* Argentijnse president op Staatsbezoek

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In onze krant stond gisteren een foto van koning Willem-Alexander en koningin Maxima toen ze eergisteren afscheid namen van de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw Juliana Awada. Het was de eerste keer dat een Argentijnse president op Staatsbezoek was in Nederland.

In die twee dagen is er vooral gesproken over economische samenwerking en uitbreiding van de handel tussen Argentinië en Nederland. Wat fijn dat Maxima de president uit haar vaderland kon ontvangen. En met de vrouw van de president lekker Argentijns kon praten.

Toen ik de foto bekeek zag ik vriendschap. Mooi.

ps. Wist U dat Madonna ook het lied heeft gezongen van ‘Don’t cry for me Argentina’.

Welterusten.

©missie M.

** Vegetarian soepie

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zag vanmiddag een blik soep in de kast staan. Daar had ik wel trek in. Terwijl ik de soep warm maak zie ik op het blik het logo “European vegetarian union” staan. Ohoo, zeg ik glimlachend, ben ik nu aan de “soepzonderballen”?

Vorige week zag ik op tv afschuwelijke filmbeelden in een Belgisch slachthuis. Ba’h.

Twee weken geleden las ik in de krant dat veel jongeren vegetariër of veganist zijn geworden. Dat ze geen vlees eten kan ik begrijpen, maar als ze ook geen melk willen, geen dierlijke producten, geen eieren, geen kaas, geen lederen producten vind ik moeilijker te begrijpen. De koe word er ongelukkig van als niemand haar melkt. Kippen zouden depri worden als niemand meer komt rapen. Die kakelt juist omdat ze een ei heeft uitgepoeperd. En een schaap moet geschoren worden anders krijgt ie het te warm. Men draagt vast ook geen schapenwollen trui. Dat kan ik wel weer begrijpen want die draag ik ook niet omdat wol zo kriebelt.

Ik heb de balletjes niet gemist, de soep smaakte lekker. Wat zat er in deze soep? Onder andere: 5% waterkastanje, noedels (gemaakt van water, tarwegriesmeel en kippenei-eiwit) én er zat ook slagroom in de soep. Slagroom kan in een beker zitten of in een spuitbus, maar het komt beide niet van de spuitbus en niet van de beker vandaan. Dussss.

Waterkastanje, ik wist niet eens dat ze bestaan. Worden gekweekt in oa China of Thailand. In een artikel uit 2004 las ik dat in Nederland en in de Scandinavische landen de waterkastanje (ook wel waternoot genoemd) is uitgestorven. In het zuiden van België zou nog één vindplek zijn, in Duitsland doet men er alles aan om de laatste groeiplaatsen te behouden. Tussen New-York en de Canadese grens is de waterkastanje ontsnapt uit een vijver of aquarium en heerst er waterpest die halve meren dicht groeit. In Zuid-Engeland was die eerst ook uitgestorven en na een comeback dreigt het een plaag te worden. Hoe dat komt begrijpt men niet. Daarover schreef iemand: “blijkbaar is het zo dat de waternoot alleen komt als je er een hekel aan hebt”.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken, Welterusten.

©missie M.

 

** Boer zoekt vrouw 6

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik heb vanavond zo genoten van de zesde aflevering van Boer-zoekt-vrouw. Wat was het leuk. Eigenlijk hoef ik alleen de woorden “worst, gevoelens, dubbele gevoelens, en een beetje-stille-jaloezie” te schrijven dan heb ik de logeerweek bij alle vijf boeren met hun logés genoemd.

