* Hieperdepiep Hoera

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik heb vanavond naar het interview met onze koning en Wilfried de Jong gekeken. Een interview met opmerkelijke beeldfragmenten, terugblikken op 50 jaar Willem-Alexander. Achhhhhh wat indrukwekkend. Wat is Uw zoon toch een schat van een koning.

Een paar keren riep ik “Wilfried zoiets vraag je toch niet aan de koning” maar onze koning gaf overal antwoord op. Want het was juist de keuze van onze koning om gewoon op een losse manier te praten. Sommige vragen vond ik iets té ‘doorvragerig’. Maar Uw zoon, onze koning was heel openhartig, heel eerlijk, een wijze man, heel sterk en soms emotioneel. Een koning met een sterke mooie koningin aan zijn zij.

Ik heb voorheen wel eens gemopperd. Daarom wil ik U vragen een briefje  te schrijven en dit bij zijn ontbijtbord te leggen. Op het briefje de woorden: “missie M zegt; onze koning is een toffe peer, en missie M. is trots dat koning Willem-Alexander onze koning is, en trots op zo’n mooi koningspaar”.

Morgen word hij 50 jaar. Leve de koning, hoera hoera hoera.

50 jaar geleden had U vast blosjes op de wangen van het puffen. Ik wens U ook van harte proficiat met de 50-ste verjaardag van Uw zoon.

Welterusten.

©missie M.

** Boer zoekt vrouw 10

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

De laatste aflevering liet vijf gelukkige boeren zien.

Boer Herman had een nieuwe uitstraling. Voor Herman heeft er een flinke aardverschuiving plaats gevonden. Herman is verliefd op Fleur en Fleur is verliefd op Herman. Herman zei “Dit gevoel kun je maar aan een ding de schuld geven en dat is liefde”. Wat is liefde werd hem gevraagd. Hij noemde meerdere dingen op en eentje was: Fleur neemt me zoals ik ben. Dat is echte liefde, als je gewoon jezelf kan zijn.Mooiiiiii.

Boer Marc is zo trots op zijn AnneKim. Hij heeft kennis gemaakt met de familie en vrienden van AnneKim. Hij past precies goed in het plaatje. Mooiiii.

Boer David is zo blij met Mara. Ik vind ze leuk samen en hoop dat ze nog lang gelukkig samen zijn. Ik betwijfel of dat in Roemenië zal zijn. In ieder geval een leuk stel. Mooiiii.

Boer Riks noemde zich zelf een onhandige Harry. Hij had eerder een zomerhulp gehad die het wel met hem zag zitten. Maar Riks deed mee met Boer zoekt vrouw en de zomerhulp was alweer foetsie. Door de dames realiseerde hij zich dat hij die zomerhulp miste en dat zij was wat hij zocht. Voor Marit vond hij het wel verschrikkelijk. Na de citytrip belde hij de zomerhulp op met de vraag “als je er nog zin in hebt moeten we om tafel gaan zitten”. Riks in Canada is dusss verliefd en blij.

Boer Olke in Texas. We zagen hem nog tijdens de citytrip een poging countryline dansen met Sandra. Het geluid dat Sandra uitstootte tijdens het dansen was hieeehaaaa. Eerst Olke de kop gek maken, roepen “Olke is mijn doel”, en dan van het een of het andere moment zo afstandig doen en het hebben over vriendschap-ontdekken-op-ontdekkingsreis. Olke zei “vriendschap is niet genoeg”. Sandra zei toen “dan laten we het hierbij”. Maar Olke is gelukkig verliefd op een plaatsgenoot die ook tussen de briefschrijfsters zat. Dan heeft het zo moeten zijn.Mooiiiii.

Welterusten.

©missie M.

* Beloken pasen en Het kruisje

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het is morgen Beloken Pasen want afgelopen weekend was het pasen. De paasweek word op Beloken Pasen afgesloten.

