*De nieuwe mode

Lieve beste majesteit,

Heeft U de klok een uur voor uitgezet afgelopen nacht? Het is nu zomertijd maar het regent en waait hard als ware het wintertijd. Even wat vrolijks. De nieuwe mode voor de zomer is uiterst veelzijdig stond in onze krant. Moet U luisteren…de mode is…ik citeer:

Barbierose of zwart-wit. Kort of lang, wild en uitbundig, strak, sober en clean. Brede strepen of dessins geïnspireerd op de jaren zestig en zeventig. Bollen, bladeren, bloemen en fantasiemotieven.

Het kan allemaal….wat U maar aantrekken wil. Barbierose is niet echt iets voor mij….En zwart-wit heb ik nog wel in de kast liggen…Kort? Korte laarsjes wel, korte blousejes nee.  Lang? Lange sokken nee…lange mouwen? goed. Wild en uitbundig? Nee nu even niet. Strak? Alsjeblief niet. Sober? soms. Clean? zoals pas-uit-de-wasmachine? Altijd. Brede strepen? Mooi. Jaren zestig en zeventig dessins? Ik weet niet…Bollen bladeren en bloemen? Graag in een vaas of bloemschaal. Fantasiemotieven? Moet ik eerst zien.

Welterusten.

©missie M.

*De boeren in DWDD

Majesteit,

Ik zag dat ik deze brief nog niet had gepost. Dus hier komt die, want bij deze wil ik mijn mening geven over de afleveringen van Boer-zoekt-vrouw , en hun bezoek aan DWDD

De Boeren bij DWDD: 23 maart 2015:

Geert zou nu ritalin nemen speciaal voor Hetty schreef iemand. Geert heeft in de afleveringen zo vaak gezegd dat hij ADHD heeft, en dat hij soms erg druk in het hoofd is, dat ik denk dat het misschien ook wel goed voor hem zelf kan zijn want het lijkt me niet altijd zo makkelijk voor een ADHD’er-zelf. En wat mooi dat Hetty in DWDD zei dat het “goede Geert” moest zijn in plaats van geile geert.
Ik had echt te doen met Geert, ik meende iets van tranen in zijn ogen te zien.

ADHD is geen modeverschijnsel. Ik vind dat Geert toch een beetje in bescherming genomen had moeten worden. Als iemand voor de camera moet verschijnen word zijn neus en wangen gepoederd. Haartjes gekamd, stropdas recht getrokken. In Boer-zoekt-vrouw moet toch een soort natuurlijke omgang plaats vinden, prima, dus geen stropdas om de nek, maar modder aan de laarzen. Maar als iemand zich zelf voor schut gaat zetten zonder dat hij de echte gevolgen kan overzien…dan moet daarop worden gewezen. Het is een volwassen kerel, geniet van alle aandacht en van de dames, hij ziet er niks kwaads in als hij ze” beknuffelt” en ruikt, de dames genoten ook van de aandacht, dus geen belletje wat hem wakker rinkelde om na te denken over mogelijke gevolgen want alles in Boer-zoekt-vrouw word onder een vergrootglas gelegd en aangedikt. Feit is wel dat we in eens ná de eerste “slordige afleveringen” toch de serieuze kant van Geert kregen te zien, het lijkt een doodgoeie kerel, en die kwaliteiten heeft hij al die anderen keren ook vast en zeker gehad. Een goede combinatie, en dan had men kunnen merken dat het een kwajong is met kwajonge-streken, de liefde voor zijn overleden vrouw, met het hart op de goede plaats, in plaats van het type “alleen maar de ouwe snoeperd” wat volgens mij de kijkcijfers moesten opschroeven.

Yvon Jaspers zei tegen Mathijs “kom niet aan Geert”. De negatieve stroom rondom Geert kwam door de kijker en de media zei Yvon. Dat vind ik wel wat hypocriet.

Feit is wel dat wat hij zei én deed ook uitgezonden is, maar het werd wel allemaal extra aangedikt en alleen maar die beelden uitgezonden waardoor een vertekend beeld is ontstaan. In het begin lieten ze ook maar alleen die “lustige” beelden zien terwijl Geert zoveel meer was.