Boer Herman ging met Anne en Fleur naar een tweede hands winkel. De dames vonden het leuk om een duidelijker beeld te krijgen van wat Herman leuk vind. Herman was niet iemand van een complete pannenset, maar had liever een bijeen geraapte pannenverzameling. Herman ging ook met de jonge dames naar een soort-kantine-restaurant en aten er puree met kantine-worst. Of Herman oogcontact maakt? Zeker. In een onder-vier-ogen-gesprek met Fleur wist hij zonder twijfel de kleur van Anne’s ogen te beschrijven. ‘Wat is daar nou moeilijk aan’ zou U misschien denken, maar achter brillenglazen én met een zekere mate van verlegenheid die ik bij allebei meen te merken vind ik het toch een goeie oplettendheid van Herman. Er zijn vast veel mannen die groen zeggen als een vrouw de ogen sluit en vraagt ‘welke kleur ogen heb ik?’ terwijl ze blauwe of bruine ogen heeft. Herman vraagt de twee jonge dames naar hun gevoelens en hij geniet zichtbaar. In een onder-vier-ogen-gesprek met Fleur filosofeert Fleur “Wat is verliefdheid? wat versta je onder verliefdheid?” waarop Herman vraagt: “Voel je wat raars?”

Boer David in Roemenië, de lieverd probeert het beide dames naar de zin te maken. Hij vertelt Mara dat zij zoveel op zijn moeder lijkt. Vinden we dat eng? Neehee dat vond David juist positief. Suzanne staat aan de weg en vrachtwagens toeteren. David vraagt of zij weet waarom de vrachtwagens toeteren. Suzanne weet het niet. Dat is omdat er geregeld dames ‘langs-de-weg-staan’. Als David later met de twee dames een kampvuurtje wil maken lukt het vuur maken niet zo best. David is zeker nooit bij de scouting geweest anders wist hij dat nat spul niet goed brand maar wel flink rookt. Met een bus spray of benzine gaat hij te werk. Oei oei oei straks vliegt hij en de hele mikmak in de fik. De stallen zijn al in slechte staat maar die moeten juist opgeknapt worden, niet platgebrand. “Try this not at home” had er met grote letters in beeld mogen staan. Aan de filmbeelden te merken heeft de cameraploeg de tweede ‘stookpoging’ op veilige afstand opgenomen. Mara moet op het vuurtje letten als David met Suzanne stokken en marsmallows gaat halen. Hij vertelt Suzanne hoe super en fantastisch ze is. Ik merk toch weer lichte twijfels bij Susanne maar ook verliefdheid. Later zitten ze met marsmallows boven het rokerig vuurtje. Ik proef in gedachten de benzinelucht in de marsmollows. ’s Avonds op de bank ziet Mara moe, onzeker en ze lijkt emotioneel….of dat komt doordat haar mondhoeken omlaag hangen. Zij voelt zich ineens wat jong met haar 23 jaar, omdat Susanne 32 jaar is. Hoe oud is David? 28? Kom op Mara laat je niet hangen.

Boer Riks in Canada heeft braadworsten in de oven. Marit kijkt moe. Er is wel een spanning te merken tussen Marit en Eline. Eline voelt een soort strijd en laat het toe omdat ze nog niet zeker is. Heel wijs. Riks is ook eerlijk over zijn gevoelens. Op de tractor vertelt Riks aan Marit dat hij blij is dat Marit er is maar er is nog geen verliefdheid te merken. Dat moet groeien. Er moeten nog wat vlinders bij komen.

Boer Marc in Zambia zit met de dames aan een meertje onder een grote parasol. Eerst een onderonsje met Anne-Kim, later een onderonsje met Anke. ’s Avonds samen met gasten op een boot. Zag ik daar BBQ-worst? Anne-Kim vraagt aan Marc of ze samen op de Jet-ski gaan. Ze gaat zich omkleden en Anke zegt ongeveer iets van ‘dat wil ik ook’. Daarna ging Anke achterop bij Marc op de jetski, ik moest lachen bij die geluiden die Anke toen maakte. Zulke geluiden verwacht ik bij iemand die zich niet lekker voelt in een achtbaan. Toen Anke later vertelde dat ze van binnen wat begon te voelen voor Marc zei ik “nee joh,dat gevoel komt door die race op de jetski”.

