**Spinnetje

29-09-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik had vanmorgen een piepklein spinnetje op mijn schouder zitten…ik schrok en riep “AHHHHH…spinnetje, ik wil jou helemaal niet zien in de vroege morgen….je weet toch wel wat ze van kleine spinnetjes-in-de-morgen zeggen? Spinnetje in de morgen brengt kommer en zorgen, spinnetje voor de nacht brengt praal en pracht”…dus kom vanavond maar terug. En nou zit ik hier te wachten met mijn schouder….maar nog geen spinnetje gezien.Tis volle maan, als ik nu buiten zou staan kon ik raden hoeveel vingers ik op zou steken. Spinnetje voor de nacht brengt praal en pracht….Waar komt die wijsheid vandaan? Is het bewezen? Zelden dat we zulke wijsheden nog horen.

Nu horen we vooral de radio met liedjes als “nee je hoeft niet naar huis vannacht, want de liefde die lacht”. De liefde die lacht…??  Songteksten…zuchtt…”Es fährt ein sug nach nirgendwo” of “die rote sonne van Barbados”. Het is volle maan in Nederland en het is sinds kort herfst….soms voel je zo’n webdraad door het gezicht….Wie een web webt voor een ander…Ik heb al genoeg kommer en zorgen…en die kommer is beslist niet dat groene lange ding voor tussen de sla of voor op het broodje gezond…Dus ik wil wel een broodje appel of een meergranen broodje maar asjeblief geen kommer en zorgen op mijn broodje.
…Maar het is herfst en het spinnetje hoort erbij zullen we maar zeggen. Geen kwade bedoelingen. En liever een klein spinnetje overdag, dan een joekel van een spin voor de nacht.
Hopenlijk kan ik zo meteen goed inslapen en lig ik niet de halve nacht wakker. Hoe zal het met Friso gaan? Zal mijn fietsband morgen vroeg nog vol zijn? anders moet ik hem nog plakken…ik moet niet aan maandag denken want maandag heb ik een afspraak bij de tandarts…als ie maar niet hoeft te boren…Ik zal een gebedje doen voor de achterbuur die erg ziek is….Wat een zorgen….
Ik heb mijn nachtpon aan en mijn tanden zijn gepoets.
Ik ga slapen en wens U een fijne nachtrust in Uw hemelbed.
doeiiii
©missie M.

**Kinderpostzegels

27-09-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik heb ze besteld via kinderpostzegels.!!! De postzegels met Amalia, Alexia en Ariane er op. Ik denk niet dat ik ze op een envelop naar de belastingdienst zal plakken, en ook niet naar de redactie van een of andere puzzelwedstrijd met de goede oplossing. Wellicht zal ik ze niet zo gauw versturen.

Ik heb gisteren nieuwe postzegels gekocht, voor dagelijks gebruik. Die met Uw afbeelding waren op zei de verkoper en gaf toen postzegels met een rare moderne afbeelding met de woorden: “maar deze moet U zelf bevochtigen”. Bij de postzegels waar U opstaat hoeven we niet op de achterkant te likken. Vroeger moesten we altijd de postzegel natmaken. Met kerst had ik een vochtig doekje op tafel liggen want mijn DNA raakte op na tig kaarten.

De foto van de prinsesjes zou door prins Willem zelf geknipt zijn.In de krant stond dat prins Claus 40 jaren geleden ook zelf een foto maakte van zijn drie zoon’s voor de kinderpostzegels. Wat speciaal.

Majesteit, eergisteren was prins Friso jarig. Ik vind het toch zo triest voor zijn gezinnetje en voor U en alle andere familieleden.

Veel sterkte en groeten van

©missie M.

***De troonrede

19-09-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik heb gekeken naar de prachtige Gouden koets, het gezwaai, de koetsiers en de paarden. Alles kon ik van uit mijn huiskamer bekijken op tv. Het voorste paard was een stuk groter dan het paard ernaast…het paard leek schuw…wellicht voor de mensen op het trottoir. Allemaal mooie mensen in klederdracht. Het “cultiveren van dialecten” werd er gezegd….Dat moest ik even laten inwerken. Cultiveren van dialecten..Enfin. Het leek wel drukker dan koninginnendag terwijl het prinsjesdag was. Hoeveel zal dit wel niet gekost hebben?

