkroegjeswandeling, Groepswandeling, Dorpswandeling, Aan-de-wandel-wandeling,Trekvogelwandeling, Langs-de-Maas-wandeling.

Ik zeg nu alvast doei want mijn ogen gaan weer ddddddicht vallennnn…doeiiiiiiiii…………..zzzzzzzz……..zzzzzzzzzzzz…..zzzzzzz…

 

©missie M.

* Staatsbezoek en Bladeren dwarrelen door de lucht

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Uw zoon-de-lieve-koning en zijn lieve-koningin zijn op vakantie in China las ik, en ik zag een prachtig vakantiekiekje van het hele koningsgezin aan een prachtig Chinees meer met op de achtergrond Chinese bergen, en dan daarna aansluitend op zijn vakantie gaat hij op  Staatsbezoek in China….praten over de mensenrechten. Er is nogal wat onrust over deze vakantie.

Ik las dat SP-Kamerlid Van Bommel kritisch was en zei: “Als de koning privé en werk vermengt in een land waar wat aan de hand is, moet hij met meel in de mond praten over mensenrechten.” Tja daar is wat van te zeggen inderdaad.

En dit is de reactie van kamerlid Ten Broeke: “Voor de VVD bepalen niet de mensenrechten met wie we relaties onderhouden maar we spreken die landen wel aan op de mensenrechten. Wij verwachten dat minister Koenders, zoals al door hem is beloofd, de mensenrechten aan de orde zal stellen. Zowel diplomatiek als staatsrechtelijk ligt het niet voor de hand dat het staatshoofd dat doet.”

Majesteit……dus ons koningspaar gaat op Staatsbezoek naar China om over de mensenrechten te praten….en dan moet dhr Koenders over de mensenrechten gaan praten, omdat het niet voor de hand ligt dat het Staatshoofd dat doet. Is dat niet dubbel-op? Komt minister-van-Buitenlandse-zaken Koenders dan niet in het vaarwater van onze koning? Of zit de koning in het vaarwater van minister Koenders? Gaan ze samen door het vaarwater? Eerst lang leve de lol en dan ernstig praten over de invoering van een reeks nieuwe wetten waar al sinds afgelopen zomer 245 advocaten en vreedzame activisten slachtoffer zijn geworden van repressieve acties. Zuchtttttttttttt…..

ps. Ik zag onze koning op tv. Hij doet het goed in China. Petje af voor onze koning en zijn koningin. De Chinezen zijn dol op ons koningspaar en dank zij onze koning gaan deuren open. Ze lopen niet uit voor de ministers,. maar de ministers profiteren wel van de open deuren. Lang leve de koning.

Angela Merkel was afgelopen weekend op bezoek bij president Recep Erdogan in Istanboel. Ze zit onder de knip-van-Erdogan… noem ik het maar. Eerst roept ze “welkom allemaal” en dan zit ze in de penarie, en moet ze in Istanboel gaan praten over een ‘deal’. Namelijk een soepeler visumbeleid voor Turken in ruil voor een strenger vluchtelingenbeleid.Turkije wil daarvoor geld hebben, en wel drie miljard euro, plus gesprekken zodat toetreding tot de EU word versneld.   Zuchttttttttttttttt……

En de 29-jarige prins Majed bin Abdullah bin Abdulaziz Al Saud van Saudi-Arabië maakt er een schandalig zooitje van en roept dan “ik ben een prins en ik doe wat ik wil.  jij bent niemand” wanneer hij iemand verkracht, over personeel urineert of scheten in het gezicht laat. Zuchttttttttttt……

Als ik zoiets lees zou ik het liefste….dan wil ik graag….dan roep ik….schreeuw het bijna uit….ik….dan…dan….dan…..Dan pak ik mijn jas en ga de frisse lucht op….. in de hoop dat er mensen zijn die “dit geval” op een goede manier aanpakken.

