*** Beatrix naar Prado in Madrid

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

U bent morgen in het Prado in Madrid als de Spaanse koning Felipe en de Spaanse koningin Letizia de tentoonstelling over Jeroen Bosch openen. Misschien word het wel druk in Spanje. Voor het volk is het dubbel-op. Ze zien dan kunst van Jeroen Bosch, plus een Spaanse koning en koningin, plus een Nederlandse oud-koningin. Toen onlangs in het Noord-Brabantse Museum een deel van de tentoonstelling te zien was waren er 422.000 bezoekers geweest las ik.

Praat U Engels of Spaans tegen het koningspaar en tegen alle andere mensen op de tentoonstelling? Ik ken een paar woordjes Spaans.

Ol√©…maar dat woord heeft U vast niet nodig. El Rey – de koning. La reina – de koningin. No is nee, Si betekend ja. Twee keren si snel achter elkaar word sisi en dat is een glaasje prik. ūüėȬ†¬† Senora en senor voor mevrouw en meneer. Bello voor als U een schilderij mooi vind. Maar dat weet u allemaal veel beter dan ik….of dat schilderij mooi is ja of te nee.

Pas geleden is op een veiling in New York een bedrag van 298.000 euro betaald voor de gitaar van Elvis Presley. Elvis had deze gitaar van zijn vader gekregen in 1969 en in 1975 gaf hij de gitaar aan een fan. Twee keren kreeg iemand de gitaar gratis.

Er is een bedrag van 316.000 euro betaald voor een handgeschreven tekst van John Lennon. Voor een jasje van Michael Jackson werd 228.000 betaald.

Dat is eigenlijk ook kunst vind ik. Geen olieverfschilderij, geen geboetseerd standbeeld, geen uit steen gekapt beeld, of prachtig uitgesneden houtsculptuur, maar een kunst om er zoveel geld voor te krijgen. Nog een grotere kunst is om dat bedrag er voor te kunnen betalen. Of het er voorover te hebben.

Majesteit, Buenas noches (klinkt naar lekkere chips maar dat is het niet)

©missie M.

 

 

* 10 miljoen voor cre√ęren 8000 banen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vanmorgen las ik de krant en van de voorpagina moest ik toch even bijkomen.  Er stond met grote letters:

Tien miljoen voor cre√ęren 8000 banen. Minimaal 10 miljoen moet er toe leiden dat er straks 8000 werk- en stageplekken ontstaan voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat is mooi. Maarrrrr…..

Kunt U zich mijn brief aan minister Asscher nog herinneren die ik in 2013 schreef? De brief was een optelling van alle bezuinigingen in √©√©n jaar. Er vielen duizenden werkelozen door de bezuinigingen en minister Asscher trok flink de beurs om de werkeloosheid te bestrijden. In de maand december 2012 trok minister Asscher 83 miljoen uit voor ‘onderzoek’ naar banen in de Topsector (1500 bedrijven deden daar nog eens 318 miljoen bij). Asscher trok 100 miljoen uit om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden, en 800 miljoen om banen te scheppen voor Bulgaren en Roemenen. Dat is 983 miljoen die Asscher uittrok…..(En ik kan niet echt zeggen dat er minder werkelozen zijn gekomen) ..de zorg voor hulpbehoevenden werd giga-groot getroffen…terwijl een thuishulp geen mega-salaris heeft.

En dan zou nu 10 miljoen voldoende zijn voor 8000 stage- en werkplekken? Een voorbeeld:Fred Teeven bespaarde in juni 2013 271 miljoen door 2000 banen in gevangenissen weg te bezuinigen. Twee-honderddddd-een-en-zzzzzzeventiggggg miljoennnnnnn euro. En dat was maar een begin. Waar gaan al die miljoenen naar toe? Hoe kan het zijn dat er 271 miljoen wegbezuinigd word voor m√°√°r 2000 banen? Heeft de penningmeester nog een bonnetje? Is er per ongeluk een dubbeltje teveel geteld?

Of welke onderkant van de arbeidsmarkt zal Asscher bedoelen? In een arm land waar men voor 2,50 een geit kan kopen en het hele jaar van kan leven? Terwijl hier boeren met duizend geiten er nog nevenactiviteiten bij moeten doen om de kop boven water te kunnen houden?

©missie M.

Zie hier onderen mijn brief van 2013:

___________________________________________________________________________________

11 december 2013:

Geachte Asscher,

Vandaag las ik in de krant dat er een ‚Äėgolf van ontslagen‚Äô gaat vallen in de zorg. U weet wel ‚Äėde zorg‚Äô waarover men nog niet zolang geleden heel bezorgd was dat er een tekort aan verzorgend personeel zou ontstaan. Er werd gesproken over Poolse werknemers naar hier te halen, maar die eerst nog een talencursus moesten volgen‚Ķ.een talencursus en woonverblijf van hoeveel euro?. (Zij hadden minder tijd dan Maxima om de Nederlandse taal te bemachtigen, maar in de zorg waar ouderen slecht horen en elk lettertje van belang is. Wat schaft de pot?‚ÄĚ of het ‚ÄúMoet u op de pot?‚ÄĚ) en men sprak over mensen uit India die kundiger en beter geschoold zouden zijn dan de Nederlandse operatieassistenten.

