**Spinnetje

29-09-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik had vanmorgen een piepklein spinnetje op mijn schouder zitten…ik schrok en riep “AHHHHH…spinnetje, ik wil jou helemaal niet zien in de vroege morgen….je weet toch wel wat ze van kleine spinnetjes-in-de-morgen zeggen? Spinnetje in de morgen brengt kommer en zorgen, spinnetje voor de nacht brengt praal en pracht”…dus kom vanavond maar terug. En nou zit ik hier te wachten met mijn schouder….maar nog geen spinnetje gezien.Tis volle maan, als ik nu buiten zou staan kon ik raden hoeveel vingers ik op zou steken. Spinnetje voor de nacht brengt praal en pracht….Waar komt die wijsheid vandaan? Is het bewezen? Zelden dat we zulke wijsheden nog horen.

Nu horen we vooral de radio met liedjes als “nee je hoeft niet naar huis vannacht, want de liefde die lacht”. De liefde die lacht…??  Songteksten…zuchtt…”Es fährt ein sug nach nirgendwo” of “die rote sonne van Barbados”. Het is volle maan in Nederland en het is sinds kort herfst….soms voel je zo’n webdraad door het gezicht….Wie een web webt voor een ander…Ik heb al genoeg kommer en zorgen…en die kommer is beslist niet dat groene lange ding voor tussen de sla of voor op het broodje gezond…Dus ik wil wel een broodje appel of een meergranen broodje maar asjeblief geen kommer en zorgen op mijn broodje.
…Maar het is herfst en het spinnetje hoort erbij zullen we maar zeggen. Geen kwade bedoelingen. En liever een klein spinnetje overdag, dan een joekel van een spin voor de nacht.
Hopenlijk kan ik zo meteen goed inslapen en lig ik niet de halve nacht wakker. Hoe zal het met Friso gaan? Zal mijn fietsband morgen vroeg nog vol zijn? anders moet ik hem nog plakken…ik moet niet aan maandag denken want maandag heb ik een afspraak bij de tandarts…als ie maar niet hoeft te boren…Ik zal een gebedje doen voor de achterbuur die erg ziek is….Wat een zorgen….
Ik heb mijn nachtpon aan en mijn tanden zijn gepoets.
Ik ga slapen en wens U een fijne nachtrust in Uw hemelbed.
doeiiii
©missie M.

10 reacties op “**Spinnetje

  1. Ben niet op volgorde begonnen missy.. als eerste deze gelezen.. en pas nu kijk ik verder….ga alles lezen.. mocht er ooit ’n boekje van je uitkomen. wil ik ‘m kopen.liefs..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.