** Enkelband strakker

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag las ik dat de enkelband ,….nee niet zo’n band voor iemand met een verstuikte enkel, maar de enkelband voor mensen die een straf uit te zitten hebben en zonder enkelband in het gevang zouden moeten wonen. De enkelband word steviger en strakker gemaakt omdat het vorig jaar 35 gedetineerden is gelukt om de enkelband door te knippen. Rustig nou maar, U hoeft niet heel angstig te zijn want van die 35 zijn er 28 weer ‘terecht’. Die 7 stuks die niet terecht zijn zijn ze kwijt geraakt.

In de Tweede kamer wil men morgen debatteren om de enkelband af te schaffen. Staatssecretaris Klaas Dijkhof van Veiligheid en Justitie wil de enkelband niet kwijt, hij vind de enkelband in de meeste gevallen een prima middel om toezicht te houden. Gidi Markuszower wil de enkelband afschaffen en dat straffen helemaal worden uitgezeten. Dat lijkt me veiliger. Maar dat scheelt natuurlijk aan ‘onderhoud’ of de gedetineerde zelf een broodje moet gaan kopen, of dat de gedetineerde het broodje beleg met koffie of thee krijgt geserveerd.

Dat is wel zo, Maar een verdachte gedetineerde hoort toch niet door de supermarkt (die de gedetineerde misschien zelf heeft overvallen en daarom straf heeft gekregen) te lopen om een zak broodjes te kopen, of thuis met een pot bier en cocktailworstjes op de bank zit  bij een spannende krimi, of tijdens een buurtfeestje de BBQ-worstjes op de BBQ staat te draaien.

Zo’n enkelband doorknippen lijkt me een makkelijkere klus voor iemand die gespecialiseerd is in inbraken, en ook makkelijker dan in de cel elke nacht na klokslag 12 achter het bed een tunnel graven met een soeplepel en na vier maanden pas twee meter diepte hebben, en elke dag door het  tralie-raam het zand naar buiten sluizen.

Voor de 7 ontsnapten die niet meer gevangen zitten heeft het 7 tunnels graven met een soeplepel gescheeld. Hadden ze hun straf uitgezeten in de cel dan waren ze vast nog steeds elke nacht aan het graven. Tegen de tijd dat de tunnel tot aan het fietsenhok gegraven was zat hun straftijd d’r op.

In de krant stond letterlijk:

“Bij sabotage van de enkelband gaat er een signaal naar de meldkamer, die de reclassering informeert. Afhankelijk van hoe gevaarlijk een verdachte of veroordeelde is wordt gekeken welke actie nodig is”

Als ik het goed begrijp zitten dus ook gevaarlijke gevangenen thuis met een enkelband om hun enkel. Moet er geen zware kogel aan de ketting? Hoe gevaarlijker de man hoe zwaarder de kogel. Och tuurlijk niet want dat is schadelijk en erg gehorig voor de tegelvoer of de parketvloer.

Ik vind het maar niks. Voor de gevangene is het vast ‘het einde’.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen, welterusten.

©missie M.

* Waarom gaan 4,45 EU-miljarden naar Turkije?

Lieve beste majesteit,
Erdogan werd afgelopen week in Brussel ontvangen door de Europese leiders. Erdogan had de EU nogmaals opgeroepen een beslissing te nemen over toetreding van Turkije bij de EU. Kort voor vertrek naar Brussel had Erdogan gezegd dat “de EU erop wacht tot Turkije zich zelf terugtrekt” Kort na het begin van de ontmoeting had Commissiewoordvoerder Margaritis Schinas getweet dat “de EU en Turkije moeten en zullen samenwerken”.

Moeten en zullen?? Niks moeten. Neeheeeeeee toch geen dictator bij de EU !!!! Poetin werd al geweerd vanwege een anti-homo-wet. En de EU staat blijkbaar nog steeds te trappelen om een land dat de doodstraf wil invoeren, een land met een grote-dictator, bij de EU binnen te halen. Men ziet nu al hoe Erdogan omgaat met rechters, agenten, soldaten,ambtenaren, journalisten, Gülen-Turken enz.enz. Hebben ze een andere mening dan worden ze ontslagen of afgevoerd.