Wat had U een mooie koninginnenjurk aan…en dat hoedmutsje..het leek wel een nestje LEUK!! Ook die kleur van dat hoofddeksel-bekleding was heel mooi. Maar toen U op de koninginnentroon ging zitten zag ik U bijna niet meer zitten. Ik zag handen, een brief en een mooi koninginnenhoofd..en toen zag ik U weer helemaal. Dat kwam doordat de jurk wel erg veel op de bekleding van de koninginnentroon leek.

U las…en U las…en iedereen luisterde…en luisterde…behalve Samson Diederik…Diederik Samson (ik moet altijd even nadenken wat de voornaam is) want die was ingedut…O wist U dat niet? Jahaaaa dat heb ik gezien. Ik zag Maxime Verhagen en Mark Rutte zitten…met de benen over mekaar…Nee niet bij mekaar… maar ieder hun eigen benen over mekaar. Dat is slecht voor de doorbloeding. Dat had U vast mogen zeggen in de troonrede vind ik, want als we met z’n allen de broekriem alweer aan moeten trekken dan moeten we vooral de ziektekosten niet omhoog jagen….en toen U klaar was zei de presentator dat U naar de koninginnenkamer ging. Begrijpelijk want…ieder krijgt er de sch**t van…en dat bleek ook wel, want velen liepen met U mee naar de koninginnenkamer. Zeker nooit van privacy gehoord zeker. Toen ging U weer met de koets naar het paleis.

Ik zag u vanaf het balkon zoekend naar onderen kijken…U hing bijna over de railing, maar helaas.. ik was er niet. Maar in gedachten was ik wel bij U.

Majesteit, doeiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

**Prinsjesdag

17 september 2012.

Lieve beste Majesteit,

 Morgen is het prinsjesdag en …wat valt er te vertellen? Het kabinet is nog niet echt “gesetteld”.
Waar zal U het morgen dan over gaan hebben? Het volk heeft gekozen…ik kan het slecht geloven dat ze Rutte hebben gekozen maar alleeh..het zal best waar zijn.
Het volk gaf duidelijk aan wat ze wilden en wat ze vooral niet wilden. De SP en het CDA verloor behoorlijk. Dus het volk gaf duidelijk aan wat ze beu waren.
Nou gelooft U het vast niet dat premier Rutte juist die twee verloren partijen er weer bij wil halen…
Zucht…waarom stemmen we nog?
Morgen op prinsjesdag…Vertel lekker wat over U-zelve. Het koningin-Beatrix-leven. De problemen rond en van Uw vader boeit me niet.
U ontving net zoals de meeste Nederlandse mens de nodige tegenslagen.
Mooie kinderen op de wereld gezet. De vele nieuwsjaarswensen en prinsjesdagbrieven die U voorlas waren volgens mij niet Uw woorden.
Ik vind U een kei van een koningin.Ook al heeft U nooit 50 minuten door de Amsterdamse grachten gezwommen voor een goed doel, de ziekte ALS.
Dat was echt toppie van Maxima. Hoera. Dat deed ze goed.
U werd ook nooit door iemand met telelens topless fotografeert vanaf een balkon van een Frans kasteel.Daarom ook hoera voor U.Maar dat is geen onderwerp voor prinsjesdag.
Dussss ik zal eens gaan zoeken naar een mooi onderwerp voor morgen, want ongetwijfeld zal het wel weer gaan over de broekriem aanhalen…door de burger.
Ik las laatst in de krant dat er zeven mantelpakken van de vroegere Britse premier Margaret Thatcher op een veiling zijn verkocht voor…hou U vast…voor 126.000 euro.
Ech-waaar zoveel geld voor haar mantelpakjes. Een groen wollen pakje dat Thatcher droeg in 1975 werd verkocht voor 25.000 pond. Niks nieuwe collectie.
Als haar mantelpakjes uit de de jaren ’70 zoveel geld op kunnen brengen…waarschijnlijk zitten de mottenbollen nog in de voering…dan…hoeft U niet door de grachten te zwemmen tussen de drollen om het goede-doel te helpen.
Majesteit, ik heb koude voeten gekregen. Ik ga mijn flanellen nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen zodat ik vroeg onder de wol kruip.
Ik wens U een fijne nachtrust in Uw hemelbed. doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
©missie M.