En dan lees ik vandaag dat er 80.000 banen verloren zullen gaan in de verpleging,verzorging en Thuiszorg, circa 20.000 banen in de gehandicapten zorg, en 13.000 banen in de geestelijke gezondheidszorg verloren zullen gaan. Dat zijn bij mekaar ONGELOOFLIJK veel ontslagenen in de zorg.

We moeten ons SCHAMEN dat we dit met de zorg voor hulpbehoevenden laten gebeuren.

Precies een jaar geleden zei ik al ‚Äúhet lijkt me sterk dat we volgend jaar kunnen zeggen ‚Äúzo hij heeft die werkeloosheid eens goed aangepakt‚ÄĚ. Wat heeft u met al die miljoenen gedaan die u zou gebruiken voor de bestrijding van de werkeloosheid?

Geld vrijmaken om de werkeloosheid te bestrijden en tegelijkertijd bezuinigingen doorduwen die werkelozen maakt. Is dit niet met de kranen open dweilen? Kranen? Wat heet kranen? Hele sluisdeuren worden opengezet.

Verslag van één jaar:

Dec.2012: Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij.

Dec. 2012: Asscher maakt 100 miljoen vrij om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden.

Mei 2013: De afgelopen jaren is voor ruim 95 miljoen euro geknoeid met toeslagen. Bulgaren die zich in Nederland lieten inschrijven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken. Staatssecretaris Frans Weekers kondigde een nieuwe maatregel aan om de fraude de kop in te drukken.

Juni 2013:Italiaanse werkeloze jongeren met een aantal jaar werkervaring naar Nederland halen??? Dus ze zijn niet werkeloos, waarschijnlijk ook nooit geweest, en zo jong zijn ze ook niet meer anders had men geen aantal jaar werkervaring.

Juni 2013 vertelt minister Asscher in Luxemburg dat hij 600 800 miljoen uitgeeft om banen te ‚Äúscheppen‚ÄĚ. In Luxemburg heeft Asscher afspraken gemaakt met Roemeense en Bulgaarse collega‚Äôs over schijnconstructies en malafide werkgevers. Nederland gaat de samenwerking met Roemeni√ę en Bulgarije versterken om uitbuiting van werknemers tegen te gaan.

29 juni 2013: Premier Rutte zegt ‚Äúterecht geen geld beschikbaar voor aanpak Nederlandse jeugdwerkloosheid‚ÄĚ.

4 juli 2013: Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen. Waarom? Omdat er hier zoveel werk is? Als ze eenmaal in Nederland zijn zijn ze ook Nederlandse werkeloze jongere waar terecht geen geld voor beschikbaar is…toch?.

Juli 2013: Bezuinigingspakket wordt ingrijpend. In het bezuinigingspakket waarover het kabinet deze zomer beslist zullen ‚Äúingrijpende maatregelen en vergaande hervormingen‚ÄĚ zitten aldus minister Dijsselbloem.

Nederland moet dit jaar ongeveer 350 miljoen euro meer aan de EU afdragen dan voorzien. Minister Jeroen Dijsselbloem sprak over ‚Äúeen tegenvaller‚ÄĚ. Als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen bovenop.

Juni 2013: Minister Fred Teeven wou eerst 340 miljoen (3400 banen) op de gevangenissen besparen, maar nu wordt dat dus 271 miljoen (2000 banen) bezuinigen.

Defensie moet NOG ruim 330 miljoen bezuinigen al dus minister Jeanine Hennis-Plasschaert

Juni 2013: minister Edith Schippers heeft moeite met mensen die de ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen. Ze noemt hen ‚Äėwanbetalers‚Äô. Terwijl wanbetalers toch echt wat anders zijn. Ze dreigt nu de verzekeraars te korten als zij niet harder er aan werken dat iedereen betaalt anders worden zij gekort.¬† Op 1 januari waren er nog 299.000 verzekerden met een betalingsachterstand van minimaal een half jaar. Op 1 april was het aantal opgelopen tot 306.000 en op 1 juni stond de teller op 314.000. Met dit groeitempo komt het aantal wanbetalers van wie de premie ge√Įncasseerd wordt door loonbeslag dit jaar uit op ongeveer 340.000 mensen die de ziektekosten niet meer kunnen betalen.

Juni 2013: De bezuinigingen van Stef Blok: 10.000 tot 15.000 mensen worden ontslagen omdat deze minister 142 miljoen wil bezuiningen. Minister Stef Blok gaat bezuinigen. Hij stoot de komende tijd bijna een derde van de kantoorruimte af en hoopt hiermee jaarlijks 142 miljoen te bezuinigen.(62 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land) Daardoor komen tien tot vijftienduizenden banen op de tocht’. 10.000 tot 15.000 banen foetsie.

4 juli 2013: Het kabinet trekt dit jaar 20 miljoen uit voor de armoedebestrijding. Het grootste deel van dit bedrag, 19 miljoen, gaat naar gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken doet een beroep op de gemeenten om het geld vooral in te zetten voor kinderen uit arme gezinnen.  Ik kan nergens lezen of het voor Nederlandse arme gezinnen gaat of voor  andere vreemde landen.