Ik was de afgelopen dagen in discussie over de paasstok met palmpasen, en voelde in de discussie toch wel een lichte vijandige houding richting christenen en ongelovigen. “Waarom de christenen zo nodig moeten zeuren omdat op een christelijke basisschool in Den Haag de bovenkant van de paasstok was afgebroken” dat begreep men niet. De directeur vond de kruisvorm van de paasstok gevoelig voor de moslim en deed een knieval richting andersgelovigen. Terwijl er moslims zijn die het paasgebeuren respecteren zoals het is. Hoe gevoelig ligt het dan voor de gelovigen als de directeur hun kruisje afbreekt? Er stond een groot artikel in onze krant. Velen waren boos over die knieval. Ga dan naar een openbare school zou ik zeggen. Je gaat toch ook niet naar Engelse les om daar te klagen dat ze geen Duitse of Spaanse les geven. Die directeur en de politiek kunnen zich beter druk maken over de wantoestanden in het Haagse Zuiderparkbad, in Den Haag.

Mijn tegenstander in de paasstok-discussie vond het van een mug een olifant maken. Ze noemde het een kleine aanpassing. Maar de bovenkant van een paasstok afbreken omdat het op  een kruis lijkt, het stuk waar juist het haantje op komt te staan, dat vind ik weer van een mug een olifant maken.

Iemand stelde de vraag of het nog uitmaakt dat het kruis werd afgebroken. Of het minder erg zou zijn geweest als ze om te beginnen al een T-vormige stok hadden gehad?

Een T-vormige stok in plaats van een kruisteken? Voor mij maakt het heel zeker uit als iemand mijn kruisje zou afbreken. Het is een belangrijk christelijk symbool. Ik heb niks met een T-vormige stok.

Vampieren in films worden verjaagd met een kruis of kruisteken en NIET met een T-teken. Dat kruis zou hen verjagen of tot stof oplossen. 😉 Sta je daar dapper tegen over een vampier met je t-teken. Die zou zich eerst dubbel rollen van de lach en daarna werd je door  de vampier alsnog leeg gezogen tot de laatste druppel met je t-teken. Nee nee nee. Een T-teken is geen kruisteken. Net zoals vampieren geweerd werden met knoflook en niet met een stengel prei.

Laat ieder in zijn waarde. We kunnen met z’n alle best respect hebben voor andersgelovigen maar we hoeven niet ons eigen geloof te verloochenen. Ons geloof is ook belangrijk, ook al gaan mensen op paasmaandag naar de Ikea of luisteren ze naar mooie muziek. Ze bepalen zelf hoe streng of soepel hun geloof is.

Iemand vond de kerkklokken en megafoons bij moskeeën rottig. Megafoons van moskeeën zou ik ook absoluut niet willen horen, afschuwelijk. Wat ze rottig vind aan een kerkklok begrijp ik dan weer niet. Je kan het niet iedereen naar z’n zin maken.
Ik val niemand lastig als ik met pasen eitjes op tafel zet, geniet van een mooie paasstok, en gezegende buxustakjes achter het kruisje boven de voordeur steek. Ik wil ook niet lastig gevallen worden door het geloof van andersgelovigen. Wat vind U?

Thee. Doei.

©missie M.

 

* Ich bau dir ein schloss

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zanger Heintje Simons zit 50 jaar in het vak. Hij heeft een kroonjaar in 2017 net zoals onze koning, die 50 jaar word. U zult nu misschien de gastenlijst voor het diner met onze koning controleren of Hein er tussen staat, maar ach doe geen moeite hij staat er vast niet op. Want Hein heeft in oktober 2017 het 50-jarig jubileum en niet op 27 april 2017.

Hein Simons is Heintje van vroeger. Die jongen zong het lied “Mama” en hij zong “Ich Bau Dir Ein Schloss”.

Mijn oude tante had een platenspeler en plaatjes van Corry en de Rekels en van Heintje. Het woord fan was me destijds nog vreemd, maar nu weet ik dat zij met volle overtuiging ‘fan-van-Heintje’ genoemd mocht worden. Ze draaide de plaatjes van Heintje grijs, vooral de liedjes “mama” en “omaatje lief”. Ergens zat een krasje of vuiltje op de plaat, dan zong Heintje tig keren ief ief ief. Dan gaf ze een zachte tik tegen de platenspeler en ging Heintje weer verder met zingen.

Ik probeer me even het jaar voor te stellen toen Heintje begon met zingen. Het is oktober 1967. In gedachten zie ik U met een mollige blonde baby van ongeveer 6 maanden aan tafel zitten. Terwijl U hem het fruithapje geeft trekt de baby een zurig gezichtje. U probeert de baby op zijn gemak te stellen, en daarom zingt U het liedje “ich bau dir ein Schloss”. En de baby zingt dan Mama’aaaaa.