Turkije heeft nu al op één na sterkste leger van de NAVO. Is dat bekostigd namens de EU ? Zodat ze straks Europa aan kunnen vallen?

Majesteit, trek Uw zoon, onze koning, aan zijn mantel en spreek dan op luide toon “steek hier een flinke stok voor jongen”. En laat hem dan onderstaand artikel lezen.

Doei.

©missie M.

🙁

______________________________________________________________________
Erdogan bezig met herstel Ottomaanse Rijk met sterkste leger ter wereld

Erdogan: Turkije heeft in 2023 ‘sterkste leger ter wereld’ Nieuwe Turkse raketten kunnen heel Europa raken – Japan gaat Turkije plutonium voor kernwapens leveren. De moslimdictators Erdogan (Turkije) en Aliyev (Azerbeidzjan) spraken al in 2013 over hun plannen voor een hersteld Turks-Ottomaans rijk. Aliyev zei dat zijn land hiervoor over enkele jaren Armenië zal aanvallen en dat de (christelijke) bevolking taart ‘totaal zal verdwijnen’. Inzet: de geplande eerste fase van het herleefde 8e (Turkse) wereldrijk.
.
Totaal onopgemerkt in het Westen werkt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan openlijk toe naar zijn doel om over 8 jaar het Turks-Ottomaanse Rijk als nieuwe wereldmacht te hebben hersteld. In een afgelopen week gehouden toespraak bezwoer de Turkse tiran dat ‘wij vastbesloten zijn om van ons leger de meest afschrikkende macht in de regio en in de wereld te maken.’ Tevens beloofde hij er alles aan te zullen doen om de obstakels die er nog zijn om dit doel in 2023 te bereiken uit de weg te ruimen. Volgens islamitische profetieën zal het herstelde Turkse rijk in de laatste dagen van de eindtijd Israël veroveren en Europa aanvallen en verslaan.
.
De Turken hebben nu al het op één na sterkste leger van de NAVO, en moeten alleen de VS voor zich dulden. Over enkele jaren moeten de rollen in ieder geval wat mankracht betreft zijn omgedraaid, want dan moet Turkije een leger van circa 1 miljoen soldaten tot zijn beschikking hebben. In totaal hebben de gezamenlijke Turkse strijdkrachten inclusief reserves dat aantal inmiddels al bereikt.

BRON: w..middenoostenandersbekeken.n.

** Politie met hoofddoek, neeeeeeeeheeee

Lieve beste majesteit,

Lang heb ik zitten twijfelen zal ik wel of zal ik er niets over schrijven. Dan denk ik aan de politieagenten die lange tijd demonstraties hielden voor een betere CAO en een beter salaris. Zo’n slechte cao en zo’n salaris was belachelijk.

Vorig week las ik over de hoofddoek die de politiechef wil invoeren, de dame Fatima Elatik (U vast wel bekend van andere schandalen, zij werd destijds door de PvdA gedwongen af te treden) krijgt hiervoor een megasalaris. Politiechef Pieter Jaap Aalbersberg heeft haar ingehuurd voor 12.000 euro per maand, 225 euro per uur. Ze werkt 40 uur per week. U leest het goed, 225 euro per uurrrrrr. Letterlijk zei politiechef Aalbersberg: „We vissen te veel in onze eigen vijver. Fatima houdt mij scherp.”

In die vijver zou ik ook wel willen vissen voor 225 euro per uur. Dat hij zijn “scherpheid” maar in privé-tijd doet.

De hoofddoek.  Ik denk vooral aan neutraliteit bij de politie. Maar ik vond ook een stukje van een vroegere Turkse president die al heel lang geleden voor gelijkwaardigheid van man en vrouw streed.

quote:Volgens de Turkse president Mustafa Kemal Atatürk, (president van 1923 tot 1938), diende de islamitische hoofddoek om gehoorzaamheid, ondergeschiktheid en minderwaardigheid van vrouwen te tonen. Daarom verbood hij het dragen ervan in overheidsgebouwen en universiteiten en legde de gelijkwaardigheid van man en vrouw wettelijk vast.