Het was gisteren en vandaag echt herfst. Sommigen straatjes waren flink bedekt met bladeren. Als ik wat langzaam door het straatje had gelopen was ik vast onder een bladerendeken ondergesneeuwd. Ik stond onder een boom, keek naar boven, en zag toen dat op dat moment de kruin zijn bladeren ging loslaten. Ik kon nog net op tijd weg rennen. In het bos zag ik de ene na de andere heksenkring. Vliegenzwammen, Ridderzwammen, Eekhoorntjesbrood, Dennenappels, kastanjes en eikeltjes. Besjes en rozenbotteltjes. Wat een feest hé.

Maar nu ga ik mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten!

©missie M.

 

***Oogcontact-experiment

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blouseje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

* Bodywarmer

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Draagt U wel eens een bodywarmer? Ik zie veel mensen met zo’n leuke bodywarmer en ze kijken er ook zo tevreden bij. Ik heb ook een leuke, maar kan die net zo goed verkopen want het is voor mij bijna nooit een goed moment voor de bodywarmer.

Als ik het koud krijg, zijn het mijn armen die dat het eerste merken. Ik begin te bibberen en tegelijkertijd wrijf ik dan over mijn armen om het warm te krijgen. Een bodywarmer heeft geen mouwen, dus dat lichaamsdeel wat het eerste de kou merkt, zal het ook het langste koud hebben met de bodywarmer.

En ik heb een paar handschoenen zonder vingersokjes. Heel fijn als je handschoenen aan hebt en tegelijkertijd je telefoon moet bedienen, verrekijker moet instellen of gitaar wilt bespelen. De vingertoppen worden als eerste koud.  Misschien minder snel als de rest van de hand wel warm blijft, Dat ga ik binnenkort uitzoeken.

Maar nu ga ik slapen, welterusten.

©missie M.

 

– Hoe is het mogelijk?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik heb gisteren een Engels filmpje bekeken waarop Angela Merkel te zien is als ze antwoorden geeft op vragen van mensen die bezorgd zijn. De Engelse meneer in dat filmpje is zeer verbaasd over de antwoorden die Angela geeft. Ik ben ook zeer verbaasd over het gestotter en getreuzel in haar antwoorden en de ontiegelijk domme antwoorden die ze geeft. (Het youtube-filmpje heb ik boven in “Gedoe…” geplaatst)

Het wazig-gewauwel van deze “Bondskanselier” brengt me meteen terug bij de oude krant in mijn krantenbak. Ik maak geregeld de krantenbak leeg, maar deze oude krant kan ik maar niet weggooien omdat ik het antwoord niet kan achterhalen en zelfs niet kan verzinnen terwijl mijn fantasie best ruim is. Ik vraag me regelmatig af “Hoe is het mogelijk geweest?” Door de krant niet weg te gooien hoop ik eerstdaags het antwoord gevonden te hebben. Want als ik weet wat het probleem is dan hoop ik het antwoord, de oplossing te vinden.

Ik zal U even wat uitleg geven over deze krant en waarom ik zoveel vraagtekens blijf houden. Het is de krant van 4 april 2015. Omdat het dit jaar 70 jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog eindigde werd een greep gedaan in de kist met oorlogsherinneringen en oorlogsbeelden. Een foto van de entree van het spoorwegstation in Maastricht. Boven de entree van dat Maastrichts station hangt een groot spandoek met de tekst: “Victorie want Duitsland wint voor Europa op alle fronten“. Hoe is het mogelijk in Maastricht? En een paar meter lager een kleiner bord met de tekst “Wehrmachtseingang Bahnhofskommandantur“. Ik ga er maar van uit dat de Duitsers dit station in beslag genomen hebben.

Boven die krantenfoto een andere foto. Een foto van een bord met de tekst: “Gemeente Valkenburg-Houthem  Beperkte bewegingsvrijheid voor Joden verordening No 138/1941 “. De laatste woorden zijn extra onderstreept. Beperkte bewegingsvrijheid voor Joden?? In ons land-van-Oranje?