Genoeg nou. Even serieus. Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

* Boer zoekt vrouw 9

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Van alle keuzes die de boeren maakten vond ik de keuze die David afgelopen zondag zou gaan maken toch wel het spannends, omdat ik bij de andere boeren redelijk kon inschatten welke keuze de boer zou maken. Bij David was het anders. Ik had al vanaf het begin geroepen “hij kiest straks Mara”. Maar het leek er op dat boer David geen keuze kon maken. Bij de één voelde David een veilig warm gevoel, en bij de ander voelde hij kriebels en nieuwsgierigheid. Ook Suzan zat met veel gevoelens,variërend van onzekerheid, denken aan de toekomst, thuis missen, gevoelens voor David die ze wel als een beginnende liefde kon omschrijven, dan Roemenië, ze had zich vaak afgevraagd “waarom heb ik geschreven?” Er moesten nog wat blokkades weggepoetst worden, en ze hoopte op nog paar dagen met David om het gevoel te ontdekken. Mara voelt zich gewoon goed bij David en in Roemenië. Als even later David naast Yvon zit en Yvon vraagt hem of hij de vrouw van zijn leven heeft gevonden zegt David “Mara”. U zou verwachten dat Susanne opgelucht was omdat alle onzekere gevoelens nu geen spel meer spelen, maar Susanne was niet opgelucht, wel teleurgesteld. Ze kon de keuze van David goed begrijpen, zij had teveel twijfels laten zien, ze had gewoon haar gevoel moeten volgen. Ze was blij voor David en Mara. Wat mooi van Suzanne. Mara was blij. Ze begreep jongens nooit, maar David begreep ze wel.

Mooi om te zien hoe verliefd Herman en Fleur zich voelen. Ze zijn op citytrip in een mooie streek in Frankrijk, lopen hand in hand, en rijden op een segway. Maar Herman had liever verder hand in hand gelopen met zijn Fleur in plaats van op die segway. Ze genieten van elkaar. Herman bedankt Fleur dat ze ‘hier naar toe is gekomen’.

Genieten bij Marc en Annekim, zo’n mooi paar. Ze gingen op city-trip…naar de wildernis van Afrika…in een tentje, U leest het goed, in een tentje, en ze stonden nu met z’n tweetjes stokken te onderzoeken. Bij de speeddate waren het stokken om een boot of vloot te maken, nu stokken om een tent op te zetten. Ze voelen zich gemakkelijk en ontspannen bij elkaar. Annekim voelde zich ook veilig bij Marc vanwege ‘het avontuur’ in een tentje in de wildernis. Marc vond Annekim stoer, hij houd wel van een bushgirl. Ze zijn beide eigenwijs. En hebben humor. Marc zei :”Olifanten zijn de dolfijnen van Afrika”.

Verdriet bij Boer Riks in Canada. Hij was met Marit op citytrip in een prachtig skigebied in Canada. Op het eerste gezicht lijken ze samen lol te hebben en lachen wat af. Riks zei: “ik ben romantisch opgevoed”. Marit zei “maar er alleen niks mee gedaan”. Ze schieten beide in de slappe lach.Ze gaan skiën, Riks krijgt les en leert verbazend vlug skiën. De volgende dag heeft Riks het over “lamme poten” en over ‘moeilijk’, Onrust en nogmaals moeilijk. Slapeloze nacht gehad, ‘Jij vind alles makkelijk’ of zoiets, zegt hij licht verwijtend tegen Marit. Heeft hij een soort bindingsangst? Of hebben zijn kinderen niet hun zege gegeven over deze ‘stiefma’? De knappe Marit blijft hartstikke lief.Terwijl Riks vorige week tegen Marit zei “fijn dat je er bent” toen Eline naar huis ging bleef hij nu zeggen dat er nog wat moet bijkomen, dit is niet genoeg, en dan bedoelde hij ‘vlinders’ de verliefdheid moest groeien. Die ontbrak bij Riks.Terwijl ze samen op de bank zitten zegt hij tegen Marit dat het op den duur toch niks word. Hij mist de verliefdheid. Marit is heel verdrietig en teleurgesteld. Marit je verdiend beter. U kan Riks bot noemen maar hij is wel eerlijk.