En afgelopen zaterdag las ik in de krant dat de politie Rotterdam aan discriminatie doet. De autochtone man kreeg 1 punt bij sollicitatie en de allochtone vrouw kreeg 4 punten. In het krantenartikel stonden nog meer punten waar in blijkt dat er aan discriminatie word gedaan. In beide krantenberichten (dat van de hoofddoek en dat van de discriminatie binnen de politie) vallen ook de zelfde namen. Politiechef Pieter Jaap Aalbersberg en Fatima Elatik.

Het zogenaamde streven naar culturele diversiteit binnen de politie geeft op deze manier juist een zware ongelijke behandeling en werkt juist averechts is mijn mening. Misschien willen velen gewoon niet bij de politie, die moet je dan ook niet werven met een hoofddoek want ook dat is discriminatie. (zie punt 6 van kledingrichtlijnen in de islam op bekeerlingen.nl) Als ik kies voor een baan in de zorg ga ik niet overstag als de politie zegt ‘kom bij ons werken want bij ons mag je een baggy-jeans dragen”. Als je de hoofddoek toelaat kan de man (van het vliegend spaghettimonster) met het vergiet op zijn hoofd ook niet geweigerd worden.

Promoot het vak van de politie fatsoenlijk, met een fatsoenlijke CAO, met eerlijke én gelijke kansen, met fatsoenlijk salaris voor de agenten en niet alleen een absurd hoog salaris voor ‘de zogenaamde top’ omdat die ene dame de chef scherp houd. Dan komen kandidaten eerder. En stop met tellen hoeveel diversiteit er is. Het vak moet je roepen en niet lokken.

En als het geloof van die moslima zo belangrijk is dat ze de hoofddoek moet of wil dragen dan maar meteen haar andere kledingvoorschriften erbij halen:

De kleding van de politie lijkt toch op mannenkleren. Dat mag dus niet. Het mag ook niet opvallen door prints, versiersels of felle kleuren. Het politie-uniform is zwart met felle gele vlakken/strepen. Dat mag dus niet. De hoofddoek word gedragen om als moslimma herkend te worden. Zodat men niet lastig gevallen mag worden. Een vrouw zonder hoofddoek mag ook NIET lastig gevallen worden. En de grootste moeite heb ik met punt 6: De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde mensen

En dát is wel degelijk ONDERSCHEID maken. Ik ben zonder hoofddoek NIET ongelovig en ik ben niet afgedwaald. En het maakt NIET uit of ik gelovig ben of niet, het maakt ook niet uit welk geloof ik heb.
Als ik kledingrichtlijnen zou maken, en een punt 8 zou maken waarin stond “we willen vooral niet op moslims lijken” dan waren de rapen gaar. En terecht. Maar andersom gebeurt het dus wel.

Gelijke behandeling ongeacht geloof achtergrond, cultuur, afkomst, huidskleur, leeftijd, sekse, opleiding, enz. enz. Maar dan moeten we ook geen onderscheid maken ongeacht geloof maar het ook niet toegestaan dat er onderscheid word gemaakt. We zijn allemaal gelijk of je nou christen bent, katholiek, boedhist, Jehova, Jood of moslim.

Majesteit, fijne dag.

©missie M.

______________________________________________________________________

Ik heb punt 2, 5en 6 van die kledingvoorschriften gequote te vinden op:

Bekeerlingen.nl
De richtlijnen omtrent kleding binnen de islam.

Hier zien we dus waarom het voor de vrouw is voorgeschreven om hun hoofd en lichaam te bedekken. Allah geeft hiervoor twee redenen: de eerste reden is zodat de moslimvrouwen herkend worden. De tweede reden die Allah geeft, is zodat de vrouw niet lastig gevallen wordt.

………………………………

enz.enz.

2 De kleding van de vrouw dient niet overmatig versiert te zijn met allerlei prints, felle kleuren etc. De kleding van zowel de man als de vrouw dient geen afbeeldingen van levende wezens en dergelijke te hebben. Dit is onder andere omdat men gepaste kleding dient te dragen die geen overdreven aandacht op zich vestigt. Vestigt de hijaab dan geen aandacht op zich? Jawel, maar het bedekken van het lichaam gaat daarbij voor op het vermijden van aandacht.