Net zoals een paar jaren geleden bij boer Wietse die we alleen maar “uh…” zagen zeggen, en achteraf blijkt dat hij echt wel grappig en spraakzaam was maar dat zag de kijker bijna nooit.

De cameraploeg stond boven op de overloop te wachten toen Geert naar boven kwam om de dames welterusten te “zoenen”. Ik denk eerder dat het is afgesproken “als jij nou te trap omhoog komt en de kamer opgaat”, want waarom anders staat die ploeg bij de slaapkamerdeur te wachten. En waarom kan de cameraploeg Geert filmen terwijl hij slaapt op de hotelkamer op de dag van de speeddates?

Ik vind dat hij tegen zich zelf in bescherming genomen had moeten worden. Yvon moet nou niet de kijker en de media de schuld toeschuiven. Als zij had gewild dat hij niet zo negatief werd afgeschilderd dan had “zij én haar ploeg” als eerste dit kunnen inperken en ook andere leuke dingen laten zien.

stukje over ADHD:ADHD-ers hebben meerdere problemen, een daarvan is impulsiviteit. Zie hier onderen: Impulsiviteit en heftige emotionele uitbarstingen
Kinderen en volwassenen met ADHD handelen vóór ze denken. Ze doen onbezonnen dingen. Ze vallen mensen in de rede, flappen dingen eruit, geven antwoord voordat de vraag helemaal is gesteld en dringen voor zonder dit in de gaten te hebben.

Ik zie dat gesprek tussen Hetty en Geert helemaal niet van het type “sexgericht vragenstellen”, maar wel “belangstellend vragen stellen” naar haar huwelijk dat voorbij is terwijl Hetty dacht dat ze gelukkig getrouwd was. Op de mond een zoen krijgen (behalve van kids en partner) hou ik niet van, maar ik heb het wel eens meer mee gemaakt dat mensen het doen zonder kwaaie bedoelingen.

In DWDD liet Mathijs een lucky-tv-filmpje zien met titel “geile geert’ terwijl ze net te voren vertelden dat hij het erg vond. oké hij kon er om lachen behalve het filmpje met zijn hondje. Maar dat filmpje van geile geert was niet prettig voor iemand die onder die naam gebukt gaat. Hij lachte wel maar daarna zag je glazige ogen. Ik had met hem te doen.

De laatste Lucky-tv-filmpjes vind ik sowiezo niets meer aan. Lucky in het Nederlands betekend : “Met geluk” Mazzel. Lucky in het Engels betekend “gelukkig”, geluksbrengend en/of boffen. Lucky-Tv-filmpjes over Boer-zoekt-vrouw zijn alles behalve mazzel of geluksbrengend.

Puntjes omhoog? Ja dat is gewoon domme praat van iemand die grappig wil zijn. Ik denk dat hij verder ook wel werd aangemoedigd, net zoals de cameraploeg al klaar stond naast de slaapkamerdeur als Geert de trap oploopt om de dames een nachtzoen te geven.

De één- en twee-persoonskamers tijdens de citytrip. Velen vonden het vreemd dat Theo en Nancy aparte kamers namen. Ik vroeg me hier af of ik soms ouwerwets was, want je duikt toch niet in het bed van iemand die je maar net een week kent. Nu Theo en Nancy gewoon als vrienden verder gaan vind ik het helemaal prima dat ze niet samen dat bed gedeeld hebben. En hadden velen niet gehoopt dat in huize Bertie de “vlam in de pan” sloeg bij de andere dames-onderling omdat er verder niks gebeurde?

ps. Oja Rimke was in DWDD niet aanwezig, maar de zondag ervoor wel.Bij DWDD zag ik ook de beelden van de zondag ervoor, bij Yvon op gesprek, Rimke naast Tom op de bank en ook daar zag ik verdriet. Ze hield zich sterk. Zal Tom bindingsangst hebben?.

Ik vond Esther en Bertie heel goed en mooi uitzien. Geweldig!