Dat kan ik niet zeggen van Sandra bij boer Olke in Texas. Het valt me zwaar om over Olke en Sandra te schrijven. Omdat ik Sandra steeds erg nep vond en ik zie welke teleurstelling Olke nu heeft. Na het keuzemoment ging Sandra naar een hotel in de buurt. Olke is duidelijk verbaasd en begrijpt er niets van dat Sandra nu zo koel en afstandelijk doet. Pas geleden zat Sandra bijna in zijn broek en in zijn aura en dan nu dit. Olke snapt er niets van en zegt dat het dan voor hem niet hoeft. Die citytrip hoeft voor hem ook niet meer als het no no is. Als Sandra de volgende dag weer komt om op citytrip te gaan wil Olke even met haar praten bij een kop koffie.Wil ze wel op citytrip met Olke? Zeker wel  “ze wil wel een leuke tijd samen”. Ze heeft het nu over ‘Olke als een vriend’. Olke wil geen vriend zijn maar wil echte liefde. Hij is zichtbaar teleurgesteld en ook verbaasd dat ze in eens zo veranderd is. Hij wil de Sandra terug van vorige week. De Sandra die ik steeds nep vond. Op citytrip wou ze persé een aparte kamer terwijl de mooiste kamer voor hen was gereserveerd, met een hottube op het grote balkon. En ze zat aan de bar te zuipen toen Olke haar ging halen om te eten, en ze sprak luid en kattig tijdens het diner.

Sandra zei dat ze pas was gaan nadenken nadat Alberdien weg ging vóór het keuzemoment. Toen Olke vorige week zei dat hij hoopte dat de vrouw die hij zou kiezen niet te lang zou wegblijven en gauw bij hem kon wonen zei Sandra dat ze volgende week al kon komen. Alberdien had meer tijd nodig. Toen Alberdien zich later ook nog eens terug trok was de wedstrijd voor Sandra gewonnen. Iemand noemde het toepasselijke spreekwoord: “Bezit van de zaak, eind van het vermaak”. Als U het mij vraagt was het voor Sandra een wedstrijd die ze wou winnen. Zij had 60% kans en Alberdien maar 40% had ze in het begin van de logeerpartij gezegd. Wat een afgang voor de sympathieke Olke.

Welterusten.

©missie M.

** Nieuw vliegmachien

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Sorry dat ik de laatste tijd zo weinig schreef, er was zoveel nieuws, waar moest ik beginnen? De komst van twee reuzen panda’s Wu Wen en Xing Ya krijgen al lang en breed veel aandacht, en ik vind het ook wel weer zielig voor deze reuzenpanda’s.

Dan de aanschaf van het nieuwe vliegmachien voor de koning én regering. Ik schreef twee jaar geleden, op 6 april 2015, al het blog “Nieuw ‘regerings’vliegtuig voor Oranjes en regering”.

Nederland heeft dan nu een spiksplinternieuw regeringsvliegtuig aangeschaft, een Boeing 737 van in totaal 89 miljoen, met aftrek van de prijs voor het oude KBX-toestel, en na veel onderhandelen want het kabinet had gerekend op 50 tot 90 miljoen euro. Rare schatting,want tussen de 50 en 90 miljoen zit 40 miljoen verschil.

De KBX werd opgeleverd op 15 augustus 1996, koste destijds 39 miljoen. Op die dag ging Fokker failliet. U vond het van binnen veel te krap en van de sombere kleuren werd U ook niet vrolijk. Premier KOK stootte regelmatig zijn hoofd. Toen werd voor 2 miljoen het probleem verholpen. En in 2008 kreeg de KBX voor 4,3 miljoen euro internet, grotere ruimtes en spelcomputers. Spelcomputers? Wat moet U met spelcomputers? Dan was er nog de kleine brandstoftank waardoor er na elke 2000 km getankt moest worden.

Voor hoeveel Uw Fokker70 is verkocht wil het kabinet niet zeggen. Ook niet aan wie het is verkocht. We zullen wel zien wie de sleuteltjes in zijn sleutelkastje gaat hangen. De PH-KBX gaat op 1 juni 2017 uit dienst, daarna gaat het natuurlijk niet verder vliegen als PH-KBX want KBX staat voor koningin Beatrix en daar is er maar eentje van, maar pas na 2019 gaat het vliegtuig verder met het kenteken PH-GOV. GOV staat voor regering stond in de krant. Dat zie ik niet. Ik dacht bij de letters GOV aan “Goeie Ouwe Vlieger”. Na juni 2017 komt er een tijdje een vervangend toestel want het nieuwe toestel word pas begin 2019 opgeleverd.