Het is dit laatste bord waar ik me bij afvraag “Hoe is het mogelijk?” Dit kan toch nooit ontstaan door één enkele man met een verkeerd snorretje. Als Wilders iets zegt over de terreur van een bepaalde groep dan word hij meteen gekortwiekt en bedreigd. Hoe is het dan mogelijk dat Joodse mensen massaal worden gediscrimineerd en dat politie,soldaten en spoorwegen mee doen om mensen op te pakken en naar kampen af te voeren? Niemand die dat afschuwelijk bord in de fik stak. Men liet het gebeuren. Kampbeulen (gevangenen die opzichters werden in concentratiekampen) die na de oorlog,  in Amerika of elders, tot hun ouwe dag rustig in vrijheid konden verder leven en een uitkering kregen. Velen zijn even voor hun dood pas opgesnort.

Als ik nu filmpjes bekijk van de misstanden in Duitse asielzoekerscentrums. Vrouwen worden massaal verkracht door mede-asielzoekers, er word ge-urineert over vrouwen uit andere landen door mede-asielzoekers, en christen-asielzoekers worden bedreigd door mede-asielzoekers omdat ze ongelovig zijn. Ik zag filmpjes van asielzoekers die terug zijn gegaan naar Irak of Iran omdat ze in een Duits asielzoekerscentrum niet veilig waren. Ze waren in het land van herkomst nog veiliger dan in een veilig Duitsland. Hoe is het mogelijk? Omwonenden werden gewaarschuwd hun dochters niet alleen ergens naar toe te laten gaan en de kleding wat aan te passen aan de groep die ‘niks’ gewend zijn. Ik schrok van het nieuwsbericht op 1 okt. toen de 56 jarige Duitse Gabriëlle Keller uit haar woning moest, het flatje dat ze al 23 jaar huurde van de gemeente, in het Duitse Eschbach,Ze moest uit haar woning omdat burgemeester Mario Schafke zei “hij had geen andere optie want hij moest asielzoekers plaatsen en had verder geen andere woningen”. In september moest de 51-jarige Bettina Halbey uit Nieheim na 16 jaar trouw huur betalen ook al uit haar woning vanwege de zelfde reden. Is in 2013 om die zelfde reden besloten om de verzorgingstehuizen te sluiten voor mensen die zware zorg nodig hebben? Nee toch?

Vluchtelingen opvangen helemaal prima, helemaal goed, maar het merendeel is geen vluchteling maar asielzoeker of emigrant. Ik zeg ‘ja’ tegen vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken, maar ik zeg een dikke ‘nee’ tegen asielzoekers die mede-asielzoekers verkrachten of bedreigen vanwege hun geloof.

Een moslim (van een islamitische stichting) die hun ‘broeders en zusters’ waarschuwt voor het gevaar “de christenen met gitaar en appeltaart” in ons land. De moslim die hen wijst dat ze rechten als moslim hebben en zich niet hoeven aan te passen. Filmpje staat in “Gedoe…”

Mannen (uit de Jodenhaat- de kindbruidjes-,vrouwonderdrukking-  en homohaat-cultuur. Ze zijn daarmee opgevoed en een Duitse buitenlucht zal die gedachten niet veranderen is mijn mening) komen naar Europa, terwijl hun vrouw en kinderen gewoon ‘thuis’ blijven tot man woning en uitkering heeft zodat het hele gezin kan overkomen. Als ze niet veilig zouden zijn dan lieten ze hun gezin niet achter lijkt me. Als er geen plaats meer is voor hulpbehoevenden, geen geld meer voor mensen met een psych.beperking zodat de kans groot is dat ze tussen wal en schip raken en de kans groot is dat ze dakloos raken, geen geld voor slecht-ziende en slecht-terbeen-zijnde ouderen die aan zelfredzaamheid moeten doen, geen woningen genoeg voor Gabriëlle’s en Bettina’s dan is er ook geen plaats voor gezonde sterke discriminerende mannen die ook aan opbouw van hun vaderland kunnen werken.