Theo en Nancy: Toen ik ze gisteren op tv zag en het over de ‘behoefte naar aandacht’ ging, dacht ik wel “mens-Nancy”, de andere dames van Theo zijn vertrokken omdat hij teveel aandacht aan jou schonk in plaats van de aandacht te verdelen. Ik kon vanaf mijn bank in de huiskamer zien dat hij voor jou ging en voor niemand anders. Dus die dames die erbij waren zijn afgehaakt omdat ze de uitkomst al wisten….Daarbij gaat het ons niets aan of Theo meer moet of meer wil SMS’sen of bellen.

Welterusten.

©missie M.

**Raar hoedje op hoofd Maxima

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Het heeft even geduurd voordat ik kon reageren. Een wervelwind van nieuwsberichten….die bij mij een storm veroorzaakten. Ik wil allereerst beginnen met het bruine hoedje op het hoofd van koningin Maxima toen ze op Staatsbezoek in Denemarken was. Staatsbezoek of gewoon een familie uitje?. Anyway, het zal wel beter zijn om op de boot naar het Deense eiland Samso (ten oosten van Jutland) geen flapperhoed op te zetten ivm de wind. Heel toevallig had Mary ook zo’n bruine al-Capone-hoed op haar hoofd. Mijn vader had ook zo’n hoed maar dan in het grijs. Vroeger droegen bijna alle mannen zo’n zondagse hoed als ze op stap gingen of naar de kerk om te bidden. In de kerk werd die hoed afgezet.

Twee dagen later staat onze koning met foto in de krant als hij Aard van der Steur beëdigt tot nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. De opvolger van Ivo Opstelten die vorige week samen met Fred Teeven opstapten vanwege de 4,7 miljoendeal (drugsgeld) met een crimineel….omdat ze niet langer meer “integer en betrouwbaar” waren.  Ze hadden 15 jaar lang gelogen over het erg hoge bedrag en gezegd dat er geen bonnetjes meer zouden zijn. Nog voor de beëdiging moest ook de hoogste ambtenaar van veiligheid en justitie vertrekken. Hadden ambtenaren gelogen of hadden ze gelekt? Onze VVD-er Mark Rutte hield het erop dat minister Opstelten verkeerd was geïnformeerd…maar…”We moeten achterhalen hoe het kan dat er gelekt is” had hij in het kamerdebat gezegd. Achterhalen hoe het kan dat er gelekt is….betekend toch dat er niet gelekt had mogen worden over zulke oneerlijkheid…hij had het dus niet over de oneerlijkheid-zelf. Hij nam het laatst ook al op voor VVD-er Mark Verheijen omdat hij alles dubbel gedeclareerd had. En minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport zag dit zelfs als een aanval op de VVD net voor de verkiezingen. Nee niet over het feit dat er 15 jaar gelogen is…of dubbel gedeclareerd is, maar bezorgd om de verkiezingen voor de VVD. Kwam zij maar zo op voor de mensen in de zorg zoals ze het opneemt voor mensen met flinke salarissen en grote leugens.

En als klap op de vuurpijl las ik dat Fred Teeven…(de VVD-minister die vorige week opstapte omdat hij “niet langer integer en betrouwbaar was”) de plaats inneemt van v.d.Steur in de Tweede Kamer. Een stoelendans van VVD-er Ivo Opstelten, VVD-er Fred Teeven en VVD-er Ard van der Steur.

Het was me een weekje poepoeh….ook een drukke week voor onze koning. Hij komt terug van het Staatsbezoek aan Denemarken, beëdigt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Lezen we naar welke school Amalia straks gaat….men heeft even gewacht met bekendmaken, omdat men bang was dat er dan teveel aanmeldingen zouden komen voor die zelfde school. Dat snap ik niet echt, want Ik zou mijn kind dan juist niet aanmelden voor dezelfde school. Als Annie in de klas zit naast Amalia denk ik dat Amalia word voorgetrokken…als beide hun vinger in de lucht steken krijgt Amalia het woord….en als het krijtbord moet worden gewist is Annie eerder de pineut….denk ik.

En in die zelfde krant staat dat de ING de ABN Amro en Nationale Nederlanden hun bestuurders flinke bonussen geven naast hun toch al riante salaris. Ik dacht dat de banken pas geleden nog klaagden. Weet U wat de bestuursvoorzitter van ING verdiend?  In 2014 was dat 1,27 miljoen en in 2015 is het basissalaris 1,63 miljoen plus een bonus van 261,000 euro

Het basissalaris van de bestuursvoorzitter van Nationale Ned. was in 2014 850,000 euro plus een bonus van 680,000 euro en in 2015 is het basissalaris 1,18 miljoen plus een bonus van 190,000 euro.

