Keukenprinses gezocht

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Er staat een vacature op de The Royal Household, een vacature  voor keukenprins of keukenprinses in de keuken van Buckingham Palace, het paleis van Queen Elizabeth. De queen zoekt een fulltime keukenhulp als versterking in de keuken.

Ik kan uitstekende lekkere spruitjes maken, en mijn sperzieboontjes zijn soms echt te gek-lekker, een krop sla heb ik in een handomdraai op tafel staan met lekkere tomaatjes en schijfjes komkommer’t, met  boerenkool kan ik best veel variaties maken, mijn savoyekoolrolletjes in de oven zijn ook heel lekker, en ovenfrietjes uit de oven met frikandellen uit de koekenpan zijn om te smullen. Maar de Engelse keuken…en met name de keuken van Buckingham…daar bak ik vast niet veel van. Brownies en Donuts liggen mij niet zo.

Het Engels ontbijt met roerei, spek, witte bonen in tomatensaus en braadworstjes is dan wel lekker als je de gast bent, maar als je zelf de kok of keukenhulp bent is dat vast niet lekker om al vroeg in de ochtend braadworstjes te braden. En de koninklijke familie houd geregeld etentjes met heel veel gasten. Dan schil je niet voor vier personen aardappels, maar misschien wel voor zestig gasten. Dan moet je wel heel snel kunnen schillen.

En als er een hert tijdens de jacht door een kogel is geraakt, kan ik dat hert echt niet slachten of braden. Ik zou een gecompliceerde  huilbui krijgen. En dan zo’n dikke gevulde kerstkalkoen is ook niet mijn ding. U zult vast wel denken “dat is misschien niet voldoende om keukenprinses op Buckingham Palace te worden”. Daar heeft U gelijk in. Ik zou mezelf ook niet aannemen als ik bij mezelf op dat sollicitatie gesprek zou gaan.

Maarrrrr in de vacature staat dat ervaring niet perse nodig is. Want de nieuwe keukenhulp krijgt training om aan ‘de standaarden van koninklijk huis’ te voldoen.Het belangrijkste is dat belangstellende  teamplayers zijn, initiatief nemen, en graag betrokken zijn. Dat kan ik alle drie.Ik ben gek op mooi porselein, blinkend bestek en glinsterende glazen.

Er zou ook een mogelijkheid zijn om op het paleis te wonen. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Per jaar verdiend de keukenprinses 20.000 pond. Omgerekend is dat ongeveer 22.000 euro. En 33 vakantiedagen.

Echt veel salaris vind ik het niet echt. Maar ik zou het toch een leuk avontuur hebben gevonden. Ik ben fan van Camilla. Charles is zo gelukkig aan haar zij. Zij is zo gewoon en toch heel apart. Geen nood, ik zou U toch elke avond kunnen mailen vanuit mijn torenkamertje boven de Royal-vleugel. Oueen  Elizabeth zou dan mijn oppperhoofd zijn. Majesteit, mijn roots liggen in Nederland. Ik blijf hier, Punt.

Dan is dat geklaard. Ik ga mijn tanden poetsen, en nachthemd aandoen. Welterusten.

©missie M.

 

Willem de Kooning

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat ben ik blij met de regen van gisteren en vandaag.

Waar ik het met U over wou hebben zijn de gekke bedragen die neer geteld worden bijvoorbeeld:

3,5 ton voor de steek van de Franse keizer Napoleon. Het hoofddeksel van Napoleon was door kenners geschat op circa 40.000 euro.Na de nederlaag van Napoleon bij Waterloo had Napoleon dit hoofddeksel achtergelaten op het slagveld en had de Nederlandse baron Arnout Jacques van Zuijlen Van Nijevelt deze hoed mee genomen. Sinds 1986 had een particulier dit hoofddeksel in bezit en in juni werd die te koop aangeboden.

In een hotel in New York werd het duurste ijsje van Amerika aangeboden voor 1288 euro. The Bear Extraordinaire. Voor dat bedrag krijgt men vanille ijs met zwarte truffels en champagnesaus, engelenhaar van suiker, vlinders van fondant, witte en pure chocolade en een topping van bladgoud en bladzilver. De porseleinen kom met kristallen deksel, waar dit alles in zit, is het duurst en kost 1030 euro, en die mag men houden stond in juli in de krant. Dat moest er nog bijkomen zeg.

En deze week las ik dat een gestolen schilderij is opgedoken.In november 1985 verdween een kostbaar schilderij van Willem de Kooning uit een museum in Arizona. De verdwijning bleef onopgelost, tot vorig jaar toen een opkoper de inboedel van een bejaard echtpaar opkocht voor 2000 dollar. Nadat hij het schilderij op de slaapkamer, achter de deur aantrof belde hij de FBI. Hoe of wat en waarom  blijft nog steeds onopgelost want het echtpaar leeft niet meer. Het gaat om het schilderij met de naam “Woman-Ochre”. Nu kunt U zich het beste even goed vasthouden aan de bedrand want de waarde…de waarde van dit schilderij is 140 miljoen euro. Gaat het? Even diep adem halen en weer rustig uitblazen.

Ik zal U nu even verder met rust laten, en wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

Op Zolder

Op ‘zolder’ liggen weer een paar oude brieven van:

 2012 28 augustus Indiëherdenking

2007 13 augustus Gebiedsontzegging

2010 Maandag 30 augustus De toiletpot van John en Yoko

2010 8 augustus  ‘Papiertje’ van de inspecteur

2011 20 augustus Elec. Patiëntendossier

2010 16 augustus Hoog bezoek

…..

Zekerheid op aarde, Welness 15 maart 2015

……

Verder liggen er nog even de brieven :

oogcontact 16 oktober 2015  (De Rembrandts Maarten en Oopjen)

Zondag 25 oktober 2009 Gevangenis in België

twee iets oudere brieven uit 2013 en 2014 met als thema ‘lyme’