Boer Olke. Die beschrijving heb ik tot het laatst bewaard. Waar moet ik beginnen? Albertien wacht op het moment om Olke te zoenen zegt ze tegen de cameraman. Olke heeft koosnaampjes voor de twee. Albertien heet dan Famke en Sandra noemt hij Sunshine aan het ontbijt. In eens zitten de drie op een picknickdeken tussen de koeien. Olke in het midden. Sandra die een hand uitsteekt naar de koeien, en zich daarna tegen Olke aan ‘vleit’ uit een soort nepbescherming-zoekend voor de ‘gevaarlijke’ koeien. Ik riep “Sandra, stel je niet zo aan,en laat Olke met rust”. Olke staat op en gaat met Albertien een stukje lopen. Als Albertien iets later met Olke hand-in-hand loopt vertelt ze over het mooie gevoel dat ze krijgt als ze oudere mensen hand-in-hand ziet lopen. Als Olke iets later met Sandra een stukje gaat lopen zien we dat de ‘strijd’ van Sandra allang begonnen is. Sandra is duidelijk met maar één doel naar Texas gekomen, de verovering van de boer. Sandra flirt, lacht overdreven en zoent Olke geregeld. Ik vind het zo nep, haar ‘doen’ staat bol van manipuleren als U het mij vraagt. Zij zelf schat haar kans groter in. 60% voor haar en 40% voor Albertien. Ach majesteit,wat jammer voor Olke dat Harriet vegetariër was anders had Harriet 100% kans. Als ze ná de wandelingen met hun drietjes op de deken liggen, Olke in het midden, strelend de arm van Albertien, zegt Albertien: “die voelt goed”, de aura. Ze zaten met hun drietjes in de aura van Olke zei ze. Dat ging me te snel. Ik had um niet gezien, die aura, en kon de aflevering niet terug spoelen. Ik vind Albertien leuk en eerlijk. ’s Avonds zaten ze in een restaurant, gelukkig geen worst. Sandra en Olke keuren de kleur van hun steak goed. Albertien spreekt een goed woord Engels tegen de serveerster “mine too hoor”. Het Nederlandse ‘hoor’ klinkt in Texas heel anders. De cameramensen hebben de serveerster vast tegen gehouden toen ze met de deegroller terug wou komen. Enfin, Olke vroeg wat de dames vonden van een serieuze relaaaasie. Serieuze relatie? Die dames hebben geschreven naar een boer in Texas, zijn bereid Nederland te verlaten, en zitten later in Texas in een hottub met een vijftig jarige boer die zegt dat hij wel 20 push-up kent, de ene dame zit in zijn aura en de andere bijna in zijn broek…..als dat alles niet serieus genoeg is, dat de boer die vraag nog moet stellen,dat snap ik dan weer niet.

Ik ga slapen,Welterusten.

©missie M.

 

* Nieuw lied voor de koning

 

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In 2013 kreeg de koning een lied omdat hij tot koning gekroond werd, en dit jaar krijgt de koning een lied omdat hij 50 jaar word. Op de ledenvergadering van de Koninklijke Bond voor Oranjeverenigingen is het lied een week of twee geleden al gepresenteerd.De Koninklijke bond heeft Edwin Schimscheimer gevraagd om de muziek te componeren en Coot van Doesburgh zou de tekst schrijven. Het is de bedoeling dat het lied door meerdere koren en orkesten word gezongen en gespeeld.

Ik heb de tekst van het nieuwe koningslied opgezocht. Ik weet niet wat de opdracht van de inhoud moest zijn. Het lied gaat niet over zijn 50-ste verjaardag. Ook niet over de vraag van de koning om meer betrokken te willen zijn bij de regering.

Ik zou het liefst wat woorden uit het nieuwe lied willen vervangen of wissen. Het woord “haten” vind ik foeilelijk in het lied voor de jarige koning. Ach, het lied word gezongen door meerdere koren en daar ben ik niet bij. Liever wil ik daarom een fris-en-fruitig lied zingen voor onze koning zoals Marilyn Monroe deed voor de president, maar dan zonder sexy jurk en zonder sexy stem zoals Marilyn dat deed.

Ik stel voor dat ik dat ná de uitvoering van het nieuwe koningslied doe, als de koning ná een kopje thee de balkonscene doet, terwijl ik onderaan voor de poort sta en de spijlen het hek vasthoud. Achter en naast me de rest van Nederland die dan uit volle borst meerstemmig mee zingen, een canon. Zoals we vroeger op school het vader-Jacob zongen.

