80 jarige bankovervaller

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Majesteit, morgen is het 1 juni. Vijf jaren geleden schreef ik U op 4 juni een brief met de titel “Steeds meer bejaarden Duitse criminelen”. Daar moest ik aan denken toen ik een week of twee geleden in onze krant las dat in Duitsland een 80 jarige bankovervaller uit Baden-Würtemberg is gearresteerd.

U denkt vast “oei die wist niet meer wat hij deed”, maar dat wist hij heel goed, het was niet de eerste keer want hij heeft de afgelopen jaren vijf banken beroofd. Zover we weten. Hij werd echter deze maand op heterdaad betrapt in Balingen. Toen ze hem in de kraag hadden gesnapt bekende hij een overval op een spaarbank in Waldkirch bij Freiburg op 11 april waar hij zonder buit is gevlucht. Hij heeft bankovervallen bekend in 2009 in Freiburg en Villingen-Schwenningen en in 2012 op een bankfiliaal in Rastatt.

Tis wat hé majesteit. Zou men minder bang kunnen zijn als bij de bankovervaller een pluk grijs haar onder een zwarte bivakmuts springt? Of juist banger omdat ze trillerige vingers kunnen hebben als ze een pistool in hun handen hebben? Triest is het wel als ouderen het criminele pad op gaan. De 60-plusgangsters.

Ik ga mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken want ik ben doodmoe. Welterusten.

 

Het DNA van koning Albert

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Had U koning Albert nog gesproken? Want ‘hiep hoi’ hij heeft eergisteren einnnndelijkkkkk DNA afgestaan voor een vaderschapstest die moet aantonen of uitsluiten of Delphine Boël zijn biologische dochter is. Delphine wil dat haar identiteit en die van haar kinderen wettelijk erkend worden.

Als de koning weer zou weigeren om DNA af te staan dan zou hij 5000 euro per dag moeten betalen. Dat is veel geld, daar zou de koning heel wat uurtjes tuinwerk voor kunnen laten doen, of voor de stookkosten van het kasteel aan de kant kunnen leggen.

Zijn advocaat, Alain Berenboom, liet aan de media weten dat de koning DNA heeft afgestaan. Majesteit, dat de koning een advocaat heeft was me meteen duidelijk toen ik las dat de resultaten van de test strikt vertrouwelijk zijn, zelfs voor de koning is het vertrouwelijk had de advocaat gezegd. De uitslag blijft geheim in afwachting van een nieuwe beslissing van het gerecht. Het paleis wenste niet te reageren op de zaak stond in de krant.

Majesteit, ik wil niet op de zaken vooruitlopen maar stel dat hij haar biologische vader is, dan is het wel erg triest dat Delphine jarenlang heeft moeten knokken voor erkenning dat zij dochter is van deze man. Ik weet niet of men dan nog ‘papa’ zou willen zeggen.

Mocht het gerecht een ‘nieuwe beslissing’ nemen dan kan Delphine contact zoeken met Caroline Tensen en met de kinderen van Josephine Charlotte, de zus van koning Albert. Want als U een foto van Josephine Charlotte naast een foto van Delphine legt dan ziet U het meteen. Ze lijken erg veel op elkaar.

Ik zie niet echt een flierefluiter in koning Albert maar blijkbaar was hij dat toch wel een beetje veel. Terwijl Albert bij barones Sybille op de bank zat….vermoed ik… zong in 1964 Adamo een lied voor de vrouw van Albert, de toekomstige koningin Paola “Dolce Paola”.

Enfin, Adamo zong dit lied zo prachtig dat 33 jaar later de zoon van Albert en Paola, toen nog prins Filip, aan Adamo een verzoek deed om een lied te componeren voor zijn Mathilde. Zo lief van koning Filip. ‘Als zijn moeder een liedje had dan verdiende zijn vrouw er ook een’ had Filip destijds tegen Adamo gezegd. Het lied moest over de lach en schoonheid van Mathilde gaan. Dat lied over Mathilde heeft Adamo in 2006 geschreven. Op 2 januari 2007 zei Adamo dat de single nog niet te koop was. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar dat lied. Maar nog nieuwsgieriger ben ik naar de beslissing over het DNA-onderzoek.

Hoe ziet het DNA van een koning er uit? Zitten er glinstertjes en glittertjes op? Of ziet het DNA van een koning er net zo ongewoon uit als het DNA van een metselaar of tandarts. Behalve dan dat ze allemaal hun eigen DNA hebben.

Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

 

Het stembureau

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik denk dat U zich af zou kunnen vragen of ik vorige week naar het stembureau ben gegaan om te stemmen voor het Europees Parlement en waarom ik daar nog niets over heb geschreven. Ik ben geweest. Binnen in het stembureau was het een slappe boel, de drie heren aan de lange tafel waar ik me moest melden, en waarvan ik een stemformulier kreeg, hadden eigenlijk verder niets te doen,….U zou dan denken dat ze blij waren dat er een stemmer binnen kwam….,de eerste meneer sprak tegen de andere twee meneren toen ik binnen kwam, en sprak tegen hen toen ik de tafel naderde, hij stopte heel even toen hij mijn oproepkaart aannam, hij las een nummer op, de tweede meneer schreef iets op en van de derde meneer kreeg ik het stemformulier….en weet U wat gebeurde?….. Tussen het oplezen van het nummer en het aanreiken van het formulier ging de eerste meneer gewoon verder met zijn verhaal over zijn vakantiebestemming en de twee andere meneren luisterden naar hem. Ik was onzichtbaar leek het wel. Niemand die me een ‘prettige stemdag’ wenste.

Ik heb gestemd in het hokje, met het rode potlood heb ik een vette dikke rode stip in het rondje gemaakt….zodat het duidelijk was dat deze onzichtbare wel flink gestemd heeft……Ik wil U best vertellen op wie….maar daar gaat het niet om. Het leek er op dat het die drie meneren niet boeide dat iemand kwam stemmen. Ze kunnen onmogelijk last hebben gehad van werkdruk of stress, ….misschien dat ze al in vakantiestemming verkeerden.

Majesteit, Zou U tegen Uw zoon willen zeggen ‘jongen, sla met je vuist op lange tafels met drie kakelende meneren met de woorden “en nou is het genoeg met jullie vakantieverhaaltjes, doe dat maar in je eigen tijd maar niet als missie’s komen stemmen “.

Bij voorbaat hartelijk dank. Dan ga ik nu mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Koning Albert II moet DNA afstaan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Uw collega koning Albert is net als U met pensioen maar desondanks houd hij de titel koning.U bent weer een prinses geworden nadat U met pensioen bent gegaan. Maar  afgelopen weekend stond in de krant weer een stukje over de strijd van Delphine Boël.

Koning Albert moet dan nu toch echt DNA afstaan voor een vaderschapstest. De 50 jarige Delphine Boël strijdt al jaren om te kunnen aantonen dat niet Jacques Boël haar vader is maar dat koning Albert toch echt haar biologische vader is. Vorig jaar oktober oordeelde het Brusselse Hof van beroep dat Jacques Boël niet de wettelijke noch de biologische vader van Delphine is. Het hof beval koning Albert II om binnen drie maanden een DNA-test te ondergaan die uitsluitsel moest geven over zijn vermeend vaderschap.

U zult nu wel denken “dat doet hij wel” maar nee de 84 jarige koning Albert weigerde om DNA af te staan en tekende beroep aan bij het Hof van Cassatie, aldus zijn twee advocaten Alain Berenboom en Guy Hiernaux..

Maar als koning Albert II nu nog steeds weigert om DNA af te staan moet hij haar 5000 euro per dag betalen meldt de Franstalige RTBF na inkijk van het arrest.

Majesteit, Het zal je vader maar zijn die nog liever beroep aantekent dan dat hij wil dat aangetoond kan worden dat hij je vader is. Als hij niet de vader is kan hij dat met deze test dus ook aantonen. Dan zou hij dus voor eens en altijd klaar kunnen zijn met het gespeculeer.

Delphine Boël is kunstenares en de dochter van barones Sybille de Selys Longchamps. De barones had in de jaren 60 en 70 jarenlang een relatie met Albert terwijl Albert getrouwd was met Paola. Albert heeft de relatie toegeven, maar Delphine nooit als zijn kind erkend. Terwijl hij haar de eerste 17 jaar wel veel zag heeft hij in 1999 alle contact met Delphine verbroken toen het bestaan van Delphine in de openbaarheid kwam.

Voor de wet was jonkheer en zakenman Jacques Boël de vader van Delphine omdat hij met de barones was getrouwd toen Delphine geboren werd.Tien jaar later werd het huwelijk ontbonden en via DNA werd aangetoond dat Boël niet de vader was.

Als de rechter vast stelt dat Delphine toch echt Albert’s dochter is dan heeft zij recht op een erfenis. Maar volgens Delphine gaat het haar niet om geld maar om erkenning als dochter. Koning Albert en zijn Paola hebben in 2015 hun huwelijkscontract laten wijzigen omdat zij op huwelijkse voorwaarden waren getrouwd. Waarschijnlijk deed hij dit om een deel van zijn erfenis veilig te stellen voor zijn vrouw.

Tjonge jonge majesteit, het is niet niks als een dochter jarenlang word verstoten door haar vader, een koning nota bene.

U zou misschien een hartig woordje met hem kunnen spreken met de woorden: “Albert jonge, doe het nou maar, dan is het maar gebeurd, want anders word je later toch opgegraven en word er alsnog DNA genomen”

Hoe zegt men dat in België “potje breken is potje betalen”.

