* Wespenplaag verwacht

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Grote letters in onze krant “Ware wespenplaag in de zomer verwacht”. Volgens NatureToday.com zijn er nu al in elke provincie van Nederland vier tot zes keer meer wespen gezien. En dan gaat het volgens NatureToday om de Gewone Wesp en de Duitse wesp. Ook het aantal koninginnen zijn opvallend veel. In Gelderland zijn de meeste koninginnen gezien. Er word geadviseerd om rustig te blijven zitten en niet heftig met armen te zwaaien want daar worden wespen agressief van en dan steken ze in Uw arm of been, of elders op het lichaam, egaal of Uw naam nou oud-koningin Beatrix is of niet.

Hoe U de wesp kan herkennen? De Gewone wesp is een gewone wesp, geel en zwart van kleur, en lijkt wel op de Duitse wesp. Ook een gewone Wesp in Duitsland hoeft nog geen Duitse wesp te zijn…tja…de Duitse wesp onderscheidt zich door drie zwarte stippen voor op de snoet. De Duitse-vrouwtjes-wespen hebben een angel waarmee ze pijnlijk kunnen steken.

Majesteit, als U een wesp ziet die recht op U af komt gevlogen, ga dan niet eerst onderzoeken of het een Duitse wesp of Gewone wesp is, buk U, ren of loop weg, maar ga vooral niet te heftig zwaaien. Mocht U toch geprikt worden dan leg er maar een koud washandje op.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.