Welk lied ik in gedachten heb? Bijvoorbeeld: I Can See Clearly Now- van Johnny Nash, maar dan wel in het Nederlands vertaald. Over alle obstakels die we weg ruimen, zingen over de regenboog en de zonnige dag. Een lied over licht licht licht kan de koning wel gebruiken dacht ik zo.

Of het lied van Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain maar dan in het Nederlands. De tekst is ook niet ‘je-van-het’ maar het klinkt wel mooi.

Wat vind U ervan? Fijne dag verder. Doei.

©missie M.

De tekst nieuw koningslied:

“Lang zal hij leven, gelukkig en goed. Dan doen wij ook mee met wat durf en wat moed.

Hoe we ook onderling allen verschillen, ieder kan helpen bij wat wij graag willen.

Dan is er niemand meer werkelijk alleen. Eén voor ons allen en allen voor één.

 Als we na kijken ook werkelijk zien. Als we naast horen ook luisteren misschien.

 En dan begrijpen en stoppen met haten.

 Als we dan lachen en eindelijk praten, dan komt het goed.

Dus geef me je hand en loop met me mee door dit prachtige land.

Een plaats om te leven voor ons allemaal. Wij spreken tenslotte dezelfde taal.”

 

De Nederlandse vertaling van: I Can See Clearly Now-Johnny Nash https://youtu.be/FscIgtDJFXg

.

De Nederlandse vertaling van: Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain https://youtu.be/Gu2pVPWGYMQ

Iemand vertelde me lang geleden
Dat er een stilte is voor de storm
Ik weet het, het zat er al een tijdje aan te komen
Als het voorbij is, zeggen ze
Zal het regenen op een zonnige dag
Ik weet het; neerschijnend als water

Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien?
Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien
Neervallend tijdens een zonnige dag?

Gisteren en dagen daarvoor
De zon is koud en de regen is hard
Ik weet het; het is al mijn dagen al zo geweest
Tot in de eeuwigheid, het blijft doorgaan
Door de cirkel, snel en langzaam
Ik weet het; het mag niet stoppen, ik vraag het me af

Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien?
Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien
Neervallend tijdens een zonnige dag?

Yeah!

Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien?
Ik wil het weten, heb je ooit de regen gezien
Neervallend tijdens een zonnige dag?

 

 

* Boer zoekt vrouw 5

Majesteit,

Voordat Boer zoekt vrouw op tv kwam heb ik mijn voorlopige peiling van 21-02-2017 opgezocht en erbij gehaald:

Riks en Catharina (maar ik vind Marit de beste keuze)
David en Mara (of Jorien)
Herman en Fleur
Marc en Annekim…of Nicole…of Anke…of..
Olke en Harriet (of Alberdien)

Wat bleef nog overeind van mijn voorspelling?

Bij Riks is Catharina niet doorgegaan. Marit vind ik nog steeds de beste keuze.

Bij David had ik Mara voorspeld, maar het kan ook wel eens Suzanne worden.

Bij Herman: Over de keuze voor Fleur ben ik niet meer zo zeker. Anne vind ik heel leuk, zij lijkt zelfs een beetje op zijn moeder-in-vroeger-jaren als ik dat zo mag inschatten.

Bij Marc word het Anne-Kim, Die past het beste bij Marc. Maar het blijft net zo onvoorspelbaar als vorig seizoen met boer Tom. Eindelijk hebben ze dan de “vlam” en een half jaar later is ze het dan toch niet.

Bij Olke: ik denk dat Albertien ook niet door gaat.
Ik denk nu wel dat Sandra meer kans heeft dan Harriet bij Olke

_______________________________________________________________________

En toen ging ik naar de aflevering van gisteravond op tv kijken.

