Koning Albert II moet DNA afstaan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Uw collega koning Albert is net als U met pensioen maar desondanks houd hij de titel koning.U bent weer een prinses geworden nadat U met pensioen bent gegaan. Maar  afgelopen weekend stond in de krant weer een stukje over de strijd van Delphine Boël.

Koning Albert moet dan nu toch echt DNA afstaan voor een vaderschapstest. De 50 jarige Delphine Boël strijdt al jaren om te kunnen aantonen dat niet Jacques Boël haar vader is maar dat koning Albert toch echt haar biologische vader is. Vorig jaar oktober oordeelde het Brusselse Hof van beroep dat Jacques Boël niet de wettelijke noch de biologische vader van Delphine is. Het hof beval koning Albert II om binnen drie maanden een DNA-test te ondergaan die uitsluitsel moest geven over zijn vermeend vaderschap.

U zult nu wel denken “dat doet hij wel” maar nee de 84 jarige koning Albert weigerde om DNA af te staan en tekende beroep aan bij het Hof van Cassatie, aldus zijn twee advocaten Alain Berenboom en Guy Hiernaux..

Maar als koning Albert II nu nog steeds weigert om DNA af te staan moet hij haar 5000 euro per dag betalen meldt de Franstalige RTBF na inkijk van het arrest.

Majesteit, Het zal je vader maar zijn die nog liever beroep aantekent dan dat hij wil dat aangetoond kan worden dat hij je vader is. Als hij niet de vader is kan hij dat met deze test dus ook aantonen. Dan zou hij dus voor eens en altijd klaar kunnen zijn met het gespeculeer.

Delphine Boël is kunstenares en de dochter van barones Sybille de Selys Longchamps. De barones had in de jaren 60 en 70 jarenlang een relatie met Albert terwijl Albert getrouwd was met Paola. Albert heeft de relatie toegeven, maar Delphine nooit als zijn kind erkend. Terwijl hij haar de eerste 17 jaar wel veel zag heeft hij in 1999 alle contact met Delphine verbroken toen het bestaan van Delphine in de openbaarheid kwam.

Voor de wet was jonkheer en zakenman Jacques Boël de vader van Delphine omdat hij met de barones was getrouwd toen Delphine geboren werd.Tien jaar later werd het huwelijk ontbonden en via DNA werd aangetoond dat Boël niet de vader was.

Als de rechter vast stelt dat Delphine toch echt Albert’s dochter is dan heeft zij recht op een erfenis. Maar volgens Delphine gaat het haar niet om geld maar om erkenning als dochter. Koning Albert en zijn Paola hebben in 2015 hun huwelijkscontract laten wijzigen omdat zij op huwelijkse voorwaarden waren getrouwd. Waarschijnlijk deed hij dit om een deel van zijn erfenis veilig te stellen voor zijn vrouw.

Tjonge jonge majesteit, het is niet niks als een dochter jarenlang word verstoten door haar vader, een koning nota bene.

U zou misschien een hartig woordje met hem kunnen spreken met de woorden: “Albert jonge, doe het nou maar, dan is het maar gebeurd, want anders word je later toch opgegraven en word er alsnog DNA genomen”

Hoe zegt men dat in België “potje breken is potje betalen”.

Ik ga slapen. Welterusten.

 

ps. Zie mijn brief van 10 juni 2014 met de titel: “Koning Albert en koningin Paola” (via google makkelijker op te zoeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.