13 juli 2013: Bezuinigingen in de zorg zijn noodzakelijk willen niet meer ziekenhuizen in de rode cijfers belanden. Dit jaar lijden meer dan tien Nederlandse algemene ziekenhuizen verlies. In totaal tellen de Nederlandse ziekenhuizen 172.000 fte’s. Op de meeste plaatsen kan een inkrimping door natuurlijk verloop worden opgevangen stond er in de krant. Een natuurlijk verloop is dat een oudere werknemer met pensioen gaat en haar plaats word ingenomen door een jongere kracht. Als die plaats niet word ingevuld is het dus helemaal geen natuurlijk-verloop want de overgebleven werknemers zullen het werk van die collega’s moeten opvangen, terwijl er thuis iemand zich rot zit te solliciteren voor een vaste baan.

Dan heb ik het niet eens over de basisscholen die afgelopen zomer voorgoed gesloten zijn uit bezuinigingsmaatregel.
De Thuiszorg die fors aan het bezuinigen is.
De bouwsector, winkels sluiten met de bosjes, weekbladen verliezen lezers, woningmarkt enz.enz.
Al die ontslagenen zijn mensen met vaste Nederlandse maandlasten. Huizen die minder waard worden en niet meer verkocht worden. Hoge schuld en geen werk. Naast de Derde wereld,¬† cre√ęert men nu de ‚Äúarme Westerse wereld‚ÄĚ.

Wat heeft het voor nut dat Asscher zoveel geld steekt in de werkeloosheidsbestrijding als de andere ministers werkelozen cre√ęren. Dat is water naar de zee dragen.

Ik heb geen 400 miljoen nodig om onderzoek te doen naar de Nederlandse economie. Dit ziet een kleuter nog dat het helemaal fout gaat lopen.

Zuchttttttttttttttt ……………..

PS.Pas geleden las ik dat er in nov.2013 al een bedrag van 600 miljoen euro naar Oekran√Įe is gegaan en

Vandaag 1 april 2014 lees ik in de krant: Jaarlijks gaat bijna 900 miljoen euro van de EU naar kandidaat-lidstaat Turkije.

©missie M

** Erik van Muiswinkel en zwarte Piet

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las dat Erik van Muiswinkel, de cabaretier die meer dan 18 jaar hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal speelde, heeft besloten om te stoppen met zwarte Piet spelen. Prima. Stop er dan maar mee. Erik speelt tig types in zijn optredens waarin hij bepaalde mensen belachelijk maakt, dan is één type-van-18-jaar-lang saai voor een all-round-cabaretiertype. En is hij wellicht toe aan iets anders. Prima.

Hij is vast grappig, kan personen en stemmen goed nabootsen, maar niet alle typetjes zijn leuk. Een paar jaren geleden vond de familie van Anton Geesink dat de cabaretier hun¬† Anton te vaak negatief had neergezet en eisten een schadeclaim. Echt erg negatief vind ik zelf….maar ach als ze met z’n allen √©√©n iemand uitlachen is dat vast geen tokkie-gedrag?

Maar Erik stopt nu niet zomaar met de rol als hoofdpiet. Nee nu vind Erik de aardige zwarte Piet racistisch. Piet Romer speelde voorheen de zwarte Piet-rol heel waardig, en hem heb ik dit nooit horen zeggen. Zal het liggen aan de manier hoe hij Piet uitbeeldde? Ik vraag me wel af waarom iemand meer dan 18 jaar zwarte Piet speelt als hij vind dat Piet racistisch is. Erik van de Muiswinkel liet zich in het verleden uit over de zwarte-Pieten-discussie en zei:

¬†…”dat hij hoopt dat de ‚Äėoverduidelijk racistische Zwarte Piet‚Äô nog eens verandert”.

Tja….wederom mijn vraag ‘waarom heb je dan zovelen jaren deze rol gespeeld?’ Voor de centen? Of is hij ‘als een blad aan de boom omgeslagen’ nu honderden bevriende-BN’ers de Sinterklaasjournaal-omroep vragen Zwarte Piet in zijn huidige vorm ‘uit te zwaaien’. Is Erik van mening veranderd? Kan gebeuren.

Ik had hier misschien niet eens op gereageerd was het niet zo dat ik vandaag de twitter-berichten van Erik heb gelezen waarin hij tegenstanders…..nee ik moet zeggen “Zwarte-Piet-liefhebbers” de woorden ‘tokkies’ en ‘kankerlullen’ geeft.

Een levensbedreigende ziekte benoemen om te schelden zodat hij zijn ‘anti-Pieten-punt’ kracht wil bij zetten? Of zulke woorden in een scheldpartij noemen als excuses omdat op internet gescholden word. Ba’h!

Piet racistisch? Ik zie dat niet. Maar ik wil ook niemand kwetsen. Zodra er √©√©n iemand een echte reden aandraagt en me ervan overtuigd, wil ik buigen, maar tot nu toe ben ik er van overtuigd dat iedere Pieten-liefhebber juist houd van zwarte Piet. Zwarte Piet wegsturen is pas racistisch. Dan zeg je “jij bent zwart en daarom moet je wegwezen”. Niet-prima.