5 De kleding van de man mag niet lijken op vrouwenkleding en andersom.
6 De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde mensen; hiermee doelende op kleding waarmee zij zich kenmerken. Zoals dat de moslimman een keppeltje zou dragen om maar een voorbeeld te noemen.

 

 

 

* Wespenplaag verwacht

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Grote letters in onze krant “Ware wespenplaag in de zomer verwacht”. Volgens NatureToday.com zijn er nu al in elke provincie van Nederland vier tot zes keer meer wespen gezien. En dan gaat het volgens NatureToday om de Gewone Wesp en de Duitse wesp. Ook het aantal koninginnen zijn opvallend veel. In Gelderland zijn de meeste koninginnen gezien. Er word geadviseerd om rustig te blijven zitten en niet heftig met armen te zwaaien want daar worden wespen agressief van en dan steken ze in Uw arm of been, of elders op het lichaam, egaal of Uw naam nou oud-koningin Beatrix is of niet.

Hoe U de wesp kan herkennen? De Gewone wesp is een gewone wesp, geel en zwart van kleur, en lijkt wel op de Duitse wesp. Ook een gewone Wesp in Duitsland hoeft nog geen Duitse wesp te zijn…tja…de Duitse wesp onderscheidt zich door drie zwarte stippen voor op de snoet. De Duitse-vrouwtjes-wespen hebben een angel waarmee ze pijnlijk kunnen steken.

Majesteit, als U een wesp ziet die recht op U af komt gevlogen, ga dan niet eerst onderzoeken of het een Duitse wesp of Gewone wesp is, buk U, ren of loop weg, maar ga vooral niet te heftig zwaaien. Mocht U toch geprikt worden dan leg er maar een koud washandje op.

Doei.

©missie M.

* Koning kan formatie een duwtje geven

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het kabinet is vorige week gevallen. Dat had ik niet zien aankomen, maar is wel goed zo. Jammer dat ‘de gesprekken’ al weken hebben geduurd. Informateur Edith Schippers heeft het wel moeilijk omdat één of twee partijen de boel blokkeert. Edith heeft daarom alle partijen opgeroepen om dit weekend te gebruiken als ‘een moment van reflectie’ want anders komen ze er niet uit.

Ook ik deed dit weekend aan reflectie. Toen ik de zaterdagkrant las was ik er al uit, nog voordat ik de kop thee leeg had. In de krant las ik dat vier oud-informateurs (de heren Dries van Agt, Frits Korthals Altes, Frans Leijnse en een anonieme oud-informateur) zeggen ‘we missen de koning bij formatie’. Majesteit, Dát is de oplossing. Op één zaterdagmorgen was mijn reflectie al in kannen en kruiken.

Bij het lezen van de woorden van de oud-informateurs maakte mijn hart een sprongetje. Wat zou het mooi zijn als onze koning er bij betrokken word. De oud-informateurs stellen dat een moreel beroep van de koning doorslaggevend kan zijn. Een “moreel beroep”…ach wat klinkt dat mooi.

Dries van Agt vertelde dat hij koningin Beatrix heeft mee gemaakt en die kon een zekere psychologische pressie uitoefenen.Leuk hé dat Dries van Agt dit over U zegt. Letterlijk zegt hij:

“ik sluit niet uit dat een sterke persoonlijkheid als Beatrix in staat zou zijn mensen een stapje verder te brengen dan mevrouw Schippers kan doen”

Dries van Agt is toch een toffe peer hé? Onze koning zou een duwtje in de goede richting kunnen geven. Ik hoop zo dat ze onze koning vragen voor een ‘moreel beroep’. In 2012 heeft de Kamer besloten de regels te veranderen en zelf het voortouw te nemen zonder koningin of koning. Laat ze de regels in 2017 maar weer terug draaien en de koning er bij betrekken, en dat onze koning “een lel geeft van heb ik jouw daar”. Dat ze die ene partij (Jesse Klaver) die alles blokkeert er maar uit flikkeren…en die Pechtold met zijn voorstel om mensen “vroegtijdig-uit-het-leven-wil-laten-stappen”…. laten we hem maar beter vroegtijdig uit het kabinet stappen.