Op 3 juni 2017 kan het volk afscheid nemen van de KBX op vliegveld Woensdrecht. Dat is wel een mooi gebaar maar ik voel niet echt behoefte om afscheid te nemen van de PH-KBX. Dat is net zoiets als wanneer ik zwaai naar Uw oude auto terwijl ik er nooit in heb gezeten en nooit heb gezien.

U zult vast met dubbele gevoelens vooraan staan om afscheid te nemen van de KBX. Hoe vaak zat U op de stoel bij het raampje om de wolken te zien? Lekker kopje thee en een koekje met oranje glazuur terwijl U de door de lucht zoefte. Hoe vaak liep U zwaaiend die vliegtuigtrap op en af? U heeft wel wat gemopperd, maar het toestel bracht U wel veilig daar waar U wezen wou als er op tijd werd getankt. Word het nieuwe vliegtuig gedoopt met een fles champagne? Of word dat alleen bij boten gedaan?

Hoe oud kan een vliegtuig worden? Als de GOV later uit dienst gaat word het vast een Bed and Breakfast en hangt er een bordje boven het raampje met de naam “KBX-suite”. Bij het ontbijt zijn er zoete broodjes met oranje jam, en op Uw stoeltje bij het raampje hangt dan een geruite dekentje.

Doei.

©missie M.

** Boer zoekt vrouw 8

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Heeft U vanavond tv gekeken naar Boer zoekt vrouw? Wat was het leuk en soms verrassend anders dan men zou verwachten.

Boer Herman liep stapelverliefd met zijn Fleur door Frankrijk. Zo moooiiiiii. Dat hij Fleur zou kiezen heb ik na de speeddate al voorspelt maar het bleef toch tot aan het keuze moment onduidelijk want hij kon ook goed overweg met Anne, de jongere-versie-look-a-like van zijn moeder.

Boer David heeft het zwaar. Ik heb met hem te doen…en met Mara want zij vind hem leuk…en met Susanne want zij wil hem nog beter leren kennen. David en Susanne gaan samen picknicken aan een meertje. Suzanne vind de omgeving supermooi en zegt dat ze het superleuk vind dat ze er is. En ze heeft super kouwe handen. Ojeeee Susanne spreekt nu ook de “supertaal” van David. David vind het superfijn en hij vind Suzanne super-lief. Maarrrrrr David vind beide dames super-leuk. Echt waar, 100%. Super. Hij zei “ze hebben allebei iets dat wat bij me los maakt”. Wat David, wat word er los gemaakt? Probeer te achterhalen wat ze bij je losmaken.Alleen zo kom je er achter wie je moet kiezen. Volgende week zien we de keuze van David.

Boer Riks heeft een gesprek met Eline en ze zijn er uit ‘het word niks met hun twee”. Het was Riks die dan als eerste een punt achter de ‘kans-met-Eline’ zet en dat werd met wederzijds goedvinden goed gevonden. Samen vertellen ze het aan Marit. Dat had Marit niet zien aankomen zegt ze. “Jammer” zegt Marit dan met een grote glunder op het gezicht. Zo jammer zal Marit dan toch niet vinden want Marit heeft wel gevoelens voor Riks. Eline pakt haar koffer en gaat naar huis. Ze heeft vaker twijfels gehad, maar Riks geloof en de overtuiging dat de kinderen ook zo worden opgevoed gaf de doorslag. Eline waarom schreef je naar een boer die in zijn kennismakingsfilmpje vertelde hoe belangrijk dat geloof voor hem is? Maar desalniettemin vind ik het goed van Eline dat ze dit heeft besproken. Ik had het idee dat Eline opgelucht was dat ze weer lekker naar haar zoontje in Nederland gaat. “Dus” koffie, zegt Riks tegen Marit. Marit blijft over, maar dat was mijn allereerste voorspelling en die voorspelling staat nog steeds, ondanks ik Riks soms een botte boer vind. Zei Marit heel in het begin niet dat ze het juist fijn vond dat iemand een ….hoe noem ik dat nou?…een weerwoord geeft, een ik-geef-je-van-katoen-woord…of hoe moet ik het zeggen?  een ‘ik-deksel-je-woord’, want normaal was zij het die een “scherp antwoord” kon geven en nu had ze iemand gevonden die dat nog beter kon.

