*Voorspellingen

31 dec. 2006:Lieve beste Majesteit, Zal ik eens proberen om wat voorspellingen te voorspellen? Ik voorspel dat u ook dit nieuwe jaar onze koningin blijft. Ik voorspel dat prins Willem Alexander en Maxima een zoontje erbij krijgen. Ik voorspel nog meer nakomelingen in de koninklijke familie. En ik voorspel dat de economie het zwaar krijgt.Ik denk dat u een of andere hobby opnieuw gaat uitoefenen als u het straks wat rustiger krijgt. Ik voorspel dat de mensen opnieuw naar de verkiezingen moeten gaan. Dat Roemenië en Bulgarije morgen bij de EU gaan horen vind ik maar eng.

31 december 2014:Lieve beste Majesteit, Weet U het nog? Die voorspellingen in 2006. Er is van al die voorspellingen niet zo heel veel terecht gekomen. Maxima en Willem- Alexander hebben geen zoontje gekregen maar ook hun derde kindje is een meisje. En zo’n leuk gezichtje heeft ze. Dat de economie het zwaar kreeg is wel waar. En U zult vast een andere hobby opnieuw zijn gaan uitoefenen…als U het rustiger krijgt…en dat is ook waar want U bent geen koningin meer.

Zal ik nog een nieuwe serie voorspellingen doen? Ik voorspel dat ik 13 januari 2015 weer de grote-afwezige zal zijn op de oudejaarsborrel van het koningspaar, in paleis Op de Dam in Amsterdam. En ik voorspel dat de Postcodeloterij me in november-december 2015 weer een of twee brieven zal sturen met de vraag of ik toestemming geef om nog meer kans te maken om extra miljoenen te winnen met een veertiende trekking, en moet alleen even het veertiende lot activeren want het zou toch erg zijn als ik al die miljoenen zou mislopen. Zo bezorgd zijn ze. Het hele jaar win ik geen miljoenen…niet eens een hondertje maar dan krijg ik geen brief “wat jammer nou”.

Verder wil ik niets voorspellen, alleen hopen dat het een goed jaar word. Fijne jaarwisseling! De beste wensen voor 2015

©missie M.

.Kersttoespraak koning Willem-Alexander

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat de kersttoespraak door 1.963.000 mensen is bekeken. De koning deed de toespraak staand. Ik vond de toespraak heel goed en soms ook wat “het-kan-alle-kanten-uit-mening”.

En: Kunnen we vandaag de weelde van de vrijheid dragen?” vroeg de koning en hij gaf meteen zelf het antwoord :”Ja, als we blijven beseffen dat onze vrijheid onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is“: En dat mensen alleen echt vrij kunnen zijn als ze zich zelf mogen zijn…….”.

Eenheid zonder verscheidenheid is verstikkend, Verscheidenheid zonder eenheid is los zand. Dat klinkt mooi voor in een poeziëalbum, maar wat bedoeld hij nou werkelijk? Hoezo verstikkend? Ook zei de koning: “Nederland is meer dan 17 miljoen selfies”. Dat klinkt ook mooi, maar dat weten we toch zeker wel. Tuurlijk ‘zijn en doen’ we meer dan alleen een “selfie”.

En zijn woorden: Tijd van onzekerheid, kerstverhaal kan moed geven, hoop, kracht, trots, gelukkig, liefdevolle omgeving, angst overwinnen, inspiratiebron, Vooral ook “Een gezegend kerstfeest” gaven een goed gevoel. Een beetje het gevoel dat een wijs vader zijn kinderen geeft als hij aan tafel, na het eten, nog iets tegen zijn kinderen wil zeggen. Een paar wijze woorden…zo van: “dat was een lekkere boerenkool met worst, laten we dankbaar zijn voor die stevige maaltijd, deel die boerenkool liefdevol met je gasten, ieder van jullie krijgt maar twee vierkante meter tuin, zorg er voor dat de wortels, de boontjes, de prei en boerenkool in de zomer goed en rijkelijk gezaaid worden, schoffel het onkruid er om heen weg, giet water als de grond erg droog is, hoed je plantjes zodat ze niet gestolen worden door mensen die de twee vierkante meter gebruiken enkel om te zonnen omdat de zon goed is voor hun “reumatiek”, hun stijve gewrichten, en plaats voor (“de gezamelijke  verantwoordelijkheid”?) een hek zodat zodat de plantjes niet opgevreten worden door de wilde konijnen en wilde rupsen”. Onkruid (brandnetels voor de soep en de thee) omschoffelen en konijnen wegsturen? Gasten wel kant-en-klare-boerenkool liefdevol voorschotelen , maar de oude zonaanbidders-met-reumatiek  geen plantje geven? Eenheid-in-verscheidenheid, was het toch?