Minister Schippers komt er niet uit…zij als VVD-ster is niet onpartijdig als U het mij vraagt. Onze koning wel…toch? Als ze er niet uitkomen, komen er maar nieuwe verkiezingen als U het mij vraagt. Wedje dat ik (en velen anderen) een heel andere keuze zal maken bij de volgende verkiezingen. Maar zover is het nog niet.

Ik ga eerst mijn tanden poetsen en pyjama aandoen. Welterusten.

©missie M.

** Lezing over UFO’s

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In onze krant staat dat er vanavond een lezing is over “Ufo’s onzinnige fantasie of toch niet?’

Ik vraag me nu af ‘zal ik er naar toe gaan of toch niet’? Het boeit me wel, de gedachte dat er ergens in het heelal een volkerenstam met vierkante gezichten of lange nekken leeft die zo af en toe op ontdekkingstocht komen koekeloeren hoe wij leven. Vinden zij ons misschien griezels-op-fietsen. Als ze fietsers hebben gezien maak ik me geen zorgen. Maar stel ze zien mensen die van top tot teen getatoeëeeert zijn, of mensen met spijkers door de neus, ringen door de wenkbrauw, grote flaphoeden op het hoofd, of hoge hakken onder de voeten.

In het artikel lees ik dat het allemaal makkelijk aan de kant word geschoven als onzinnige fantasie maar de dr.ir. (doctor ingenieur) die de lezing doet stelt dat er betrouwbare bronnen voor UFO-waarnemingen zijn.

Oooohooooo, ik vind het spannend. Zal ik toch naar de lezing gaan of toch niet? De lezing duurt tot 22:00 uur. Dan is het inmiddels donker en pikdonker eer ik thuis ben. Dat vind ik dan weer té spannend om na akelige verhalen alleen in het donker naar huis te gaan. Wat zal ik doen? Wat zie ik? Entreeprijs 17,50 .Zoveel? Ik denk dat het vanavond toch te donker is om er naar toe te gaan. Ik zal er nog even over na denken.

Doei.

©missie M.

* Suske en Wiske

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

U heeft vroeger vast ook de boekjes van Suske en Wiske verslonden. Ik hoor U denken ‘wie was ook al weer Suske en wie Wiske?’ Heeft Willy Vandersteen, de bedenker, zich vergist toen hij de namen uitdeelde? Suske is niet het meiske. Suske is het jongetje en Wiske is het meisje.

Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en Jerom maken nu een verandering door. Volgens mij is de stoffen pop Schanulleke van Wiske de enige die niet veranderd is.

Wiske van eerst: met haar witte jurkje,witte sokjes en witte schoentjes, strak rood strikje op haar strakke kapsel en in haar hand haar poppetje Schanulleke, Wiske van nu: heeft na de opfrisbeurt een paardenstaartje op haar hoofd met een rode strik, ze draagt een wit v-hals sweatjurkje, er over heen een blauw vestje, bruine boots aan haar voeten, in haar hand haar stoffen popje Schanulleke, ennnnnn ze heeft borstjes gekregen….omdat de scenarist Peter van Gucht vind dat meisjes van nu eerder volwassen zijn.

Borstjes, vlotte boots en een popje in haar handen?

Ik zal wel weer ouderwets zijn natuurlijk.

Welterusten.

©missie M.

* Nieuwtjes

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zag gisteren een kleurige foto in de krant. Een brede rode loper, zes mensen en drie paraplu’s. U staat samen met Mäbel onder een paraplu, Willem-Alexander en Maxima onder een paraplu, en Koning Filip en Mathilde van België ook onder een paraplu, jullie staan in de regen te wachten op de koningsboot voor een korte cruise in de Oslofjord. Ik las dat bijna alle Europese koningshuizen deze week in Noorwegen zijn voor twee dagen vol feestelijkheden, omdat koning Harald in februari 80 jaar is geworden. Wat een groots feest van en voor deze sympathieke koning.

In de krant van gisteren stonden mooie foto’s van een militaire parade, want afgelopen dinsdag herdacht Rusland de overwinning op Nazi-Duitsland.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de 95 jarige prins Philip, de echtgenoot van de Queen Elizabeth van Engeland, met pensioen gaat. Hij zal de geplande verplichtingen tot augustus nog uitvoeren maar maakt geen nieuwe afspraken meer. Vorig jaar heeft de prins wel 200 publieke optredens verdeeld over 110 dagen gedaan.