Boer Marc is stapelverliefd en kan niet meer wachten om het te zeggen. Acchhhhh wat leukkkk.Hij straalt van top tot teen en word blij als hij AnneKim ziet.Terwijl Anke ligt te slapen en Marc en AnneKim fruit proberen te vangen, vraagt hij AnneKim of zij nog een paar daagjes wil blijven. Hij glundert en geniet van AnneKim, dat ziet een blinde nog. En AnneKim wil graag blijven.Terwijl de andere dames in het begin soms wat moeite hadden met kleinigheidjes bleef AnneKim Marc leuk vinden. Hoera. Anke werd door AnneKim en Marc gewekt met de mededeling dat ze haar iets wilden vertellen. Had Marc iemand aan zijn zij nodig om het aan Anke te vertellen? Voor Anke kwam het geheel onverwachts, in eerste instantie bleef ze redelijk nuchter, daarna zien we haar iets mopperend de koffers pakken. Zij had zich wel daar zien wonen had ze laatst gezegd. Maar dit moment had ze niet zien aankomen vertelt ze aan Yvon. Ze wil dit dan ook nog even zeggen voordat ze vertrekt. De knappe Anke dacht vast dat ze de race al gewonnen had, en niet verwacht dat AnneKim ook kans had. Maar AnneKim stond al vanaf het eerste begin op mijn voorspellingslijstje.Had Marc nog even moeten wachten om het te vertellen? Had hij het Anke onder vier ogen moeten vertellen? Alsof het keuze moment zo leuk is als Yvon Jaspers naast de boer aan tafel zit, Tegenover de zenuwachtige dames en dan zegt: ‘Boer zegt het maar, wie stuur je naar huis”. De afgewezen kandidaat breekt bijna in tranen uit, zit vol met vragen en dan zegt Yvon: “Kom, pak je koffers maar”.
Dat Marc dit samen met AnneKim deed hoeft niet negatief te zijn, ik vind het persoonlijker dan wanneer hij dit moment samen met Yvon zou doen terwijl AnneKim voor ‘de show’ er naast zou zitten en stiekem al wist wie er kon gaan. Misschien wilde Marc dat AnneKim erbij was of misschien was hij te zenuwachtig om het te vertellen.Ik vind ze geweldig samen.