Boer David had drie dames die alle drie graag bij David zouden willen blijven. Ik zag ze op een rijtje zitten, de lieve Suzanne, de lieve Mara, en in het midden de jongste, Jorien. Ik zei zacht “het word Jorien”. Toen zei David dat Jorien naar huis ging. Ik was evengoed verbaasd, verbaasd omdat Jorien zeker wist dat ze zou blijven, ze zou verbaasd zijn als ze naar huis moest had ze eerder tegen Yvonne Jaspers gezegd. Heel mooi en sympathiek dat David ná het keuzemoment een gesprekje onder vier ogen met Jorien wou, om zijn keuze toe te lichten. Jorien keek streng. Was het echt onverwachts? David heeft al eerder een gesprek gehad met Jorien omdat hij vond dat ze teveel op elkaar leken, dat vond hij niet goed. Maar Jorien zag destijds dat gesprek juist positief. Ik vind Suzanne en Mara allebei toch beter passen bij David.

In de keuken bij Olke vond ik de houding van Sandra juist ‘om je ongemakkelijk bij te voelen’. Olke stond te wachten tot Albertien er bij kwam om met z’n drietjes het glas te heffen. Albertien zat op het toilet. Olke keek naar de deur waar achter Albertien zat. Kom je? Hij keek Albertien bijna van de toiletpot af. was dat omdat hij niet alleen met Sandra hoefde te zijn?  Blij dat ik was toen ik het water van de stortbak hoorde lopen. Harriet was naar huis gestuurd. Zij was eerst Olke’s favoriet meende ik, maar dat ze vegetariër is vond hij niet leuk. Een gesprek met zijn ouders ging daar ook over. Pa van Olke vond dat vegetariërs-gedoe maar niks. Sandra doet alles om punten te scoren, ik denk dat zij in haar dagelijkse leven niet in het achterwerk van de koe voelt. maar toen Harriet dat deed én dat ook kon wou Sandra het ook ‘ervaren’. Geen koteletje willen eten maar wel ongevraagd je lange arm in de poeperd van een koe steken om het ongeboren kalf te voelen. Als drie armen er al in zijn geweest wat heeft een vierde arm er dan nog te zoeken?

Bij Riks:Eline vind ik steeds leuker maar ik denk dat Marit de beste keuze is voor Riks. De hond van Riks hield Claudia gezelschap. Toen werd haar het een en ander duidelijk en besloot Claudia om naar huis te gaan. Het was ’t um niet zei Claudia. Ze overlegde dit met Yvonne en besloot het daarna tegen Riks te vertellen. Had zij in de gaten dat zij het niet ging worden en koos zelf om te gaan? Wie zal het zeggen?

Herman is verliefd. Ik denk op allebei. Hij zei dat hij bij de vorige keuze dacht aan diegene die naar huis moest. Nu dacht hij vooral aan diegene die bleef. Ach wat een romanticus.

Bij Marc. Irene koos zelf om te vertrekken met tranen in d’r ogen, ze was er niet aan toe, het was de angst, bang dat ze teleurgesteld zou worden zoals in haar vorige ‘buitenlandse’ relatie. Was dit een keuze om zelf te gaan of toch uit angst teleurgesteld te worden door naar huis gestuurd te worden? Marc zei ‘nou ga ik je lach missen’. Volgens mij had Irene dat niet zien aankomen. Als Marc het contact-maken-met-een-vrouw zo geweldig goed kon had hij het programma bzv niet nodig gehad. Als dat werkelijk een reden voor vertrek zou zijn, dus dat Marc zijn gevoelens naar Irene meer of beter had getoond, dan was Anke of Anne-Kim in tranen uit gebarsten en naar huis getrommeld. Nee aan Marc lag het niet zei Irene, ze vond Marc een echte hele toffe peer. Of zoiets. Marc vond het jammer dat ze weg ging, Hij hoefde nu geen keuze te maken om iemand weg te sturen. Maar had hij deze keuze ook gemaakt als Irene was gebleven? Had hij dan Anke weg gestuurd of Anne-Kim? Als U het mij vraagt gaat Marc voor Anne-Kim en ik zeg  dan “goeie keuze”. Anke is ook een knappe dame maar ze past daar niet echt.

Majesteit, mij zouden ze straffen om in een land te wonen waar het 40 graden is en de stroom uitvalt als ik de afwas wil doen.

Zo bijgepraat en nu weer verder.

©missie M.