En vandaag in de krant een kleurige foto van de 91 jarige Queen Elizabeth die een trofee aangeboden krijgt voor de overwinning van haar paard Barber’s Shop tijdens een wedstrijd op de Royal Windsor Horse Show.

En tenslotte zijn er nog 45.000 mensen nodig voor de mensenketting van 90 kilometer tussen Aken, Maastricht, Luik en de de kerncentrale in het Belgische Tihange. Mensen kunnen zich nog aanmelden. Majesteit, zullen wij ook mee doen, en als ze dan nog steeds mensen te kort komen spreiden we onze armen extra wijd uit.

Zo nu ga ik mijn pyjama aantrekken en slapen, Welterusten.

©missie M.

* 9 mei Europa-dag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het is vandaag Europa-dag. De dag ter viering van vrede en eenheid in dit werelddeel. Je zou bijna denken dat elk moment de deurbel ‘dingdong’ doet en dat dan iemand voor de deur staat met een ingepakt gebakje waarop een klein aardbeitje zit en in dat aardbeitje een mini vlaggetje geprikt ter ere aan Europa-dag. Maar voor ons is het een dag als alle anderen. Een fijne dag, dat wel. Zelfs voor de ambtenaren van de Europese Unie is het vandaag een gewone dag, ze hebben vandaag eens geen vrij, maar die vrije dag mogen zij later dit jaar inhalen.

Later dit jaar? Maar dan is het toch geen Europa-dag meer. Dan nemen de Europese-Unie-ambtenaren die dag vast op als het hen beter van pas komt ergens in juli of augustus als het gras is gemaaid en hij of zij uitgebreid kan zonnen. Dan vraagt de buurman ’s avonds “wat ben je bruin geworden, had je vrij vandaag?” en dan zegt de Europese-Unie-ambtenaar “ach, die had ik nog tegoed, het was een inhaaldag ter ere van Europa-dag”. De buurman vraagt verbaasd: ‘wat word gevierd op Europa-dag?’ “De vrede en eenheid in dit werelddeel” antwoord de ambtenaar. Buurman vraagt met sterk-verbaasde blik: En daarom heb jij vrij en ik niet?

Waarom de Europa-dag op 9 mei zou plaatsvinden weet ik inmiddels ook. In 1985 werd deze datum tijdens de Top in Milaan vastgesteld door de Staatshoofden en regeringsleiders die tijdens de Europese Top in Milaan aanwezig waren. Heel soepel ging dat niet las ik. Maar ze zijn er uit gekomen. Omdat op 9 mei 1950 de toenmalige Franse minister van Buitenlandse zaken in zijn toespraak over het belang van samenwerking voor het bewaken van vrede in Europa de volgende woorden sprak: “De wereldvrede kan alleen worden beschermd door een krachtsontplooiing die evenredig is aan de gevaren die haar bedreigen”.

Hij pleitte voor een gemeenschappelijk beheer van Duitse en Franse producten zoals kolen en staal. Stoffen die destijds belangrijk waren voor oorlogsvoering.

Dusssss die woorden hebben er voor gezorgd dat de Europa-dag op 9 mei is.Nederland heeft in mei al veel feestdagen. Eentje meer of minder maakt niks uit.

Ik wens U een fijne Europa-dag. Doei.

©missie M.

* 4 mei Dodenherdenking

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zat vanavond muisstil op de bank en keek naar de Dodenherdenking op tv.

Wat was het indrukwekkend, mooi en plechtig. Zoveel mensen die bijeen gekomen waren om alle slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog te herdenken. De plechtige kranslegging. De kinderen die allemaal bloemen legden. De stilte. Zoveel mensen en toch muisstil tijdens de twee minuten stilte om 20:00 uur. Die saamhorigheid.

Daarna een documentaire over de oorlogswinter in Roermond 1944/1945.

Verschrikkelijk de anti-Joden maatregels die vanaf het eerste bezettingsjaar toenamen. Ba’h, Hoe is zoiets mogelijk geweest?

Ik ben moe. Welterusten.