*Koningsdag in België

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het is vandaag koningsdag in België en de koning mag er volgens traditie niet bij zijn omdat het on-sjiek is. De Belgen vinden het ongepast als de koning mee zou doen met zijn eigen “bewieroking”. Er word dan in het federale parlement door premier Di Rupo vol lof gepraat over de koning, ook al is hij pas vier maanden koning en pas jarig op 15 april. De afgetreden koning Albert en zijn Paola mogen nu wel bij de koningsdagviering aanwezig zijn.

Wat ik wel erg vreemd vind is dat 80.000 federale ambtenaren een vrije dag hebben. Gemeentelijke loketten zijn gesloten. Er worden concerten en dankfeesten georganiseerd voor ‘lokale autoriteiten’. “Militairen en burgerpersoneel komen samen voor een toost op de koning en een maaltijd om hun gehechtheid aan het vorstenhuis te betuigen” aldus een woordvoerder van Defensie. En alle Belgische kinderen moeten naar school.

Wat vindt U hiervan? Wat ik me dan afvraag: Zou die ‘gehechtheid aan het vorstenhuis’ ook zo groot zijn zonder die maaltijd?

Ik wens U een fijne Belgische-collegakoningsdag.

doei

©missie M.

2 reacties op “*Koningsdag in België

  1. Ik kan uit ervaring vertellen dat de Vlamingen helemaal niets met hun Koningshuis hebben Missie, het zijn de Walen die het ondersteunen. Als België opgesplitst zou worden zoals een paar partijen willen, zou het Koningshuis ten onder gaan, de Walen kunnen het niet betalen omdat er in Wallonië niet veel verdiend wordt, dat gebeurd in Vlaanderen, zij bekostigen het land. En zij willen het liefst van hun Koningshuis af, de meerderheid dan toch.

    De banden zijn echt niet zoals wij hebben met onze Koning en Koningin, wij zijn echte Oranje-fans, daar staan de Vlamingen ook van te kijken als ik ze erover vertel, ze zeggen dan dat dat komt omdat wij een Koningspaar hebben dat onder de mensen komt, menselijk is.

    Je snapt, ik ben op zulke momenten nog trotser op ons Koninklijk paar!
    Dat ben ik ook al als ik Màxima hoor spreken, zij spreekt al véél beter Nederlands als Mathilde, die toch in België is opgegroeid.
    Zelfs Koningin Paola spreekt het slechter als onze Koningin! Dat zegt veel over de inleving hier in België en hoeveel moeite ze willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.