Sinterklaasvierende blije kinderen en hun ouders werden vorig jaar uitgescholden door ‘schreeuwers’ die menen te weten hoe ‘het moet’. Mensen zoals Erik die zwartepietliefhebbers meteen tokkies noemen. Als Erik de lieve Anton lange tijd negatief en¬† belachelijk neerzet dan zeggen ook alle BNN-ners “we stoppen hier mee” ? Of toch niet? Nee dat doen ze dan weer niet.

Majesteit het word tijd dat het grote geschiedenisboek tevoorschijn word gehaald. Zodat iedereen geleerd krijgt wie Sinterklaas is en waarom hij zijn zwarte Piet bij zich had. Sinterklaas had Piet vrijgekocht zodat Piet vrij was en uit dankbaarheid bleef Piet bij Sint. Sinds wanneer dragen slaven een roe? Misschien dat ooit een boekjesschrijver een lelijk plaatje plaatste van een donkere jongeman. Laten we die plaatjes verbranden en alleen mooie plaatjes van een mooie donkere man plaatsen….maar is dat dan weer discriminatie vanwege het uiterlijk? Sint die een keer per jaar arme kinderen cadeautjes gaf. Die traditie werd jarenlang voortgezet, en is mijns inziens een mooie traditie.Na die geschiedenisles is iedereen vrij om sinterklaas vieren ja of nee.

Wie wil strijden tegen discriminatie heeft werk zat. Ik hoop dat ze ook allemaal mee liepen in protestmarsen nav de misstanden in Keulen-in-de-Sylvesternacht? Niet?

Stukje nieuwsbericht van 28 mei 2016:De Colombiaanse autoriteiten hebben tweehonderd seksslavinnen bevrijd bij een grote politieactie in de hoofdstad Bogota. Van de vrouwen waren zeker zeventig meisjes minderjarig. Dat heeft de burgemeester van Bogota, Enrique Pe√Īalosa zaterdag bekendgemaakt.

Seksslavinnen die heden ten dagen, anno 2016, nog echt misbruikt worden….dat is foute boel, daar moeten we tegen strijden want dat is zeker geen onschuldig verkleed-toneelstukje in december.

Wat vinden we van de kindermisbruikers die anno 2016 de hand boven het hoofd word gehouden. (zie het artikel in “Gedoe” waarin staat dat Fred Teeven in hoger beroep gaat, want Fred Teeven is niet van plan onder ede tekst en uitleg te geven over de zogenaamde Rolodex-zaak. (De zaak wat om kindermisbruik van enkele bijzonder hooggeplaatste individuen gaat) Waar zijn die honderd nobele BNN-ners?

En de Jodenhaat anno nu? Walgelijk. Maar daar hoor ik geen BNN-er over klagen.

PS. Nieuwsbericht 30 mei 2016: IS-strijders verkopen seksslavinnen zelfs via Facebook nu Het is voor BNN-ners natuurlijk veel makkelijker om een kind zijn sprookjesachtigkinderfeest (een verhaal van honderden jaren geleden) aan te pakken en te roepen dat het om slavernij gaat, dan het werkelijk slavernij-probleem-anno-nu aan te pakken.

Voor mij voelt zwarte Piet als een mooi warm mens. Een held. Zwarte Piet hoort bij het mooie Sinterklaasfeest zoals de lieve mooie warme Gerda Havertong bij Sesamstraat hoorde (Sesamstraat is ook al weggestuurd) zoals de koningin bij de koning hoort, zoals Erik Engerd bij de Stratenmaker-op-zee-show hoort, zoals de minister-van-onderwijs bij onderwijs hoort. Zoals Mathijs bij DWDD hoort. Zoals Napoleon Bonaparte in het geschiedenisboek hoort. Zoals de grasmachine bij het gras hoort. Zoals herdertjes bij hun schapen horen, en de drie wijze koningen op drie-koningendag horen. Zoals de butler bij U hoort….zonder √©√©n kwaad woord te zeggen over het werk van de butler.

(ps Voor BNN-ers die van muggeziften houden. Hier onderen een filmpje waarin Erik het lied zingt over ‘de (zwarte) nozem en de non’ Wel heel goed gedaan al die stemmen/typetjes…maar waar Anton weer redelijk negatief word uitgebeeld.

©missie M.

Erik van Muiswinkel en Omnibuzz–De nozem en de non

https://youtu.be/_6cTbrTI1zk?list=PLKcrJwq56n6EPFx0pm8RU0UbYMmVjMrAs

 

 

Tweet Erik van Muiswinkel 27 mei 10:35 u.:Nou Ruben, als jij t verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun’, ben je denk ik een domme kankerlul.

Tweet Erik van Muiswinkel: 27 mei 11:35 u.Normale mensen worden op dit platform non stop uitgemaakt voor kankerlul & erger. De anoniene hufters worden panisch als dat 1 x terugkomt.

