**Raar hoedje op hoofd Maxima

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Het heeft even geduurd voordat ik kon reageren. Een wervelwind van nieuwsberichten….die bij mij een storm veroorzaakten. Ik wil allereerst beginnen met het bruine hoedje op het hoofd van koningin Maxima toen ze op Staatsbezoek in Denemarken was. Staatsbezoek of gewoon een familie uitje?. Anyway, het zal wel beter zijn om op de boot naar het Deense eiland Samso (ten oosten van Jutland) geen flapperhoed op te zetten ivm de wind. Heel toevallig had Mary ook zo’n bruine al-Capone-hoed op haar hoofd. Mijn vader had ook zo’n hoed maar dan in het grijs. Vroeger droegen bijna alle mannen zo’n zondagse hoed als ze op stap gingen of naar de kerk om te bidden. In de kerk werd die hoed afgezet.

Twee dagen later staat onze koning met foto in de krant als hij Aard van der Steur beëdigt tot nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. De opvolger van Ivo Opstelten die vorige week samen met Fred Teeven opstapten vanwege de 4,7 miljoendeal (drugsgeld) met een crimineel….omdat ze niet langer meer “integer en betrouwbaar” waren.  Ze hadden 15 jaar lang gelogen over het erg hoge bedrag en gezegd dat er geen bonnetjes meer zouden zijn. Nog voor de beëdiging moest ook de hoogste ambtenaar van veiligheid en justitie vertrekken. Hadden ambtenaren gelogen of hadden ze gelekt? Onze VVD-er Mark Rutte hield het erop dat minister Opstelten verkeerd was geïnformeerd…maar…”We moeten achterhalen hoe het kan dat er gelekt is” had hij in het kamerdebat gezegd. Achterhalen hoe het kan dat er gelekt is….betekend toch dat er niet gelekt had mogen worden over zulke oneerlijkheid…hij had het dus niet over de oneerlijkheid-zelf. Hij nam het laatst ook al op voor VVD-er Mark Verheijen omdat hij alles dubbel gedeclareerd had. En minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport zag dit zelfs als een aanval op de VVD net voor de verkiezingen. Nee niet over het feit dat er 15 jaar gelogen is…of dubbel gedeclareerd is, maar bezorgd om de verkiezingen voor de VVD. Kwam zij maar zo op voor de mensen in de zorg zoals ze het opneemt voor mensen met flinke salarissen en grote leugens.

En als klap op de vuurpijl las ik dat Fred Teeven…(de VVD-minister die vorige week opstapte omdat hij “niet langer integer en betrouwbaar was”) de plaats inneemt van v.d.Steur in de Tweede Kamer. Een stoelendans van VVD-er Ivo Opstelten, VVD-er Fred Teeven en VVD-er Ard van der Steur.

Het was me een weekje poepoeh….ook een drukke week voor onze koning. Hij komt terug van het Staatsbezoek aan Denemarken, beëdigt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Lezen we naar welke school Amalia straks gaat….men heeft even gewacht met bekendmaken, omdat men bang was dat er dan teveel aanmeldingen zouden komen voor die zelfde school. Dat snap ik niet echt, want Ik zou mijn kind dan juist niet aanmelden voor dezelfde school. Als Annie in de klas zit naast Amalia denk ik dat Amalia word voorgetrokken…als beide hun vinger in de lucht steken krijgt Amalia het woord….en als het krijtbord moet worden gewist is Annie eerder de pineut….denk ik.

En in die zelfde krant staat dat de ING de ABN Amro en Nationale Nederlanden hun bestuurders flinke bonussen geven naast hun toch al riante salaris. Ik dacht dat de banken pas geleden nog klaagden. Weet U wat de bestuursvoorzitter van ING verdiend?  In 2014 was dat 1,27 miljoen en in 2015 is het basissalaris 1,63 miljoen plus een bonus van 261,000 euro

Het basissalaris van de bestuursvoorzitter van Nationale Ned. was in 2014 850,000 euro plus een bonus van 680,000 euro en in 2015 is het basissalaris 1,18 miljoen plus een bonus van 190,000 euro.

Het riekt bijna naar een maffiabende. Misschien kunnen Maxima en Mary hun Al-Capone-hoedjes afstaan aan deze bestuurders.

Ik moet nodig een sterke kop thee.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.