U zou ook geen plaats hebben voor duizenden Geert-Wilders-sen uit angst dat hij iets roept dat niet leuk is, …maar Wilders roept alleen maar botte dingen over een hoofddoek en een geloof-dat-anderen-geloven-afkeurt…waarom dan de oorlog een veilig land binnenhalen, want dan zijn echte vluchtelingen, homo’s, Joden en andersgelovigen nergens meer veilig.

Hoe is het mogelijk? Hoe kan het onrecht weer toeslaan? Iemand (niet de eerste de beste) vertelde jaren geleden dat Hitler ook goede dingen had gedaan, hij had de overbevolking aangepakt. Moet er nu weer wat aan de overbevolking gedaan worden en hoopt men dat de burgers zich onder elkaar koud maken? Nee toch?

Doei.

©missie M.

** Greep uit de pensioenkast

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik schreef U gisteren dat FNV drie collega-vakbonden voor de rechter had gesleept en dat op 1 oktober de uitspraak zou volgen. Gisteren stond de uitspraak in de krant. Wat denkt U?

FNV verloor het kort geding. Minister Plasterk liet weten dat het loonakkoord niet van tafel geveegd hoeft te worden vond een rechter in Den Haag. Ongeveer 600.000 ambtenaren in Nederland krijgen waarschijnlijk al in oktober bij hun salaris een eenmalige uitkering van 500 euro wat een ‘onderdeel’ is van het loonakkoord tussen het kabinet en drie ambtenarenvakbonden.

FNV had dit akkoord via een kort geding ongeldig willen laten verklaren, helaas dat gebeurde niet, maar FNV gaat in hoger beroep. Goed zo. In juli ging FNV niet akkoord met deze loondeal omdat de loonsverhoging voor een deel uit de pot van het pensioenfonds ABP word betaald. Een sigaar uit eigen doos. Niet alleen eigen doos volgens mij. Volgens de bond raakt dat de pensioenen van 2,8 miljoen deelnemers van het ambtenarenfonds.

Bovenstaande uitspraak verbaasde me, maar wat me vandaag nog meer verbaasde was een klein artikeltje in de krant waarin staat dat onze koning, zijn echtgenote-de-koningin en U-majesteit-Beatrix ook elk 500 euro als extraatje krijgen. Onze premier Mark Rutte bevestigde dit. Want jullie zijn ‘zogeheten trendvolgers’ wat zou betekenen dat jullie uitkeringen de wijzigingen in de ambtenarensalarissen volgen. Maar Uw salaris is pas geleden ook al ‘gegroeid’.

Ik sta perplex…..hoe kan ik nou mijn tanden poetsen als ik zo perplex sta? Voor U zijn die 500 euro per persoon een schijntje, een extraatje….maar die greep is wel uit de pensioenkast van ABP genomen….van het geld dat mensen elke maand betalen zodat ze straks op hun oude dag een boterham kunnen eten als ze gestopt zijn met werken, als ze dus met pensioen kunnen gaan…vanwege hun leeftijd. Wat gaat U….U die alles al heeft en niets te kort komt…. er van kopen? Een flesje belachelijk dure cognac voor op de Groene Draeck? Of een paar design handschoenen waar U mooi mee kan zwaaien?

Ik zou het geld nog maar niet te snel uitgeven want ik hoop dat FNV in hoger beroep de zaak gaat winnen. Maar’uhhh…welke rechter zal zeggen dat het kabinet deze deal niet had mogen sluiten en de Maxima’s de centen moeten terug geven? Misschien is de rechter zelf ook een ‘zogeheten trendvolger’. Nou doei.

©missie M.