Ik ga slapen. Welterusten.

 

ps. Zie mijn brief van 10 juni 2014 met de titel: “Koning Albert en koningin Paola” (via google makkelijker op te zoeken)

Storing

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmorgen begon het al. De thee was loei-heet. De printer deed raar, die slikte twee blaadjes tegelijkertijd in en kwamen verkreukt er weer uit. De peer in de lamp sprong kapot.

Bij het nieuws op tv hoorde ik de mevrouw zeggen dat er een storing over Nederland trok. Dat woord herhaalde ze meerdere malen. “Dat komt door de storing”, en vanavond of vannacht…of was het morgen?…enfin er kwam nog meer storing. Ze wees op de kaart waar de storing was en naar toe trok.

De weer-mevrouw had het over regenbuien. Ze noemde de regen een storing. Echt waar. Regenbuien zijn heel normaal, ze vallen nou eenmaal van tijd tot tijd. Gelukkig wel. Vorig jaar toen er geen regen viel en we bomen konden horen zuchten en kreunen…de beken droog stonden en de visjes met open mond op de bodem lagen…dát was een storing.

Kan U aan Uw zoon vragen of hij er voor kan zorgen dat weer-mevrouwen het niet meer over een storing hebben als er een regenbui bedoeld word?

Dan ga ik nu mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Koning Maha van Thailand

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zie steeds berichten en filmbeelden uit Japan op tv en in de krant, omdat de keizer aftreed. Het lijkt wel alsof men verbaasd is dat hij aftreed, alsof men dit nu pas te horen kreeg. Ik heb er in het blog “Vaag” al overgeschreven. En dat was op 18 juli 2016. En ik ben maar een leek.

Ik zag ook een foto van de Thaise koning bij een nieuwsbericht waarin stond dat hij getrouwd is met zijn lijfwacht, de 40 jarige Suthida Tidjai. Ze zouden “vermoedelijk” al drie jaren een relatie hebben. Er is maar weinig bekend over Suthida. Ze is “vermoedelijk” een voormalig stewardess die voor Thai Airways International werkte waar ze Maha Vajiralongkom jaren geleden “vemoedelijk” tegenkwam tijdens een vlucht. In 2014 benoemde Maha haar tot vicecommandant van zijn lijfwacht en in 2016 maakte hij haar generaal. En…nu Maha met haar is getrouwd heeft hij haar tot koningin gemaakt.

Deze koning benoemde ooit zijn poedelhond tot luchtmaarschalk, trok hem een uniform aan en nam de poedel mee naar officiële gebeurtenissen. Toen de poedel stierf kondigde hij een rouwperiode van vier dagen aan. Ook leefde hij in het verleden als een playboy. Is al drie keer eerder gehuwd geweest. Met een nicht was hij gehuwd en hij verwekte vijf kinderen bij een minnares met wie hij later trouwde. In 2014 scheidde hij van zijn laatste vrouw met wie hij een zoon heeft.

Ik kan goed begrijpen dat men liever de jongere zus, prinses Maha Chackri Sirindhorn, als troonopvolger had gezien. Maar de wet verbood dat. Majesteit, dan hapert er toch grondig wat aan die Thaise wet hé. Want U deed het als vrouw toch maar hartstikke prachtig als ons Staatshoofd.

Enfin, de trouwerij in Thailand. Op de foto van de trouwerij zat de koning in een wit uniform, met aan zijn voeten, heel nederig en met gevouwen handen zijn bruid liggend op de grond in een zalmroze zijden jurk.  Ook zijn personeel lag languit over de grond. Ik dacht: Waar blijven de Grauwe-eeuwers met hun eeuwig geroep als het er op aan komt?

Het was oktober 2016 toen ik U schreef dat de Thaise Koning Bhumibol was overleden.. Sinds toen is zijn zoon, de nu 66 jarige Maha Vajiralongkorn opvolger van zijn vader, de zeer gerespecteerde koning Bhumibol Adulyadej. Maar officieel word Maha zaterdag pas gekroond, want dan is de rouwperiode pas voorbij las ik.

Het is alweer een tijd geleden dat koning Bhumibol is overleden, de rouwperiode is wel erg lang gerekt. Iedereen liep een jaar lang in het zwart gekleed. (Zie mijn blog “Dress-code in Thailand) Men verwachte toen wel dat de zwarte rouwkleding ná een jaar-van-rouw nog langer zou door zetten. Daarom vind ik trouwen van deze koning in een rouwperiode ook wel een beetje vreemd. Maar ssstttt…. het is allemaal wel wat vreemd hé.

Ik heb mijn tanden al gepoetst en ga nu mijn nachtpon aantrekken en slapen. Welterusten.