Het riekt bijna naar een maffiabende. Misschien kunnen Maxima en Mary hun Al-Capone-hoedjes afstaan aan deze bestuurders.

Ik moet nodig een sterke kop thee.

Doei.

©missie M.

**De Glazen Koets

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zag een foto van de opgeknapte Glazen Koets. Er is vijf jaar lang grondig aan gewerkt om het rijtuig (van bijna 200 jaar oud) op te knappen. Ik durf bijna niet te vragen wat deze klus heeft gekost, Want ik geloof niet dat er schroefjes van de goedkope bouwmarkt in verwerkt zijn….en ook niet stof van de weekmarkt.

U heeft in Uw koninginnen-loopbaan de goedkeuring gegeven om de Glazen Koets te restaureren. Het rijtuig heeft zeven ramen en het was de bedoeling dat het rijtuig weer gebruikt kan worden. Want dat rijtuig was het enige rijtuig dat de Gouden Koets kan vervangen…..maar deze parmantige leuke koets staat alleen maar reserve-koets te wezen….in het Louwman Museum in Den Haag.

Bij de goedkeuring voor restauratie had U besloten dat de restaurateurs de koperen springveren mochten weghalen omdat men niet echte lange afstanden meer zouden afleggen met de koets. Die koperen springveren waren de versteviging van de stabiliteit. Ik weet niet of U daar zo goed aan gedaan heeft. Stabiliteit is wel heel belangrijk want anders word men door elkaar gehusseld tijdens een ritje met de koets. En Koning Willem is toch best fors gebouwd…dan is versteviging van de stabiliteit toch geen overbodige luxe bij zo’n luxe koets.

Koning Willem I heeft de Glazen Koets in 1821 bestelt voor 16.000 gulden bij de Rijtuigenbouwer Pierre Simons uit Brussel. Die heeft de koets pas in 1826 afgeleverd. Het restaureren kost dus net zoveel tijd als het bouwen in deze tijd van moderne gereedschappen.

Of ze vaak is gebruikt weet ik niet maar in 1907 is ze het laatste gebruikt op Prinsjesdag.

Bij het huwelijk van Uw ouders in 1937 is het rijtuig gebruikt, en ook bij het huwelijk in 1966 toen U en prins Claus gingen trouwen is er mee gereden.

De met gouddraad geborduurde W mocht wel terug komen…maar wie gaat dat borduren? De witte rolgordijntjes mochten ook weg blijven. Dat is goed….als de klant door mekaar gehusseld word tijdens een ritje, dan hoeft daar geen gordijntje voor gesloten worden.

Ik vind deze koets echt heel erg mooi. Misschien wel mooier dan de Gouden Koets. Ja misschien weet ik dat wel heel zeker. En…Misschien toch beter als de Glazen Koets binnen blijft want ik moet er niet aan denken als die in botsing komt met een waxinelichthouder. Als U de Glazen Koets eens wilt gebruiken zodat die niet lang stil staat in het koetshuis….en dan richting bij-missie M-op-de-thee komt, dan maak ik plaats in de garage zodat de Glazen Koets niet aan de straat hoeft te staan en de kans bestaat dat een fietser te kort er langs af surft.

Doei.

©missie M.

*Koningspaar naar Denemarken

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik weet zoveel koninklijke en niet-koninklijke nieuwtjes dat ik het bijna niet kan bijhouden om over alles te schrijven.

Wist U dat prinses Charlene, de vrouw van prins Albert van Monaco, halsoverkop met de 3 maanden oude babytweeling Gabriella en Jacques en twee nanny’s naar een huis in Frankrijk is vertrokken. Ik weet niet of ze er naar toe is gegaan voor de rust, of om even “er tussenuit” te zijn.

