**’Beatrix verwaarloosde haar paleis’ stond in de krant

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Ik wou het met U hebben over het rubber voor autobanden dat straks gemaakt word van paardenbloemenwortels. Dat vind ik zo romantisch klinken.Ik zag in gedachten de directeur van de autobandenfabriek met zijn personeel langs de wegen en velden paardenbloemen met wortel uit de grond trekken en voorzichtig in een mand  leggen……Ook had ik het met U willen hebben over de Eurotop waar de premier van Luxemburg onze premier Mark Rutte verving omdat Mark om de tafel zat vanwege het zorgplan dat Edith Schippers er door wou drijven, maar de PvdA er een stokje voor stak. Dus ja…ga ik het hebben over de autobanden gemaakt van paardenbloemen of over de premier van Luxemburg die Nederland vertegenwoordigde? Maar toen zag ik de krant…en las ik dit: “Beatrix verwaarloosde haar paleis“. Wie heeft het dan nog over autobanden of een of andere top?

Ook stond in het overheidsdocument uit 2012: Hare majesteit de koningin is al jaren zeer terughoudend als het gaat om onderhoud of aanpassingen‘.

Majesteit, is het echt waar of is dit “propaganda”? Ik heb afgelopen januari er nog over geschreven. Weet u nog? In de brief “Verhuisgedoe”. Men vond de vertrekken in Huis ten Bosch “keurig, klein en kneuterig“. en daarom volkomen ongeschikt voor een modern jong gezin“. Daarom was een verbouwing van 2 jaar nodig wat de nodige miljoenen gaat kosten. Men had het toen over 2016, maar vandaag las ik dat het pas in 2017 klaar zou zijn. In het kasteel zijn natuurlijk veel kamers, dus veel behangrollen, veel behangplaksel en veel behangwerk. Ik zei het toen al dat het vast langer gaat duren en duurder zal worden. Nu lees ik over waterschade, houtrot, niet geaarde stopcontacten en waterleidingen van lood.

Bij een renovatie van 2 tot 3 jaar wat zoveel miljoenen gaat kosten is het stopcontact aarden en een waterleiding vervangen vast al inbegrepen…want de keuken en de badkamer zullen vast verlegd worden naar een groter vertrek en dan moeten de leidingen toch vernieuwd worden….”voor een jong en modern gezin”. Waar ik me meer zorgen om maak is de slaapkamer met de ingebouwde kluis. Die zal vast erg zwaar zijn. Heeft U die kluis in de schatkamer goed leeggemaakt? Lagen mijn brieven er nog allemaal in? Zijn mijn brieven aan U nu veilig gesteld? Gelukkig dan maar.

U was vast druk met het renoveren van Drakesteijn, de tochtjes met de Groene Draeck, de Staatsbezoekjes, wintersportvakanties, kinderen, kleinkinderen, en al die bezoekjes door het land, en had niet in de gaten dat het water door loden leidingen liep en de stopcontacten niet geaard waren. Dat is mannenwerk. Het Rijk “draaft” nu toch ook op voor de grote renovatie van Huis Ten Bosch…voor het jonge-moderne-gezin-van koning Willem-Alexander en Maxima. Een jong modern gezin dat daar nu niet wil wonen…omdat de vertrekken keurig, klein en kneuterig” waren, met nadruk op keurig. Dat is geen verwaarlozing vind ik.

Waarom zou U het op Uw oude dag allemaal moeten bijhouden, en word het allemaal “hopsaflops” vanzelf geregeld én betaald voor het jonge-moderne-gezin? Is dat gezin dan niet zo jong en modern dat het dit zelf kan? “Modern” betekend in deze tijd vast  “participeren”.

“Beatrix verwaarloosde haar paleis” stond er met grote letters…..Majesteit, sla met de vuist op tafel en roep dan “wie heeft dat in de krant geschreven?”. En eis dan een rectificatie met de woorden “de vertrekken waren keurig, klein en kneuterig, en niet verwaarloost”.

Welterusten.

©missie M.

2 reacties op “**’Beatrix verwaarloosde haar paleis’ stond in de krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.