Keukenprinses gezocht

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Er staat een vacature op de The Royal Household, een vacature  voor keukenprins of keukenprinses in de keuken van Buckingham Palace, het paleis van Queen Elizabeth. De queen zoekt een fulltime keukenhulp als versterking in de keuken.

Ik kan uitstekende lekkere spruitjes maken, en mijn sperzieboontjes zijn soms echt te gek-lekker, een krop sla heb ik in een handomdraai op tafel staan met lekkere tomaatjes en schijfjes komkommer’t, met  boerenkool kan ik best veel variaties maken, mijn savoyekoolrolletjes in de oven zijn ook heel lekker, en ovenfrietjes uit de oven met frikandellen uit de koekenpan zijn om te smullen. Maar de Engelse keuken…en met name de keuken van Buckingham…daar bak ik vast niet veel van. Brownies en Donuts liggen mij niet zo.

Het Engels ontbijt met roerei, spek, witte bonen in tomatensaus en braadworstjes is dan wel lekker als je de gast bent, maar als je zelf de kok of keukenhulp bent is dat vast niet lekker om al vroeg in de ochtend braadworstjes te braden. En de koninklijke familie houd geregeld etentjes met heel veel gasten. Dan schil je niet voor vier personen aardappels, maar misschien wel voor zestig gasten. Dan moet je wel heel snel kunnen schillen.

En als er een hert tijdens de jacht door een kogel is geraakt, kan ik dat hert echt niet slachten of braden. Ik zou een gecompliceerde  huilbui krijgen. En dan zo’n dikke gevulde kerstkalkoen is ook niet mijn ding. U zult vast wel denken “dat is misschien niet voldoende om keukenprinses op Buckingham Palace te worden”. Daar heeft U gelijk in. Ik zou mezelf ook niet aannemen als ik bij mezelf op dat sollicitatie gesprek zou gaan.

Maarrrrr in de vacature staat dat ervaring niet perse nodig is. Want de nieuwe keukenhulp krijgt training om aan ‘de standaarden van koninklijk huis’ te voldoen.Het belangrijkste is dat belangstellende  teamplayers zijn, initiatief nemen, en graag betrokken zijn. Dat kan ik alle drie.Ik ben gek op mooi porselein, blinkend bestek en glinsterende glazen.

Er zou ook een mogelijkheid zijn om op het paleis te wonen. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Per jaar verdiend de keukenprinses 20.000 pond. Omgerekend is dat ongeveer 22.000 euro. En 33 vakantiedagen.

Echt veel salaris vind ik het niet echt. Maar ik zou het toch een leuk avontuur hebben gevonden. Ik ben fan van Camilla. Charles is zo gelukkig aan haar zij. Zij is zo gewoon en toch heel apart. Geen nood, ik zou U toch elke avond kunnen mailen vanuit mijn torenkamertje boven de Royal-vleugel. Oueen  Elizabeth zou dan mijn oppperhoofd zijn. Majesteit, mijn roots liggen in Nederland. Ik blijf hier, Punt.

Dan is dat geklaard. Ik ga mijn tanden poetsen, en nachthemd aandoen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.