Uw zoon de koning is samen met zijn koningin op Staatsbezoek en visite bij zijn peettante de koningin van Denemarken. Ook las ik dat ons koningspaar Nederlanders die in Denemarken wonen willen ontmoeten. Zo ook boer Johan en zijn Ingrid, beide uit Boer-zoekt-vrouw van vorig jaar.

Yolanthe-cabau-van-Kasbergen-van-Wesley-Sneijder is even klaar met sociale media. Dat zei haar manager Xenia omdat zelfs de kleinste details over het privéleven van Yolanthe behoorlijk word opgeblazen.

De ex van Fernando Ricksen, de voetballer die ALS heeft, heeft nu ook een boek geschreven over haar leven met Fernando. Ik vind het allemaal verschrikkelijk want uitgerekend nu hij niet meer kan praten komt een vuil boek uit waar tegen hij zich niet kan verdedigen…maar van de andere kant….als het waar is…..maar dan is het evengoed jammer dat dit niet binnenskamers kan worden “uitgevochten”.

Katja Schuurmans gaat scheiden van Thijs Römer. Ze gaan als liefdevolle vrienden uit elkaar.

Silvie Meijs was ook weer in het nieuws, zo ook Josje van K3, Chantal Jansen ook, dan nog de verkiezingen. En Marianne van de dierenpartij lijkt op Maxima vind ik. Gepraat gepraat gepraat….welke partij verliest het meest en welke wint het meest.Ik hoor Mark Rutte zeggen dat ze zo groot zijn en dat dit een teken is dat het volk door wil met dit kabinet…..Huh? Ze hebben enorm verloren net zoals de PvdA…Teeven komt terug…bij de VVD.

Ik ben blij als ik dan weer eens iets lees over de terreur-Ohoe of over de glazen koets die opgeknapt is. Och, vrijdag is van 9:30 tot 11:48 uur een gedeeltelijke zonsverduistering te zien omdat de aarde de maan en de zon op één lijn liggen.Tenminste nog iets dat op één lijn zit.

Welterusten!

©missie M.

**Geen bekeuring, slecht voor de schatkist

Lieve beste majesteit,

Eigenlijk vind ik me zelf best braaf in het verkeer. Ik probeer op de snelheid te letten zodat de politieagent niet boos op me is. Ik doe de veiligheidsgordel om voor mijn eigen veiligheid en voor mijn beurs want de politieagent kijkt boos als ik de gordel niet om heb. En aan wildplassen doe ik al helemaal niet…. Altijd netjes en rustig…. behalve bij hoge nood…dan kan het wel wat wild overkomen. Alles alles, alles, zodat de agent niet boos op me word.

Maar toen ik vanochtend de krant open sloeg bleef mijn boterham bijna steken in de keel. De politieagenten willen een betere CAO, en terecht. De politiebaas/het kabinet doen hier vast moeilijk over, want de politieagenten gaan actie voeren omdat er niets gebeurd mbt de CAO. Ze delen daarom geen bekeuringen uit bij lichte overtredingen zoals te snel rijden, rijden zonder gordel en voor wildplassen. Iedereen kan nu helemaal wild gaan plassen zonder hier een bekeuring voor te krijgen. Maar de politiebaas en minister van Financiën Dijsselbloem zijn daar niet blij mee. De minister vind het niet verstandig om minder bekeuringen uit te schrijven stond in de krant, neehee want dat is een fikse strop voor de schatkist.

Nogmaals, geen bekeuringen uitdelen betekend dat er niet veel centen in de schatkist komt. In 2008 was er ook al een actie, en daardoor kwam er 650,000 euro per dag minder in de schatkist. Ik herhaal: 650.000 euro per dag minder in de schatkist voor lichte overtredingen. Aangezien de boetes nu veel duurder zijn dan in 2008 loopt de schatkist nog veel en veel meer tonnen mis…. elke dag weer.

De politiebaas wil misschien helemaal niet dat ik netjes rijd, de gordel om doe, of braaf plas omdat het geen geld in het laatje brengt….of hoe ziet U dat?

De agenten streven voor een betere CAO. Dat is hun goed recht. Als mensen bekeurd worden omdat ze achter een struik een plasje plegen…wat kost het dan als een politiebaas niet goed voor zijn personeel zorgt?