Hopelijk weet onze koning en onze regering dat die “gezamenlijke verantwoordelijkheid” voor vrede en vrijheid ook aan de Russische grens telt.

Ik heb afgelopen zaterdag naar “Sisi, de jonge keizerin van Oostenrijk” gekeken. Zo mooi. Hoe belangrijk de keizer en keizerin waren, En hoe belangrijk het was dat zij tot koning en koningin van Hongarije gekroond werden. Ik zou willen dat ons koningspaar ook weer zo belangrijk zou zijn en dat de koning mee kan regeren. Iemand die echt van zijn land en van die “17 miljoen-meer-dan-alleen-een-selfie” houd.

Welterusten.

©missie M.

 

*Kersttoespraak van paus Franciscus

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U de kersttoespraak van de paus gehoord of in de krant gelezen? Ik vind het een  flinke pittige toespraak. We hebben vroeger een paus gehad die vroom en zwijgzaam op de foto stond met een rozenkrans om zijn hand gewikkeld. En we hebben een paus gehad die van reizen hield, en we hebben maar heel kort een paus gehad die niet echt een klik had…met….uh daar weet ik het fijne niet van, maar hij heeft zich terug getrokken. Maar nu hebben we een actieve-aanpakkende paus. Een paus met “het idee over een meer barmhartige kerk, die minder oordeelt en de dialoog zoekt met gewone katholieken, binnen de muren van het Vaticaan“.  Iemand die zegt waar het op staat, iemand die onrecht niet duld, iemand die niet braaf voor zich uit blijft kijken en zijn mond op slot zet. Een beetje de Wilders-in-het-Vaticaan want hij nam geen blad voor de mond in zijn toespraak, ook niet toen hij de Romeinse Curie (bestuursapparaat van het Vaticaan) de wind van voren gaf. Ik hoop alleen niet dat iemand hem vandaag of morgen iets tussen zijn broodje stopt. Ik las nl dat de paus maar door een minderheid word gesteund binnen het Vaticaan, dat er verzet is tegen de ideeën van de paus en al pogingen zijn om de koers te saboteren.

De paus wou er zeker van zijn dat de ware kersttoespraak van armoede en eenvoud aankwam bij de mannen in “paars en purper”. Hij sprak pittig tegen de kardinalen en bisschoppen “Laat uw ziekten behandelen om geen moordenaars te worden zoals satan“. Ik citeer de krant: Niet minder dan vijftien ziektes constateerde Franciscus bij degenen die de kerk moeten leiden, maar in plaats daarvan vaak kiezen voormachtshonger, roddel en carriëredrang‘.

 “Het is dit leger van mompelaars, kwaadsprekers, lafaards en hypocrieten” wat hij wilde bereiken in de kerstrede. Mensen die zoals satan verdeeldheid zaaien om de reputatie van de ander vermoorden” En woorden als “versteende ambetenaren”,”mechanische bestuurders”, “machtswellustelingen”en “carriéristen” zijn gevallen.

De ernstigste en kwaadaardigste was volgens de paus “spirituele alzheimer”. Dat staat voor “Het vergeten van de persoonlijke band met de Heer en het afhankelijk worden van passies, nukken en manies”.

De paus heeft een speciale commissie van acht kardinalen die hem adviseren bij de hervorming van de Curie. Volgens de commissie zijn de problemen zo groot dat een opschoning hoognodig is. De Curie is verdeeld in facties De paus noemde het “een kliekvorming die uitgroeit tot een kanker die de harmonie van het lichaam bedreigt‘.