* Boer zoekt vrouw 4

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik ben laat met mijn mening over de uitzending van Boer-zoekt-vrouw-internationaal. Maar het was zo druk druk druk. ….momentje ik moet even het geluid van de tv zacht zetten….. Op het journaal was een fragment van een boze man in Turkije. Ik wil het niet hebben over die man in Turkije. Ook niet over die winkelier in Turkije die aangifte doet tegen onze koning. In eens zijn er gruwelijke valse beschuldigingen omdat de boze man zijn zin niet kreeg.

Enfin het was druk druk druk… dan was er nog dat bericht over de peettante van koning Willem-Alexander, de aardige Deense koningin Margrethe, die tijdens een vraaggesprek met Belgische journalisten in paleis Amalienborg liet weten dat ze niet van plan is om te stoppen met roken. Waarom dit ter sprake is gekomen is me een raadsel. Het Belgische koningspaar gaat eind deze maand op Staatsbezoek naar Denemarken. De Deense koningin is een kettingrookster en ook tegen het Waalse Place Royale bevestigde zij nog eens dat ze geen plannen had om te stoppen met roken.

Dan las ik een bericht dat Uw kleindochter prinses Ariaan met Valentijnsdag een lieve liefdesbrief had gekregen van de negenjarige René uit Tilburg. René schreef aan prinses  Ariaan “je bent het mooiste meisje van de hele wereld”. Achhhh wat lieffffff. René kreeg toen een brief van ons koningspaar om hem te bedanken voor de lieve brief aan hun jongste dochter.

Eergisteren bij de aflevering van Boer-zoekt-vrouw gebeurde niet zo veel is mijn mening.

Boer Riks stond samen met de leuke Marit wat on-ergonomisch  aardappelen te schillen en wortels te schrapen boven de pedaalemmer. Ik vond het wel mooi dat Riks een gebed vóór het eten op zei. En dat de drie dames dat moment respecteerden.

Boer Olke ging met zijn drie dames naar de koeien. Net nu de dames er zijn moesten de koeien een inentingsspuitje krijgen. Harriet die een opleiding tot dierenartsassistente doet was in haar nopjes. Sandra voelde zich een beetje dommig omdat Harriet het zo goed deed. Olke stak zijn arm in de kont van de koe, met een lange handschoen aan. Het ongeboren kalf voelen. Tuurlijk, Harriet ging ook met een lange handschoen in de koe om het ongeboren kalf te voelen. En jawel Sandra wou dat ook proberen. Proberen? Die koe is toch geen kijkdoos. Sandra ging ook met haar arm naar binnen, toen ze haar arm weer terug trok was ik bang dat de handschoen bleef steken maar dat viel weer mee. Toen ze met de autoweer vertrokken wou Albertien liever te voet terug lopen. Albertien zei dat bij een vraag Olke het eerste naar haar keek.

Bij boer Marc lijkt het soms wat stroef te lopen. De afwas liep niet stroef, maar daar bij viel de stroom uit.

Boer David en zijn dames hebben diepe gesprekken over emoties en relaties.

Boer Herman heeft het eerste keuzemoment al achter de rug. Hij vond het een moeilijke gevoelskwestie, Tja dat het je met gevoelskwesties. De drie dames zaten zenuwachtig tegenover Herman en Yvonne. Pia was diegene die de koffers kon pakken om naar huis te gaan. Wat had ik te doen met spontane lieve Pia. Zij huilde, ze had voor het eerst een klik met iemand en nu moest ze naar huis. Pia daar kom je wel best wel overheen.

Majesteit, Alvast welterusten!!

©missie M.


– Verklaring kabinet op site Rijksoverheid

Rijksoverheid

Verklaring kabinet uitgeleiden Turkse minister Kaya

Nieuwsbericht | 12-03-2017 | 02:03

In het onderlinge contact met Turkije heeft Nederland vandaag bij herhaling duidelijk gemaakt dat de openbare orde en veiligheid in ons land niet in het geding mogen komen. Overleg over een bijeenkomst met een kleinschalig en besloten karakter in een Turks consulaat of ambassade werd onmogelijk gemaakt door de publieke dreiging met sancties. Daarop trok Nederland hedenochtend de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in. De zoektocht naar een redelijke oplossing bleek onmogelijk. De verbale agressie van de Turkse autoriteiten die daarop vandaag volgde, is onacceptabel.