***De nieuwe wintermode

5 september 2012:

Lieve beste Majesteit,

Heeft U het ook gelezen? De mode voor de winter. Alles..echt alles kan zolang het maar “vloekt”.
Dierenprint met ruitjes, bloemetjesstof met streepjes, grafische dessins met barokke patronen, polkadots met een ander printje. Enfin stoffen die absoluut niet bij mekaar passen worden gecombineerd deze winter. Verschillende soorten stoffen en verschillende soorten stijlen, vloekende kleuren en onverwachte combinaties mogen naar hartelust bij elkaar gedragen worden. Een dik gebreid vest over een zijden of satijnen jurkje, geiten wollen sokken in pumps, een lange pliseerok met verwassen spijkerjas, een oude zelf gebreide trui op een chique pantalon, sportief met superchic, mannelijke elementen met vrouwelijk, enz.enz. Het heet “mismatchlook”.

Majesteit, dat streepje met dat bloemetje vind ik leuk. Dat jurkje dat U op de Antillen droeg gecombineerd met de chique jurk van prinsjesdag is een moderne match…maar geiten-wollen sokken in uw pumps zou ik U willen afraden. Ook die combinatie die U in de VAE droeg…dat hoedje onder de hoofddoek was toch eenmalig hoop ik.
Voor heren is de mode vooral stoer….en dan moet ik zo lachen…die smalle heren koppies met dikke baarden hahahahaha…maar dat gaat ons niet aan.
Ik loop best wel ver vooruit met de mode merk ik want mijn combinaties zijn meestal zeer…”onverwachts”…zelfs voor mezelf zijn ze wel eens “onverwachts”. Ik trek de kastdeur open en datgene wat het eerste eruit valt heeft gewonnen.
Ik combineer mijn nachtmode ook altijd naar “hartelust”…ik draag nu een licht grijze streepjes homewaerpyjamabroek met steekzakken en een licht rose flanellen pyjamajasje waar de broek al van versleten is. Ik had die versleten broek eigenlijk niet bij de poetslappen hoeven doen want de mode voor deze winter is “onverwachts”. Ik moet nu wel opletten dat ik de pliseerok niet ’s nachts ga dragen en het flanellen pyjamajasje overdag.
Majesteit…zullen we samen de garderobekast bekijken…ik kan U helpen met een moderne combinatie…ik leen aan U mijn versleten spijkerjasje…leuk voor op die sjieke jurk van U…en ik “leen” dan het nieuwe fleecevesje voor op mijn homewearpyjamabroek. Wat zegt U?

Nu ga ik mijn tanden poetsen en slapen. welterusten, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Koningin-zijn

30-08-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik geloof dat het “in” of te wel “hot” is om koningin ergens van te zijn. Bijna elk volk heeft wel een koningin volgens mij. Sowiezo het mierenvolk en bijenvolk. Of een koning-Leeuw.
Aan de bij of wesp herken je het verschil tussen een werkbij en een koningin. Meestal aan de grootte, niet aan een kroontje..

In Nederland hebben we wijnkoninginnen, meikoninginnen, schutterskoninginnen…allemaal te herkennen aan een kroontje, een mooie jurk, een mooi kapsel en boeketje bloemen. Carnavalsprinsen en prinsessen zien er weer anders uit, meestal een steek op het hoofd en ze roepen steeds ALAAF. Koningin-van-de-nacht heeft weer een andere betekenis geloof ik.

Vandaag las ik in de krant dat een dorp in Limburg een hengelsportkoningin heeft. Ech wel…zij draagt een jaar lang de naam “koningin van de Forel”.
Gewoon een hele mooie vrouw, ze heeft geen vinnen of schubben.
Maar er is maar één koningin van Nederland en dat bent U.
Ik ga mijn nachtpon aan doen en mijn tanden poetsen. Ik wens U een fijne nachtrust. doei.