Bij Boer Olke was de grootste ‘wending’. Bij het ontbijt wil Olke weten hoelang het duurt eer de dame die hij zal kiezen naar Texas kan komen. Sandra heeft niet lang nodig om thuis in Nederland het een en ander te regelen. Alberdien zegt dat zij meer tijd nodig heeft. Daarna lijkt Sandra omgeslagen als een blad aan de boom. Is Sandra niet meer zo zeker van haar woorden dat zij 60% kans had tegenover de 40% kans van Alberdien? Zag ze nu haar rivaal terug treden? Was haar wedstrijd gewonnen en daarom geen zin meer? Terwijl Alberdien de kalfjes de fles geeft en hier van geniet, heeft Sandra een gesprek met Olke. De keuze van Olke moet niet alleen van de praktische kant afhangen vind Sandra want zij is een gevoelsmens. Olke zegt dat dit ook zeker niet zo is. Intussen heeft Alberdien grote twijfels gekregen en praat hierover met Yvonne Jaspers “mijn vent is dus niet mijn vent” zegt ze met een traan biggelend over haar wang. Bij de kalfjes merkte ze dat dubbele gevoel van het boerenleven. Het kalfje dat ze de fles geeft word straks geslacht, en daar kon ze niet mee omgaan. Ze was een te grote dierenvriend. Huh Alberdien? Wat heb je dan de hele week gegeten? Wat lag op je bord toen je in het restaurant tegen de serveerster zei “mine too hoor”. Enfin een onverwachte wending en misschien niet eens zo’n verkeerde keuze. Haar keuze om naar huis te gaan vertelt ze aan Olke. Hij schrikt hiervan en is duidelijk aangeslagen. Maar hij vind het heel goed van Alberdien dat zij dit aangeeft. Beide omhelzen elkaar innig. Ze hadden zo mooi bij elkaar kunnen passen. Ik vond Alberdien beter passen bij Olke dan de flirterige Sandra. Op de vraag wat zijn keuze was geweest blijft het even stil. ‘Wil je het weten’ word aan Alberdien gevraagd. Ze twijfelt even en zegt dan ‘ja’. Olke zegt dan dat hij Sandra had gekozen. Iedereen is opgelucht. “Yvonne Jaspers zegt tegen Olke “ga het Sandra maar vertellen”. Olke gaat naar binnen en roept op Sandra, hij valt meteen met de deur in huis dat hij haar kiest en omhelst haar. Aan de stijve houding van Sandra meende ik te merken dat hij haar overviel of dat ze niet meer wou. Maar mij zou het niet verbazen als Sandra het gesprek tussen Alberdien en Yvonne op de veranda heeft gehoord. Maar dat is giswerk. De omhelzing met Alberdien vond ik inniger en mooier. Die omhelzing met Sandra was verkrampt. Had Sandra liever naar huis willen gaan? Alberdien geeft nog een fijne afscheidsknuffel aan Olke, stapt in de auto en zwaait. Ik heb het vast gemist maar ik zag geen afscheidsknuffel naar Sandra. Sandra staat naast Olke en zegt ‘daar gaat ze’ alsof ze wil zeggen ‘die heeft zich mooi uit de voeten gemaakt’. Majesteit, als U het mij vraagt geloof ik dat Olke anders Alberdien had gekozen. Of deze relatie een kans heeft? Ik twijfel. We zullen het zien ná de City Trip.

Ik ga mijn tanden poetsen en slapen, welterusten.

©missie M.

 

* Penthouse van David Bowie te koop

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Het penthouse in New York waar David Bowie en zijn vrouw Iman Abdulmajid woonden staat te koop. Ze woonden er van 1991 tot 2002. Het appartement is 175 vierkante meter groot en heeft een uitzicht op Central Park. De vraagprijs is 6,5 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 6 miljoen euro. Diegene die het penthouse koopt krijgt de piano van Bowie cadeau.

Ik denk niet dat die vleugel net dat zetje geeft om een penthouse van 6 miljoen te kopen, omdat niet iedereen wat graag die piano wil 6 miljoen heeft om een penthouse te kopen, en niet iedereen wat wel 6 miljoen kan betalen voor een penthouse kan piano spelen.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en slapen. Welterusten.

©missie M.

* Blunder met uitnodigingen

Lieve beste oud-koningin Beatrix, majesteit,

Ik las gisteren dat de gemeente Peel en Maas een ‘menselijke fout’ heeft gemaakt. In de krant stond letterlijk dat de gemeente ‘de verkeerde mensen heeft uitgenodigd voor het feestje in het gemeentehuis tijdens Koningsdag. Per ongeluk zijn een ‘willekeurige groep inwoners’ uitgenodigd in plaats van de gedecoreerden. De mensen die per ongeluk een uitnodiging kregen hebben een brief gekregen met de woorden:

“Wij hebben u een uitnodiging gestuurd die u niet had moeten ontvangen. Het zou bijzonder zijn om Koningsdag met alle inwoners te vieren maar helaas is dit niet mogelijk. Wij hopen dat u de uitnodiging als niet ontvangen wilt beschouwen”.

In het “Huis van de Gemeente” koningsdag vieren met 800 mensen is volgens de woordvoerder van de gemeente nooit een optie geweest, dat is logistiek gezien niet te regelen, het moet wel allemaal passen. Daarom is de excuusbrief huis aan huis bezorgd.

Ik zou het juist prachtig vinden als een groep willekeurige inwoners waren uitgenodigd, maar ik begrijp wel dat gedecoreerden voor de decoratie zorgen.

Gemeente Peel en Maas, jullie hebben niet ‘verkeerde mensen’ uitgenodigd, maar jullie hebben verkeerde adressen op de uitnodiging ‘getypt’. Misschien zaten bij jullie “verkeerde” mensen achter het typemachine.

Doei.

©missie M.