Ook diegenen die ‘zich onsterfelijk achten en materiële rijkdom verzamelen’ kregen de oren gewassen. Dat leek op een verwijzing naar de leiding van de armoede-predikende-orde van de Franciscanen omdat die zo goed als failliet is door ‘malversaties en verduistering”.

En de paus had het over “een enorme verhuizing“. Het leek er op dat hij het over een pas-gepensioneerde kardinaal en voormalig premier van het Vaticaan had. Met de naam Tarcisio Bertone, omdat hij onlangs in een luxe appartement van 400 vierkante meter was gaan wonen. Dat appartement is zes keer groter dan de omvang van de woning van de paus.

Ook Nederland werd genoemd las ik. In Nederland is van de hervormingsdrang nog weinig te merken, behalve dat een enkele priester de paus vaker citeert.

Zo dat was de kersttoespraak van de paus. Ik heb die van onze koning al gelezen en laat die even “inwerken”. Ik wens U fijne kerstdagen.

©missie M.

.Discussie over de vergrijzing

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag had ik een discussie met een forumster over de de toestand in ons landje en met name de vergrijzing. Ik heb voor U de discussie genoteerd. We mogen niemand in een hokje plaatsen, niemand, maar blijkbaar telt dat niet voor de groep “vergrijzing”.

Iemand schreef:Politie,zorg,gemeente,onderwijs,wegen, bijstand,allemaal kosten die we maken, en moeten maken, die nooit winstgevend kunnen en zullen zijn.

antw. van mij:Woon je op een buitenaardse planeet?

Nog nooit waren de bekeuringen voor fout parkeren of een paar kilometer te hard rijden zo BELACHELIJK hoog als nu….en toch gaan politie-bureau’s sluiten. Juist nu er zoveel mensen dit land binnen stromen, en de misdaad blijft stijgen.Aangifte doen kan digitaal zegt men. Ja maar digitaal aangifte doen moet toch ook bekeken/behandelt worden?

Nog nooit betaalden de mensen zo belachelijk veel aan de zorgverzekeraar (die flinke winsten maken) en betaalden hun medicijnen tot 350 euro zelf, nog nooit kregen de mensen zo weinig terug. Terwijl er vroeger mensen 10 dagen opgenomen werden in het ziekenhuis voor een ingreep aan de meniscus worden patiënten nu dezelfde dag nog naar huis gestuurd met dezelfde ingreep.

Nooit eerder moesten zoveel dorpsscholen de deuren sluiten ivm bezuinigingen en omdat scholen dan gaan fuseren.

Terwijl in Duitsland de benzine stukken goedkoper is mogen Nederlandse pomphouders aan de grens niet hun prijzen /accijns. aanpassen/ laten zakken, waardoor de klanten de grens oversteken om te tanken en is het voor de aan-de-grens Nederlandse pomphouders zwaar om het hoofd boven water te houden.

Iemand schreef:Door automatisering(waar we privé in ieder geval allemaal van profiteren want het is o zo makkelijk) verdwijnen er steeds meer banen. Hele verdiepingen en afdelingen in banken en fabrieken worden gesloten. Dat maakt producten goedkoper en dat is wat de consument graag wil(wij allemaal dus). Daar staat dus een grote groep werkelozen tegenover.

antw. van mij: Automatisering waar we van profiteren? Als postkantoren en bankgebouwen verdwijnen omdat het allemaal digitaal kan is het vooral het gemak van de “postbankbaas”, want hij spaart personeel uit en hij hoeft geen gebouw te kopen of huren en hij hoeft het gebouw niet warm te stoken of te laten onderhouden. Ik kan je dorpen noemen die geen bank of postkantoor meer hebben en zelfs het kleine “pinhokje” (nog kleiner dan een bushokje) is verdwenen omdat het te duur was. Om geld te pinnen moeten ze naar de groter plaatsen. De prijs van postzegels is alleen maar gestegen. Nu staat de prijs van de zegel er niet meer op, zo kan de prijs van de postzegel stiekem verhoogd worden. Vertel me waar profiteren de dorpelingen van?