©missie M.

*Blauwe maan

29-08-2012
Lieve beste Majesteit,
Ik had nog nooit eerder van de blauwe maan gehoord en toch blijkt die eens per twee of drie jaar voor te komen.
Tja die maan is dan net zo blauw als het bloed van een adellijke familie. Niet blauw dus.
Het bloed van een adellijke
“lijkt” blauw wanneer de huid bleek is/was, want zij hoeven nooit op het veld te werken, geen aardappelen te rapen, geen onkruid schoffelen,
het hooi niet te drogen leggen…dus geen bruin gekleurde huid waardoor de aderen blauw schijnen.
Wanneer het twee keer in één maand volle maan is word dat blauwe maan genoemd. Aangezien we de zelfde maan
boven ons huis hebben hangen vond ik het wel een leuk weetje.
doei.
©missie M.

***Indiëherdenking

28 Augustus 2012 23:38

Lieve beste Majesteit,

In onze krant stond dat Uw zoon prins Willem Alexander naar de Indië-herdenking in Roermond gaat aanstaande zaterdag 1 september.
De organisatie laat niets aan toeval over, las ik.  Er is al een proeflanding met de helikopter gemaakt, tot stromend water voor de veteranen
op het terrein. De helikopter met de prins als passagier landt as. zaterdag achter het nieuwe kantoorgebouw van de ****bank (ik zal geen reclame maken) enfin de bank waarvan de wielrenners een Rabo-shirt dragen. Als de landing goed is gedaan zal de prins wel per auto naar het kasteelpark Hattem reizen. Het park ligt nog geen twee kilometer verderop als ik de afstand zo mag inschatten. Te ver voor de prins om te voet te gaan op zijn zondagse schoenen. Het is de 25-ste editie v.d. herdenking. Naar de vorige herdenkingen kwamen ongeveer tussen de 23.000 en 25.000 mensen, Maar nu verwachten ze 30.000 mensen.
Vorig jaar was het heel warm weer en moesten ze snel 10.000 flesjes mineraalwater regelen voor oververhitte veteranen. Dit jaar is er dus stromend
water. Ik las ook dat de KMS in Weert ieder jaar 3000 liter soep levert en die gaat elke keer helemaal op…of het nou warm of koud weer is.

Ze verwachten 30.000 mensen…ik weet niet of prins Willem Alexander, defensie-minister Hans Hillen,en commandant der strijdkrachten Tom Middeldorp daarbij zijn geteld of dat het dus 30.003 personen in totaal zijn. En er is stromend water én 3000 liter soep. Logisch dat die soep telkens helemaal op gaat. Soepbekers zijn meestal 200 ml.. Dat zijn 5 bekers per liter. Als ze de soepbekers niet helemaal vullen….pakweg 150 ml per beker….dan…

Ik denk dat de prins tegen de piloot moet zeggen “vlieg mij maar tot aan de soepketel” en dan ga jij de heli maar achter dat nieuwe kantoorgebouw parkeren en dan treffen we mekaar wel op het terrein-met-stromend water.

Majesteit, ik ga nu slapen….welterusten. doei.

©missie M.

-Bliksembezoek

25-08-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik las in onze krant de grote zwarte letters boven een artikel:

Bliksembezoek Opstelten Stadstoezicht Roermond.


Een bliksembezoek? Alweer een bliksembezoek als Limburg aangedaan word vroeg ik me af en dus ging ik het artikel lezen.
Dat bliksembezoek was afgelopen week al op 15 augustus 2012. Minister Opstelten die over veiligheid en justitie gaat, bezocht de Roermondse afdeling Stadstoezicht.
De minister kreeg een korte rondleiding door het gebouw en kreeg uitleg over het huidige takenpakket van de medewerkers. In het bijzonder werd er aandacht besteed
aan de “pilot Winkelboa” die in Roermond binnenkort van start gaat.