Tweet Erik van Muiswinkel: 28 mei 11:41 u.:“You can tease a croc till she gets really mad and dangerous. But always remember: she’s extremely stupid” (Steve Irwin)

 

 

** “thup-pu-thuppetjiptjip”

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix

Toen ik nog piepklein was hoorde ik een liedje via de platenspeler van mijn grote nicht. Het was Engels-talig en tuurlijk verstond ik er geen fluit van. Alleen het stukje tekst:”owie, thup-pu-thuppetjiptjip” kon ik enig zins verstaan √©n (na wat oefenen) mee “prievelen” (onzekere zingpoging). Achteraf gezien zong ik zelfs dat fout want het moest zijn:¬† Ooh-We, Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep

Het was de groep Middle of the Road met het lied “Chirpy Chirpy Cheep Cheep”. Het lied gaat over een mama die onverwachts s’ochtends vroeg weg gegaan was terwijl ze s’avonds chirpy chirpy cheep cheep had staan zingen. Zingen? Hoewel ik dit geluid eerder verwacht bij iemand die de kippen staat te voeren.

Enfin, mijn puber-nicht had al een beetje Engelse les gehad op school, ze zong en danste op het lied…. en ik was nog veel te klein om te begrijpen wat deze zangeres √©n mijn nicht zo vrolijk zongen.

Majesteit, Stelt U zich ook wel eens de vraag “waarom zingen ze zo vrolijk als het zo’n serieuze verdrietige tekst is?” De zangeres van Middle of the Road vraagt in het Engels aan baby Don “waar is je moeder gebleven?” Zijn moeder is ‘ver ver weg’ is het antwoord. ….of baby Don dat antwoord zelf heeft gegeven? Lijkt me vaag. Dan vraagt de zangeres in het Engels aan baby Don “Waar is je papa naar toe?” Ook ‘ver ver weg’ is het antwoord. Meerdere keren herhaalt ze de vraag aan baby Don en ze lacht en klapt erbij.

Majesteit, toen ik nog geen letter Engels kon verstaan begreep ik misschien meer van dit lied dan nu. Mocht U de Nederlandse vertaling opzoeken….dan snapt U er n√≥g minder van. “Cheep Cheep” word vertaalt naar “goedkoop goedkoop”. Dan toch maar liever Tjup-pu-tjuppetjiptjip.

Welterusten.

©missie M.

* Laurentien 50 jaar

Lieve beste majesteit,

Ik keek zonet naar het kalenderblad en zag dat Uw schoondochter Laurentien vandaag jarig is. ‘Laurentien 1966’ stond er, dus vandaag is ze 50 jaar geworden. Vorige week waren Prinses Laurentien en prins Constantijn 15 jaar getrouwd. Drie dubbel Hieperdepieper Hoera in de Gloria!!

Welterusten.

©missie M.

** Uw kledingontwerpster

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Wat ik gisteren las was dat Sheila de Vries Uw modeontwerpster sinds 2003 was, ze stopte met haar ontwerpster-werk al in 2011, maar speciaal voor U ging ze door met kleren-voor-de-koningin maken, maar doordat U sinds 2013 geen koningin meer bent heeft Sheila niet meer zoveel te doen. Tuurlijk, tuurlijk Dat kan gebeuren als je besluit om maar √©√©n goeie klant te hebben, en die klant stopt met goeie klant zijn. Het bestuur van haar bedrijf heeft daarom faillissement aangevraagd meld Quote. Waar gaat U straks naar toe als U denkt ‚Äúik wil wel weer eens een mooi blits pakje ontworpen hebben‚ÄĚ? In 2012 schreef ik al eens een brief aan U omdat U vaste ontwerpster Theresia Vreugdenhil was gestorven. Nu hebben we het over¬† Sheila de Vries.

Ik las het volgende:….‚ÄěDe activiteiten van de onderneming bestonden uit het ontwerpen en maken van couture voor √©√©n specifieke klant. Deze klant heeft een verandering van functie ondergaan, waardoor de bestellingen in de afgelopen jaren steeds minder werden‚ÄĚ, valt te lezen in het faillissementsverslag.

U was die specifieke klant die verandering van functie onderging. Ik moet toegeven dat ik het ook jammer vond dat U van functie veranderde ..maar ik kreeg er weer een mooie koning én koningin voor terug. Als Sheila de Vries van één specifieke klant haar bedrijf draaiende kon houden vind ik dat ze toch goed-geboert heeft tot haar pensioenleeftijd. Dat heeft ze toch wel want ze heeft pas geleden haar huis in Amsterdam-Zuid verkocht voor 1,2 miljoen euro terwijl ze samen met haar man in 1992 daar 208.000 euro (maar dat was wel in het gulden-tijdperk) voor betaalde.

Fijne avond.

©missie M.

 

 

** 17 jaar

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag hoorde ik een oud Duitstalig lied op de radio. Dit lied werd gezongen door zanger Chris Roberts en het lied heet “Du kans nicht immer 17 sein”. Ik hoor het lied en dacht “hee leuk, een oud liedje” en ik zet de radio harder. De zanger blijft maar steeds herhalen dat zijn liefje niet altijd 17 kan blijven. Dat zijn lief straks 70 zal zijn en dat hij dan nog steeds bij haar zal zijn en van haar zal houden.