Iemand schreef:Mensen met een eigen vermogen(spaargeld)ontvangen zorgtoeslag, ouderen met een eigen huis willen niet aan hun kapitaal knabbelen en dus moet alles uit de AWBZ gehaald word

antw. van mij:Mensen met een vermogen ontvangen GEEN ZORGTOESLAG. Dat weet ik heel zeker.
Ouderen (waar begint de leeftijd “ouderen”?) met een eigen huis hebben dat huis bij elkaar gespaard en hun leven lang voor gewerkt. Moeten ze het huis verkopen in deze slechte tijd, en dan iets kleins gaan huren voor 800 euro per maand? Exclusief servicekosten, water, licht en gas. Dan houden ze al helemaal niets meer over van het pensioen-zonder-partnerrecht. Wel altijd betaald voor twee maar straks nog maar voor één persoon krijgen met de nodige aftreksommetjes.

Maar uh scheer jij nu een bepaalde groep over een kam? Vind jij dat het minder-minder-minder moet met ouderen?

De huurprijzen zijn schandalig hoog.

Iemand schreef:Ondernemers, en dat maakt het niet uit of je een hakkenbar, kledingzaak of een bouwbedrijf bent, je bent altijd bezig om uit te vogelen wat er in de samenleving aan de hand is om daar op in te spelen zodat je bedrijf en dus je inkomsten zo lang mogelijk overleven.

antw van mij:Uitvogelen wat er in de samenleving aan de hand is….Hakkenbar of kledingzaak? Wat als je een thuishulporganisatie bent en er is zoveeeeeeeeeel werk in de thuiszorg, er is zoveel aan de hand en toch…toch moet je al je personeel voor de kerstdagen ontslaan en geen ene thuishulp heeft het zien aankomen. Wat dan?

Iemand schreef:Dat is een luxe die er misschien wel ooit was maar door vergrijzing niet meer betaalbaar is

antw van mij: De vergrijzing heeft hier helemaal geen schuld aan. De ouderen deden het goed. Zij hebben dit land opgebouwd tot dat het voor kort was en daarna zorgden zij voor werkgelegenheid. Gebit-makers, inco-matriaalfabrikanten, seniorenbeddealers, fysiotherapeuten, ergoterapeuten, aangepaste hulpmiddelen, rolstoelenmakers, conciërge in verzorgingstehuis, rollatorleveranciers, kappers, verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, receptionisten, linnenkamerpersoneel, huishoudelijke hulpen, administratief personeel, koks en keukenpersoneel, afwashulpen, notarissen, bloemisten, bloemenboeren, uitvaartmedewerkers, enz.enz. allemaal hadden ze dank zij de vergrijzing een baan. Nu is minister Assher al vanaf dec. 2012 bezig met miljoenen uit te geven om banen te scheppen. Tevergeefs voor ons landje. Volgens Uw schoondochter “bestaat dé Nederlander niet” maar die bestaat echt wel…waar is haar man dan koning over? Het probleem is niet de vergrijzing maar de verbruining.

Majesteit, zeg ook eens wat.

©missie M.

**Udo Jürgens, Joe Cocker

Majesteit,

Heeft U het gehoord dat Udo Jurgens is overleden? Gisteren. Plotseling. Ja hij was 80 jaar, maar als hij 100 had mogen worden dan is hij 20 jaar te vroeg gegaan. Ik ben er van overtuigd dat hij met gemak die 100 gehaald zou hebben als hij niet gestorven was  Maar ach, ik denk dat hij 80 goede jaren heeft geleefd. Ik vond het een geweldig artiest. Prachtige stem, prachtige liedjes. Het mooiste liedje zong hij met zijn dochter Jenny toen zij 17 jaar was. “Ich wunsch dir liebe ohne leiden”  Ik vind dat het mooiste liedje omdat het een echt vader-dochter-onderonsje-in-lied-vorm is. Dit jaar had hij nog een concert gegeven in Dresden.

En vandaag is Joe Cocker overleden. Hij was 70 jaar. Ziek, maar toch vind ik het onverwachts. Rauwe stem. Ook een groot artiest. Als hij 100 had kunnen worden dan is hij 30 jaar te vroeg gestorven. Hij zong zoveel mooi’s maar wat ik vooral mooi vond was: “Ain’t no sunshine”, en “My fathers son”. En “That’s all I need to now”. Ook zong hij zo mooi en vol begrip het lied “when a woman cries”.