De winkelboa is een opsporingsambtenaar die bevoegdheid krijgt om op te treden bij een eenvoudige winkeldiefstal. Hij/zij kan dan handelingen overnemen van de politie
Zoals het opnemen van aangifte, het horen van getuigen, het uitlezen van camerabeelden, procesverbaal opmaken, het fouilleren van de verdachte ,het vervoeren van de verdachte naar het politiebureau, en het overdragen aan de politie.

Dan staat er te lezen: Doel van de pilot is om winkeliers meer tevreden te laten zijn over de afhandeling van winkeldiefstal enz.enz.enz.
Pilot? Het was toch een boa? Ik ga dus zoeken op de dikke van Dale.
Ik tik “pilot” in en klik op zoek. Dan komt dit in beeld:

Geen resultaat voor ‘ pilot ‘

Het woord is verkeerd gespeld of het staat niet in het gratis woordenboek.

Het stond zo in de Nederlandse krant, in het artikel over dat bliksembezoek van de Nederlandse minister Opstelten aan Roermond.
Gedonder na de bliksem.
Ik tik nu bij de Dikke de vertaling Eng./Ned. in en hoppa.

Pajlat is in het Nederlandse-Roermond een loods, een leider…maar het ging toch over een boa ?

boa:1 slangvormige damessjaal van bont of veren
2 boa constrictor

Ik denk dat minister Opstelten nu een bliksembezoek moet brengen aan de Dikke van Dale, want boa staat voor “buitengewoon opsporings ambtenaar” en die betekenis is ook niet terug te vinden in de Dikke van Dale in Nederland.

“Pilot winkelboa”? Politie-assistent klinkt beter vind ik.

Majesteit, ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken, het word weer ietsjes frisser ’s avonds…gelukkig.

Welterusten en doei.
©missie M.

*Hollende mieren

22 Augustus 2012 23:00

Lieve beste Majesteit,

Ik zat afgelopen zaterdag in de tuin en zag hoe ijverig een leger zwarte mieren bezig waren met…ja met wat eigenlijk.
ze holden in twee rijen heen en weer. Waar gaan ze toch naar toe? vroeg ik me af. Ik ontdekte een waar mierenhol in de grond. Gisteren was de ingang van dat hol nog groter geworden.

Een rups eet een blaadje zodat ie een mooie vlinder word. De vlinder zorgt weer voor rupsjes. Die rupsjes worden opgegeten door de koolmezen en
pimpelmezen. De Lieveheersbeestjes eten de bladluizen op zodat de rups een mooi groen blaadje kan eten. Maar wat die mier nou doet?
Ik denk dat ze hun koningin dienen. Ze slepen met van-al hoe klein ze ook zijn. Zullen ze me gezien hebben hoe ik daar zat te kijken? Zoja, dan heeft het hun niet geboeid.

Die zelfde dag had ik een mailtje gekregen met mooie foto’s van het diamanten-jubileum van Queen Elizabeth van Engeland.
Ze zat op een klein bootje met haar husband ernaast. Achter het koninklijk paar stonden 5 matrozen en een kapitein.
De matrozen waren best wel “ervaren-matroos”. Ik vermoed dat niet alleen de queen haar jubileum vierde.
Of het hoort bij de decoratie…zoals Michael Jackson en Tom Cruise altijd dansers of acteurs naast zich hebben lopen/dansen/spelen die net zo groot zijn als hun, omdat beide best klein-van-stuk zijn, lijkt het alsof dat de juiste maat is.

Links en rechts naast het diamanten paar stonden 2 mannen in rode maillots, rood fluwelen pakje met plooitjes, zwart paardrij-petje.

Daarna zat het hele gezelschap op een hele grote boot, gevolgd door heel veel kleine bootjes. Net zoals Sisi, de keizerin van Oostenrijk, met de boot over het water voer. En duizenden mensen langs de waterkant stonden. Wat een volk wat een volk. Waar gaan ze toch naar toe, vroeg ik me af.
Naar huis…denk ik. Een groot hol.
Ze is koningin van 1952 tot 2012…60 jaar!!!! Ze is nog langer koningin dan dat ik besta.

Majesteit, U blijft hopelijk ook nog lang onze koningin.
Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten.
doei.

©missie M.