– Nieuwsberichten september…

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat een nieuws elke dag weer. Het komt zelden nog voor dat ik na het lezen van de krant zeg “zo ik heb de krant helemaal uit en er stond niks bijzonders in”. Elke dag lees ik berichten die de aandacht wel waard zijn, of waarbij ik denk “huh, kan dat zomaar?” of “potdriedubbeltjes”. Ik heb een paar berichten op een rijtje gezet: Mijn commentaar zet ik tussen haakjes.

18-09-15: Vakbond FNV sleepte drie collega-vakbonden voor de rechter. In een stampvolle Haagse rechtszaal probeerde de FNV de nieuwe cao voor rijksambtenaren te torpederen via een kort geding. (Ik las de volgende woorden en was toen een tijdje niet meer aanspreekbaar. Let op: ) ….De loonsverhoging wordt namelijk deels betaald door een greep in de kas van pensioenfonds ABP…… (zuchttt….) Kern van de zaak is of het Rijk en de andere bonden deze pensioenafbraak zonder de FNV er afgelopen 3 september bij het ABP doorheen mochten krijgen. De uitspraak is op 1 okt.

22-09-’15 Staat betaalt helft Franse Rembrandts. Kabinet wil de helft betalen en museum zegt “alles op alles te zetten om de andere helft bijeen te krijgen v.d. huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit. “Minister Bussemaker vertrouwt er op dat de deal rondkomt”.

23-09-’15: Patiënte Q-koorts nog steeds niet de oude. Ze worden onderbehandeld en raken in een sociaal isolement zegt stichting Q-support.

23-09-’15: De 91 jarige Doris Day gaat misschien in op een aanbod van Clint Eastwood om weer in een film te spelen. Het is 47 jaar geleden toen ze voor de laatste keer in een film speelde.

23-09-’15: 2016 is uitgeroepen tot het “Jaar van het boek’.

23-09-’15:Alle piloten op alcohol getest. Luchtvaartpersoneel mag tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol drinken.

24-09-15:: Donkere wolken voor Volkswagen

24-09-15:Onze koning opent gigantisch groot distributiecentrum Wehkamp in Zwolle. De opening ging niet met schaar en lint maar met een ipad. Onze koning kon via een ipad zestien pakketten kleding en huisraad bestellen voor zestien Ronald McDonald huizen in Nederland. Een mooi geschenk van Wehkamp.

24-09-15: In een week twee slachtoffers in Duitsland door het eten van paddenstoelen die giftig bleken te zijn. Het eten van de groene knol-amaniet werd een 44 jarige Roemeen en een 16 jarige Syriër fataal..

25-09-15:”De missie van koningin Maxima nog twee miljard mensen te gaan” stond in onze krant met een foto van Maxima in juni tijdens een werkbezoek (als speciale pleitbezorger van de VN) op de Filipijnen

25-09-15:MH17-landen denken aan eigen tribunaal. Het VN-tribunaal moeilijk met veto Rusland.

25-09-’15 Rijksmuseum en regering willen twee Rembrandts kopen voor 160 miljoen euro. Mocht de koop doorgaan dan is het de bedoeling dat de schilderijen een toer maken langs provinciehoofdsteden voordat ze in het Rijksmuseum worden gehangen.Het Bonnefanten-museum in Maastricht de eer om ze als eerste te ontvangen, zegt directeur Huijts.

25-09-’15: Ook Frankrijk biedt miljoenen voor Rembrandt.Rembrandt wil één van de twee Rembrandtschilderijen kopen voor 80 miljoen. De Franse minister van cultuur wil het schilderij kopen voor het Louvre in Parijs. De Franse centrale Bank stelt het bedrag beschikbaar. In juli had onze minister Bussemaker en de Franse minister Fleur Pellerin aan de huidige eigenaren voorgesteld dat het Louvre en het Rijksmuseum ieder een schilderij zouden kopen en dat de schilderijen afwisselend in beide musea zouden hangen.