* Tan code

Lieve beste majesteit,

Vorige week schrok ik toen ik las dat de immer-sympathieke Umberto Tan een kleine ‘privé studio’ heeft waar hij de laatste twee weken verblijft, omdat hij een stiekeme relatie heeft met de knappe blonde nieuwslezeres Dionne Stax. In december zei Umberto nog dat zijn gezin het allerbelangrijkste was, zijn vrouw en kinderen staan op de eerste plaats. Terwijl ik zat bij te komen van de schok las ik dat hij meermaals vreemd is gegaan. Slappe docus.

Dionne Stax is geregeld gezien in de studio van Umberto. De studio waar Umberto’s immer-steun-en-toeverlaat waarschijnlijk nog nooit is geweest. Maar Umberto en Dionne willen er geen enkel woord over kwijt. Nu niet, nooit niet, had de RTL-Late-Night-presentator gezegd.

Drie jaar geleden ging het in RTL-Late-Night over Onno Hoes, en werd het ‘interview met toyboy’, over die zoen (zonder sex) getoond, ook werd het imago van Onno uitgebreid besproken in RTL-Late-night. Erik Mouthaan, een gast in de RTL-show, walgde van dit interview-filmpje en vroeg zich af ‘waarom die jongen op tv moet, waar hebben we het over?’. Er zijn zoveel huwelijken waar iets is…..enz. Dan zegt Umberto:  “misschien omdat het samenhangt met de functie van de burgemeester”…. En hij sluit af met de woorden “is dat ook jouw gevoel Erica ?”. Erica Terpstra zegt “Absoluut”.

(Zie het youtube-filmpje “De jonge flirt van Onno Hoes – RTL-Late-Night”)

https://youtu.be/UfAAYfZXARQ

Maar nu mag geen enkele letter gesproken worden als Umberto een buitenechtelijke stiekeme relatie heeft. Als hij zijn knappe en lieve vrouw niet wil kwetsen had hij haar niet moeten bedriegen en verlaten voor een twintig jaar jongere blonde nieuwslezeres.

Verliefd worden komt niet van vandaag op morgen. En je hoeft er niet aan toe te geven of in mee te gaan.In onderstaand filmpje danst Dionne heupenwiegend voor de neus van heupenwiegende Umberto.

Zijn vrouw Ineke vind ik een prachtige knapperd.

Ik had Dionne altijd zo hoog staan. “Had” inderdaad. Van gehuwde vaders met een gelukkig gezin blijf je vanaf egaal hoe hoog dat ego is.

Gisteren las ik voor de eerste keer een reactie. Heel veel woorden die eigenlijk niks zeggen. Beide hebben het twitter-account van een Privé-journalist op zwart gezet nadat hij een artikel uit de Telegraaf over het liefdesleven op social media deelde.

Dionne zou morgen een afspraak hebben met Radio538 om met Edwin Evers over haar nieuwe programma bij omroep Max te praten.Zonder opgave van redenen heeft ze geannuleerd. Edwin Evers vind het jammer, hij zegt: ‘als je tegen mij zegt ‘ik wil het er niet over hebben’ dan praten we er niet over. Mij interesseert het persoonlijk namelijk helemaal geen moer wat die twee doen”. Zijn twee mede-presentatoren denken daar anders over. Ze zeggen:Is er een video over Yolanthe, dan wordt het uitgezonden. Is er ergens een beetje dirt, of is er ergens een beetje kots dan word het uitgezonden, ‘Ze kan hier toch niet komen zitten en dat we er niets over vragen’.

Drie jaar geleden sprak Umberto de woorden:…”misschien omdat het samenhangt met de functie van de burgemeester”.

Waarom? Umberto, jij bent geen burgemeester, maar een echtgenoot van een lieve vrouw, vader van drie kinderen, talk-show-presentator en bekende Nederlander. En omdat Dionne twintig jaar jonger is en nieuwslezeres. Dat is heel wat meer dan een gehuwde burgemeester zonder kinderen (die misschien met medeweten van zijn partner soms losse relaties had). Die onnozele zoen en dat interview wat jullie bespraken in RTL-Late-Night heeft Onno zijn baan en geloofwaardigheid gekost en tenslotte zijn huwelijk.

Majesteit, ik vind het hypocriet en slappe kost van Tan en Stax.

Doei.

©missie M.

https://youtu.be/apNB6NTs9L0