* Nieuwtjes

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zag gisteren een kleurige foto in de krant. Een brede rode loper, zes mensen en drie paraplu’s. U staat samen met Mäbel onder een paraplu, Willem-Alexander en Maxima onder een paraplu, en Koning Filip en Mathilde van België ook onder een paraplu, jullie staan in de regen te wachten op de koningsboot voor een korte cruise in de Oslofjord. Ik las dat bijna alle Europese koningshuizen deze week in Noorwegen zijn voor twee dagen vol feestelijkheden, omdat koning Harald in februari 80 jaar is geworden. Wat een groots feest van en voor deze sympathieke koning.

In de krant van gisteren stonden mooie foto’s van een militaire parade, want afgelopen dinsdag herdacht Rusland de overwinning op Nazi-Duitsland.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de 95 jarige prins Philip, de echtgenoot van de Queen Elizabeth van Engeland, met pensioen gaat. Hij zal de geplande verplichtingen tot augustus nog uitvoeren maar maakt geen nieuwe afspraken meer. Vorig jaar heeft de prins wel 200 publieke optredens verdeeld over 110 dagen gedaan.

En vandaag in de krant een kleurige foto van de 91 jarige Queen Elizabeth die een trofee aangeboden krijgt voor de overwinning van haar paard Barber’s Shop tijdens een wedstrijd op de Royal Windsor Horse Show.

En tenslotte zijn er nog 45.000 mensen nodig voor de mensenketting van 90 kilometer tussen Aken, Maastricht, Luik en de de kerncentrale in het Belgische Tihange. Mensen kunnen zich nog aanmelden. Majesteit, zullen wij ook mee doen, en als ze dan nog steeds mensen te kort komen spreiden we onze armen extra wijd uit.

Zo nu ga ik mijn pyjama aantrekken en slapen, Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.