Nooit eerder heb ik de tekst zo aandachtig beluisterd als vandaag. Vandaag vroeg ik me af wat er aan deze “discussie” vooraf ging dat hij zijn lief moest overtuigen dat ze echt niet steeds 17 kon blijven. Waarom wou dit meisje voor altijd 17 jaar blijven. Was ze lid van een vereniging voor 12-tot-17-jarigen en zou haar lidmaatschap opgezegd worden als ze 18 werd? Was ze bang om rijlessen-op-d’r-18-de te gaan nemen? Was ze bang dat haar vriend alleen van haar-op-17-jarige-leeftijd zou houden? Hij vertelde haar toch meer-dan-eens dat hij nog van haar zou houden als ze 70 jaar zou zijn…..Hoewel hij dat ook niet met zekerheid kan zeggen

Het zou natuurlijk schitterend mooi zijn…. maar misschien word ze op haar 20-ste verliefd op een Schotse meneer met prachtige doedelzakmuziek en¬† moet de Schot elke week naar de doedelzakrepetities in Schotland….waardoor zij met hem in Schotland gaat wonen zodat ze hem vaker kan zien….en met hem gaat trouwen. Dan zal de Schot het vast niet leuk vinden als zanger-Chris steeds bij haar wil blijven.

Chris zingt dat het leven haar zal geven wat het leven haar met 17 belooft. Dat vind ik wel mooi om te weten. Wat heeft het leven haar op d’r 17-de ‘belooft’ en is het uitgekomen? Zat Schotland ook in het pakket? Chris zong het lied in 1974….even rekenen….dan zal het meiske nu ongeveer 59 jaar zijn vermoed ik. Hoe zal het nu met het 17-jarige-meisje-van-toen gaan?

Welterusten.

©missie M.

 

* Koninklijke bezoekjes

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Prins Harry van Engeland, de schat…..De kleinzoon van de Queen, heeft pas geleden samen met Michelle Obama (tof mens vind ik Michelle) in Orlando de Invictus Games geopend en een prachtige speech gehouden. Hij stond aan de wieg van dit evenement. Een sportevenement voor ruim 500 gewonde oorlogsveteranen uit vijftien verschillende landen. De prins vroeg speciale aandacht voor oud-militairen met psychische problemen. Hij zei “Laten we juichen voor de militairen die tegen posttraumatische stress hebben moeten vechten, en de soldaten die dapper genoeg waren hulp te zoeken voor hun depressie.”

Koningin Mathilde van Belgi√ę bezocht afgelopen weken met haar dochter El√©onore, haar jongste zoon Emmanuel, (volgens mij ook met de twee andere kinderen) de halve finale van het koningin Elizabeth muziekconcours in het omroepgebouw Flagey. Een concours voor piano waar 76 pianisten aan zijn begonnen. Na de eerste ronde blijven nog 24 over. De finale is in het Paleis der Schone Kunsten. Let op hoeveel datums nu komen waarop Mathilde aanwezig zal zijn. Op 23 mei gaat Mathilde met haar koning Filip luisteren, 24 mei gaat de broer van de koning, prins Laurent met prinses Claire luisteren, en 25 mei gaat koningin Mathilde samen met onze koningin Maxima luisteren. Op 26 en 28 mei gaat Mathilde ook weer en 27 mei gaat prinses Astrid en prins Lorenz er naar toe.

Prinses Laurentien presenteerde onlangs haar nieuwe boek, en haar dochter Eloise (bijna 14) las er een stukje uit voor….Wat een leuk meiske en wat was ze trots op haar moeder. Mooi. Laurentien was te gast bij Pauw(van Pauw-zonder-Witteman) en Prins Constantijn zag ik drie dagen geleden in DWDD. Wat apart! Volgens mij was er nooit eerder een direct lid van het koningshuis te gast bij DWDD. Toevallig was die avond ook Sander (de maker van de lucky-tv-filmpjes) te gast bij DWDD om zijn luisterboek te ‘promoten’. En er werden filmpjes getoond van oa U majesteit, ramen wassend op de Oranjefondsklusdag, een filmpje waar Sander eigen stemgeluiden bij heeft gemaakt. Aan Uw-zoon-de-de prins werd gevraagd of hij dit grappig vond. De prins liet merken de lippen op elkaar te houden…hij zal er wel niets over mogen zeggen…maar toch werd doorgevraagd, de prins antwoordde heel correct “laat het luisterboek spreken zou ik zeggen..”Toen vroeg Mathijs of zijn broer(onze-koning) er om kon lachen? Weer gaf Constantijn een verstandig antwoord nl dat ze over dat soort dingen niet praten. Na de zoveelste vraag zei de prins “Het is gewoon grappig”. Maar…vond hij dit wel echt grappig? of werd hij uit de tent gelokt en kon hij als prins niet zeggen wat hij er echt van vond? Had hij het liefste gezegd: “niet leuk en niks aan, geef mijn portie maar aan fikkie”…of de woorden die Sander U-onze-Beatrix liet-uitspreken: “op sodemieteren”, maar hij kon als prins vast niet onaardig zijn.

