.Discussie over de vergrijzing

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag had ik een discussie met een forumster over de de toestand in ons landje en met name de vergrijzing. Ik heb voor U de discussie genoteerd. We mogen niemand in een hokje plaatsen, niemand, maar blijkbaar telt dat niet voor de groep “vergrijzing”.

Iemand schreef:Politie,zorg,gemeente,onderwijs,wegen, bijstand,allemaal kosten die we maken, en moeten maken, die nooit winstgevend kunnen en zullen zijn.

antw. van mij:Woon je op een buitenaardse planeet?

Nog nooit waren de bekeuringen voor fout parkeren of een paar kilometer te hard rijden zo BELACHELIJK hoog als nu….en toch gaan politie-bureau’s sluiten. Juist nu er zoveel mensen dit land binnen stromen, en de misdaad blijft stijgen.Aangifte doen kan digitaal zegt men. Ja maar digitaal aangifte doen moet toch ook bekeken/behandelt worden?

Nog nooit betaalden de mensen zo belachelijk veel aan de zorgverzekeraar (die flinke winsten maken) en betaalden hun medicijnen tot 350 euro zelf, nog nooit kregen de mensen zo weinig terug. Terwijl er vroeger mensen 10 dagen opgenomen werden in het ziekenhuis voor een ingreep aan de meniscus worden patiënten nu dezelfde dag nog naar huis gestuurd met dezelfde ingreep.

Nooit eerder moesten zoveel dorpsscholen de deuren sluiten ivm bezuinigingen en omdat scholen dan gaan fuseren.

Terwijl in Duitsland de benzine stukken goedkoper is mogen Nederlandse pomphouders aan de grens niet hun prijzen /accijns. aanpassen/ laten zakken, waardoor de klanten de grens oversteken om te tanken en is het voor de aan-de-grens Nederlandse pomphouders zwaar om het hoofd boven water te houden.

Iemand schreef:Door automatisering(waar we privé in ieder geval allemaal van profiteren want het is o zo makkelijk) verdwijnen er steeds meer banen. Hele verdiepingen en afdelingen in banken en fabrieken worden gesloten. Dat maakt producten goedkoper en dat is wat de consument graag wil(wij allemaal dus). Daar staat dus een grote groep werkelozen tegenover.

antw. van mij: Automatisering waar we van profiteren? Als postkantoren en bankgebouwen verdwijnen omdat het allemaal digitaal kan is het vooral het gemak van de “postbankbaas”, want hij spaart personeel uit en hij hoeft geen gebouw te kopen of huren en hij hoeft het gebouw niet warm te stoken of te laten onderhouden. Ik kan je dorpen noemen die geen bank of postkantoor meer hebben en zelfs het kleine “pinhokje” (nog kleiner dan een bushokje) is verdwenen omdat het te duur was. Om geld te pinnen moeten ze naar de groter plaatsen. De prijs van postzegels is alleen maar gestegen. Nu staat de prijs van de zegel er niet meer op, zo kan de prijs van de postzegel stiekem verhoogd worden. Vertel me waar profiteren de dorpelingen van?

Iemand schreef:Mensen met een eigen vermogen(spaargeld)ontvangen zorgtoeslag, ouderen met een eigen huis willen niet aan hun kapitaal knabbelen en dus moet alles uit de AWBZ gehaald word

antw. van mij:Mensen met een vermogen ontvangen GEEN ZORGTOESLAG. Dat weet ik heel zeker.
Ouderen (waar begint de leeftijd “ouderen”?) met een eigen huis hebben dat huis bij elkaar gespaard en hun leven lang voor gewerkt. Moeten ze het huis verkopen in deze slechte tijd, en dan iets kleins gaan huren voor 800 euro per maand? Exclusief servicekosten, water, licht en gas. Dan houden ze al helemaal niets meer over van het pensioen-zonder-partnerrecht. Wel altijd betaald voor twee maar straks nog maar voor één persoon krijgen met de nodige aftreksommetjes.

Maar uh scheer jij nu een bepaalde groep over een kam? Vind jij dat het minder-minder-minder moet met ouderen?

De huurprijzen zijn schandalig hoog.

Iemand schreef:Ondernemers, en dat maakt het niet uit of je een hakkenbar, kledingzaak of een bouwbedrijf bent, je bent altijd bezig om uit te vogelen wat er in de samenleving aan de hand is om daar op in te spelen zodat je bedrijf en dus je inkomsten zo lang mogelijk overleven.

antw van mij:Uitvogelen wat er in de samenleving aan de hand is….Hakkenbar of kledingzaak? Wat als je een thuishulporganisatie bent en er is zoveeeeeeeeeel werk in de thuiszorg, er is zoveel aan de hand en toch…toch moet je al je personeel voor de kerstdagen ontslaan en geen ene thuishulp heeft het zien aankomen. Wat dan?

Iemand schreef:Dat is een luxe die er misschien wel ooit was maar door vergrijzing niet meer betaalbaar is

antw van mij: De vergrijzing heeft hier helemaal geen schuld aan. De ouderen deden het goed. Zij hebben dit land opgebouwd tot dat het voor kort was en daarna zorgden zij voor werkgelegenheid. Gebit-makers, inco-matriaalfabrikanten, seniorenbeddealers, fysiotherapeuten, ergoterapeuten, aangepaste hulpmiddelen, rolstoelenmakers, conciërge in verzorgingstehuis, rollatorleveranciers, kappers, verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, receptionisten, linnenkamerpersoneel, huishoudelijke hulpen, administratief personeel, koks en keukenpersoneel, afwashulpen, notarissen, bloemisten, bloemenboeren, uitvaartmedewerkers, enz.enz. allemaal hadden ze dank zij de vergrijzing een baan. Nu is minister Assher al vanaf dec. 2012 bezig met miljoenen uit te geven om banen te scheppen. Tevergeefs voor ons landje. Volgens Uw schoondochter “bestaat dé Nederlander niet” maar die bestaat echt wel…waar is haar man dan koning over? Het probleem is niet de vergrijzing maar de verbruining.

Majesteit, zeg ook eens wat.

©missie M.

2 reacties op “.Discussie over de vergrijzing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.