Ik vind het wel erg veel geld voor lichte overtredingen. 650.000 euro per dag in 2008 terwijl de bekeuringen nu absurd hoog zijn geworden. Misschien komt er nu wel 980.000 euro per dag minder in de schatkist.

Als de mensen die ietsjes te hard reden, aan wildplassen deden, of geen autogordel om hadden op één en dezelfde dag, met elkaar afspreken om dit bedrag nogmaals te betalen, maar dan op één gezamenlijke rekening te zetten, dan zouden ze op één dag een landhuis kunnen kopen…of tien vakantiehuisjes in een recreatiepark, en ieder zou er een weekend, midweek of week kunnen verblijven, en tevens met z’n allen onderhouden.

Zoveel geld dus.

Welterusten.

©missie M.

 

***Zekerheid op aarde, Welness

Lieve prinses Beatrix, majesteit,

Ik las de volgende woorden, die ga ik zo meteen opschrijven, en dan mag U drie keer raden waar ik die woorden gelezen kan hebben. De woorden:

“Er is geen zekerheid op aarde, Er zijn alleen kansen”.

Dan ga ik nu een mooi deuntje opzetten en U krijgt vier minuten denktijd.

U denkt dat ik die woorden misschien heb gelezen op een stembiljet omdat komende week weer de verkiezingen zijn? Nee helaas. U denkt misschien dat ik deze woorden heb gelezen in een spirutueel-blad met veel wijze woorden onder Ying en Yang plaatjes. Nee, Ying was het niet en Yang ook niet. U denkt misschien dat ik het gelezen heb in een folder van een school met veel opleidings-richtingen? Nee drie keer mis.

Ik heb deze mooie woorden gelezen in een Welness-blad van een Welness centrum met luxe natuurbad, een luxe zwembad, een centrum met fitness-mogelijkheid, schoonheidsbehandeling, met sauna, verwenbaden, blote voetenpad, hotel en restaurant.

Als U naar die kansen-op-deze-aarde toe wilt gaan, moet U bij het reserveren even heel goed opletten welke dag U gaat, want het eerste weekend van elke maand is het ‘verplicht badkledingdag’, op dinsdag is gewoon badkledingdag, maar op donderdag is het ongeklede dag. Dan is iedereen poedellie-naakt. Ook koninginnen. Wat er op maandag, woensdag en vrijdag gedragen word is niet duidelijk voor mij. Ik kies dan toch voor de zekerheid-op-de-verplichte-badkleding-dagen zodat er geen kans bestaat dat ik oog-in-oog tegenover mijn oude baas-in-zijn-blote-kakketoe kom te staan.

Dus U weet het. Soms ga ik toch liever voor meer-zekerheid met minder-kansen. Als U dit jaar van plan bent om op Staatsbezoek naar het kuuroord In Limburg te gaan, dan zal ik kijken dat ik er dan ook ben…lekker kopje thee drinken in de zachte badjas….bij de open haard….of in de saunastoom met slippertjes aan de voeten. Ik maak wel een plaatsje vrij in mijn agenda..Als ik het op tijd weet kan ik iets reserveren…. en kan ik elke dag…behalve op donderdag…en niet in het hoogseizoen ivm het hoge tarief dat dan gerekend word.

Doei.

©missie M.

 

 

*Patatje Oorlog, Frietje Vrede

Lieve beste majesteit,

Wat ik vandaag heb gelezen in onze krant is dat er naast Patatje Oorlog nu Frietje Vrede komt. Heeft U ooit een “patatje Oorlog’ gegeten? Frietjes met pindasaus, ketchup, curry, mayonaise, en gehakte uitjes zodat het een slagveld lijkt op het bord frietjes.

Het idee “Frietje Vrede” komt van War-Child. Leuk leuk en vast ook lekker lekker. Als patatje Oorlog lijkt op een slagveld op het bord ….hoe zal Frietje Vrede dan uitzien? En welke sausjes zitten er op Frietje Vrede? Vanaf Bevrijdingsdag is Frietje Vrede te koop in de snackbar. Wat het frietje kost weet ik niet, maar wat het vredes-vorkje kost weet ik wel. Dat kost 0,20 eurocent per stuk. De opbrengst geeft War Child aan kinderen in oorlogsgebieden.

