80 jarige bankovervaller

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Majesteit, morgen is het 1 juni. Vijf jaren geleden schreef ik U op 4 juni een brief met de titel “Steeds meer bejaarden Duitse criminelen”. Daar moest ik aan denken toen ik een week of twee geleden in onze krant las dat in Duitsland een 80 jarige bankovervaller uit Baden-Würtemberg is gearresteerd.

U denkt vast “oei die wist niet meer wat hij deed”, maar dat wist hij heel goed, het was niet de eerste keer want hij heeft de afgelopen jaren vijf banken beroofd. Zover we weten. Hij werd echter deze maand op heterdaad betrapt in Balingen. Toen ze hem in de kraag hadden gesnapt bekende hij een overval op een spaarbank in Waldkirch bij Freiburg op 11 april waar hij zonder buit is gevlucht. Hij heeft bankovervallen bekend in 2009 in Freiburg en Villingen-Schwenningen en in 2012 op een bankfiliaal in Rastatt.

Tis wat hé majesteit. Zou men minder bang kunnen zijn als bij de bankovervaller een pluk grijs haar onder een zwarte bivakmuts springt? Of juist banger omdat ze trillerige vingers kunnen hebben als ze een pistool in hun handen hebben? Triest is het wel als ouderen het criminele pad op gaan. De 60-plusgangsters.

Ik ga mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken want ik ben doodmoe. Welterusten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.