Rust in vrede. Veel sterkte voor de nabestaanden.

©missie M.

**’Beatrix verwaarloosde haar paleis’ stond in de krant

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Ik wou het met U hebben over het rubber voor autobanden dat straks gemaakt word van paardenbloemenwortels. Dat vind ik zo romantisch klinken.Ik zag in gedachten de directeur van de autobandenfabriek met zijn personeel langs de wegen en velden paardenbloemen met wortel uit de grond trekken en voorzichtig in een mand  leggen……Ook had ik het met U willen hebben over de Eurotop waar de premier van Luxemburg onze premier Mark Rutte verving omdat Mark om de tafel zat vanwege het zorgplan dat Edith Schippers er door wou drijven, maar de PvdA er een stokje voor stak. Dus ja…ga ik het hebben over de autobanden gemaakt van paardenbloemen of over de premier van Luxemburg die Nederland vertegenwoordigde? Maar toen zag ik de krant…en las ik dit: “Beatrix verwaarloosde haar paleis“. Wie heeft het dan nog over autobanden of een of andere top?

Ook stond in het overheidsdocument uit 2012: Hare majesteit de koningin is al jaren zeer terughoudend als het gaat om onderhoud of aanpassingen‘.

Majesteit, is het echt waar of is dit “propaganda”? Ik heb afgelopen januari er nog over geschreven. Weet u nog? In de brief “Verhuisgedoe”. Men vond de vertrekken in Huis ten Bosch “keurig, klein en kneuterig“. en daarom volkomen ongeschikt voor een modern jong gezin“. Daarom was een verbouwing van 2 jaar nodig wat de nodige miljoenen gaat kosten. Men had het toen over 2016, maar vandaag las ik dat het pas in 2017 klaar zou zijn. In het kasteel zijn natuurlijk veel kamers, dus veel behangrollen, veel behangplaksel en veel behangwerk. Ik zei het toen al dat het vast langer gaat duren en duurder zal worden. Nu lees ik over waterschade, houtrot, niet geaarde stopcontacten en waterleidingen van lood.

Bij een renovatie van 2 tot 3 jaar wat zoveel miljoenen gaat kosten is het stopcontact aarden en een waterleiding vervangen vast al inbegrepen…want de keuken en de badkamer zullen vast verlegd worden naar een groter vertrek en dan moeten de leidingen toch vernieuwd worden….”voor een jong en modern gezin”. Waar ik me meer zorgen om maak is de slaapkamer met de ingebouwde kluis. Die zal vast erg zwaar zijn. Heeft U die kluis in de schatkamer goed leeggemaakt? Lagen mijn brieven er nog allemaal in? Zijn mijn brieven aan U nu veilig gesteld? Gelukkig dan maar.

U was vast druk met het renoveren van Drakesteijn, de tochtjes met de Groene Draeck, de Staatsbezoekjes, wintersportvakanties, kinderen, kleinkinderen, en al die bezoekjes door het land, en had niet in de gaten dat het water door loden leidingen liep en de stopcontacten niet geaard waren. Dat is mannenwerk. Het Rijk “draaft” nu toch ook op voor de grote renovatie van Huis Ten Bosch…voor het jonge-moderne-gezin-van koning Willem-Alexander en Maxima. Een jong modern gezin dat daar nu niet wil wonen…omdat de vertrekken keurig, klein en kneuterig” waren, met nadruk op keurig. Dat is geen verwaarlozing vind ik.

Waarom zou U het op Uw oude dag allemaal moeten bijhouden, en word het allemaal “hopsaflops” vanzelf geregeld én betaald voor het jonge-moderne-gezin? Is dat gezin dan niet zo jong en modern dat het dit zelf kan? “Modern” betekend in deze tijd vast  “participeren”.

“Beatrix verwaarloosde haar paleis” stond er met grote letters…..Majesteit, sla met de vuist op tafel en roep dan “wie heeft dat in de krant geschreven?”. En eis dan een rectificatie met de woorden “de vertrekken waren keurig, klein en kneuterig, en niet verwaarloost”.