Ik ben nieuwsgieriger hoe Frietje Vrede uit ziet dan hoe de “naakt foto” op de cover van ‘de Linda’ uit zal zien. U ook?

Welterusten.

©missie M.

 

*Vrijdag de dertiende – Afscheid René Gude

Lieve beste Majesteit,

He he, 23:57 uur zegt de klok….we hebben het bijna gehad. Nog een paar minuutjes en dan is vrijdag de dertiende weer voorbij.

Ik las dat Uw-zoon-de-koning afgelopen donderdag in Limburg is geweest. In Roermond bij restaurant De Pastorie. Een reïntegratiebedrijf wat mensen-met-een-afstand-tot-de-arbeidsmarkt helpt en begeleid voor een vaste baan.In onze krant stond zo mooi: De nieuwe Participatiewet, die tot doel heeft mensen met een ‘vlekje’ een plek te geven in het reguliere bedrijfsleven vormt de aanleiding voor het Koninklijk bezoek.

En Uw -schoondochter-de-koningin bezocht vanmiddag de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Een kunstbeurs waar veel geld word uitgegeven…Heel veel geld. Maxima bezocht er onder andere enkele juweliers en de Argentijnse kunsthandelaar Eguiguren. Het bezoek was van te voren niet aan de grote klok gehangen en er mocht niet gefotografeerd of gefilmd worden. Mag niemand dan een foto knippen? Ook niet met de mobiele telefoon? Ik heb geen contract met hun en ik word nooit uitgenodigd voor de fotosessie, dus zou ik gewoon eigenwijs kunnen zijn en… per ongeluk mijn vinger op het knopje zetten en dan “kijk-naar-het-vogeltje” zeggen. Als ik dat zou willen natuurlijk. En ik zag Maxima op tv tijdens een bezoek aan een school. Praatje maken met de schoolkinderen over geldzaken. Verstandig omgaan met geld. Klein geleerd, is oud gedaan.

Welterusten.

ps.Minder mooi nieuws is dat vrijdag de dertiende de Denker des Vaderlands René Gude op 58-jarige leeftijd is gestorven. Filosoof. Een mooi en wijs man. In de krant stond: Over zijn leven in de speedboot zei hij eind 2013: Ik knalde gewoon door. Je leeft alsof het oneindig is. …Maar dan zegt de dokter: je hebt nog maar twee jaar te leven. Dan ligt je leven dus volstrekt overhoop.”Dan komt de roeiboot. In een roeiboot zit je andersom. Je draait je rug naar de toekomst, want daar is het toch niet meer te doen. Nu ik in die roeiboot zit, heb ik mezelf opgedragen dat ik niet zo ongelooflijk kritisch naar mezelf moet kijken, maar mild moet zijn”.       Moge hij ruste in vrede. Ik wil afsluiten met zijn woorden “Er samen het beste van maken. De zin van het leven is de optelsom van de keuzes die ik maak”.

©missie M.

 

**Schaduw van een vlinder

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik fietste vandaag over de bosweg en de veldweg. De zon scheen prachtig, de vogels floten prachtig. Ik meende zelfs de Veldleeuwerik te horen. En ik zag een haas in de verte. In de wei stonden twee paarden met een ruitjes deken omgeslagen. Niet allebei onder één deken nee, Elk één eigen deken. Alleen hun hoofd, de poten en de paardenstaart waren niet bedekt…….Het leken wel Schotse-ruit-slaapzakken voor paarden. Apart. Terwijl ik door fiets en genoot van het zonnetje, de vogels, de knopjes in de bomen en struiken, met hier en daar een crocus of wilgekatje, zag ik naast me op de mooi omgeploegde akker de schaduw van een fladderende vlinder. Een vlinder…Leuk, maar waar is die? Ik keek omhoog en rond maar zag geen vlinder…Hoe kan dat nou? De vrolijk fladderende vlinder vloog nog steeds naast me zag ik aan de schaduw op de grond….. En ik zag de schaduw van een fiets. Een snelle fiets. Mijn fiets.

Ik moet toch maar eens voor een goeie zonnebril gaan.

Het was een mooie dag. Welterusten.

©missie M.