26-09-15:Het Rode Kruis afd. Weert roept mensen op om geen kleding of spullen meer te brengen naar het asielzoekerscentrum in Weert. Ze kunnen de toevoer niet meer aan en alle vluchtelingen in Weert zijn voorzien.

26-09-15: Gemeente betaalt hotel dakloze. Tijdens de informatiebijeenkomst in het stadhuis over de komst van het azc in de voormalige Van Hornekazerne op 14 september vroeg een dakloze man waarom er wel onderdak was voor vluchtelingen en niet voor hem. Daarop antwoordde burgemeester Heijmans “Er zijn wel faciliteiten voor daklozen in Nederland en anders breng ik u vanavond nog zelf naar hotel Munten”. (De dakloze werd naar het hotel gebracht en kon een nacht op kosten van de gemeente in het hotel slapen. Een medewerker van hostellier Munten vond het een mooie geste van de burgemeester. Klopt, maar met één nacht in een hotel is deze dakloze niet geholpen.)

26-09-15:Koning Willem-Alexander lobbyt om zetel in VN-Veiligheidsraad.

26-09-15: In het voormalige Pater Damian klooster in Simpelveld is een heuse Butler-Academy. (wat mooi dat dit vak nog bestaat, maar vooral ook mooi omdat de kandidaten zich bevoorrecht voelen dit vak te mogen doen)

26-09-’15:Het Arcuscollege in Heerlen is in conflict geraakt met een verzorgende-IG-leerling. De 20 jarige moslima-leerling Samira van der Woude eist vrij met het Offerfeest en noemt het discriminatie dat het geen wettelijke feestdag is. Ze heeft moeten spijbelen om toch naar het Offerfeest te kunnen gaan “belachelijk dat het zover moet komen” had ze gezegd. (Hoe gaat ze dat regelen als ze klaar is met haar studie en in de zorg werkt? Kan ze niet beter de opleiding voor loodgieter of cassiere gaan doen? Majesteit, ik lever nog liever onze kerstdagen in dan toe te geven aan deze nadrukkelijke-eis .Of elke feestdag die er maar te bedenken valt, want het vliegende-spaghettie-monster-geloof heeft vast ook religieuze feestdagen.)

26-09-15: Berlijn: Opnieuw ernstige misstanden aan het licht gekomen in een Duits asielzoekerscentrum. In opvangkamp Erfurt urineren mannen over vrouwen uit andere landen. Ook als de vrouwen slapen. Aanranding is aan de orde van de dag.

28-09-’15:Geen peil boekt succes met Referendumactie,Bij 300.000 handtekeningen kon het doorgaan en het Comité GeenPeil haalde 440.000 handtekeningen binnen.

28-09-15:Berlijn:De voormalige Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich moeten Duitse moslimorganisaties van islamitische asielzoekers respect eisen voor de Duitse cultuur en onze rechtstaat’.

29-09-15: Car Bangui: “Alle gedetineerden uit gevangenis ontsnapt” uit de belangrijkste gevangenis in de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Een bron van de veiligheidsdiensten zei “er is niemand in de gevangenis, ze zijn allemaal weg”. Het is onduidelijk hoe de ontsnapping uit de Ngaraba-gevangenis kon plaats vinden.

29-09-’15: Kamer wil actie tegen toename kinderbruidjes. De Senaat moet wel snel handelen want het aantal kinderbruidjes wat ons land binnen komt neemt snel toe. Het aantal is zelfs verdrievoudigd vergeleken met vorig jaar. In de krant stond dat het neerkomt op 100 tot 150 uitgehuwelijkte meisjes, het aantal word momenteel nog niet goed geregistreerd.(huwelijk? Ik noem het legale pedofilie)

30-09-’15: Londen:Het originele contract dat The Beatles in 1962 sloten met hun manager heeft op een veiling in Londen 494.000 euro opgebracht.

Het is herfst! Ik kan maar beter over de mooie dingen in de natuur gaan schrijven.

Fijne dag verder. Doei.

©missie M.