Het leven van een koningin of prins gaat niet altijd over rozen denk ik. …ik bedoel…een prins of koningin zal altijd correct moeten blijven. ‘Blij blijven kijken’ ook als je dagenlang pianomuziek hoort en ziet. Of je zou het liefst zeggen “wat een onzin” maar je zegt dan “ik vind het helemaal geen onzin”. Ik bezocht vandaag een tuincentrum, en liep te genieten tussen de plantjes en rozenstruikjes, maar wat een drukte…..En nu ga ik een kop thee zetten en dan tanden poetsen en slapen. Welterusten.

©missie M.

 

– Ebru Umar en Sylvana Simons

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Op 26 april had ik een topic over Ebru Umar geopend op een forum. Ik vond dat Ebru Umar zo vaak in het nieuws was dat ze een ‘eigen’ topic verdiend. Ze werd in Turkije opgepakt, voor de rechter geleid, in haar woning in Nederland werd ingebroken en haar muur werd beklad.
Het gaat allemaal om vrijheid van meningsuiting. Dat is een groot goed, hoewel de uitlatingen van de Duitse cabaretier toch echt te ver gingen, zo ook die laatste van onze Hans Teeuwen. (wiens humor-met-boodschap ik anders wel kan waarderen) Waar is de grens?  Ze doen het (denk ik) omdat journalisten in Turkije worden opgesloten als ze iets schrijven wat men niet wil horen.

Mag je een cabaretier, journalist of columniste of wie-dan-ook van-bed-lichten, mee nemen naar het politiebureau en/of opsluiten vanwege een kritische mening? Nee, zeker niet. Als die ‘mening’ maar niet met opzet gelogen is. Voor het beledigen? Misschien wel. Als ik een politieagent niet mag beledigen, mag ik een koning of president ook niet beledigen. Hoppa bekeuring. Maar opsluiten of vervolgen? Nee.

Mag Turkije een oproep doen aan Nederturken om te klikken over wat Nederlanders in Nederland zeggen? NEE. Dat is haatzaaien en burgers tegen elkaar opzetten.

Is de loyaliteit aan de vrije-mening in ons vrije land in gevaar omdat er mensen zijn die de ‘praktijk van onderdrukking’ in ere houden? En hoe ver gaat die vrijheid? Of hoe kort word die vrijheid? Een mening geven is iets anders dan iemand beledigen.

En dan nu gaat Sylvana Simons (ik ken haar alleen van DWDD) de politiek in omdat ….zo begreep ik uit haar woorden…ze vind dat er dingen gezegd worden zonder dat hier tegen opgetreden word.

En daar raakt ze een gevoelige snaar. Word zij nu een verdekte-lange-arm van de president van Turkije? De president die journalisten laat opsluiten als ze een kritische mening hebben? ….iewieeehhh…..Wie komt er n√° Sylvana? een strengere Sylvana…en daarna nog een veel strengere Sylvana? Een bewaker? Tien bewakers? Honderd bewakers? Is dit het begin van het einde?

Majesteit, Laat het aub niet toe dat er in ons mooie landje een soort forummoderators optreden als ze een woord horen of lezen dat ze liever niet willen lezen.

¬†Een discussie die ik ooit had op Lib*lle: Een forumster blies hoog van de toren over de halal-gewoontes van de moslimvriendjes van haar kinderen. Ze brak dan extra een tweede kuipje boter aan voor die kinderen (als ze bleven eten) omdat hun boter niet meer halal was, omdat ze er met hun mes in waren geweest. Tja,Dat moeten moeders helemaal zelf weten vind ik.¬† Maar tijdens die discussie vertelde ze dat de boter in het westerse ziekenhuis waar ze had gewerkt of werkte NIET halal was, daarom waren de Westerse ziekenhuizen niet goed voor moslims, want zij kon het weten, zij smeerde tijdens haar baan broodjes met kaas en broodjes met ham met √©√©n mes uit √©√©n kuipje. Dus daarom was een westers ziekenhuis voor moslims niet goed, want de boter was niet halal. Ik wees haar toen op haar verantwoordelijkheid, dat ZIJ had moeten zorgen dat die boter rein bleef, want in ziekenhuizen, waar mensen met verminderde weerstand verblijven word HACCP toegepast om kruisbesmetting te voorkomen. De HACCP-regels waakt over de veiligheid van voedsel. Vlees en kaas mogen in de westerse wereld ook niet samen op een plank of met √©√©n mes.¬† Zij deed wel alle moeite voor gezonde moslimkinderen die bij haar thuis kwamen eten, maar deed geen moeite voor de zieke westerse mens in het ziekenhuis die er echt ziek van kan worden. Ik wees haar hier op en toen ging ze bij de moderator klagen dat het pijnlijk was dat ik ‘bleef drammen’ over dat kuipje boter voor mijn gelijk. Sindsdien mocht ik het woord “kuipje boter” niet meer schrijven.