Het bezoek van de Turkse minister Kaya van Familiezaken was in deze context onverantwoord. In contact met de Turkse autoriteiten is deze boodschap nogmaals overgebracht en is aangegeven dat minister Kaya niet welkom is in Nederland. Nederland werkt er niet aan mee dat Turkse ministers in Nederland publiekelijk politiek campagne voeren. Desondanks heeft zij besloten af te reizen.

Bij aankomst in Rotterdam zijn de minister alle opties geboden om te vertrekken. Ook bij het consulaat is haar herhaaldelijk verzocht terug te reizen. Zowel minister-president Rutte als minister Koenders hebben met hun ambtgenoten gebeld. Het onderlinge overleg heeft ertoe geleid dat minister Kaya wordt uitgeleid om het land via de Duitse grens te verlaten.

Nederland blijft voorstander van overleg met Turkije. Het kabinet houdt contact met de Nederlandse lokale autoriteiten.

– Geachte minister Koenders

Geachte minister Koenders,

Ik las uw woorden ivm het Turkse campagnebezoek (met deze grondwetswijziging komt de absolute macht een stap dichterbij voor Erdogan) dat Turkije in ons land wou houden:

Stukje Nieuwsbericht:…. ‘Nederland draagt de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid van Nederlanders, niemand anders. Daarom wil Nederland niet dat dit gaat plaatsvinden,’ aldus Koenders. Ook wil de regering niet dat Turkse ministers de Nederlandse vrijheid van meningsuiting misbruiken voor een Turkse grondwetscampagne. ‘We leven in een vrij land. Onze kernwaarden maken dat iedereen vrij is om eigen keuzes te maken en bijeen te komen. Wel vinden we het bezoek van een lid van de regering van Turkije aan ons land om politieke campagne te voeren onwenselijk. Daar zullen we dus niet aan meewerken,’ aldus Koenders.

Er word een referendum gehouden waar niemand nee tegen durft te zeggen. En dan nu de vrijheid van meningsuiting in ons land misbruiken om de vrijheid van meningsuiting in Turkije te beperken.

Minister Koenders U heeft goed gesproken. “applaus”.

Met Vriendelijke groet, missie M.

. Proficiat met vrouwendag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteren werd ik gefeliciteerd omdat het ‘Vrouwendag’ was. Het voelde vreemd ‘wat zeg je terug als je gefeliciteerd word met vrouwendag’. Als een kindje is geboren kun je zeggen “wil je beschuit met muisjes?”. Als je jarig bent weet je waarom je gefeliciteerd word en zeg je ‘dank je wel, wil je een chocolaatje?’ Maar wat zeg je bij ‘proficiat met vrouwendag’ ?

Er stonden vandaag drie foto’s in onze krant van vrouwen tijdens de wereldwijde Internationale vrouwendag. Een foto van vrouwen die actie voeren in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Een foto van Poolse vrouwen in met protestborden in Brussel, op een bord de woorden “NO jail for abortion’. In Ankara protesteerden vrouwen tégen het aankomend referendum.

In ons land staat de ‘Womens March on Amsterdam’ op het programma. Maar nu marcheer ik naar mijn bedje.

Welterusten.

©missie M.

* 8 maart 2017

Goedemorgen majesteit,

Vandaag ben ik er op tijd bij om stil te staan bij “de Dag van de vrouw”. Vorig jaar dacht ik er pas aan toen de dag al voorbij was en ik weer in bed lag.

En vandaag is het ook biddag voor gewas en arbeid

Mooi hé? Buiten regent het pijpenstelen maar zo’n naam op de kalender maakt het toch net iets extra’s. Ik ga een kaarsje aansteken en dan ga ik gauw verder.

Majesteit, ik wens U en alle vrouwen een mooie “Dag van de Vrouw”. En dat iedereen, man en vrouw, even stil staan ter ere aan “Biddag voor gewas en arbeid”.

Doeiiiiiiiiiii.

©missie M.