Welterusten.

©missie M.

*Wie mooi is, heeft meer kans op succes bij een sollicitatie

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik hoorde zo net op tv dat er 6400 aangiftes waren gedaan tegen Geert Wilders en Wilders word daarom vervolgd omdat hij de vraag stelde “willen jullie meer of minder Marokkanen?” Dat was een domme vraag…hij had beter kunnen vragen “willen jullie meer of minder terreur in jullie stad?” Maarrrrrrrrrrrr het publiek had ook “meer meer meer” kunnen roepen.

Ik moest ook aan discriminatie denken toen ik vorige week het volgende las:

Wie mooi is heeft meer kans op succes bij een sollicitatie. Mooie mensen maken meer kans op een baan dan mensen die minder aantrekkelijk zijn. Mooi zijn is zelfs zeker net zo belangrijk als opleiding en werkervaring. Dat meldt SCP in haar onderzoek ‘Sociaal en Cultureel Rapport 2014 ……enz.enz.enz.

Majesteit….’what to do’ als je heel goed bent opgeleid maar minder minder minder aantrekkelijk bent vergeleken met een andere knappe sollicitant. Of stel …stel…dat ik het bakkersvak heb geleerd, alle schooljaren goed heb doorstaan, en dat ik ook nog eens de lekkerste broodjes en vlaaitjes kan bakken, met een prachtig rood kersje er boven op, prachtige certificaten met lovende cijfers kan laten zien, en de bakker zegt “stuur maar eerst een foto mee met je sollicitatie en dan zullen we wel zien”…en stel…stel dat hij dan een dame aanneemt die mooier is, ….tikkeltje maar… maar niet zo’n lekkere broodjes bakt.

Stel dat ik kapster ben en de mooiste permanente krulletjes kan maken, maar de kapper zegt “sorry ik heb iemand aangenomen die mooier is”. Of stel…stel dat ik ziekenverzorgende ben, mijn droombaan waar ik supergoed in ben, en geduldigheid een van mijn sterkste kanten is, maar de baas neemt de kandidaat aan die blond en knap is….en die kandidaat blijkt heel ongeduldig te zijn als ze iemand op de pan moet zetten. Of stel dat een verplegende word ontslagen zg vanwege bezuinigingen en daarvoor in de plaats word een verpleegkundige uit Polen aangenomen.

Of stel dat ik plotseling pijn aan mijn arm krijg en de dokter zegt “jij hebt dringend pillen nodig”, maar de zorgverzekeraar zegt tegen de dokter: “missie heeft wel het hele jaar door veel betaald maar niet zoveel als dat ik zou willen, dus zeg maar tegen haar dat het vanzelf moet overgaan en anders geef haar maar de goedkoopste pillen, die missie trouwens zelf moet betalen” terwijl in de zorg iedereen een gelijke behandeling verdiend. Dan voel ik me gediscrimineerd en niemand die het boeit.

Waarom geen aangiftes tegen deze discriminatie?

Welterusten.

©missie M.

.André, Edith en Trijntje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat een gedoe met Edith Schippers, haar ‘plaatje’ dat niet past, en dan dat gedoe tussen de zorgverzekeraars en huisartsen. Ik vind het walgelijk dat de zorg een commercieel park is geworden. Verzekeraars die op de stoelen van de dokters gaan zitten en bepalen welk middeltje of welke handeling de dokter mag geven voor zo min mogelijk geld terwijl ze zelf winst maken.

Gelukkig is er ook mooi nieuws….even zoeken….even zoeken.. Diep zoeken…Kijk hier, Verkooprecord Rieu-concerten in Roemenië. Het was de snelste verkoop ooit. Dat er in Roemenië binnen 15 uur 33.000 kaartjes verkocht zijn is toch ongelooflijk mooi.

En dan het nieuwe songfestivalliedje van Trijntje Oosterhuis met titel “Walk Along” vind ik ook mooi. Ze zingt een beetje Anouk-en-Angela-Groothuizen-mix vind ik.

Dan ga ik nu slapen. Welterusten.

©missie M.

En