Gaat Sylvana straks toezien dat iemand zo’n verweer niet meer mag geven? Worden¬† woorden dan ook gewist of gaat ze dan roepen dat ik discrimineer terwijl ik dat niet doe. Dat zij zelf anderen niet gelijk behandelen.Was het niet diezelfde Sylvana die onlangs bij DWDD vol lof sprak over de videoclip van Beyonc√© terwijl deze met honkbalknuppel autoruiten insloeg?

Welterusten.

©missie M.

In het volgende filmpje waarin de man zegt dat DENK (de partij waar Sylvana zich bij aan sluit) geen grapje meer is voor de Nederlandse media:

https://youtu.be/uk59HvlDy6c?list=PLpUMBZjl0I0-jgPLKUU7nZro0ux24z20T

 

https://youtu.be/GbLH-MXIGiE

Maarten Spanjer over Martin Simek en Sylvana-gate

 

 

 

 

 

 

– PolitiekSongfestival finale

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix

Ik vond het een rare puntentelling. Er was geen pijl op te trekken. Raar ook dat het prachtige lied, goede zanger met perfecte show van Rusland lange tijd niet de punten kreeg dat het verdiende….(vorig jaar werd de Russische zangeres door het publiek ‘buiten beeld’ uitgejouwd terwijl ze best goed was)….dat vond ik wel ‘politiek-getint’. Dat noem ik “geen eerlijke gelijke behandeling”…eigenlijk noem ik het een vuil spelletje.

Een voetbalclub wint als het meer goals dan de tegenstander heeft gescoord, en niet omdat men ‘dure’ feestjes geeft met kaviaar en champagne, ook niet omdat de manager bevriend is met de jury. Maar ook niet als we liever een ander merk voetbalschoenen zouden willen zien. Zo hoort een zanger te winnen vanwege het lied dat hij zingt. Het heet ‘songfestival’ en het gaat dus om de songs, gezongen door zangers uit verschillende landen. Een leerling in de klas krijgt een 8 als hij zijn proefwerk goed heeft gemaakt, het zou oneerlijk zijn als die goede leerling een 4 krijgt omdat de leraar liever wil dat een andere leerling beter is.

Eigenlijk word er op deze manier iets gespeeld wat ze de Limburgse Jos van Rey verwijten. oa Belangenverstrengeling.

Dit jaar waren er echt veel geweldige liedjes. Het lied van Letland vond ik nu beter dan de eerste keer. Deze zanger moest meer energie er in steken (om te zingen wat hij zingen wou) dan onze Douwe deed. Polen vond ik ook een goede winnaar maar bleef lang achter bij de eerste puntentelling. Gelukkig haalde Polen flink in na de ‘echte’ punten (tele-voting). Rusland kreeg ook de meeste stemmen via tele-voting. Wel flink veel stemmen van het volk, maar bijna niet via de landenambassadeurs. Ik wist dat het een moeilijke keuze ging worden want ik had meerdere winnaars in gedachte. En wel:¬† Polen, Zweden, Rusland, Isra√ęl, Nederland, Duitsland, Australi√ę en Oostenrijk. Belgi√ę was ook goed. Bij Spanje en Oekra√Įne had ik een vraagteken want “hoe vind ik die nou echt?”

Douwe is elfde geworden. De winnaar: Deze keer geen Isra√ęlische diva die een statement had te maken, deze keer ook geen vrouw met baard…pardon, een man met een jurk uit Oostenrijk die een statement had te maken.

Deze keer won Oekra√Įne. Ik vind het stiekeme oorlogsvoering vanwege de Krim, terwijl het grote merendeel koos voor aansluiting bij Rusland.

©missie M.

 

Stukje geschiedenis opgezocht:

In april 1940 besloten de Duitsers bij het Poolse stadje Oswiecim een concentratiekamp in te richten. Het kreeg van de nazi’s de naam Auschwitz.

De eerste gevangenen waren Poolse tegenstanders van nazi-Duitsland, die in juni 1940 in het kamp aankwamen. Later volgden gevangenen van andere nationaliteiten. Velen stierven van honger, uitputting of aan besmettelijke ziektes. Ook werden er vele gevangenen doodgeschoten, vooral de Polen.

In 1941 groeide Auschwitz uit tot een groot kamp, door de bouw van kamp Birkenau en andere nevenkampen. In dat jaar begonnen ook de experimenten met het gas Zyklon B om gevangenen te vermoorden. De eerste slachtoffers waren 650 Russische krijgsgevangenen en 250 zieke kampbewoners.

Vanaf 1942 werd Auschwitz het grootste vernietigingskamp voor joden uit heel Europa. Treinen reden af en aan met slachtoffers voor de gaskamers. In totaal zijn er naar schatting anderhalf miljoen mensen vermoord, waarvan het merendeel joden.

In januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger Auschwitz. Zestigduizend gevangenen werden vlak daarvoor gedwongen om met de Duitsers richting Duitsland mee te komen. Nog duizenden gevangenen stierven tijdens deze ‚Äėdodenmarsen‚Äô van de kou of werden doodgeschoten als ze niet meer verder konden.

(bron: website Stichting Nederlands Auschwitz Comité)